Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Bilanț energetic
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.349 de profesioniști
5.200 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Bilanț energetic

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Bilanț energetic? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Calculul bilanțului energetic

Ce este exact bilanțul energetic și cum putem afla calculul acestuia? Echilibrul energetic este o interpretare matematică a principiului general valabil al conservării energiei. Bilanțul energetic poate fi formulat și prin următoarea relație: suma energiei și căldurii furnizate sistemului, gospodăria = suma energiei și a muncii evacuate din sistem + acumularea de energie.

Formulare complicată? Deci, să o exprimăm simplu.

Dacă vrem să construim o casă astăzi, nu o vom putea face fără o evaluare energetică a proiectului, făcută de un specialist cu ștampilă. Nu putem solicita nici măcar o autorizație de construcție fără o evaluare a energiei. De asemenea, fără o evaluare energetică, nu am fi putut aproba clădirea.

< Dacă nu aveți de gând să construiți, dar aveți deja construită o casă de familie și vreți să știți ce pierderi de căldură are clădirea dumneavoastră sau ce s-ar putea întâmpla în ceea ce privește echilibrul energetic, dacă trebuie să înlocuiți ferestrele, să izolați fațada sau tavanele din casa dumneavoastră, următorul calcul al bilanțului energetic este destinat dumneavoastră.

Există mai multe calcule pentru a cuantifica pierderile de căldură ale unei case. Vă aducem o formulă relativ simplă, care nu ia în considerare toți factorii care afectează pierderea de căldură a clădirii. (Pierderile de căldură ale clădirii sunt enumerate și explicate în rândurile de mai jos).

Pierderile de căldură simplificate pot fi calculate, de exemplu, după cum urmează:

D = G x V x ΔT

Explicații: < br /> D = pierderile totale ale clădirii în wați
G = coeficientul de izolație termică a casei exprimat W / m³K. ° C
V = spațiul locativ al clădirii în m³
Δ (delta) T = diferența dintre temperatura din interiorul casei și temperatura exterioară minimă obișnuită în localitatea dată. De exemplu: +25 ° C / -14 ° C = 39.

Deoarece vorbim despre un calcul simplificat al pierderilor de căldură, estimăm coeficientul G în funcție de tipul de construcție, resp. izolație (G en W / m³K. ° C), resp. conform estimării construcției în funcție de perioada în care a fost construită. Deci, înlocuim valoarea lui G în formulă conform următoarei indicații:

- casa veche fără izolație: G = 2
- casa veche izolată parțial suplimentar: G = 1, 5
- dom construit după 1990: G = 1.1
- casă construită după 2005: G = 0,8
- casă construită în 2010 - 2015: G = 0,6
- casă construită după 2015: G = 0,4

Echilibrul energetic al casei și pierderile și câștigurile de căldură

În zilele noastre, nu este o problemă să determinăm câtă căldură este necesară pentru a încălzi casa sau pentru a încălzi apa din casă. Pentru a determina cererea de căldură în casele familiale cu consum redus de energie și pasive, există un calcul, pe baza căruia putem determina exact cum să determinăm pierderile și câștigurile de căldură.
Bilanțul energetic al unei case este un rezumat al parametrilor și factorilor care afectează consumul și cantitatea de energie necesară pentru funcționarea casei și a sursei de căldură. Bilanțul energetic constă din:

• bilanțul energetic
• din pierderea de căldură a clădirii
• din aportul de căldură al sistemului
• din valorile conexiunii
• din consumul de combustibil.

Bilanțul energetic Pe baza acestuia, putem calcula cantitatea de energie de intrare și de ieșire. Bilanțul energetic se referă la: • pierderea de căldură prin tranziția de la mediul interior la exterior și ventilație
• pierderile și câștigurile de căldură prin tranziție și ventilație comparativ cu zonele adiacente
• câștiguri de căldură interne utilizabile, adică cantitatea de căldură utilizată din surse de căldură interne
• câștiguri de căldură solare utilizate
• pierderi de căldură ale sistemului de încălzire în timpul producției și distribuției de căldură, gaze arse, extracție și reglare
• alimentarea cu energie a sistemului de încălzire. Pierderea totală de căldură a unei clădiri depinde de pierderea de căldură specifică a clădirii și de timpul în care apare această pierdere. Încălzirea intermitentă reduce pierderile de căldură pe măsură ce temperatura internă medie scade. Câștigurile totale de căldură sunt generate la rândul lor de câștigurile interne și de câștigurile de căldură solară. Câștigurile interne includ căldura din încălzire. Cu toate acestea, acestea nu includ căldura produsă de utilizatori, căldura produsă de aparate și iluminat sau câștigurile de căldură din distribuția apei calde și a sistemelor de canalizare. Câștigurile de căldură solară sunt rezultatul luminii solare care pătrunde în casa dumneavoastră. Modul în care este orientată casa, umbrirea permanentă joacă un rol și aici, nivelul permeabilității solare sau absorbția suprafețelor încălzite. Suprafețele încălzite care trebuie luate în considerare pentru câștigul de căldură solară sunt vitrajele, pereții interiori și podelele expuse la lumina soarelui, precum și pereții din spatele capacelor transparente sau izolației transparente. Nu vă fie teamă să investiți în ferestre mari care nu pot fi chiar deschise. Nu numai că vă vor ilumina și mări vizual casa, datorită căldurii obținute din razele soarelui, câștigurile dumneavoastră de căldură solară vor fi mult mai mari.

Necesarul de energie pentru încălzire și apă caldă

Pe baza bilanțului energetic, putem determina și bilanțul termic, datorită căruia putem calcula câtă căldură avem nevoie să ne încălzim casa. Eficiența și pierderile de căldură ale sistemelor de încălzire se bazează pe fluxurile de căldură și sunt utilizate pentru a determina cererea de energie pentru încălzire. Sistemele de încălzire au de obicei nevoie de echipamente auxiliare (pompe, ventilatoare, dispozitive de comandă etc.), care consumă în mare parte electricitate. O parte din această energie este utilizată și pentru încălzire. Aceste accesorii depind de tipul sistemului de încălzire și nu sunt luate în considerare în calcul. Cu toate acestea, acestea trebuie luate în considerare la stabilirea echilibrului energetic global.

Pierderile de căldură ale sistemului de apă caldă trebuie incluse și în pierderile de căldură ale sistemului de încălzire. Câștigurile de căldură ale unei clădiri dintr-un sistem de alimentare cu apă caldă sunt de obicei la fel de mari ca pierderile de căldură din apa rece sau de alimentare cu apă uzată și, prin urmare, pot fi neglijate în balanțul de căldură a clădirii. Dacă se iau în considerare pierderile de căldură și profiturile, trebuie luate în considerare ambele.
Este bine că acum suntem tot mai interesați de case eficiente din punct de vedere energetic, izolând masiv și eliminând pierderile de căldură. Cu toate acestea, nu trebuie izolat cu ochiul liber. (Puteți citi mai multe despre izolația termică în articolele din secțiunea Izolație și izolare termică). Un alt lucru important care joacă un rol important în calculul bilanțului energetic este modul în care este încălzită casa dumneavoastră (poți citi mai multe în secțiunea încălzire, lucrări de încălzire).

De ce trebuie să construim case cu pierderi mici de căldură?
Este ușor. Casele care au pierderi de căldură reduse au cereri reduse de energie termică (combustibili). Este bine cunoscut faptul că rezervele mondiale de combustibili fosili se epuizează, prin urmare, ar trebui să ne așteptăm la o tranziție treptată către construirea de case pasive și zero. (explicat mai jos). Din punctul de vedere al țărilor, aceasta este o responsabilitate - din punctul de vedere al constructorilor individuali, locuințe din ce în ce mai eficiente din punct de vedere energetic și, prin urmare, și reducerea costurilor locuințelor. Dacă intenționați să construiți o clădire nouă sau doriți să cunoașteți pierderea de căldură a casei dumneavoastră construite, contactați experții din apropiere prin Wilio, nu ezitați să le adresați orice întrebări care vă interesează și calculați-vă echilibrul energetic în timp ce așteptați!

 

Categorizarea caselor în funcție de consumul de energie pentru încălzire:
CATEGORIA DE CONSUM
Zero - 0 la 5 kWh / m² an
Casă pasivă pentru energie 5-15 kWh / m² an < br /> Casă cu consum redus de energie 15 - 50 kWh / m² an
Casă eficientă din punct de vedere energetic 50 - 70 kWh / m² an
Casă standard 70 - 100 kWh / m² an
Casă cu consum intensiv de energie de 100 kWh / m² an și mai mult

Rezumat
Dacă ar fi să rezumăm acest subiect din ce în ce mai discutat în termeni laici, am spune că cu cât este mai departe de sursele de energie casa noastră este, cu atât este necesar un consum mai mare de energie. Din timpuri imemoriale, oamenii au folosit ceea ce le-a dat natura - și, prin urmare, toate resursele sale. Nu este diferit nici cu energiile. Să o privim pur și simplu cu exemple - putem produce oxigen într-un mod intensiv din punct de vedere energetic (chimic) sau pur și simplu plantăm plante și copaci în natură. Rezultatul este același.
Dacă vrem să trăim un mod de viață durabil din punct de vedere energetic, care este prietenos cu mediul și portofelele noastre, trebuie să construim clădiri durabile din punct de vedere energetic, care ar trebui să fie strâns legate de împrejurimile noastre. Veți face un mic serviciu pentru lume și pentru dumneavoastră dacă utilizați panouri solare, reciclați deșeurile de bucătărie în compost, folosiți apă de acasă pentru a vă iriga grădina sau prindeți apa de ploaie. Depinde de noi câte cicluri utile putem include în ciclul nostru energetic casnic.