Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Aspirator centralizat
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.353 de profesioniști
5.209 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Aspirator centralizat

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Aspirator centralizat? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Aspiratoare centrale

Avantajele și dezavantajele sistemului central de vid

Aspirarea pardoselilor este o sarcină necesară, repetată în mod regulat, pentru a vă menține casa curată, dar puțini proprietari se bucură de ea. Trebuie să mergeți din cameră în cameră cu aspiratorul, să mutați mobilierul și să schimbați extensiile pentru a ajunge în zonele ascunse, în tot acest timp cu vuietul său constant.

Sistemul central de aspirare vă poate ușura curățarea podelelor. Cu toate acestea, există mai multe dezavantaje asociate cu acesta.

În timp ce aspiratoarele portabile au propriile containere de praf și murdărie, la aspiratoarele centrale, această componentă, împreună cu motorul, sunt depozitate într-un singur loc, de obicei în subsol sau în garaj. Catalogul pentru proprietarii de case precizează că dispozitivul central este conectat prin conducte din PVC la mai multe intrări montate în pereți sau socluri. Proprietarul casei conectează un furtun lung și un accesoriu de curățare într-o astfel de intrare pentru a activa sistemul.

Sistemul central de vid poate funcționa în mai multe moduri diferite. Sistemele ciclonice rotesc aerul din canistră și îl pompează afară din casă. Celelalte sisteme colectează praful și murdăria într-un recipient sau pungă care trebuie golită în mod regulat.

Unele sisteme permit utilizatorului să controleze forța presiunii de vid. Sistemul poate include, de asemenea, aspirarea plintei, permițându-i proprietarului să măture orice tencuială de pe plintă și să apese comutatorul pentru a o aspira.

Unul dintre principalele avantaje ale unui sistem central de aspirare este că are mai multă putere decât un aspirator portabil. Potrivit experților, datorită faptului că proprietarul casei trebuie să transporte doar un furtun și un mâner, motorul poate fi de până la cinci ori mai puternic decât într-un aspirator standard.

În plus, această performanță nu înseamnă o creștere a zgomotului în camerele aspirate. Motorul este situat într-o parte mai îndepărtată a gospodăriei, astfel încât zgomotul său va fi înăbușit. Aspirația furtunului și a dispozitivului de curățare este considerabil mai silențioasă.

Sistemul aduce de obicei o îmbunătățire semnificativă a calității aerului interior. Se afirmă că, în timp ce aspiratoarele tradiționale acumulează praf și murdărie, sistemele centrale de aspirare pot fi conectate la orificiile de aerisire externe. Acest lucru permite eliminarea oricăror particule din aerul din casă și reduce apariția alergenilor, a sporilor de mucegai și a altor iritanți.

Aspiratoarele centrale vă permit să vă curățați gospodăria mai repede și mai temeinic. Catalogul din 2017 „Practici moderne de construcție rezidențială” afirmă că furtunul și extensiile sistemului sunt mai ușor de transportat decât aspiratoarele verticale. Portabilitatea furtunului facilitează curățarea zonelor greu accesibile; în combinație cu diverse accesorii, flexibilitatea acestuia vă permite să combinați curățarea podelei cu sarcini precum aspirarea perdelelor. Lungimea furtunului vă va permite, de asemenea, să curățați zone precum terasa sau mașinile din garaj.

Sistemul se va dovedi de obicei a fi o investiție bună pentru proprietarul casei. Potrivit experților, este rezistent și mai durabil decât aspiratoarele portabile și este adesea protejat de garanții mai lungi. De asemenea, va îmbunătăți valoarea de vânzare a casei, deoarece este posibil ca cumpărătorul să plătească suplimentar pentru confortul oferit de sistem.

Deși sistemele centrale de vid au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani și fac adesea parte din construcțiile noi, este posibil și să se echipeze o casă existentă în acest fel. Câteva prize de furtun sunt adesea suficiente pentru a asigura o acoperire eficientă a întregii case. Expertul spune că, deși este cel mai ușor să instalați sistemul în același timp când se execută lucrări electrice sau de instalații sanitare prin pereți, este posibilă și trecerea conductelor furtunului prin orificiile de acces găurite în subsol.

Cu toate acestea, această instalație - și sistemul în sine - poate fi semnificativ mai scumpă decât un aspirator standard, iar costul este crescut dacă aveți nevoie de mai multe prize sau caracteristici suplimentare.

Deoarece furtunul utilizat în sistem poate avea o lungime de până la 9 metri, proprietarii de case ar putea găsi inconfortabil să-l tragă dintr-o cameră în alta. Experții susțin că acest furtun poate ocupa o cantitate mare de spațiu de depozitare și, după derulare, poate deteriora mobilele din lemn prin frecare.

Proprietarii de case care sunt îngrijorați de astfel de probleme pot lua în considerare un sistem de furtunuri. Un profesionist în domeniul îmbunătățirii locuințelor spune că această caracteristică permite ca furtunul să fie scos din orificiul de admisie și apoi să fie tras înapoi în perete.

Rezervorul sistemului de vid central trebuie golit doar din când în când. Potrivit expertului, un sistem tipic trebuie golit doar la fiecare doi sau trei ani. Cu toate acestea, un altul susține că acest proces poate fi inconfortabil pentru proprietarii de case, deoarece implică o cantitate semnificativă de praf.

Performanța sistemului poate provoca, de asemenea, probleme neașteptate. Puterea crescută a aspirației poate trage obiecte mai mari decât poate suporta un aspirator tradițional. Acest lucru poate bloca sistemul sau va trebui să sortați o cantitate mare de reziduuri în container pentru a găsi obiectul pierdut.

Aproximativ câte vane de vacuum sunt necesare într-o casă de familie?

Motto-ul nostru: Cât este necesar și cât mai puțin posibil. Pentru a ajunge la toate zonele de la subsol până la mansardă, amplasarea supapelor de alimentare ar trebui să țină seama de arhitectura clădirii. Furtunele de aspirație au o rază de acțiune de la 6 la 12 metri, în funcție de lungime.

Într-o casă familială cu o suprafață de locuit de aproximativ 150 de metri pătrați, sunt de obicei necesare 5 până la 7 supape de alimentare.

Vă recomandăm să instalați o supapă de alimentare la intrarea în garaj, astfel încât să puteți aspira vehiculul confortabil și eficient. Cu ajutorul unui set de supape și țevi, este posibilă aspirarea camerei în care se află unitatea centrală de vid.

Puterea de aspirație este constantă în întreaga clădire?

Distanțele de până la 100 m nu reprezintă o problemă. Instalat corect, sistemul central de vid oferă aceeași putere de curățare cu fiecare supapă de admisie, iar aspirația nu se va diminua în timp. Desigur, producătorii oferă unități cu motoare de puteri diferite, astfel încât fiecare clădire are un aspirator central cu performanțe optime.

Există riscul blocării?

Nu, cu condiția ca conductele să fie instalate corect. În spatele fiecărei supape de admisie se află așa-numita curbă de siguranță. Aceasta este o curbă scurtă de 87 ° care împiedică pătrunderea obiectelor ascuțite mai mari în sistemul de conducte. Dacă însă se înfundă (de exemplu, prin aspirarea țesăturii), există câțiva pași simpli pentru a rezolva problema.

De ce nu ar trebui să instalați un aspirator central în pod.

Datorită gravitației, particulele mari și grele nu pot fi aspirate de la o înălțime de câțiva metri. Există riscul ca acestea să rămână în interiorul sistemului de conducte și să cadă la cea mai de jos supapă de alimentare. De aceea, vă sugerăm să instalați un aspirator central în partea cea mai joasă a casei dumneavoastră.

Sistemul poate fi instalat într-o casă de epocă?

Da! De performanța de curățare a sistemului se poate bucura aproape fiecare gospodărie, de la case noi până la cele care stau în picioare de zeci de ani. Cea mai ușoară cale este instalarea conductelor într-un coș de fum nefuncțional sau o scară deschisă. Mai există și alte opțiuni de instalare și orice este posibil. Agentul dvs. vă va ajuta cu plăcere cu opțiunile de instalare.

Aspiratorul central are nevoie de reparații și întreținere?

Sistemele centrale de vid sunt proiectate pentru o durată lungă de viață. La fel ca toate produsele performante, aspiratoarele centrale au nevoie de întreținere regulată. Un motor bun trebuie protejat împotriva deteriorării cauzate de particulele de praf. Prin urmare, este necesar să curățați filtrul de protecție al motorului o dată pe an sau să îl înlocuiți complet. Producătorul recomandă să nu umpleți complet sacul de filtrare, deoarece, la capacitate maximă, forța de aspirație scade.

Este posibil să aspirați cenușa și lichidele?

Nu este potrivit să aspirați cenușa și lichidele direct în sistemul de conducte. Acest lucru poate deteriora unitatea de aspirație și poate înfunda sistemul de conducte. Pentru a preveni pătrunderea cenușii și lichidelor în sistemul de conducte, vă propunem să folosiți pre-separatorul nostru, scrumiera.

Cât costă un sistem central de vid?

Costurile materiale depind de dimensiunea clădirii dvs., de numărul de etaje și de numărul de conexiuni necesare. Folosind metoda „Do-it-yourself”, sistemul va costa între 7 316,25 RON și 12 193,75 RON. Cereți furnizorului dumneavoastră consiliere în ceea ce privește serviciile.

Ce este AirWatt?

Airwatt este o unitate de măsurare non-standard care măsoară puterea și eficiența motoarelor de aspirare. Airwatt arată corelația dintre debitul de aer (în m³ / h sau litri / s.) și puterea de aspirație (în mbar sau hPa).

Eșapamentul trebuie scos din clădire?

Un filtru de aer cu particule de înaltă eficiență este utilizat atunci când aerul evacuat nu poate fi direcționat spre exterior (de exemplu, în cazul unei case pasive). Filtrul HEPA 13 curăță aerul evacuat până la 99,95%. Filtrul HEPA se află în capacul motorului.