Contactați 10 profesioniști
Canal, canalizareTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Canal, canalizare? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Catalin Marian A.
Experiența in multe domenii.Vă astept cu cereri pentru lucrări diverse in domeniul instalaților sanitare (montaj cabină duș,baterii,sifoane ,înlocuirea toaletelor ,etc ) cu montaj lustre ,corpuri iluminat ,suport TV ,ansamblu mobilier si alte lucruri . Execut lucrări de calitate si imi place sa fiu cinstit si corect in tot ceea ce ofer.
Ionut-Sorin G.
Echipa de instalatii electrice executa servicii rapide de execuție și reparație ale instalatiilor termice și sanitare , de urgenta , la domiciulul sau sediul dumneavoastra și montajul diverselor echipamente si elemente ce tin de domeniul de instalatii sanitare ,termice si electrice in cel mai profesionist mod de catre o echipa tanara de mesteri scolarizata permanent si cu cele mai bune echipamente. Putem executa lucrarii de executie,reparație și montaj in instalatii sanitare si termice pentru case rezidentiale de la zero,spatii de birouri , spatii industriale , putem modifica instalatiile deja executate pentru a le optimiza si a le creste eficienta .
Gabriel-Valentin A.
Experienta noastra ne constituie prin productia si calitatea lucrarilor de constructi efectuate. Experienta peste 18 ani in domeniu. Suntem o firma ce oferim seriozitate respect si calitate.
Marius Marian B.
Instalator Bucuresti ofera o gama completa de servicii, atunci cand vine vorba de instalatii sanitare, instalatii termice . Indiferent daca ai o urgenta sau planuiesti o lucrare ampla, iti pot sta la dispozitie in functie de natura activitatii: instalator tehnico-sanitar sau termic.
George D.
Sunt inginer electromecanic cu experienta profesionala in mai multe domenii. Ofer si doresc seriozitate. Va pot ajuta in domeniul instalatiilor electrice, reparatii mobila sau ansamblarea acesteia, reparatii rigips sau pereti.
Mihaila C.
Sunt electriciancu multi ani de experienta.Va pot ajuta cu reparatii de cablaje electrice(prize, intrerupatoare ventilatoare de tavan, corouri de iluminat etc) aparate de conectare precum si instalatii electrice complete in timpul constructiei cat si renovarilor.
Vasile C.
Oferim servicii construcții în general, renovări, arhitectura,randari,constatare lucrare,decopertări, pavele, zugrăveli, gresie,faianță, zidărie, dulgheri
Alexandru D.
Execut lucrari de constructii interioare : rigips ,glet,zugravire,usi ,geamuri,obiecte sanitare,instalatii sanitare etc.........................
Chivu M.
Persoana fizica răbdătoare, priceputa și descurcareata care oferă calitate la cele mai bune preturi. Împreună analizam situația și luam cele mai bune decizii.
Ionut V.
Serios, punctual, imi plac lucrurile bine făcute, ascult dorințele clienților, vin cu propuneri și variante de execuție în funcție de proiect. Aștept noi provocări pe termen scurt sau lung
Sergiu Gabriel L.
Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Floryn-Mihai G.
Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti
Sorin A.
Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Alexandru Alin L.
Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..
Costel C.
Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,
Petre Alin S.
Executăm finisaje și amenajări interioare precum și aplicare microciment pentru apartamente, case, spații comerciale sau industriale, având întotdeauna o atenție sporită asupra modului de lucru și ordinea în care executăm fiecare lucrare. Pe lângă lucrările de renovare executate placare cu gresie , zugrăveli , diferite finisaje precum si rigips sau tencuială, Renovări Locuințe asigură execuția și montajul lucrărilor de instalații electrice, termice și sanitare, la cel mai înalt nivel de performanță și satisfacție pentru clienții noștri. Dacă vrei să te bucuri de o echipă de profesioniști, care îți recomandă materiale calitative și propuneri optime pentru lucrări remarcabile, Renovări Locuințe este soluția ideală pentru tine.
Cosmin T.
Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.
Lungu T.
Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul
Sistem de canalizare
Înțelegerea sistemului septic vs. bazine
Fosa septică modernă există de mai bine de 100 de ani de la inventarea fosei septice, care a obținut un brevet în Anglia în jurul anului 1900. Fosa este o metodă mult mai veche de eliminare a deșeurilor. Este cu adevărat veche și datează din Roma antică și probabil din Babilonia antică, când au fost inventate primele toalete. Ambele sisteme sunt utilizate pentru gestionarea deșeurilor atunci când conexiunea la o canalizare municipală centralizată nu este practică sau disponibilă. Ambele metode împărtășesc obiectivul principal al separării celor trei tipuri de deșeuri organice găsite în sistemul de canalizare.
Sunt:
Partea de jos - mai puțin densă decât apa, plutește ca stratul superior. Este biodegradabil. Apele uzate - apa uzată în sine, care este singurul strat distribuit în solul din jur pentru absorbție naturală.
Nămol - Orice deșeuri solide sau organice mai grele decât apa se scufundă în stratul inferior într-un rezervor septic sau în bazin. Nămolul nu este biodegradabil și trebuie pompat în mod regulat.
De ce este un sistem septic mai avantajos decât un bazin
Cuvântul cheie atunci când se compară aceste două metode de eliminare, este „sistem”. Bazinul este pur și simplu un beton perforat sau un inel de beton, similar cu o căptușeală a puțului, dar cu găuri, îngropat sub pământ. Nu există o distribuție extinsă a apelor uzate. Totul este depozitat într-o fântână, nămolul și apa uzată se acumulează în partea de jos, iar fundul se scurge prin deschideri direct în solul imediat înconjurător. Nămolul din bazin trebuie adesea pompat pentru a menține deschiderile inferioare deschise pentru curgerea apei, iar bazinul necesită adesea relocare atunci când solul înconjurător este saturat într-o așa măsură încât apa uzată se acumulează pe sol. Orice fosă, astăzi, în cel mai înalt punct al existenței sale, ar fi fost înlocuită cel mai probabil cu un sistem septic modern.
Fosă septică ecologică
O fosă septică este o parte primara a unui sistem septic care face parte dintr-o metoda complexă de distribuție, care trimite doar apa uzată către o cutie de distribuție care are orificii de evacuare pentru conducte perforate multiple. Redresoarele de descărcare din fosa septică împiedică fundul să ajungă la ieșire. Mediul rezervorului închis conține bacterii care sunt necesare pentru a digera spuma. În funcție de testele locale de percolație (capacitatea de absorbție a pământului), o rețea de țevi perforate va distribui apele uzate pe o suprafață atât de mare cât este necesară pentru o absorbție adecvată. Nămolul și gunoiul nu se vor scurge niciodată din fosa septică dacă sunt întreținute corespunzător. Murdăria digerată de bacteriile din rezervor este transformată în deșeuri lichide sau cade în stratul de nămol ca deșeu.
Sistemele septice și bazinele necesită pomparea nămolului pentru a menține o funcționare corectă. Cât de des este necesară pomparea va depinde de capacitatea rezervorului și de numărul de persoane din gospodărie. La fosele septice și la bazinele de pompare, acestea pompează peste 120 de milioane de galoane de fose septice pe an, așadar puteți să știți că vă puteți baza pe serviciul nostru profesional pentru toate nevoile dumneavoastră de fosă septică, municipale și comerciale.
Care este diferența dintre un bazin, un rezervor septic și un rezervor de etanșare?
Aceste containere sunt concepute pentru a primi și reține apele uzate, dar asta întâmplă ceea cu aceste 3 containere. Cu fosa septică, apa uzată curge în câmpul de levigare, unde trece prin procesul de filtrare. Bazinul este căptușit cu ciment sau piatră și uneori are o țeavă de evacuare conectată la o altă groapă. Rezervorul de etanșare este doar un rezervor închis fără ieșire. Bazinele și rezervoarele etanșe nu au capacitatea de a filtra deșeurile, iar țevile de canalizare contaminează în cele din urmă solul din jur. Din acest motiv, bazinele și rezervoarele de etanșare sunt învechite și ilegale în majoritatea zonelor. Dacă locuiți într-o casă mai veche și sunteți în continuare conectat la un bazin de scurgere sau la un rezervor de etanșare, există probabil reglementări care necesită pomparea și curățarea regulată. Indiferent de tipul de canalizare cu care funcționează casa dumneavoastră, aveți nevoie de întreținere periodică și sunt necesare serviciile tehnicienilor cu experiență.
Dacă construiți o casă nouă, singura și cea mai probabilă alegere pentru drenare este o fosă septică sau canalizare urbană. Acest lucru este important dacă clădirea dumneavoastră poate fi conectată la canalizarea publică, dar acest lucru nu este posibil în multe zone rurale. Dacă utilizați în prezent un bazin sau un rezervor de etanșare, nu vă mirați dacă reglementările orașului impun înlocuirea acestuia cu un rezervor septic. Între timp, asigurați-vă că încercați să mențineți integritatea mediului, menținând în mod corespunzător bazinul de rezervor sau rezervorul de etanșare. Deoarece acest lucru nu este atât de obișnuit, este posibil ca noii furnizori de servicii să nu știe cum să le curețe corect. Cu toate acestea, există companii care se ocupă cu bazine de scurgere și tancuri de etanșare de zeci de ani, iar tehnicienii lor au experiență cu toate tipurile de rezervoare de apă uzată. Pentru a afla mai multe sau pentru a programa întreținerea,
Un ghid pentru proprietarii de case cu privire la problemele de întreținere și depozitare
În timp ce casele urbane tind să se conecteze la canalizarea municipală, multe case rurale și mai vechi folosesc un rezervor septic separat pentru gestionarea deșeurilor. Spre deosebire de canalizare, un rezervor septic necesită întreținere regulată datorită modului în care elimină deșeurile. Acest lucru este costisitor atunci când lucrați cu companie de gestionare a deșeurilor, dar puteți economisi bani gestionându-vă singur sistemul septic.
Cum funcționează sistemele septice
Sistemele septice constau din două componente principale: o fântână sau fosă septică și un câmp de drenaj. Sistemele moderne folosesc fose septice în locul puțurilor. Deși unele case mai vechi încă folosesc fântâni. Deși este practic același concept, există unele diferențe minore în ceea ce privește designul, care pot duce la probleme diferite.
Fosa septică modernă
Acest rezervor subteran este conectat direct la conducta principală de deșeuri a casei dumneavoastră. Când spălați toaleta sau chiuveta, apa uzată curge în rezervor, unde este digerată de bacterii anaerobe. Acest proces împarte deșeurile în trei părți. Deșeurile solide se scufundă până la fund și particulele mai ușoare rămân la suprafață. Când mai multă apă este evacuată în rezervor, apa mai veche este împinsă în conductele de scurgere, unde se infiltrează inofensiv în câmpul înconjurător.
Bazinele mai vechi
În sistemele septice mai vechi, cu o fundație bună, există o cărămidă acoperită cu un capac de piatră sau beton, în care curge apa uzată, în locul unui rezervor. Odată ce canalizarea intră în fântână, bacteriile anaerobe încep să se hrănească cu ea. Deșeurile solide se mișcă de-a lungul suprafeței și se formează un fund. Spre deosebire de rezervoare, care au țevi care duc la câmpul de drenaj, pereții fântânii au mici deschideri prin care apa se scurge în solul înconjurător. Deoarece procesul nu este la fel de eficient ca fosele septice, puțurile cu bazin de scurgere sunt ilegale astăzi în unele țări.
Probleme frecvente cu sistemele septice
În general, sistemele septice necesită o întreținere redusă pe tot parcursul anului, deci sunt ușor neglijate. Acest lucru duce la probleme care pot face ca apele de canalizare să vă inunde grădina sau părțile subterane ale casei. O fosă septică supraaglomerată este cea mai frecventă problemă pe care o veți întâlni.
Fose înfundate
Puțurile pentru canalizare se bazează pe bacterii pentru a separa deșeurile solide și lichide, dar acest proces nu este perfect. În timp, găurile din bazinul dumneavoastră se pot înfunda, provocând blocarea apelor uzate. Dacă fosa nu este menținută curată, poate începe să fie necesară pomparea de mai multe ori pe an. Acest lucru poate apărea chiar dacă nu există o cantitate mare de deșeuri solide în partea de jos, din cauza imposibilității scurgerii de apă.
Semne al unei fose septice pline
Dacă fosa septică nu este drenată la fiecare trei până la cinci ani, fosa septică poate fi atât de plină de deșeuri solide încât se va revărsa. Cel mai puțin dăunător semn este un miros persistent lângă rezervor sau în baia dumneavoastră. Acest miros de putrezire poate fi mai pronunțat pe vremea caldă. Un alt simptom comun este o toaletă care se scurge lent sau este adesea înfundată. Detergenții de desfundare și scurgere se vor dovedi ineficienți dacă problema este cu fosa septică și nu cu o simplă înfundare a scurgerii. Utilizarea continuă a toaletei, fără a curăța fosa septică poate duce la revărsare și deteriorarea locuinței dumneavoastră. Al treilea semn al unei fose septice pline este pământul umed deasupra locației rezervorului. În cazuri extreme, inundațiile pot include canalizare vizibilă sau hârtie igienică. Orice plante din zona inundată se pot îmbolnăvi sau muri, lăsând pete arse sau alte daune estetice pe peluze.
Metode de curățare a foselor septice
Există trei moduri de bază de a vă curăța sistemul septic, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Asigurați-vă că verificați legile locale și de stat înainte de a încerca să vă goliți fosa.
Aerare
O alternativă chimică la curățarea bazinului, aerarea, este turnarea acidului sulfuric într-o fântână sau rezervor. Acidul descompune deșeurile solide și nămolul și permite trecerea aerului. Ca rezultat, deșeurile se dizolvă fără pompare extinsă. Dezavantajul acestei metode este că acidul sulfuric este coroziv și poate provoca daune sistemului septic dacă este utilizat incorect.
O altă metodă alternativă utilizată la puțuri pentru a reduce sau elimina nevoia de pompare este utilizarea unui jet de apă. Un jet de înaltă presiune împinge apa în pământ în partea de jos a bazinului și rupe partea solidă. Această metodă are cel mai rapid timp de rezolvare atunci când curățați o fântână.
Drenare
Cea mai obișnuită metodă de curățare a unui bazin este utilizarea unui camion cu pompă mare. Acest vehicul vă golește fosa într-un rezervor mare. Conform sondajelor, prețul pentru pompare este de obicei între 365 și 975 de lei, dar tancurile mai mari pot costa 1463 de lei sau mai mult. Această estimare nu include alte costuri, cum ar fi săparea și reaprovizionarea terenului de deasupra rezervorului. Puteți decide dacă să săpați singur capacul sau să închiriați un buldoexcavator pentru proiecte mai mari. Pomparea este considerată cea mai de bază metodă de curățare a foselor septice și trebuie efectuată la fiecare doi, până la patru ani. Unele tancuri mai mici pot necesita pompare anuală dacă sunt utilizate foarte intens, în timp ce tancurile mari, ar trebui pompate cel puțin o dată la cinci ani. Vă rugăm să rețineți că în multe state este ilegal să drenați un depozit fără certificare adecvată.
Întreținerea preventivă
Una dintre cele mai simple modalități de a vă asigura că sistemul septic funcționează eficient este să vă asigurați că intră numai ceea ce îi aparține. Deoarece fântânile și fosele septice se bazează pe bacterii pentru a descompune deșeurile, multe substanțe nu se descompun ușor și chiar pot ucide bacteriile benefice. Astfel de substanțe includ: Produse chimice de uz casnic, în special amoniac sau produse de curățare antibacteriene, ucid bacteriile și previn descompunerea apelor uzate. Scutecele, șervețelele de hârtie și alte produse de igienă și hârtie nu sunt destinate canalizării și pot cauza înfundarea. Deoarece nu sunt concepute pentru a se descompune la fel de repede ca hârtia igienică, aceste produse pot rămâne în sistemul septic până la stabilirea următorului program. Grăsimea se descompune prin solidificare și are proprietăți lipicioase. Nu numai părul și alte impurități se vor lipi de ele, dar grăsimea va căptuși pereții țevii până se formează un blocaj. Evitați aruncarea oaselor sau a substanțelor vegetale. Acest lucru poate determina eliberarea grăsimilor sau a altor fluide insolubile în sistemul septic. Pulberile de detergent conțin argilă insolubilă care poate provoca colmatarea. Prin urmare, utilizați numai detergenți lichizi dacă este posibil. De asemenea, este important să nu folosiți prea multă apă odată. Îndreptați canalele de scurgere în afara sistemului septic și împiedicați pornirea simultană a mai multor aparate care consumă multă apă. Indiferent dacă aveți o fântână sau o fosa septică, eliminarea deșeurilor necesită timp, iar volumele mari de apă intrate pot scurta capacitatea limitată a sistemului dumneavoastră.
Testarea nivelurilor septice
Sistemele septice sunt proiectate pentru separarea și depozitarea deșeurilor. Ca urmare, acestea trebuie curățate din când în când pentru a preveni revărsarea sau înfundarea. Un test simplu poate fi efectuat cu o tijă suficient de lungă pentru a atinge fundul fântânii sau rezervorului. După cufundare și inspecție, nivelul nămolului trebuie să fie cu o treime sau mai mic decât înălțimea rezervorului. Dacă nivelul de nămol este mai mare, va trebui să pompați.
Deoarece fosele septice includ câmpuri de scurgere, întreținerea necesită pași suplimentari. De exemplu, pereții despărțitori din față și din spate ai rezervorului septic trebuie protejați de nămol pentru a preveni posibila rupere. Simptomele obișnuite ale scurgerii deteriorate includ vegetație neobișnuit de luxuriantă sau un miros neplăcut care provine din bazinul de scurgere.
Note speciale cu privire la lagunele din bazinul de decupare
O variație neobișnuită a bazinului de apă este laguna din bazin. Această formă de sistem septic apare în principal în zone în care solul nu poate susține câmpul de drenaj și sistemele de canalizare municipale nu sunt disponibile. Apele uzate sunt pompate într-o lagună superficială, unde deșeurile descompun rapid lumina soarelui și oxigenul. Există câțiva pași importanți de făcut atunci când aveți grijă de o lagună.
Prevenirea eroziunii
Eroziunea solului care înconjoară laguna este o problemă majoră. Din acest motiv, ar trebui să instalați mici plante rezistente în jurul perimetrului lagunei pentru a ajuta la reducerea eroziunii, fără a bloca fluxul de aer de la suprafață. Copacii și arbuștii care pierd frunze în toamnă pot acoperi, de asemenea, laguna și pot preveni aerarea corectă, deci evitați să îi plantați lângă lagună.
Întreținere
Dacă nivelul se apropie de terasamentul superior, poate fi necesar să drenați laguna cu un excavator. În plus, arbuștii care cresc în lagună înfundă sistemul și împiedică procesul de aerare. Prin urmare, este important să îndepărtați copacii care apar în lagună cât timp sunt mici, altfel va trebui să utilizați un buldoexcavator pentru a vă proteja sistemul. Securitate
Datorită naturii expuse a lagunelor din bazin, este important să adăugați garduri pentru a împiedica pătrunderea copiilor sau animalelor. Reglați gardul astfel încât să fie suficient de mare pentru a permite tunderea. De asemenea, va trebui să vă tratați laguna anual, cu ajutorul agenției locale a județului. Aceste mici discuri ajută la prevenirea multiplicării țânțarilor.