Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Șapă de ciment
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.347 de profesioniști
5.196 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Șapă de ciment

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Șapă de ciment? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori23.810 furnizori din zona dvs.
profile image

Marian O.

Liber profesionist
București
5,0
Zugrav, zugrăveli

-Zugrăveli interioare și exterioare, -Aplicari gresie și faianță, -Montari pereți și plafoane din gips- carton, -Hidroizolatii cu polistiren, -Aplicari gleturi.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Mihnea Ioan Alexandru U.

Liber profesionist
Bucharest
5,0
Meșteri

Handyman Efectuez diverse lucrări de: construcții reparații renovări montaj și instalare amenajări case/spatii verzi/apartamente/sedii firme Dețin diverse unelte și scule precum și duba pt transport

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Vasile C.

Liber profesionist
București
4,9
Design interior și configurare de interior

Oferim servicii construcții în general, renovări, arhitectura,randari,constatare lucrare,decopertări, pavele, zugrăveli, gresie,faianță, zidărie, dulgheri

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Ionut I.

Companie
București
4,9
Renovare apartament

Suntem o mica firma și efectuam lucrări de construcții,tencuieli,gleturi, rigips, gresie și faianță, zugrăveli și alte lucrări care sunt incluse în renovări. Cerem și oferim seroazitate . Suntem deschiși la dialog și in găsirea celor mai bune soluții .Va așteptăm să colaboram și va asigur ca veți fi plăcut surprinși.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Irinel Răzvan C.

Companie
București
4,8
Instalator sanitar

Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
Vedeți mai mult
Informatii utileCe trebuie sa stii

Șapă de ciment

Care este diferența dintre beton și șapă? Aceasta este o întrebare adresată de mulți oameni care doresc să construiască fundații, să așeze un patio sau să învețe pur și simplu despre materiale de construcție.

Întrebări de bază pe care oamenii le pun :
Ce este betonul?
Ce este șapă de beton?
Șapă, ce este?
De ce șapă de beton?
Ce înseamnă termenul șapă utilă?

Ce tipuri de șape cunoaștem?
Șapă de ciment
Șapă de asfalt cu talc
Șapă din rășină sintetică
Șapă de sulfat de calciu
Șapă de magnezit < br /> _ x000D_ Diferența dintre beton și șapă

Termenii șapă și beton pot fi adesea confuzi, deoarece betonul este folosit ca bază, dar veți găsi și șapă pe podea. Și există chiar și conceptul de șapă de beton. Deci, care este diferența dintre cei doi termeni sau ambii termeni înseamnă același lucru? Acest ghid vă va ajuta să vă familiarizați cu această terminologie.

Care este diferența dintre beton și șapă?
Pe scurt: o substanță este definită de amestecuri (beton) și a doua zonă de aplicare (șapă).

Ce este betonul?
Betonul este format din piatră granulară, precum pietriș sau nisip, ciment (care la rândul său constă din argilă și var), amestecarea apei și eventual alți aditivi, lianți sau catalizatori.
Betonul este pur și simplu un amestec umed de rocă, argilă și var.
Când se usucă și se întărește betonul, există procese chimice care duc la lipirea cristalină.

< Vă mulțumim că acest lucru face ca betonul să fie dur și ideal pentru fundații și ca material de construcție pentru alte utilizări. Chiar și mobilierul din beton este disponibil!

Cu toate acestea, betonul nu este ultimul strat de fundație, în special în sectorul imobiliar rezidențial. Înainte de a fi posibil să așezați laminat, gresie, parchet, linoleum, covor și altele asemenea pe podea, este necesar să aplicați șapa.

Șapă de beton, ce este?

O pardoseală din beton este pur și simplu un strat de beton mai fin așezat pe o bază de beton existentă și întărită. Șapa este de obicei un amestec simplu de ciment, agregat și nisip, dar există și amestecuri speciale de șapă pentru aplicații speciale.
Șapa poate fi aplicată direct pe betonul de bază sau poate fi aplicată ca tratament de suprafață strat de material rigid izolant.

Ce este o șapă?
O șapă este un strat de acoperire și nivelare care este așezat pe o fundație de beton și nivelat. Șapa poate consta din componente similare cu betonul, dar există diferite tipuri de șapă.

Cu alte cuvinte: betonul este definit de componentele sale, în timp ce șapul este definit de funcția sa.
Există următoarele tipuri de șapă:
Șapă de ciment (CT)
Șapă de asfalt (AS)
Șapă de rășină sintetică (SR)
Șapă de sulfat de calciu (CA) < br /> Șapă de magnezit (MA)
Nu toate tipurile de șapă folosesc apă, ceea ce reprezintă o mare diferență în comparație cu betonul. Betonul are nevoie de apă pentru a deveni un material de construcție durabil pe care îl folosesc mulți oameni.

De ce să folosiți șapă de beton?
Șapă este așezată din trei motive.:

Pentru a îmbunătăți aspectul unei pardoseli de beton existente. Betonul are multe forme și condiții. Podelele din beton pot fi bune din punct de vedere structural, dar pot avea deteriorări ale suprafeței, pete, rugozitate sau decolorare inconsistentă. Tratamentul suprafeței șapei va oferi o suprafață atractivă, omogenă și netedă.

Șapa poate oferi o bază uniformă pentru așezarea plăcilor, parchetului, linoleumului sau vinilului.

Este, de asemenea, potrivit pentru acoperirea încălzirii prin pardoseală. Sistemele de încălzire prin pardoseală constau de obicei din conducte care transportă apă încălzită. Aceste țevi sunt apoi turnate cu beton pentru șapă, astfel încât să fie complet ascunse și șapă să acționeze ca un conductor de căldură.

Tipuri de șapă
tipul comun de șapă este un amestec simplu de beton. Cu toate acestea, deoarece suprafața este vizibilă, alegem ciment de calitate mai bună, agregate mai mici și mai mari și nisip fin. / p>

În plus, fibrele pot fi adăugate la amestecul șapei, ceea ce va crește rezistența și va reduce riscul de fisuri inestetice în viitor.
Acest tip de șapă va costa de obicei între 15 și 20 EUR pe metru pătrat.

Dacă rămâneți fără timp, dar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la buget, este bineînțeles posibil să cumpărați o șapă preamestecată. Astfel de produse oferă o consistență fiabilă a finisajului de suprafață și se pot usca într-o stare în care pot fi trecute în doar patru ore. pe metru pătrat.

Un alt tip de șapă este șapa Anhidrat.
Acesta este un lichid care se aplică pe podea și, prin urmare, necesită mai puține abilități de aplicare. Lichidul își găsește propriul nivel și se usucă și rămâne neted în 48 de ore.

Acest tip de șapă este frecvent utilizat în sistemele de încălzire prin pardoseală.
Datorită ușurinței sale de utilizare, această șapă se încadrează în intervalul de preț între 13 și 18 euro pe metru pătrat.
După aplicare, pardoselile din beton sunt mai atractive și mai rezistente decât pardoselile obișnuite din beton. Cu toate acestea, betonul rămâne beton și particulele sale se pot dezintegra în praf. Șapa poate, de asemenea, absorbi lichidul din beton și îl poate pata.

Ambele probleme pot fi eliminate prin utilizarea diferitelor sisteme bine gândite. Procesul începe cu șlefuirea podelei, deschiderea porilor și eliminarea rugozității suprafeței. Apoi aplică un îngroșător pe podea, care pătrunde substratul și reacționează chimic și leagă varul liber și hidroxidul de calciu de podea. Rezultatul este o suprafață mai dură, rezistentă la uzură și, prin urmare, fără formare de praf. După lustruire suplimentară, se aplică un etanșant de protecție. Prin urmare, pardoseala șapei este mai rezistentă la scurgerea de lichid care nu este absorbită și poate fi ștearsă cu ușurință. orice pardoseală de marmură și la o fracțiune din preț. p>

Tipuri individuale de șapă explicate pe scurt

Vom examina mai jos detaliile tipurilor de șapă de mai sus . Acest lucru vă va oferi o imagine mai precisă a șapei.

Șapă de ciment
Șapă de ciment este un strat de acoperire și nivelare, care se mai numește CT conform DIN EN 13 813.
Șapă de ciment se mai numește șapă de beton, deoarece componentele sunt aproximativ aceleași. Nisipul și cimentul sunt utilizate, de exemplu într-un raport de amestecare de 3: 1.
Nisipul are o mărime a bobului mai mică de 8 mm, în unele cazuri maxim 4 mm. Apa este, de asemenea, utilizată pentru a amesteca amestecul. La fel ca betonul rapid, există un subtip rapid de șapă de ciment. Conține diverși aditivi care preferă sau accelerează procesul de întărire.

Șapă de asfalt cu talc
Șapă de asfalt de talc este numită și AS și, spre deosebire de exemplul de mai sus , nu are nimic de-a face cu apa. Acest tip de șapă constă din bitum, nisip, piatră zdrobită și praf de piatră.

Amestecul este încălzit la 230 ° C adecvat pentru turnare și vopsire sau pentru vopsirea unei șape din asfalt turnat.
Avantajul acestei șape este rezistența sa la apă și abur.
amestecul are, de asemenea, o conductivitate termică scăzută, împreună cu caracterul său izolator fonic, prin urmare acest tip de șapă pare deseori ideal pentru mansardă. În plus, este gata rapid.
Cu toate acestea, există dezavantaje:
Înainte de a aplica lemn, linoleum și alte acoperiri de podea, este necesar să creați un strat barieră pentru a preveni interacțiunile chimice. Șapa de asfalt cu talc nu ar trebui, de asemenea, să intre în contact direct cu materialele minerale de construcție.
De exemplu, apa de mortar, de natură foarte alcalină, dăunează unui anumit amestec de substanțe. Pentru zidărie sau alte aplicații de mortar, trebuie să existe un strat de separare între mortar și șapă din fontă.

Șapă de rășină sintetică
Rășină sintetică utilizată șapele sunt de obicei rășini epoxidice. Cu toate acestea, pot fi utilizate și alte materiale plastice. Șapă de rășină sintetică nu este adesea utilizată, ceea ce se datorează parțial costului său ridicat.

Este utilizat mai ales atunci când sunt necesari timpi de uscare extrem de scurți sau se așteaptă o încărcare dinamică crescută în timpul utilizării ulterioare.
Deși este un avantaj că șapa este rezistentă la apă, este, de asemenea, discreditată. Bisfenolul A, unul dintre agenții de întărire care poate fi utilizat în șapele de rășină sintetică, provoacă vapori care permit unei persoane să rămână infertilă.

Șapă sulfat-calciu
Șapă sulfat este, de asemenea, numită în mod familiar șapă de gips, deoarece sulfatul de calciu hemihidrat este utilizat ca liant în loc de ciment, ca și în beton. Când este în contact cu apa, se formează sulfat de calciu dihidrat, gips. Termenul șapă anhidrită este, de asemenea, obișnuit. Pentru că aici se poate aștepta ca suprafața să scadă la margini sau la mijloc. Cu toate acestea, această șapă este mai susceptibilă la umiditate, în special umezeala permanentă cu risc de mucegai.

Șapă de magnezit
șapă, care obișnuia să fie numită adesea lemn de piatră.
Magnezitul a fost utilizat în principal pentru șape după cel de-al doilea război mondial, deoarece cimentul a fost vândut / distribuit numai pe lot.
Motivul pentru care este cel mai mare dezavantaj al acestei șape este susceptibilitatea sa ridicată la umiditate. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă nimic pentru grădină și terasă!

Ce înseamnă șapă utilă?
Șapă utilă se referă la șape care sunt utilizate direct ca podea fără utilizarea șapei. acoperiri.
Nu se aplică acoperiri suplimentare pentru șapele de beton sau ciment, în special în industrie și hale (depozite, târguri comerciale, ateliere de mașini).
Pentru aceasta tipul de substrat pentru a fi de lungă durată și pentru a minimiza întreținerea, puteți folosi ca metodă de succes, printre altele, o garnitură de beton.
Un amestec de magneziu și clorură de magneziu poate fi găsit în multe clădiri vechi. Lemnul a fost folosit în loc de așchii sau nisip.

Informații utileCe ar trebui sa stii
Căutați un furnizor de servicii de încredere în domeniul șapei de ciment? Wilio Services vă va ajuta să găsiți profesioniști de calitate pentru măsurarea obiectului și calcularea materialului necesar, finisarea suportului, aplicarea șapei de ciment, finisarea. Prețul stratului de ciment depinde de obicei de m2. Vedeți mai multe informații despre servicii: spatulă, nivel de etanșare, agitator electric, racletă care va fi furnizată de unul dintre specialiștii noștri în pardoseli din această categorie. în domeniul șapei de ciment? Wilio vă va ajuta să găsiți experți de calitate pentru măsurarea obiectului și calcularea materialului necesar, finisarea substratului, aplicarea șapei de ciment, finisarea. Prețul stratului de ciment depinde de obicei de m². Vedeți mai multe informații despre servicii: spatulă, nivel de etanșare, agitator electric, racletă care va fi furnizată de unul dintre specialiștii noștri în pardoseli din această categorie. Așteptăm atât clienții noi, cât și clienții care revin cu întrebările sau cererile lor - sunați oricând! _X000D_