Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Acoperișuri izolate
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.353 de profesioniști
5.209 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Acoperișuri izolate

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Acoperișuri izolate? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori24.642 furnizori din zona dvs.
profile image

Sergiu Gabriel L.

Companie
Comuna Dumbrăvița
4,9
Zugrav, zugrăveli

Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Irinel Răzvan C.

Companie
București
4,8
Instalator sanitar

Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Alexandru Alin L.

Liber profesionist
Sector 3
4,7
Renovare apartament

Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Costel C.

Companie
București
4,5
Zugrav, zugrăveli

Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Petre Alin S.

Liber profesionist
București
4,5
Instalație electrică

Executăm finisaje și amenajări interioare precum și aplicare microciment pentru apartamente, case, spații comerciale sau industriale, având întotdeauna o atenție sporită asupra modului de lucru și ordinea în care executăm fiecare lucrare. Pe lângă lucrările de renovare executate placare cu gresie , zugrăveli , diferite finisaje precum si rigips sau tencuială, Renovări Locuințe asigură execuția și montajul lucrărilor de instalații electrice, termice și sanitare, la cel mai înalt nivel de performanță și satisfacție pentru clienții noștri. Dacă vrei să te bucuri de o echipă de profesioniști, care îți recomandă materiale calitative și propuneri optime pentru lucrări remarcabile, Renovări Locuințe este soluția ideală pentru tine.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Ioan G.

Companie
București
4,3
Instalator, meșter acoperiș

Companie specializata in acoperisuri. Lucrăm în domeniu de peste 15 ani. Ținem cont de părerile clientului și, cel mai important, de calitatea și detaliile serviciilor oferite. Firma noastră oferă servicii complete de evaluare, proiectare demontare și montare acoperișuri☀️ 🌧️❄️⚒️⚒️⚒️

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Cosmin T.

Companie
Brașov
4,1
Zidărie

Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Lungu T.

Liber profesionist
București
4,0
Renovare apartament

Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
Vedeți mai mult
Informatii utileCe trebuie sa stii

Izolarea acoperișului

Puteți afla întotdeauna cine nu și-a izolat spațiul de la mansardă, din cauza porumbeilor și a altor păsări care stau pe acoperiș și se bucură de toată căldura care vine din casa de dedesubt. Căldura crește și păsările viclene culeg rapid beneficiile.

Ce este izolarea la mansardă?

Izolația la mansardă este o barieră a materialului din spațiul acoperișului. Poate fi așezată între grinzi (grinzi orizontale de-a lungul podelei podului) sau căpriori (grinzi înclinate care susțin acoperișul).

Într-un fel sau altul, izolația încetinește transferul de căldură între spațiul de locuit și lumea exterioară. Iarna face o casă mai caldă și mai rece vara.

În casele neizolate, un sfert din căldura pierdută se răspândește prin acoperiș. Izolarea unei mansarde sau a unui acoperiș este o modalitate excelentă de a crește confortul casei dumneavoastră. Și există și mai multe vești bune: va dura mai mult de 40 de ani și ar trebui să plătească de multe ori economiile de energie, deoarece costul izolării podului este relativ scăzut.

În ceea ce privește mediul vă va ajuta, de asemenea, să reduceți amprenta de carbon a casei dumneavoastră. Cu cât casa dumneavoastră este mai bine izolată, cu atât va fi mai eficient sistemul dumneavoastră de încălzire - reducând emisiile și economisind bani pe facturi.

Pot să-mi izol singur mansarda?

< Este posibil (de fapt destul de simplu) să puneți singur izolația acoperișului dacă:

  • Este ușor să intrați în spațiul acoperișului.

  • Nu există probleme de umezeală sau condens.
  • Grinzile dumneavoastră din mansardă sunt distanțate uniform. < / li>
  • Nu încercați să izolați un acoperiș plat.

În cazul ceva mai complicat decât acesta, trebuie să fiți un meșter cu experiență sau trebuie să folosiți un tehnician profesionist care știe cum să izoleze mansarda în modul cel mai adecvat și eficient.

Acoperișurile plate ar trebui întotdeauna izolate de un specialist. Dacă camera este umedă, trebuie să o rezolvați înainte de a începe orice lucrare de izolare.

Restaurare pentru case din materiale netradiționale

< Dacă locuiți într-o casă istorică sau o casă care a fost construită din piatră tradițională locală sau din alte materiale, utilizați materiale și metode adecvate de izolare la mansardă. În caz contrar, este posibil ca locuința dumneavoastră să nu poată menține căldura așa cum ar trebui. De fapt, poate fi cel mai bine să consultați sau să angajați specialiști locali care sunt instruiți în tehnicile relevante.

Cum se izolează mansarda

Dacă aveți o mansardă uscată cu acces ușor și chiar grinzi desfăcute, cel mai ieftin și mai simplu mod de a o izola este între grinzi folosind bobine de acoperiș izolator. Acestea pot fi realizate din vată minerală, fibre de sticlă sau materiale reciclate.

Mai întâi, îndepărtați toate obiectele inutile din mansardă.

Fixați conductele și rezervoarele de apă din zona acoperișului astfel încât să nu înghețe, deoarece podul va fi mult mai răcoros după izolare.

>

Asigurați-vă că nu există linie electrică. Dacă există, va trebui să fie deasupra materialului izolant, dar nu trebuie întins pentru a realiza acest lucru. Dacă nu sunteți sigur ce să faceți, consultați un electrician profesionist.

Măsurați-vă mansarda și cumpărați suficient material izolant pentru a umple la o adâncime de cel puțin 270 mm.

>

Desfășurați izolația și plasați-o între grinzi. Majoritatea grinzilor au o înălțime de aproximativ 100 mm (dar măsurați-le mai întâi), deci pentru acest prim strat veți avea nevoie de lână groasă de 100 mm. Discurile de izolare la mansardă au de obicei o lățime de 1140 mm, deci probabil va trebui să le tăiați pentru a le potrivi. Folosiți foarfecele pentru a rupe sau întinde materialul, ceea ce va reduce eficiența acestuia.

Creați un al doilea strat în unghi drept cu primul. Dacă primul strat are o adâncime de 100 mm, veți avea nevoie de 200 mm pentru al doilea strat.

Trebuie să-mi folosesc podul ca spațiu de stocare, îl mai pot izola?

Pentru a stoca lucrurile în siguranță la mansardă, va trebui să atașați plăcile de mai sus grinzile. Dar dacă pur și simplu umpleți golurile dintre grinzi cu izolație și apoi urcați deasupra, nu veți obține suficientă adâncime a izolației mansardei.

Cum puteți crește grosimea stratului de izolație a acoperișului

Așezați vată minerală între grinzi și apoi fixați plăcile izolante solide deasupra grinzilor. Puteți cumpăra chiar și izolații și plăci de podea care sunt deja conectate între ele, ceea ce face munca mult mai rapidă și mai ușoară.

De asemenea, puteți să vă folosiți abilitățile (sau ale altcuiva) pentru a crea un etaj superior care se va potrivi în izolația necesară pentru mansardă de 270 mm.

Orice decideți, nu introduceți 270 mm de vată minerală și apoi doar apăsați-o, deoarece aceasta îi va reduce eficacitatea și puteți utiliza o cantitate mai mică. < / p>

Amintiți-vă că izolația dintre grinzi va crea un spațiu rece pe acoperiș, deci, dacă păstrați acolo ceva care trebuie să rămână cald, este mai bine să izolați căpriorii, mai degrabă decât grinzile.

Cum pot preveni scurgerea aerului cald în pod prin trapă? Asigurați-vă că trapa se potrivește perfect. Dacă nu așa, poate fi necesar să fie înlocuit. Dacă se pare că se potrivește mai bine iarna decât vara, este posibil să fie umezeală la mansardă și va trebui să rezolvați acest lucru înainte de a începe să luați în considerare izolarea acoperișului. Asigurați-vă că nu scapă căldură în acoperiș prin alte deschideri - de exemplu, deasupra cutiei de ventilație sau în jurul conductelor. Dacă există, ar trebui să le sigilați înainte de a izola podul.

Mi-am transformat mansarda într-un spațiu de locuit. Cum îl izolez?

Dacă folosiți mansarda ca dormitor, cameră de joacă sau birou, veți dori să o păstrați la fel de caldă ca și restul casei - astfel încât izolarea mansardei nu are sens. În schimb, trebuie să izolați acoperișul. Modul obișnuit este de a introduce plăci izolante solide între căpriori.

Acestea trebuie tăiate exact la dimensiunea potrivită, astfel încât să se potrivească perfect și să nu lase curenții să treacă. Pentru a atinge grosimea de izolație necesară de 270 mm, este posibil să fie nevoie să izolați căpriorii cu plăci de gips-carton izolate.

Dacă nu vă place aspectul plăcilor izolante, le puteți acoperi cu gips-carton și vopsea sau tapet.

De asemenea, puteți utiliza această metodă dacă doriți să mențineți mansarda caldă din alte motive.

Trapa de la mansardă este prea mică pentru ca un adult să poată intra. Cum pot izola mansarda?

Va ​​trebui să angajați un tehnician profesionist pentru a umfla granulația de izolație în mansardă cu echipamente speciale. Materialul izolant al acoperișului va fi fibra de celuloză sau vata minerală, care este modificată pentru a asigura neinflamabilitatea acesteia. Acest lucru ar trebui să dureze doar câteva ore, în funcție de dimensiunea mansardei dumneavoastră.

Cum funcționează izolarea la mansardă dacă aveți un acoperiș plat? Acoperișul plat, este mai bine să îl izolați din exterior, mai degrabă decât din interior. Izolarea acestuia de jos poate cauza probleme de condensare. Când intenționați să vă înlocuiți acoperișul cât mai curând posibil, va trebui totuși să îl izolați pentru a respecta reglementările guvernamentale. Dacă intenționați să faceți acest lucru în viitorul apropiat, este logic să lucrați împreună. Puteți adăuga un strat de izolație între suprafața acoperișului din lemn și stratul exterior rezistent la intemperii. Cu toate acestea, dacă acoperișul dumneavoastră plat nu trebuie înlocuit de câțiva ani, puteți adăuga o placă de izolare direct la partea superioară rezistentă la intemperii.

Mansarda noastră este puțin umedă, va înrăutăți izolația?

Izolarea dintre grinzi va face mansarda mult mai răcoroasă, deci ar putea agrava problema umidității. Izolarea căpriorilor poate provoca, de asemenea, umiditate, deoarece oprește curentul de aer și reduce ventilația naturală. Prin urmare, dacă decideți să izolați mansarda, poate fi necesar să măriți cantitatea de aerisire, caz în care veți avea nevoie de o autorizație de construire.

Înainte de a începe acest proiect, vă recomandăm să căutați sfatul unui constructor sau expert în umiditate. Discutați cu ei despre îndepărtarea umezelii înainte de a vă gândi la izolarea podului.

Rezervorul meu de apă rece și conductele sunt în pod. Le va afecta izolarea?

Da. Dacă puneți izolație între grinzi, spațiul acoperișului va fi extrem de rece iarna. Prin urmare, trebuie să vă izolați rezervorul și conductele individual pentru a preveni înghețarea și explozia. Dacă se întâmplă acest lucru, reparațiile vor costa mult mai mult decât economiile obținute prin izolarea mansardei.

Dacă izolați între căpriori mai degrabă decât grinzile mansardei, spațiul va fi cald și țevile dumneavoastră ar trebui să fie bine.

Izolarea podului vă poate economisi bani.

Dacă casa dumneavoastră este într-un climat rece, păstrarea căldurii în timpul iernii este scumpă. Departamentul Energiei prezice că prețurile la gaz și la combustibilul termic vor crește din nou în această iarnă comparativ cu anii trecuți - după un an în care prețurile la combustibil au crescut brusc în majoritatea părților din țară.

Sigur, puteți reduce temperatura și vă puteți obișnui să purtați pulovere groase în interior pentru a reduce costurile. Dar dacă aveți o mansardă neterminată, izolarea corectă a acesteia este una dintre cele mai simple modalități de a vă păstra banii pentru încălzire în acest sezon. „Este un proiect pe care îl poți rezolva în weekend și economiile pe care le faceți cresc în fiecare an”, spune Petru. Se estimează că o mansardă izolată corespunzător vă poate economisi 10-50 la sută din factura de încălzire. Pentru un climat cald, acesta funcționează invers; vara ajută la stabilizarea temperaturilor interioare ale casei, astfel încât acestea să fie în mod constant sub controlul necesității de răcire. Identificați probleme precum scurgerile de aer pe care le puteți sigila pentru a vă asigura că izolația dumneavoastră va funcționa bine. Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Costurile izolării mansardei

Principalii factori care afectează costurile sunt: ​​

  • Tip de izolație și material

  • Numărul de metri pătrați ai podului dumneavoastră
    Începeți cu o mansardă

    Opriți utilizarea mansardei pentru depozitare. De ce? Pentru că cel mai simplu și mai ieftin mod de a izola o mansardă este plasarea materialului sub podea. Dar dacă podeaua este acoperită cu o scândură, nu este posibil să acoperiți întreaga zonă necesară cu izolație.

    Umplere în vrac

    Fibrele de izolație sunt ambalate în pungi și suflate pentru a fi plasate la adâncimea și densitatea dorită folosind o mașină specială pe care o puteți închiria de la un centru de hobby. Puteți turna umplutura și o puteți răspândi manual, dar procesul este mult mai laborios și rezultatele nu vor fi la fel de bune.

    Funcționează cel mai bine pentru:

    • Mansardă cu distanțare neregulată sau non-standard între grinzi
    • Mansardă cu multe obstacole
    • Mansardă care este izolată Sunt cele mai potrivite pentru:
      • Mansardă cu distanța standard a fasciculului, în special fără izolație.
      • Mansardă cu câteva obstacole de evitat

        Valoare R-pe-inch: 3.0-3.3
        Fabricată din: fibre de rocă sau zgură de furnal reciclat
        Concluzie: este natural refractar, dar produsul este mai scump decât altele.
        Realizat din: Fibre reciclate din denim
        Concluzie: Blochează fluxul de aer și transmisia sunetului, dar materialul este mai scump decât altele.

        Măriți dimensiunea izolației existente

        Luați un contor și o lanternă pentru a vedea ce tip de izolație aveți deja la mansardă și cât de adâncă este. Scoateți și aruncați toate acele comprimate, material de culoare apoasă sau mucegăit - este inutil.

        Câtă izolație să cumpărați

        Măsurați metri pătrați ai mansardei. Citiți etichetele pentru umplere; fiecare pungă conține o listă a adâncimilor necesare pentru intervalul valorilor R și a numărului de pungi necesare pentru a acoperi 1 000 de metri pătrați la aceste adâncimi.

        Pentru batts sau role, calculați numărul pe baza pe lățimea și lungimea produsului utilizat. În ambele cazuri, luați o altă pungă sau rulou - cu siguranță nu doriți să le folosiți chiar înainte de a termina lucrarea.

        Etapa de pregătire numărul unu: Asigurați etanșarea aerului

        Decalajele de la mansardă sau dintre etajele inferioare și mansardă permit aerului încălzit (sau răcit) să iasă spre exterior, astfel încât orice izolație adăugată este în esență inutilă. (Iată o diagramă a scurgerilor de aer obișnuite.)

        În jurul ferestrelor de la mansardă: utilizați spumă conservată, cu expansiune minimă, în jurul carcasei și sigilați scurgerile cu o spumă.

        În jurul țevilor, a firelor, a ventilatoarelor de evacuare și a țevilor: golurile pot fi etanșate cu etanșant ignifug; sigilați cu spumă de pulverizare rezistentă la foc

        În jurul coșurilor și canalelor de fum: utilizați margini metalice sigilate cu etanșant la temperatură înaltă sau ciment refractar

        Următorii pași cheie de pregătire a preizolației

        Eliminați acești factori pentru a vă asigura că izolația dumneavoastră durează ani de zile și păstrează aerul acolo unde îi aparține: în interiorul casei dumneavoastră.

        Reparați scurgerile acoperișului. Apa este dușmanul izolației. Creează un teren de reproducere pentru matrițe și distruge buzunarele de captare a aerului care blochează fluxul de căldură. Căutați pete de apă pe acoperiș și locurile umede sau mucegai pe grinzile mansardei și izolația existentă ca ghid al scurgerii.

        Verificați corpurile de iluminat. Dacă nu utilizați izolație din vată minerală sau corpurile de iluminat nu sunt clasificate ca fiind sigure pentru contactul cu orice tip de izolație, nu permiteți materialului să atingă sau să acopere luminile de la etajul inferior - acesta este un pericol de incendiu. Utilizați țesături, margini de metal sau resturi de placaj pentru a crea un spațiu de siguranță de cel puțin 3 inci în jurul tuturor corpurilor de iluminat.

        Direcționați toate ventilatoarele și orificiile de admisie către exterior. Deși este contrar reglementărilor de construcție să redirecționeze orice tip de gaze de eșapament în pod, mulți constructori de case au evitat-o. Corectați această eroare, astfel încât aerul de evacuare umed să nu fie prins în izolație și să-l distrugă.

        Protejați-vă atunci când realizați izolația

        Iată un exemplu de cum să lucrați fără accidente sau vătămări.

        Purtați o mască de praf, ochelari de protecție, mănuși de lucru, o cămașă cu mânecă lungă și pantaloni lungi pentru a vă proteja plămânii, ochii și pielea de fibre.
        Nu stați pe grinzi. Dacă vă pierdeți echilibrul, este posibil să loviți tavanul. Folosiți o bucată de placaj sau câteva scânduri solide și late ca suprafață pentru picioare și glisați-le în timp ce lucrați. Pentru stabilitate, acestea trebuie să acopere cel puțin trei grinzi.

        Iluminați colțurile întunecate ale mansardei cu lămpi portabile alimentate cu baterii sau lumini de atelier fixabile.

        Întrețineți fluxul de aer la mansardă

        Acoperirea orificiilor de plafon cu umplutură liberă sau pâslă, pe care o atingeți dacă puneți izolație de-a lungul jgheabului, are un impact imens. Fluxul de aer din tavan până la orificiul de creastă menține acoperișul rece și previne formarea barajelor de gheață. Materialul blochează acest flux. Din același motiv, izolația nu trebuie să atingă partea inferioară a acoperișului. Pentru a preveni răspândirea materialului, atașați redresoare din plastic sau spumă la teaca acoperișului lângă jgheab.

        Dacă este izolat de la zero, puneți bariera de vapori corectă în locul corect.

        Deși unele fire vin cu hârtie sau folie care poate acționa ca o barieră de vapori, unii experți preferă să utilizeze un film de polietilenă de 6 milimetri tăiat între grinzi și cusături sigilate cu bandă de folie pentru a preveni pătrunderea umezelii în izolație. Indiferent dacă folosiți umplutură liberă sau pâslă, plasați bariera de vapori cât mai aproape posibil de partea caldă a izolației, unde ar putea ajunge aerul umed fierbinte - spre interiorul casei într-un climat rece (sub izolația podelei) și în mansardă în aerul cald (partea superioară a izolației podelei). Unele zone nu necesită o barieră împotriva vaporilor.

        Alte trucuri și sfaturi pentru instalarea izolației

        Lucrați din perimetrul mansardei spre ușă sau trapă, astfel încât să faceți acest lucru. Nu călcați pe izolațiile pe care tocmai le-ați așezat.
        Acoperiți întotdeauna vârfurile grinzilor de tavan pentru a vă asigura că izolația este suficient de adâncă pentru a atinge valoarea țintă R și pentru a preveni pierderile de căldură din cadrul de lemn.

        Faceți un duș bun pentru a îndepărta fibrele de pe piele și spălați-vă hainele de lucru după o singură purtare.

        Pentru umplere slabă

        Atașați o încuietoare în jurul unei guri de vizitare sau ușă pentru a permite așezarea materialului în jurul acestei zone fără scurgeri.

        Asigurați-vă că adâncimea de umplere este uniformă la mansardă. Pentru a asigura uniformitatea materialului suflat, înșurubați ghidajele la o adâncime a întregului spațiu.

        Pentru a obține o valoare țintă de R din produsul pe care l-ați ales, utilizați numărul de pungi care au rezultat din calculele dumneavoastră că sunt necesare să se izoleze mansarda - niciodată mai puțin. Dacă ați atins adâncimea țintă, dar mai aveți câteva pungi rămase, nu încetați să adăugați material la o adâncime uniformă în tot spațiul până când nu au fost folosite toate pungile.

        Pentru a ajuta materialul să atingă densitatea corectă atunci când îl utilizați, păstrați furtunul de respirație paralel cu podeaua și grinzile de podea. Suflați căptușeala între și deasupra grinzilor, nu prin ele.

        Utilizați întotdeauna pâslă neambalată la plasarea produsului pentru prima dată pentru a preveni prinderea umezelii între noul și vechiul strat de izolație. Le puteți cumpăra fără finisare sau pur și simplu îndepărtați suportul de hârtie sau folie.

        Așezați un nou strat de pâslă necusută perpendicular pe vechiul strat pentru a acoperi golurile din stratul inferior

        Nu lăsați spații între grinzi, obstacole sau șipci adiacente. Chiar și cele înguste vor provoca scurgeri de aer. În schimb, tăiați banda subțire de izolație pe care o utilizați.

        Protejați punctele de acces

        Scară sau scară în mișcare: Utilizați un cort izolat cu fermoar pentru a păstra capacul fără curenți. Sfat: Tăiați bătălia cu un cuțit de bucătărie. Unii profesioniști preferă cuțitelor utilitare, deoarece lama mare taie cu ușurință materialul brut. Folosiți o bucată de placaj ca suprafață de tăiere și o riglă ca ajutor pentru tăiere.

        Aveți în vedere finisarea mansardei?

        Dacă aveți în vedere transformareaa mansardei în spațiu de depozitare sau de locuit, merită să schimbați tactica de izolare între căpriori și grinzile de perete în loc de podea. Puteți utiliza panouri dure din spumă sau angajați un profesionist pentru a aplica izolație cu spumă pulverizată.

        Blocurile de spumă blochează fluxul de aer fără barieră de vapori și au un R pe inch mai mare decât umplerea liberă sau pâsla. Astfel veți obține mai multă protecție cu o adâncime mai mică. Spre deosebire de umplutura slabă sau pâsla, trebuie să folosiți spuma de pulverizare pentru a acoperi deschiderile tavanului (acestea nu sunt necesare pentru răcirea acoperișului). Apoi acoperiți spuma cu gips-carton, după cum este necesar pentru siguranță la incendiu.