PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Gratuit

Căutați profesioniști inteligenți

Acoperiș din metal
Depunerea proiectelor este gratuită
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.385 de profesioniști
5.271 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Acoperiș din metal

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Acoperiș din metal? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori22.649 furnizori din zona dvs.
profile image

Vasile P.

Liber profesionist
Cluj-Napoca
4,9
Renovare apartament

Firma presteaza servicii in domeniul constructiilor civile si industriale. Avem ca obiect de activitate constructia de case din lemn sau structura metalica,terase,garduri, amenajari interioare si exterioare precum termoizolatii cu vata bazaltica/polistiren,compartimentari pereti,tavane suspendate, finisaje la cheie pentru locuinte private,sedii firme,spatii comerciale si industriale,cat si spatii HORECA.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
profile image

Irinel Răzvan C.

Companie
București
4,8
Instalator sanitar

Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
profile image

Sorin A.

Liber profesionist
Voluntari
4,7
Zugrav, zugrăveli

Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
profile image

Alexandru Alin L.

Liber profesionist
Sector 3
4,7
Renovare apartament

Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
profile image

Ioan G.

Companie
București
4,3
Instalator, meșter acoperiș

Companie specializata in acoperisuri. Lucrăm în domeniu de peste 15 ani. Ținem cont de părerile clientului și, cel mai important, de calitatea și detaliile serviciilor oferite. Firma noastră oferă servicii complete de evaluare, proiectare demontare și montare acoperișuri☀️ 🌧️❄️⚒️⚒️⚒️

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
Vedeți mai mult
Informatii utileCe trebuie sa stii

Avantajele și dezavantajele acoperișurilor din tablă pentru casa dvs.

Fie că cumpărați o casă sau construiți una nouă, veți începe cu siguranță să vă adresați întrebării ce acoperiș să utilizați pentru casa. Fie că puneți un acoperiș pe o casă nouă, fie că acoperișul dvs. actual necesită o renovare completă, există multe materiale disponibile. Dar, indiferent de stilul de acoperiș pe care îl aveți, un acoperiș din tablă poate fi o alegere atractivă, mai ales datorită caracteristicilor sale excelente, cum ar fi durabilitatea, întreținerea minimă și eficiența energetică. Puteți alege un acoperiș din tablă din tablă, zinc, aluminiu, cupru sau oțel galvanizat - asigurați-vă că acoperișul dvs. din tablă este testat și marcat cu o marcă comercială și o garanție.

Avantajele acoperișurilor din tablă Acoperișurile din tablă oferă o serie de avantaje, inclusiv:
Longevitate.

Durata de viață a acoperișului din tablă este estimată la 40-70 de ani, în funcție de material . Durata de viață așteptată a acoperișurilor tradiționale din asfalt este de aproximativ 12-20 de ani.

Durabilitate.

Unele acoperișuri metalice pot rezista rafalelor de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, nu se vor coroda sau crapa. Acoperișurile din tablă sunt rezistente la impact (în funcție de tabla pe care o alegeți). În plus, acoperișurile din tablă nu necesită o întreținere costisitoare regulată, care este adesea necesară pentru alte sisteme de acoperiș. Cu toate acestea, acestea trebuie verificate periodic pentru a se asigura că nu sunt necesare reparații.

Securitate. < / h6> Acoperișurile din tablă nu se aprind sau ard în timpul unui incendiu forestier sau după un fulger.
Eficiență energetică.

Acoperișurile din tablă reflectă căldura radiantă solară, care poate reduce costurile de răcire cu 10-25%.

Sunt ecologice.

Acoperișurile din tablă nu numai că au un conținut reciclat de 25-95%, ci în funcție de materialul utilizat, dar sunt, de asemenea, 100% reciclabile la sfârșitul duratei de viață. În schimb, majoritatea deșeurilor de acoperiș din șindrilă ajung adesea ca parte a deșeurilor legate de clădiri - până la 20 miliarde EUR pe an.

Dezavantaje ale acoperișurilor din tablă

În ciuda multor avantaje, acoperișurile din tablă au și câteva dezavantaje.

Accesibilitate.

Acoperișurile din tablă pot fi de până la două sau trei ori mai scumpe decât alte materiale pentru acoperișuri. Deși viața unui acoperiș metalic este mult mai lungă, investiția într-un acoperiș metalic are sens doar dacă intenționați să rămâneți în casa dvs. suficient timp pentru a vă bucura de costuri.

Zgomot.

Acoperișurile din tablă pot fi zgomotoase, în special în timpul ploilor abundente sau al grindinii. Această problemă este de obicei rezolvată prin adăugarea izolației în timpul instalării acoperișului, dar acest lucru poate crește costurile.

Extindere și contracție.

Acoperiș din tablă, care este montat ca un panou mare, tinde să se extindă și să se contracte. Dacă nu sunt montate corespunzător folosind elemente de fixare care permit ca foaia să „respire”, panourile se pot desface.

Neadecvare culorilor.

Dacă sunt necesare reparații sau se adaugă o extensie la casă după ani de zile, poate fi dificil să găsiți potrivirea exactă a acoperișului cu tabla existentă.

Apă.

Dacă apa se acumulează oriunde pe acoperiș din cauza instalării sau reparării deficitare, în cele din urmă poate provoca daune grave. Foile de calitate scăzută pot fi, de asemenea, mai subțiri și mai puțin durabile. Unele foi se ruginesc sau sunt mai ușor deteriorate în anumite zone climatice decât altele în timpul furtunilor de grindină sau de instalare.

5 tipuri de materiale metalice pentru acoperiș

  • 1. Cupru - extrem de durabil, foarte moale cu un punct de topire scăzut
  • 2. Aluminiu - rezistent la coroziune în apa sărată
  • 3. Zinc - extrem de rezistent la coroziune și la temperaturi scăzute
  • 4. Oțel - trei variante: oțel galvanizat, galvanizat și rezistent la vânt (Corten)
  • 5. Staniu - denumit adesea oțel, care a fost folosit înainte de al doilea război mondial. Nu mai este folosit în mod obișnuit.

Acoperișurile din tablă erau deseori numite „decorarea casei”. În opinia dvs. despre un anumit producător, această comparație poate fi mai mult sau mai puțin adevărată. Acoperișul metalic nu descrie de fapt un produs specific, ci mai degrabă o gamă întreagă de produse. Termenul în sine nici măcar nu explică dacă vorbiți despre un acoperiș din oțel, aluminiu, zinc sau cupru. Având în vedere reputația acoperișurilor metalice pentru a putea face față unei game largi de cerințe și opțiuni de proiectare, o comparație mai bună poate fi că acoperișurile metalice sunt „coroana acoperișului”. Mai jos vom discuta diferențele în posibilitățile materialelor metalice pentru acoperiș și avantajele și dezavantajele materialelor individuale, profilelor și surselor.

Tipuri de materiale pentru acoperișuri metalice

Când auziți expresia „acoperiș din tablă”, gândurile dvs. indică probabil un acoperiș din oțel, dar acest termen include un gama de materiale. În funcție de locația și mediul dvs., tipul de material va fi un prim pas crucial pentru a decide ce direcție să luați. Deși acoperișurile din aluminiu sunt o alegere excelentă pentru rezistența la rugină în zonele sărate, durata lor de viață poate fi mult mai scurtă decât în ​​cazul altor materiale. Materialele de acoperiș din oțel, cupru și zinc au, de asemenea, propriile lor argumente pro și contra.

Acoperișuri din cupru - argumente pro și contra

Acoperișurile din cupru, considerate a fi un vechi tată al acoperișurilor metalice, au fost folosite în întreaga lume de secole. Cuprul este un metal extrem de durabil, care va rezista mai mult de 200 de ani într-un mediu ideal. Acoperișurile din cupru sunt, de asemenea, 100% reciclabile, ceea ce le face opțiuni superbe de acoperiș verde.

Materiale pentru acoperișuri metalice - tipuri de acoperișuri din oțel

Cuprul este un metal extrem de moale, făcându-l unul dintre cele mai liniștite tipuri de acoperișuri metalice. Cu toate acestea, cu proceduri moderne de instalare, toate acoperișurile metalice recomandă acum substraturi și izolații adecvate care reduc la minimum zgomotul cauzat de ploaie sau grindină la același nivel. Natura mai moale a acoperișului din cupru înseamnă, de asemenea, că poate fi ușor deteriorată în zonele predispuse la grindină. Deoarece cuprul este un metal mai moale, grindina va deteriora sistematic acoperișul din cupru. Deși reduce valoarea estetică, este mai bine decât metalul dur, care, cu o grindină suficient de mare, străpunge acoperișul mai degrabă decât îl străpunge. Dacă acoperișurile metalice sunt acoperișuri decorative, atunci acoperișurile din cupru sunt coroane din clasa lor. Acesta este un dezavantaj clar pentru acoperișurile din cupru. Un alt aspect negativ al cuprului este tendința sa de a se extinde și de a se micșora cu fluctuațiile de temperatură. Deși poate fi controlat cu panoul sau șindrilele din dreapta, trebuie luat în considerare cu atenție la alegerea acestui metal.

Acoperiș din aluminiu - argumente pro și contra

Dacă acoperișurile din cupru sunt considerate un Range Rover, atunci aluminiul este considerat cu ușurință un Mercedes. Și acum ai grijă. Imaginați-vă un Volkswagen Beetle, trageți ușile, acoperișul și toate elementele inutile. Sigilați piesele necesare pentru a preveni contaminarea cu sare, adăugați o cușcă de protecție și reglați suspensia. Aruncați niște cauciucuri frumoase pe nisip și mergeți la plajă ... acum aveți vehiculul care captează cel mai bine rezistența și rezistența la coroziune a acoperișului din aluminiu. Acoperișurile metalice din aluminiu sunt adesea foarte recomandate pentru utilizare în climatul de coastă. Acest lucru se datorează în principal rezistenței aluminiului la coroziunea sării în comparație cu alte tipuri de materiale metalice pentru acoperișuri. Deși este bine cunoscut faptul că aluminiul nu este afectat de coroziune, realitatea este că este un metal extrem de activ care răspunde aproape imediat la condițiile atmosferice. Acest răspuns rapid este de fapt ceea ce vă protejează atât de bine acoperișul. Stratul exterior de aluminiu reacționează cu oxigenul pentru a forma un strat de alumină care sigilează în mod eficient straturile interioare de metal de coroziunea viitoare. Acest proces este similar cu un alt proces, dar într-un interval de timp mult mai rapid și cu protecție pe termen lung. Aluminiul este adesea utilizat cu o suprafață vopsită, deoarece patina sa naturală nu este considerată atractivă din punct de vedere estetic în timp. Ca arama, aluminiu este, de asemenea, o variantă mai scumpă a noului dvs. acoperiș. Deși poate oferi o protecție mai bună împotriva coroziunii, este, de asemenea, mai scump decât alte soluții comparabile care utilizează aluminiu ca suprafață. Prețul aluminiului fluctuează, în general, în funcție de piață. Prețul acestui metal se află, de obicei, undeva la mijloc, între oțel și cupru. Datorită prețului său, aluminiul este adesea folosit în straturi mult mai subțiri decât oțelul. Deși raportul rezistență / greutate al aluminiului este mai mare decât cel al oțelului, costul duce în continuare la o formă mai ieftină de acoperiș.
În zonele cu rafale puternice de vânt, grindină sau daune puternice asupra mediului, materialul acoperișului poate fi deteriorat. Identificarea corectă a impactului asupra mediului cu care se va confrunta acoperișul din aluminiu va fi crucială în alegerea designului potrivit.

Acoperiș din zinc - argumente pro și contra

Cine își amintește Hummer-ul original? Mașină extrem de durabilă și fiabilă, care vă poate duce oriunde aveți nevoie, la un preț bun. Acesta este Zinok pe scurt. Zincul este un metal uimitor care este capabil să reziste zgârieturilor pentru o perioadă foarte lungă de timp cu patina sa și, în plus, rămâne puternic mai mult de 100 de ani. Datorită proprietăților sale naturale, zincul este popular pentru proiectele comerciale și este, de asemenea, căutat datorită capacității sale de a modela și manipula cu ușurință forme uimitoare. Deși coroziunea zincului în timp nu este considerată un aspect atractiv al metalului, poate fi curățată și controlată într-o oarecare măsură. Deși Hummer-ul nu era un „vehicul verde” complet, zincul poate fi considerat și unul dintre cele mai verzi metale care poate fi folosit ca acoperiș. Zincul are un punct de topire mai scăzut decât alte metale de acoperiș. Acest punct de topire mai mic înseamnă că prelucrarea zincului pentru utilizarea acestuia ca material de construcție necesită până la ¼ energia necesară procesării oțelului sau cuprului. Zincul este, de asemenea, 100% reciclabil și este disponibil în majoritatea magazinelor, făcându-l un material extrem de verde, chiar și în comparație cu cuprul sau oțelul. Principalul dezavantaj al zincului din punct de vedere estetic este efectul de cretă și prețul. Zincul nu este ieftin. De fapt, zincul este adesea comparabil cu cuprul. La fel ca cuprul, zincul necesită instalare profesională, astfel încât să îl puteți utiliza în mod corespunzător și să vă bucurați astfel de avantajele sale ca material de construcție. Zincul, ca majoritatea metalelor goale, are un aspect patinat albastru-gri, dacă nu este încă vopsit. De-a lungul zonelor în care curge apa, lasă deseori urme de cretă, care pentru mulți par neatractivi. Zincul este, de asemenea, un metal foarte moale și poate fi ușor deteriorat de grindină sau de vânturi puternice, în funcție de construcția panoului sau a șindrilelor.

Acoperiș din oțel - argumente pro și contra

Oțelul este un aliaj realizat din fier și alte elemente. Acoperișurile din oțel, care sunt folosite pentru acoperirea clădirilor, au fost adesea unul dintre cele mai utilizate materiale pe șantierele de construcții și acum sunt adesea folosite pentru acoperirea clădirilor rezidențiale. În timp ce formarea inițială a oțelului poate fi un proces care consumă multă energie în comparație cu metalul, cum ar fi zincul, reciclabilitatea și disponibilitatea unui aliaj metalic înseamnă că cea mai mare parte a oțelului pe care îl folosim astăzi este mai mult din material reciclat. Oțelul este, de fapt, cel mai reciclat material de pe planetă, ceea ce îl face un material de construcție incredibil de verde cu care se poate lucra.

Materiale pentru acoperișuri metalice - tipuri de acoperișuri din oțel

Comparativ cu alte metale, oțelul este, de asemenea, cel mai puțin costisitor. Deși oțelul este, de asemenea, o marfă, acesta are adesea un preț mai mic decât aluminiu, zinc sau cupru. Datorită acestui fapt, oțelul este accesibil și este, de asemenea, disponibil în cantități mai mari comparativ cu alte metale. Există trei tipuri de bază de acoperișuri din oțel: oțel galvanizat, galvanizat și degradat. Oțelul zincat este produs folosind un strat de zinc pentru a proteja stratul exterior de oțel de coroziune. Această acoperire ajută la prelungirea duratei de viață a panoului de oțel și la încetinirea procesului de coroziune. Oțelul zincat este cea mai comună formă de material de acoperiș din oțel. Oțelul galvanizat este similar cu galvanizarea, dar este utilizat în loc să se utilizeze un strat de zinc în principal. Comparativ cu o suprafață zincată, aluminiul protejează mai bine împotriva coroziunii în anumite medii și oferă, de asemenea, o suprafață mai mică și mai netedă pentru un aspect mai uniform. Datorită proprietăților sale, un astfel de aluminiu oferă o protecție a suprafeței mai bună decât cea zincată, dar este sensibil la zgârieturi sau la deteriorarea marginilor. Oțelul rezistent la intemperii este o formă de oțel care a fost inițial concepută pentru a fi utilizată în industria oțelului greu, cum ar fi construcția de poduri. Stratul exterior de oțel este proiectat să ruginească intenționat, protejând astfel stratul interior de oțel. De fapt, intemperiile din oțel funcționează similar cu aluminiul, deși spre deosebire de aluminiu, procesul de ruginire durează mai mult. Este important să ne amintim că un astfel de acoperiș este ruginit intenționat și nu este conceput pentru a fi utilizat ca soluție structurală pentru acoperișuri din oțel. Este adesea folosit pe acoperișuri unde doriți să creați o notă ruginită, dar rețineți că acest acoperiș are nevoie și de întreținere regulată. Acoperișurile din oțel au înregistrat progrese uriașe în ultimii 50 de ani și acum pot fi utilizate pentru a imita cuprul, zincul și alte materiale metalice mai scumpe pentru acoperișuri. Ele ajută la sistemele de acoperire care creează o soluție de acoperire care se potrivește cu patina naturală a cuprului, zincului sau chiar cu aspectul oțelului inoxidabil. Aceste materiale pentru acoperișuri oferă adesea garanții lungi și sunt o soluție ideală pentru conversii, renovări și construcții noi. Principalul avantaj al oțelului în comparație cu alte materiale este flexibilitatea de utilizare și costuri. Datorită prețurilor mai mari ale altor metale, oțelul a fost soluția principală atât pentru proiectele comerciale, cât și pentru cele rezidențiale și se pare că această tendință va continua în viitor. Ca soluție ecologică, este ușor accesibilă și extrem de reciclabilă. Treptat, deoarece aparține celor mai dure variante de metal, poate fi utilizat în majoritatea mediilor climatice și funcționează bine în grindină și vânt puternic. Este un acoperiș utilizat în mod obișnuit în zonele muntoase cu o cantitate mare de zăpadă și este soluția preferată în regiunile predispuse la grindină. Oțelul este o alternativă extrem de flexibilă atât pentru sistemele de acoperiș comerciale, cât și pentru cele rezidențiale, în special pentru varietatea de utilizări, disponibilitate, preț și durabilitate.

Acoperiș din tablă - avantaje și dezavantaje

Acoperișurile din tablă sunt adesea un element necesar pentru mai multe clădiri comerciale și case. Puteți obține deseori acoperișuri din tablă cu acoperișuri metalice, acoperișuri din oțel sau oțel zincat. Tabla este de fapt incredibil de rară și este folosită pentru acoperișuri. Stanțul în sine este un element precum cuprul sau zincul. Staniul a fost introdus ca material de conservare, care a fost apoi adaptat de către maeștrii din mediul rural prin comprimarea materialului și utilizarea acestuia ca șindrilă atunci când alte materiale nu erau disponibile. Când aluminiul a devenit standardul pentru containere, tabla a început să fie folosită ca material de construcție pentru proprietarii de case. De fapt, când auziți pe cineva vorbind despre un acoperiș metalic, în timpurile moderne este vorba, de obicei, de oțel zincat sau de material din aluminiu. Pentru uz casnic în 19. secolului și abilitatea de a rămâne parte a culturii noastre populare, puteți vedea încă staniu pe acoperișuri. Deși staniul are încă multe utilizări în știință și tehnologie, nu mai este utilizat în general ca alternativă la materialele de construcție.