Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Balustradă din lemn
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.353 de profesioniști
5.209 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Balustradă din lemn

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Balustradă din lemn? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Balustrade din lemn

Funcția principală a balustradei este de a garanta siguranța deplasării persoanelor în zone separate printr-o divizare a înălțimii. De asemenea, acestea ar trebui să contribuie la asigurarea deplasării în condiții de siguranță și la plasarea unei bariere de prevenire, indiferent dacă există mișcări accidentale sau activități conștiente active a utilizatorilor.

Clasificarea de bază a balustradelor din punctul de vedere al materialelor de producției poate fi împărțită în balustrade din lemn sau metal. Atunci când alegeți o balustradă, este necesar să luați în considerare diverși parametri de la idei, posibilitățile oferite de spațiu, până la gradul de siguranță pe care îl oferă tipurile individuale de balustrade.

Dar mai întâi este necesar să se clarifice condițiile, care sunt cruciale pentru siguranță. Balustrada trebuie să fie întotdeauna acolo unde este necesar pentru îndeplinirea scopului său și, în același timp, să poată rezista sarcinilor și influențelor care acționează asupra ei. Balustradele sunt necesare în locurile în care este nevoie să se asigure protecția angajaților în timpul construcției, împotriva căderii într-un spațiu liber care se află sub nivelul suprafeței de lucru sau chiar în utilizarea standard a imobilelor și a zonelor cu înălțime, care ar putea pune în pericol siguranța deplasării.

Balustrade din lemn pe șantierele de construcții

Prin lucru la înălțime se înțelege orice activitate desfășurată la o înălțime care depășește 1,5 metri deasupra nivelului de bază. Acest tip de muncă necesită asigurarea protecției muncitorilor împotriva căderii. La fața locului, este, de asemenea, necesar să se asigure protecție împotriva căderilor în diferite locuri în care există apă sub nivelul de lucru sau chiar diverse substanțe cu un posibil risc pentru sănătate, indiferent de înălțimea care le separă.

Platformele și brațele scărilor trebuie să aibă balustrade instalate pe laturile deschise. Acest lucru nu se aplică scărilor de până la cinci grade sau pantei de până la 25 de grade. Brațele drepte ale scărilor, care sunt mai înguste de 105 cm, trebuie să aibă și o balustradă pe o parte, iar pentru brațele mai largi de 105 cm, balustradele trebuie să fie pe ambele părți. Dacă brațul scării este mai lat de 270 cm, acesta este împărțit de o balustradă suplimentară cu mâner. Balustrada poate fi montată și ancorată de sus sau din lateral, cu condiția ca lățimea de trecere să nu depășească 5 cm și balustradele să nu depășească 10 cm. Mânerul în sine trebuie proiectat astfel încât să poată fi prins de sus și capetele trebuie să fie închise și netede. Ceea ce este foarte important, în plus față de datele de mai sus, este necesitatea de a menține decalajele dintre barele individuale sau elemente de maximum 12 cm.

În ceea ce privește înălțimea balustradei, aceasta este stabilită astfel încât în ​​cazul caselor familiale să fie de cel puțin 90 cm, în cazurile în care adâncimea spațiului liber este de maximum 3 metri. Dacă adâncimea spațiului liber este mai mare de 3 metri și mai mică de 12 metri, înălțimea minimă a balustradei trebuie să fie de 100 de centimetri. Dacă înălțimea spațiului liber este chiar mai mare, înălțimea balustradei trebuie să fie de cel puțin 120 de centimetri.

Un capitol separat este asigurarea protecției împotriva căderilor deasupra apei la locul de muncă, unde există riscul de a afecta sănătatea, indiferent de înălțime. Acestea pot fi balustrade temporare, balustrade mobile și balustrade permanente. Condiții și reguli diferite se aplică fiecărui tip în fiecare caz.

Balustradele temporare, sunt cele care sunt folosite numai în timpul construcției și materialul folosit pentru realizarea lor este de obicei lemnul. Prin urmare, este un mijloc de protecție colectivă pentru angajați. Proiectarea se face prin devierea balustradelor de pe verticală într-o secțiune transversală maximă de până la 15 grade. Balustradele de protecție sunt, de asemenea, utilizate în lucrări de terasament sau în construcția de structuri subterane sau la construcția fundațiilor. Legea stabilește înălțimea minimă la 110 centimetri. Balustrada constă într-o bară superioară ca mâner și o oprire la podea - o bandă de protecție cu o înălțime de cel puțin 15 cm. Cu toate acestea, dacă suprafața de lucru se află la mai mult de 2 metri deasupra terenului de bază, cel puțin o bară centrală sau altă căptușeală adecvată pentru stabilizare și fixare trebuie să fie introdusă în balustradă între mâner și opritorul de podea. Dacă zona protejată este înclinată la 15 grade, spațiul liber în cazul unei balustrade cu doi poli nu trebuie să depășească 55 de centimetri. Dacă panta este mai mare de 15 grade, decalajul liber este redus la 25 de centimetri. Balustradele temporare pot fi întrerupte numai la casele scărilor.

Balustradele mobile pot fi detașabile, pliabile, cu deschidere sau glisante. Ele sunt întotdeauna instalate acolo unde, din motive operaționale, este necesar să se permită încărcarea sau descărcarea mărfurilor, asamblarea sau dezasamblarea echipamentelor. După finalizarea acestor activități, balustrada trebuie întotdeauna readusă la starea și poziția sa inițială. Dacă, în mod excepțional, nu trebuie instalată un mâner, acesta poate fi înlocuit, în conformitate cu legea, cu o centură de siguranță excepțională, completată de un semn de siguranță, o restricție la accesul permanent sau supraveghere permanentă. În aceste cazuri, este de asemenea posibil să se utilizeze o barieră detașabilă, cum ar fi un lanț, frânghie sau barieră.

Balustradele permanente sunt construite în toate clădirile cu etaje de înălțime inegală, dacă diferența de nivel este mai mare de 0,5 metri. Același lucru este valabil și pentru marginile libere ale scărilor, galeriilor, podurilor și altele asemenea. Dacă există un risc de alunecare în aceste cazuri, această balustradă trebuie să fie completată de o bară de protecție cu înălțimea de cel puțin 10 centimetri. Brațul balustradei, așa cum s-a menționat mai sus, trebuie să fie echipat cu un mâner la o înălțime de 90 de centimetri, pe ambele părți. În acest caz, se recomandă suplimentarea acestuia cu un alt mâner la o înălțime de 75 de centimetri, fiind necesar ca mânerul să se extindă la începutul și la sfârșitul brațului sau rampei scării, cu cel puțin 15 centimetri.

Forma mânerului trebuie să permită o prindere fermă și acesta trebuie ancorat ferm, astfel încât să nu se miște în mână. Fiecare zonă de mers pe jos în care există riscul căderii persoanelor trebuie asigurată cu o șină de protecție, care trebuie să reziste la sarcini care acționează orizontal și vertical. Pentru această sarcină, este necesar să se evalueze statica pe toate părțile balustradei, inclusiv ancorarea stâlpilor. Pe lângă cerințele specificate în standardul tehnic, structurile trebuie să îndeplinească condițiile care asigură protecția structurilor de balustradă împotriva influențelor atmosferice, coroziunii și șocurilor. Balustrada nu trebuie montată acolo unde siguranța persoanelor este asigurată în alte moduri, de exemplu printr-un pervaz, perete, perete solid sau bariere similare, care pot fi o centură de siguranță din ghivece sau alte elemente de design cu robustețe și stabilitate suficientă.

Balustradele din lemn pot fi împărțite în două grupe principale:

- Balustrade interioare din lemn,

- Balustrade exterioare din lemn.

Acestea diferă nu numai prin modul de tratare a suprafeței materialului - lemnul, care este diferit între balustradele din lemn instalate în exterior sau interior, ci și prin modul de fixare sau ancorare la structura clădirii. Există o diferență în ancorarea balustradei în exterior, unde efectul influențelor meteo este incomparabil cu cele care acționează în interior. Acesta este în special efectul permanent al aerului cald și uscat, care poate provoca deformarea lemnului. Aceste deformații pot pune în pericol capacitatea portantă statică și rezistența structurii balustradei sau pot provoca eliberarea barelor verticale ale panoului de balustradă din lemn.

De asemenea, putem împărți balustradele din lemn în funcție de spațiul pentru care sunt destinate și anume, balustrade pentru terasa și pentru scară.

O parte separată a balustradei din lemn este mânerul, amplasarea acestuia, forma și, în același timp, necesitatea de a respecta parametrii determinați de condițiile de siguranță. Mânerul trebuie să fie supus acelorași măsuri de tratare a suprafeței ca și balustrada, dar cerințele mânerului sunt mai mari, deoarece mânerul intră în contact cu mâna omului și nu trebuie să existe fisuri pe suprafață care ar putea pune în pericol utilizarea în siguranță a balustradei.

Scara interioară din lemn, construită pentru susținere și utilizată cel mai adesea în casele cu încă un etaj sau în apartamentele duplex, este realizată în consecință. Furnizorii folosesc adesea diverse programe software pentru a proiecta și implementa astfel de scări, programe care pot procesa proiectarea, respectând în același timp cerințele legislative și stabilind parametrii de bază. Aceștia trebuie să țină cont în special de lățimea brațului scării, inclusiv de balustrada din lemn, dar și de înălțimea liberă dintre etajele în care urmează să fie instalată scara. În aceste cazuri, balustrada întărește structura de susținere a scării și creează o structură uniformă care poate transfera greutatea persoanei fără să vibreze sau să rezoneze structura scării și balustradei de lemn.

O alternativă la scările autoportante cu balustrade din lemn personalizate, pot fi piesele prefabricate și componentele individuale, care sunt disponibile în mod obișnuit în magazinele noastre comerciale. Dezavantajul este oferta limitată de dimensiuni și soluții tehnice. Este necesar să stabiliți cel puțin calculul numărului de partiții verticale și să clarificați propriile cerințe de proiectare pentru spațiul pe care îl amenajați. Costul unei astfel de balustrade în combinație cu o scară, costă considerabil și, prin urmare, este necesar să luați în considerare foarte atent metoda pe care o urmați.