Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Autorizație de construire
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.347 de profesioniști
5.196 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Autorizație de construire

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Autorizație de construire? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Autorizație de construcție

Putem efectua construcții, modificări și lucrări de întreținere a acestora numai pe baza unei autorizații de construcție valabile sau pe baza unei notificări către autoritatea de construire.
În acest articol ne vom ocupa de construcții

În primul rând, trebuie să aflăm dacă tipul de lucru pe care intenționați să îl efectuați necesită o autorizație de construcție. Pentru anumite lucrări, este necesară doar o notificare, iar pentru un alt grup de lucrări, nu este necesară nici o autorizație de construcție, nici o notificare.

Cazurile în care puteți efectua lucrări fără autorizație de construire sau notificare

- Schimbare uși și ferestre, reparații fațade - Izolația clădirii
- Schimbarea pereților portanți din clădire
- Suprastructură, extindere sau modificare a formei acoperișului

Trebui să fiți întotdeauna informat în mod corespunzător. Pe lângă sfaturile prietenilor și navigarea pe internet, ar trebui să vă alocați timp pentru a actualiza legile și reglementările legale necesare.

Legile și reglementările sunt adesea modificate, deci nu este nevoie să vă bazați pe experiența anterioară, ceea ce era adevărat acum 10 ani poate să nu fie așa acum. De asemenea, puteți găsi toate legile și reglementările necesare pe Internet, deci nu trebuie să mergeți departe pentru a afla toate informațiile.

Cum se obține autorizația de construcție?

În pasul următor, va trebui să completați formularul de cerere și să atașați mai multe documente la acesta. Documentele și documentația prescrisă pregătită de persoana autorizată vor fi prezentate împreună cu cererea, precizând scopul și metoda de utilizare a construcției, locul de construcție și timpul estimat de finalizare a acesteia.

Documentele de care veți avea nevoie ca atașamente sunt:

Certificat de proprietate
Poate fi emis de biroul cadastral sau puteți utiliza foaia de informații tipărită de pe Internet. Trebuie să cereți acest lucru în timp util de la autoritatea competentă. Titlul de proprietate nu trebuie să fie mai vechi de trei luni! În anumite cazuri, este posibil să înlocuiți titlul de proprietate cu un alt document legal care să vă dovedească dreptul de a utiliza terenul pentru construcții.

Documentația proiectului în două exemplare
Decizie teritorială privind amplasarea clădirii
Hartă cadastrală
Declarații ale administratorilor de rețea
Consimțământul municipalității
Excluderea din fondul agricol
Afidavit de supraveghere a construcțiilor
Avizul oficiului funciar
Dovada plății taxei administrative

Autoritățile decid fie imediat - în caz de chestiuni simple, dacă toate documentele sunt complete și corecte. În alte cazuri, autoritățile au o perioadă de 30 de zile sau de 60 de zile. În termen de 60 de zile, organismul decide numai în cazuri deosebit de complexe și, dacă nu este posibil să se decidă în acest termen din cauza naturii problemei, organul de apel poate prelungi această procedură.

Autoritățile de construcție în toată România sunt guvernate de aceleași legi, dar de multe ori procedurile și cerințele procesului lor diferă. Acest lucru creează diverse situații care pot surprinde solicitanții și pot complica situația. Vă aducem un rezumat al unora dintre întrebările dumneavoastră mai frecvente și mai puțin frecvente, astfel încât să fiți cel mai bine pregătiți pentru anumite situații. Trebuie să solicitați acest permis de la autoritatea locală pentru construcții.

Pot face singur o modificare la clădire?

Depinde care sunt modificările, natura lor și consecințele. Dacă acestea nu modifică în mod semnificativ aspectul clădirii, nu interferează cu structura sa de susținere și nu modifică scopul utilizării clădirii, anunțul va fi suficient.

Să investiți într-un expert chiar și pentru modificări simple?

Ce sunt necesare documente pentru modificarea unei clădiri mici? O cerere trebuie depusă cu documentația relevantă. Veți avea nevoie de următoarele atașamente:
certificat de proprietate, descriere tehnică simplă a construcției, desen situațional simplu, o declarație a supraveghetorului de construcții sau a unei persoane calificate cu privire la furnizarea unui management profesional al construcțiilor. Este posibil să vi se solicite atașamente suplimentare în diferite cazuri specifice, deci este o idee bună să vă familiarizați mai întâi cu condițiile autorității locale.

Am nevoie de acordul vecinilor din clădire pentru demolare?

Dacă doriți să demolați o partiție care nu este structura de susținere a casei dumneavoastră rezidențiale, nu aveți nevoie de acordul sau de alt tip de opinie a vecinilor afectați. Opinia unui inginer structural nu este de asemenea necesară, dar dacă nu sunteți 100% sigur, ar trebui să consultați un inginer structural.

Ce este o construcție simplă?

Simplu clădirile sunt: ​​
- ziduri de sprijin
- clădiri de apartamente, a căror suprafață construită nu depășește 300 m2. Aceste clădiri pot avea, de asemenea, un etaj subteran și mansardă
- clădiri pentru recreere individuală
- clădiri la parter și echipamente pentru șantier, dacă suprafața lor construită nu depășește 300 m2 și o înălțime de 15 m
- construcții subterane, dacă suprafața construită nu depășește 300 m2 și adâncimea este de 6 m

Am nevoie de autorizație de construcție pentru lucrările de izolare a unei clădiri de apartamente?

Da, este necesar să depuneți o cerere de autorizație de construcție autorității de construcție relevante.

Cât durează procesul autorizației de construcție? < / h4> După depunerea cererii și a tuturor documentelor necesare, veți aștepta autorizația de construcție timp de aproximativ 30 de zile. Autoritatea care construiește poate comenta mai devreme problema, dacă este cazul. De asemenea, ar trebui să țineți cont de o posibilă perioadă de 60 de zile, iar în cazuri deosebit de grave veți aștepta mai mult. Revedeți legile, regulamentele și ordonanțele necesare. Obțineți sfaturi de la experți, arătați-vă calm planurile mai multor părți - mai multe opinii vă pot ajuta să luați decizii posibile și să vă direcționați proiectul. În cazul optim, cel mai bine este să vizitați personal autoritatea de construcție relevantă și să aflați direct despre toate procedurile de proces.

Informații utileCe ar trebui sa stii
Autorizațiile de construcție sunt necesare din mai multe motive. Este posibil să aveți nevoie de un permis pentru construirea, renovarea sau demolarea oricărei clădiri. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de un permis pentru deciziile de zonare și alte probleme. Autorizațiile de construcție pot fi obținute de la organul de conducere din zona dumneavoastră sau de la un expert specializat în acel tip de serviciu de autorizații. Prețul autorizației de construcție depinde de obicei de domeniul de muncă pe care doriți să îl faceți (cum ar fi demolarea). Dacă sunteți în căutarea de informații despre autorizații de construcție suplimentare, legalizarea construcției, prelucrarea permiselor de modificare a construcției finalizate - extindere sau suprastructuri, contactați un expert de-al nostru din categoria dată. Costul acestora variază în funcție de tipul de care aveți nevoie și de cât de multă muncă este necesară pentru a le finaliza. Dacă sunteți în căutare de informații despre autorizațiile de construcție suplimentare, legalizarea construcției, prelucrarea permisiunii de modificare a construcției finalizate - extindere, suprastructuri, contactați unul dintre experții noștri din categoria dată.