Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Acoperișuri stuf
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.347 de profesioniști
5.196 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Acoperișuri stuf

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Acoperișuri stuf? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori21.847 furnizori din zona dvs.
profile image

Sergiu Gabriel L.

Companie
Comuna Dumbrăvița
4,9
Zugrav, zugrăveli

Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Irinel Răzvan C.

Companie
București
4,8
Instalator sanitar

Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Alexandru Alin L.

Liber profesionist
Sector 3
4,7
Renovare apartament

Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Costel C.

Companie
București
4,5
Zugrav, zugrăveli

Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Petre Alin S.

Liber profesionist
București
4,5
Instalație electrică

Executăm finisaje și amenajări interioare precum și aplicare microciment pentru apartamente, case, spații comerciale sau industriale, având întotdeauna o atenție sporită asupra modului de lucru și ordinea în care executăm fiecare lucrare. Pe lângă lucrările de renovare executate placare cu gresie , zugrăveli , diferite finisaje precum si rigips sau tencuială, Renovări Locuințe asigură execuția și montajul lucrărilor de instalații electrice, termice și sanitare, la cel mai înalt nivel de performanță și satisfacție pentru clienții noștri. Dacă vrei să te bucuri de o echipă de profesioniști, care îți recomandă materiale calitative și propuneri optime pentru lucrări remarcabile, Renovări Locuințe este soluția ideală pentru tine.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Ioan G.

Companie
București
4,3
Instalator, meșter acoperiș

Companie specializata in acoperisuri. Lucrăm în domeniu de peste 15 ani. Ținem cont de părerile clientului și, cel mai important, de calitatea și detaliile serviciilor oferite. Firma noastră oferă servicii complete de evaluare, proiectare demontare și montare acoperișuri☀️ 🌧️❄️⚒️⚒️⚒️

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Cosmin T.

Companie
Brașov
4,1
Zidărie

Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Lungu T.

Liber profesionist
București
4,0
Renovare apartament

Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
Vedeți mai mult
Informatii utileCe trebuie sa stii
Z

Întreținerea și reparațiile acoperișurilor din paie

Acoperișurile din paie datând din epoca bronzului sunt o parte esențială a aproape oricărui peisaj rural. Aceste acoperișuri există de secole, dar nu au fost întotdeauna adorate.

Mulți oameni cu acoperișuri din stuf au avut o relație reală de iubire și ură de-a lungul anilor. Acoperișurile din paie au devenit din ce în ce mai populare în anii 1980 și 1990.

Potențialii cumpărători au refuzat de mult să ia în considerare un acoperiș din paie atunci când caută o casă nouă. Chiar dacă casa ar fi perfectă din toate punctele de vedere, mulți ar vedea un acoperiș din stuf ca un risc mai mare de incendiu, cu facturi costisitoare de întreținere și reparații.

Dar timpul a trecut și lucrurile pe care oamenii le-au asociat anterior cu caracteristicile acoperișurilor din stuf au devenit o problemă minoră.
În plus, având o conștientizare sporită a durabilității și costuri reduse de energie, acoperișurile din stuf se întorc ca material de construcție ecologic. Drept urmare, vedem mai multe case de țară noi construite cu acoperișuri din stuf.

Dacă aveți la dispoziție o asigurare potrivită pentru gospodărie, puteți avea și liniștea că, dacă trebuie să reparați sau înlocuiți un acoperiș din stuf din cauza pagubelor, costurile ar fi acoperite.

Când să reparați un acoperiș din stuf?

Când vine vorba de acoperișul de stuf, una dintre cele mai mari decizii pe care trebuie să le luați este dacă acoperișul ar trebui reconstruit sau reparat.
Dacă dețineți o casă cu acoperiș din stuf, este bine să o curățați o dată pe an. Îndepărtarea frunzelor, acelor, mușchiului și algelor înseamnă că acoperișul este mai durabil și capabil să se usuce mai repede (prevenind creșterea mucegaiului care poate începe să se descompună).

Iată câteva puncte importante la lucrările de întreținere a acoperișurilor cu paie.

1 Curățați acoperișul cu mâna
Curățarea acoperișului cu paie trebuie făcută manual. Pot fi utilizate diferite tipuri de unelte pentru a îndepărta frunzele și mușchiul care nu vor provoca nici o deteriorare a acoperișului în timpul lucrărilor profesionale. Contrar credinței populare, greblarea nu lărgește sporii fungici într-un acoperiș din stuf. Acești spori sunt prezenți în toate acoperișurile din stuf. Încep problemele numai dacă acești spori găsesc condițiile de viață potrivite (umede).

2 Păstrați copacii și arbuștii sub control
Cu cât acoperișul este mai uscat, cu atât mai mult va dura astfel încât orice copac sau arbuști care cresc în apropierea casei trebuie să fie scurt. Dacă acoperișul dumneavoastră are prea multă umbră, atunci un acoperiș din stuf nu se poate usca atât de repede la soare și vânt. Și dacă există prea mult exces, acoperișul va picura în mod constant și va rămâne umed. Aceste condiții umede sunt ideale pentru creșterea ciupercilor.

3 Controlați creșterea algelor
Un strat de alge deasupra acoperișului dumneavoastră din stuf va împiedica „uscarea naturală” și reduce viața acoperișului. Acoperișurile pot fi pulverizate cu algicid pentru a distruge orice algă sau mușchi. Deși această metodă este costisitoare, dar eficientă, aceasta poate însemna că acoperișul va dura încă 10-15 ani. De asemenea, are avantajul suplimentar de a face acoperișul să pară mai atrăgător din punct de vedere vizual.

4 Evitați daunele inutile
Asigurați-vă că nu vă afectează nimeni inutil acoperișul prin plimbări pe scândură. Orice pot accelera uzura plăcilor și deteriorarea creastei poate fi deosebit de dăunătoare vieții acoperișului.

Cât de des este necesar să se înlocuiască acoperișul din stuf?

Dacă paiul a fost așezat profesional pe acoperiș, ar trebui să dureze de la 40 la 50 de ani (adică la fel ca orice alt acoperiș). Cu toate acestea, creasta acoperișului va trebui înlocuită aproximativ la fiecare opt până la zece ani.

Unele acoperișuri din paie îmbătrânesc mai bine decât altele. Acest lucru poate fi din mai multe motive, de exemplu:

· Abilități ale materialului original
· Calitatea materialelor utilizate
· Înălțimea acoperișului (acoperișul slăbit se uzează mai repede)
· Aspectul acoperișului (dacă sunteți la umbră cea mai mare parte a zilei, va fi umed)

Urmăriți cu atenție acoperișul și toate modificările sale - mai ales înainte și după lunile de iarnă. Dacă clădirea dumneavoastră este o clădire listată, trebuie să consultați un conservator înainte de a începe modificarea.

Cât costă repararea acoperișului cu paie?

La fel ca în cazul oricărui acoperiș, dimensiunea și complexitatea acoperișului determină cât va costa reparația. De exemplu, costul înlocuirii unei creaste este aproximativ 25% din costul înlocuirii întregului acoperiș.

Creasta permite specialiștilor să-și arate partea creativă, iar o creastă bine proiectată poate foarte mult mări atracția casei, deci merită investiția.
O altă investiție bună este să folosiți un ignifug pe acoperiș pentru a încetini răspândirea focului. Înainte de a opta pentru o asigurare de uz casnic non-standard, asigurați-vă că protecția împotriva incendiilor pe care o alegeți este în conformitate cu contractul de asigurare.

Ultima problemă de luat în considerare este schela. Acest lucru poate fi costisitor și crește factura pentru reparații. Nu uitați să țineți cont de acest lucru de la început.

După cum spun arheologii, lucrarea cu paie datează cel puțin din epoca bronzului. Ca rezultat, aceasta este o abilitate care a fost perfecționată și transmisă generațiilor de 10.000 de ani în Africa, Europa, Asia și nu numai. Este o tehnică de construcție care a fost înlocuită relativ recent de ardezie și țiglă. Se estimează că există încă peste 20.000 de case de paie în Marea Britanie.

Cât rezistă acoperișurile din paie?

Viața unui acoperiș din stuf depinde în mare măsură de cât de bine a fost construit, de cât de abrupt este, de cât de des este întreținut și de ce material este utilizat pentru construcția sa. Vremea predominantă este, de asemenea, un factor (cu cât este mai uscată, cu atât mai bună), iar acoperișurile din stuf sub copaci se pot înrăutăți și se pot uza mai repede, deoarece zaharurile care se scurg din ele pot ajuta la înmulțirea bacteriilor.

În în general, totuși, se poate spune că durata de viață a unui acoperiș de trestie de zahăr este de aproximativ 30 de ani, grâul pieptănat de aproximativ 30 de ani și paiul de aproximativ 20 de ani. Cu toate acestea, se știe că acoperișurile din paie cu întreținere regulată durează până la 60 de ani! Costurile sunt afectate de dimensiunea și complexitatea proiectului. Deci, o căsuță mică cu un acoperiș înclinat simplu va costa mult mai puțin decât o casă mare de familie, cu multe deschideri de coș, luminatoare și elemente neregulate. Înlocuirea unui acoperiș de paie existent va costa mai puțin decât instalarea unuia nou în locul unui acoperiș din țiglă sau tablă. Prețurile variază, dar prețul mediu ar fi de aproximativ 3500 de RON pe metru pătrat. O căsuță mică (cum ar fi 25 picioare × 25 picioare) cu un acoperiș de 45° ar avea o suprafață de acoperiș de 900 ft². Instalația ar costa aproximativ 32.200 de RON. O casă mare de familie, cu mai multe luminatoare și două deschideri de coș de fum ar fi probabil în intervalul 123.700 - 173.200 RON. Desigur, că acestea sunt estimări aproximative și un constructor de acoperiș din paie ar putea să vă ofere o ofertă exactă pe baza măsurătorilor și experienței sale cu lucrări similare.

Care sunt costurile de întreținere? La fel ca mașina sau centrala dumneavoastră, întreținerea regulată este cheia pentru a obține un raport bun preț-performanță pentru acoperișul dumneavoastră din paie. O vizită anuală a unui expert este întotdeauna o idee bună. Ar trebui să vă poată inspecta acoperișul și să efectueze orice reparații minore care trebuie făcute. Probabil va fi mai puțin de 5000 de RON pe an. De asemenea, este posibil să aveți prime ceva mai mari pentru asigurarea de uz casnic, din cauza riscului de incendiu. Fiecare dintre tipurile de materiale are propriile sale calități și sunt diferite la nivel regional. Paiul lung este mai puțin obișnuit astăzi, deoarece fermierii tind să cultive soiuri mai scurte de grâu, deoarece crește mai repede și este mai ușor de recoltat. Acoperișurile erau anterior un produs secundar al agriculturii, dar acum sunt cultivate special. Cea mai mare parte a trestiei utilizate în acoperișurile din stuf britanic este acum importată, de obicei din Ungaria. Acoperișul original din stuf este atașat direct la grinzile acoperișului. Fasciculele de trestie sunt atașate la grinzi oblic în jos cu aproximativ 20°, apoi sunt stivuite una peste alta, astfel încât unghiul final al marginii acoperișului să fie între 45° și 50°. Cu cât unghiul exterior este mai abrupt, cu atât acoperișul va permite mai bine scurgerea apei, ceea ce va prelungi durata de viață a plăcii. Cu toate acestea, cu cât unghiul este mai abrupt, cu atât acoperișul trebuie să fie mai mare, ceea ce înseamnă o taxă suplimentară - deci unghiul este un compromis între drenarea apei și cost. Dacă un acoperiș din stuf este bine făcut, apa va pătrunde doar la aproximativ 50 mm, ceea ce reprezintă aproximativ 20% din adâncimea completă. Deoarece paiele uscate vor avea o durată de viață mai lungă, stratul superior poate fi înlocuit la fiecare zece ani sau cam așa, dar straturile inferioare pot fi lăsate la locul lor. Acest lucru poate economisi multă muncă pe termen lung.

Care sunt avantajele sale?

Acoperișurile din stuf au mai multe avantaje față de ardezie și țiglă:

Acoperișul este respirabil în mod natural, ceea ce previne putregaiul.
Deoarece există mult aer prins în mănunchiuri și în stufurile goale, acestea au proprietăți izolante excelente, br /> Datorită riscului perceput de incendiu, primele de asigurare pot fi mai mari.
Păsările pot trage paie atunci când caută insecte - acest lucru va necesita atenție după un timp.
Dacă unghiul este prea mare ploaia și zăpada nu vor funcționa eficient, ceea ce poate accelera putregaiul și supraîncărca structura în caz de zăpadă.

Proprietățile paielor în sine sunt incredibile. Acoperișul este frumos și destul de neobișnuit pentru condițiile de astăzi. Datorită combinației proprietăților lor ecologice, astfel de acoperișuri sunt foarte atractive pentru cei cărora le plac clădirile cu caracter și personalitate mai mare.