Bine ați venit la Wilio!

Îl vedeți pe Wilio ca client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Fiyat listesi
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Aer conditionat

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în aer conditionat. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

27 638 de profesioniști

50 983 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

199 720 descărcări de aplicații

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Aer conditionat? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Introduceți doar o solicitare.

27 638 de profesioniști

50 983 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

199 720 descărcări de aplicații

Furnizori

Cei mai buni furnizori: Aer conditionat

Exemple

Exemple de realizări furnizorii noștri

Fabricarea de mobilierMihai
ElectroinstalațiiDaniel L.
Reconstrucția unui apartament / casăAlexandru J.
Lucrări de construcțiiFrancis G.
Lucrări de construcțiiFrancis G.
Proiectare, arhitectură, proiecte și alte serviciiMarius
Reconstrucția unui apartament / casăAlexandru J.
Servicii pentru dvs.Cristian B.
AsamblareAndrei K.

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Tipuri de aer condiționat. Cu toate acestea, există și alte tipuri de aer condiționat, denumite în mod obișnuit răcitoare, care folosesc apă în același scop, dar nu vom acoperi aparatele din acest ghid.

Tipuri de aer condiționat - game tipice de capacitate

Ca multe alte tipuri de echipamente, aparatele de aer condiționat sunt adesea împărțite în categorii în funcție de recomandarea lor pentru diferiți utilizatori - gospodării, case comerciale, birouri sau case industriale. Aceste categorii se referă, în general, la dimensiunea, capacitatea și robustețea unității, mai degrabă decât la modul în care funcționează aerul condiționat. Următorul tabel prezintă pe scurt intervalele tipice de capacitate pentru aceste categorii generice.

Aer condiționat - tip de utilizator

Capacitate de răcire în BTU

Rezidențial / intern 6.000-20.000

Afaceri / birouri 12.000 - 50.000

30.000 industriale

Capacitate de răcire în kw

Rezidențial / intern 1.76 - 5.8

Afaceri / birou 3,5 - 14,65

Industrial 8.79

Tipuri de aer condiționat - categorii principale

Aparatele de aer condiționat pot fi împărțite în trei categorii principale:

monobloc - unități constând dintr-un bloc (fereastră, unitate portabilă),

sisteme împărțite în 2 părți - au un element pentru partea interioară și un element separat, dar interconectat, pentru partea exterioară a clădirii,

sisteme împărțite în 3 sau mai multe părți - există 2 sau mai multe elemente interconectate cu un element exterior.

Aparate de aer condiționat monobloc

Funcționarea de aer condiționat se învârte practic în jurul fluxului de agent frigorific de la un set de bobine în care este colectată căldura, la un alt set de bobine în care căldura este disipată. În aparatele de aer condiționat monobloc, două seturi de bobine sunt combinate într-un singur corp. Unitățile sunt proiectate pentru a fi amplasate în interiorul clădirii, dar au întotdeauna conducte de aer care duc spre exterior, astfel încât aerul încălzit să poată fi dispersat în exterior.

Aparate de aer condiționat portabile sau mobile

Aceste unități, care sunt probabil cele mai cunoscute aparate de aer condiționat pentru majoritatea consumatorilor, nu necesită instalare specială, dar sunt echipate cu o conductă de aer flexibilă care trece printr-o fereastră sau perete.

În general, diametrul conductei de aer este de aproximativ 5 inci, iar conductele au aproximativ 2-3m lungime. În timpul utilizării, aerul cald este îndepărtat din această conductă. Deoarece compresorul este amplasat în interiorul unității și nu într-un element exterior, aparatele de aer condiționat mobile monobloc au dezavantajul că sunt destul de zgomotoase și au o capacitate limitată.

Pe de altă parte, nu necesită instalare, iar achiziția lor este relativ ieftină astăzi. Deși există un număr mare de aparate de aer condiționat mobile pe piață, acestea sunt în majoritate unități mici, cu o dimensiune de 9.000 sau 12.000 BTU. Cu toate acestea, în prezent oferim numai unități mobile mai mari de 10.000 BTU, deoarece 9000 BTU sunt prea mici pentru marea majoritate a aplicațiilor.

Aparate de aer condiționat monobloc, de podea

Aparatele de aer condiționat monobloc, de podea sunt instalate pe perete la fel ca un încălzitor de depozitare și au, de obicei, un aspect și o dimensiune similare. Aceste tipuri de aparate de aer condiționat au de obicei un dispozitiv cu pompă de căldură care asigură încălzire foarte rentabilă în lunile mai reci. Aceste unități de aer condiționat au de obicei 2 conducte de aer care duc direct îm spatele unității prin perete, unde capetele lor sunt acoperite în mare parte de jaluzele mici.

Aparate de aer condiționat monobloc montate pe perete

Aparatele de aer condiționat monobloc montate pe perete, numite și aparate de aer condiționat de înaltă tensiune, sunt o soluție elegantă pentru clădirile mai vechi, unde planificarea nu permite instalarea unei unități externe de condensare. Aparatul de aer condiționat monobloc montat pe perete se conectează la perete și două conducte de aer sunt direcționate din spate direct peste perete. Dezavantajul acestor aparate de aer condiționat este că sunt puțin mai mari ca adâncime în comparație cu o unitate divizată montată pe un perete, deoarece condensatorul este conținut în interiorul unității montate pe perete. De obicei sunt echipate cu o pompă de căldură care permite încălzirea aerului în timpul iernii și răcirea în timpul verii.

Spoturi de răcire industriale

Aparatele de aer condiționat mobile, de mari dimensiuni pot asigura răcirea la fața locului. Sunt puternic construite și concepute pentru a fi utilizate pe roți pentru nave, bărci și avioane, pentru a răci temporar aerul interior. Răcitoarele spot pot fi, de asemenea, utilizate pentru a furniza aer rece pentru procesele industriale.

Spre deosebire de aparatele de aer condiționat portabile mici, răcitoarele spot sunt proiectate pentru a fi plasate în aer cald exterior și asigură aer rece. Majoritatea sunt capabile să furnizeze aer rece prin mai multe conducte, exact acolo unde este necesar. Tuburile, care sunt montate de obicei pe partea din față a acestor unități, sunt rigide, dar reglabile, permițând fluxul de aer rece să fie direcționat către o locație prestabilită.

Aparate de aer condiționat pentru geamuri

Aparatele de aer condiționat pentru geamuri, au fost în trecut cea mai comună configurație de aer condiționat. Sunt aproape standard în apartamente, case, birouri și cabane din Mediterană și Orientul Mijlociu.

Aparatele de aer condiționat standard pentru geamuri pot răci doar aerul, iar cele mai scumpe au modul de pompă de căldură și telecomandă. Principalul dezavantaj al aparatelor de aer condiționat pentru ferestre este zgomotul crescut și necesitatea instalării într-o deschidere a ferestrei sau, de obicei, printr-un perete îngust. Ca și puncte pozitive, acestea au un preț rezonabil și sunt ușor de asamblat.

Aparatele de aer condiționat pentru ferestre sunt uneori cunoscute sub numele de „aparate de aer condiționat pe perete”, deși în general nu pot fi montate pe perete mai gros de 9 inci, deoarece adâncimea mai mare a peretelui afectează și blochează fluxul de aer din orificiile laterale ale unităților din exterior.

Ca și clienți, este mult mai avantajos să operați și să înlocuiți aparatele de aer condiționat pe termen lung, decât să instalați și să întrețineți sisteme split.

Noile reglementări europene privind eficiența, care au intrat în vigoare în 2013, spun că mulți producători au încetat producția acestui tip de aparat de aer condiționat, iar stocurile de unități fabricate înainte de intrarea în vigoare a acestor reglementări au dispărut. Piața este lipsită de aparate de aer condiționat de ferestre de aproape 2 ani, dar există deja unele aparate pe piață care respectă noile reglementări ErP.

Aparate de aer condiționat split / Aer condiționat split

Există mai multe tipuri de aer condiționat care pot fi descrise ca „split”. Aparatele de aer condiționat divizate constau dintr-un element exterior și unul interior, care sunt conectate printr-un cablu electric și o pereche de țevi de cupru, de-a lungul cărora agentul frigorific curge spre și dinspre interior și exterior. Cea mai zgomotoasă și mai voluminoasă parte a aparatului de aer condiționat, care conține compresorul, se află în exterior, în timp ce partea interioară, care este mult mai ușoară și mai silențioasă, poate fi amplasată (în funcție de design) în aproape orice parte a spațiului aerian interior.

Sistemele moderne de climatizare split sunt echipate cu o telecomandă și, de obicei, un dispozitiv de încălzire termică pentru lunile de iarnă. Combinația de comenzi sofisticate și pompa de căldură înseamnă că „clima” spațiului aerian interior poate fi „controlată” eficient folosind sisteme moderne de aer condiționat împărțite care mențin temperatura camerei la 1-2 grade față de temperatura setată.

Majoritatea sistemelor de climatizare split au acum o serie de moduri de control și temporizatoare, astfel încât funcționarea unității poate fi programată în detaliu în avans. De regulă, este chiar posibil să setați direcția și funcția de oscilare a lămpilor. Există întotdeauna un filtru de aer în interior, care protejează bobinele de particule mari. Adesea încorporează filtre fine și dispozitive de curățare a aerului care îndepărtează praful fin, fumul de tutun, polenul plantelor, mirosurile sau contaminanții chimici etc.

Aparate de aer condiționat split montate pe perete - "Engineer Fit"

Aparatele de aer condiționat split montate pe perete au stiluri, capacități și niveluri diferite de funcționalitate. Unitățile sunt adecvate din punct de vedere tehnic în cazul în care cuplajele rapide nu sunt furnizate împreună cu aerul condiționat, ceea ce înseamnă că instalarea unității de perete și a condensatorului exterior este personalizată pentru clădire. Deși instalarea acestor aparate de aer condiționat este destul de costisitoare, avantajul este că sunt curate și potrivite pe clădire, ceea ce crește inevitabil valoarea vânzărilor lor.

Există pe piață o gamă mult mai largă de aparate de aer condiționat asamblate tehnic, comparativ cu tipurile de „potrivire ușoară” și, prin urmare, o gamă mai largă de capacități, funcționalitate și estetică. Aparatele de aer condiționat montate pe perete sunt de obicei montate la un nivel ridicat (peste înălțimea capului) și pot avea mai multe moduri de funcționare, inclusiv pompă de căldură, funcții de temporizare, telecomandă și funcții de curățare a aerului. Deși oferim acest tip de sisteme de aer condiționat, nu le listăm pe site-ul nostru.

Aer condiționat split "Easy Fit"

Spre deosebire de aparatele de aer condiționat inginerești, unitățile cu „montare ușoară” sunt furnizate cu conducte interconectate și cablu într-o carcasă de plastic sau „cordon ombilical” care are un capăt de conectare rapidă. Sistemul, inclusiv conductele, este preumplut cu agent frigorific și este proiectat astfel încât unitatea să poată fi instalată de un electrician sau chiar de cineva autorizat în domeniul caselor. Cu toate acestea, modificările recente ale reglementărilor necesită instalarea de către un tehnician frigorific calificat. Această modificare a redus alegerea acestui tip de aparat de aer condiționat divizat, în special pentru că, dacă trebuie instalat de un tehnician frigorific, acesta este de fapt mai scump decât aparatul menționat mai sus. Este posibil ca acest tip de aparat să dispară complet de pe piață anul viitor.

Toate aparatele de aer condiționat de tip „easy fit” au dezavantajul comun de a avea „cordonul ombilical” la o lungime fixă. Aceasta înseamnă că fie este prea lung, iar lungimea în exces trebuie „pierdută” atunci când rulează conducta, fie este prea scurt pentru utilizarea specifică. Înainte de a achiziționa unul dintre aceste tipuri de aparate de aer condiționat, asigurați-vă că lungimea țevii specificată este potrivită pentru aplicația dumneavoastră.

Carcasa aerului condiționat

În birourile cu tavane suspendate, aerul condiționat cu carcasă de tavan, cunoscut sub numele de aer condiționat cu casetă, este de obicei proiectat pentru a fi instalat într-una sau două plăci de tavan. Cea mai mare parte a unității este invizibilă, deoarece se află deasupra liniei de tavan, iar singura parte vizibilă este partea inferioară decorativă, cu o grilă centrală de admisie și grile de ieșire cu 4 margini. Principalul avantaj al acestor unități este estetica, dar și faptul că unitatea montată central poate furniza o putere crescută de răcire (sau încălzire) pe o zonă largă datorită distribuției aerului în 4 direcții. Un aparat de aer condiționat cu casetă de plafon poate face, de obicei, aceeași treabă cu 3 sau 4 aparate de aer condiționat montate pe perete.

Există un alt tip de aparat de aer condiționat de tavan, care este un sistem de aer condiționat sub tavan. Se utilizează în cazul în care tavanul nu este suspendat și în cazul în care înălțimea tavanului este suficientă pentru a atârna unitatea sub tavan. Deoarece unitățile de sub plafon sunt proiectate pentru a fi complet vizibile în cameră, ele sunt făcute pentru a fi în mod rezonabil estetice. Cu toate acestea, aceste aparate de aer condiționat arată ca niște obiecte greoaie agățate de tavan.

Acestea sunt, în general, proiectate pentru a ridica aerul vertical în unitate și pentru a-l descărca orizontal de-a lungul tavanului pentru a preveni descărcarea aerului condiționat direct pe ocupanți, iar unele chiar permit aerului să iasă din patru părți. Deși oferim acest tip de sisteme de aer condiționat, nu le listăm pe site-ul nostru.

Climatizatoare de podea / Climatizatoare pe coloană

Aparatele de aer condiționat split montate pe podea sunt unul dintre multele tipuri de aer condiționat și pot fi împărțite în două tipuri.

Aparatele de aer condiționat pe coloană, care sunt unități mari și de mare capacitate (până la aproximativ 45.000 BTU), sunt utilizate acolo unde o cameră mare trebuie răcită și unde pot exista motive de construcție pentru care nu este posibil să se utilizeze mai multe prize mai mici. Aplicațiile tipice includ holuri, recepții și săli de așteptare. Performanța ridicată a acestor aparate de aer condiționat înseamnă că produc un flux puternic de aer rece, care nu permite ocupanților să se afle în imediata apropiere a aparatului de aer condiționat.

Cu toate acestea, există și unități de aer condiționat în dulap, care sunt mult mai mici și seamănă cu dimensiunile unui încălzitor de stocare, mai degrabă decât cu dimensiunile unui congelator cu aer condiționat pe coloană înaltă. De obicei, capacitățile lor sunt de până la aproximativ 15.000 BTU și sunt ideale pentru a oferi un control climatic extrem de eficient noilor dependențe și sere.

Ambele tipuri de aparate de aer condiționat sunt instalate de obicei de către inginerii de refrigerare, deoarece de obicei nu au țevi cu conectare rapidă, astfel încât țevile și cablurile dintre elementele interioare și exterioare sunt instalate personalizat în clădire, înainte ca sistemul să fie umplut cu agent frigorific. Deși oferim acest tip de sisteme de aer condiționat, nu le listăm pe site-ul nostru.

Aer condiționat montat pe țeavă

Dacă clădirea are conducte, opțiunea preferată este aerul condiționat montat pe conducte. Deoarece conductele sunt de obicei ascunse în cavitățile din tavan, sistemul de aer condiționat este montat și pe conducte. Este unul dintre tipurile divizate de aer condiționat, cunoscut și sub denumirea de aer condiționat canalizat sau central. Avantajul său este capacitatea de a furniza aer condiționat mai multor încăperi, în funcție de dispunerea conductei de aer.

Deoarece aceste aparate de aer condiționat funcționează în sisteme de conducte, acestea au de obicei un dispozitiv pentru răcirea aerului proaspăt sau un amestec de aer proaspăt și recirculat, în funcție de dispunerea și controlul sistemului de alimentare cu aer. Acest tip de aer condiționat este obișnuit în aplicații în care este necesar să se răcească mai multe camere sau zone diferite, sau chiar spații separate.

Aparate de aer condiționat portabile sau mobile

Aparatele de aer condiționat portabile split oferă o capacitate de răcire mai mare decât monoblocurile de dimensiuni similare, iar capacitatea nominală pentru acest tip de aparat de aer condiționat poate fi de până la 16.000 BTU. Construcția are de obicei un „cordon ombilical” cu o carcasă de plastic care conține cabluri electrice și conducte de agent frigorific, la un capăt unde există de obicei o conexiune rapidă. Aceasta înseamnă că interconectarea dintre cele două părți ale sistemului poate fi întreruptă pentru a permite o instalare ușoară, astfel încât capătul țevii, mai degrabă decât întregul element exterior, poate trece printr-o fereastră sau o deschidere în perete.

Aparatele de aer condiționat mobile split au avantajul evident de a fi ușor de mutat și repoziționat într-o altă cameră. Plasând unitatea exterioară pe suporturile de montare și cordonul ombilical printr-o gaură forată în perete, aceste aparate de aer condiționat pot fi refolosite - instalare semipermanentă.

Suntem specializați în partiții portabile mai mari. În loc de piese interne și externe, conducta de agent frigorific este conectată la apa de alimentare și de retur. Aceasta înseamnă că, deși există un mediu de răcire în vârful exterior, acesta este separat și închis din fabrică. Capătul interior este mai mult decât o bobină și un ventilator într-o cutie cu comenzi. Cea mai mare unitate de capacitate de acest tip este de aproximativ 50.000 BTU, 15 kW. Există, de asemenea, capacități mai mari, dar tipul de echipament continuă în răcitoarele modulare și unitățile de tratare a aerului.

Climatizare multi-split

Aceste sisteme de aer condiționat sunt în esență aceleași cu sistemele split, cu excepția faptului că mai multe unități interioare sunt conectate la aceeași unitate externă. Acest tip de sistem de aer condiționat necesită o unitate mare de condensare puternică, dar permite același tip de variante de unități interioare pentru sistemele cu o singură împărțire și chiar permite ca diferite tipuri de unități interioare să fie rulate din același condensator, de exemplu o unitate montată pe podea într-o cameră, o casetă de tavan în alta și un suport de perete în altă cameră.

Sistemele cu mai multe partiții pot fi de obicei combinate între 2 și 4 unități interioare, într-un singur bloc extern. O limitare evidentă a acestei configurații de aer condiționat este că, dacă blocul exterior se rupe, toate blocurile interioare vor deveni inoperabile. Din acest motiv, dacă spațiul exterior permite, mai multe aparate de aer condiționat standard split sunt mai bune decât un sistem multi-split.

Este, de asemenea, adevărat că aparatele de aer condiționat multi-split sunt rareori mult mai rentabile decât configurația echivalentă a separatoarelor standard. Acest lucru se datorează faptului că prețul instalării unui sistem de aer condiționat cu separatoare multiple este de obicei dublu decât în cazul separatoarelor separate, iar costurile de întreținere sunt, de obicei, și mai mari. Deși oferim acest tip de sisteme de aer condiționat, nu le listăm pe site-ul nostru.

Ce tip de aparat de aer condiționat să alegeți?

Procesul de selecție a aerului condiționat are trei pași principali:

1. Aflați ce capacitate de răcire necesită unitatea.

2. Selectați tipul de unitate dorit.

3. Înainte de a selecta un model, echilibrați alți factori, inclusiv dimensiunea fizică, caracteristicile, zgomotul, estetica și costul.

Următorii indicatori ar trebui să vă ajute să alegeți tipul de aer condiționat pe care îl doriți:

Pentru aplicațiile de acasă și la un birou mic, alegerea este aproape întotdeauna pentru aparatele de aer condiționat pentru ferestre, fie pentru sistemele de perete sau podea.

Dacă aveți opțiunea de a alege un sistem despărțitor de perete sau podea, marele lor avantaj este că au de obicei mai multe funcții și sunt întotdeauna mai silențioase decât aparatele de aer condiționat de la ferestre.

Dacă există restricții asupra clădirii care împiedică amplasarea condensatorului extern pe sau lângă clădire, luați în considerare monoblocurile montate pe perete sau pe podea atunci când alegeți aerul condiționat.

Dacă sunteți în căutarea unei surse de căldură foarte eficiente, precum și a unei capacități de răcire, aveți nevoie de aer condiționat cu pompă de căldură. Acest lucru înseamnă, în general, că alegerea dumneavoastră este limitată la sistemele split, deși monoblocurile montate pe perete și podea au și pompe de căldură.

Dacă doriți să aveți aparate mobile, de exemplu, dacă închiriați o proprietate, sunt preferate aparatele de aer condiționat mobile sau split. Pentru aparatele de aer condiționat mobile, există o alegere între monobloc și unități split. În general, aparatele de aer condiționat monobloc sunt mai populare, deoarece aparatele de aer condiționat separate necesită o capacitate mai mare.

Pentru birouri mai mari, magazine și alte clădiri, sunt disponibile și alte tipuri de aer condiționat.

Descarcă Wilio
pentru Android sau iOS

App Store
Google Play
AppGallery