Contactați 10 profesioniști
Clădiri ecologiceTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Clădiri ecologice? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Marian O.
-Zugrăveli interioare și exterioare, -Aplicari gresie și faianță, -Montari pereți și plafoane din gips- carton, -Hidroizolatii cu polistiren, -Aplicari gleturi.
Gabriel-Valentin A.
Experienta noastra ne constituie prin productia si calitatea lucrarilor de constructi efectuate. Experienta peste 18 ani in domeniu. Suntem o firma ce oferim seriozitate respect si calitate.
Coralia Georgiana I.
Firma realizeaza proiectare de arhitectura BIM si proiectare generala, avizari si autorizari ISU, amenajari interioare, asistenta tehnica, amenajari exterioare. Proiectati cu noi! Avem 14 ani de experienta si un know-how consistent acumulat ce il punem la dispozitia dumneavoastra.
Vasile C.
Oferim servicii construcții în general, renovări, arhitectura,randari,constatare lucrare,decopertări, pavele, zugrăveli, gresie,faianță, zidărie, dulgheri
Vasile P.
Firma presteaza servicii in domeniul constructiilor civile si industriale. Avem ca obiect de activitate constructia de case din lemn sau structura metalica,terase,garduri, amenajari interioare si exterioare precum termoizolatii cu vata bazaltica/polistiren,compartimentari pereti,tavane suspendate, finisaje la cheie pentru locuinte private,sedii firme,spatii comerciale si industriale,cat si spatii HORECA.
Constantin C.
Oferim servicii de construcții și reparații AZ de la fundație la finisaje: -contructie la roșu -instalatii electrice și sanitare -tencuieli -gresie/faianță -montaj uși și geamuri
Florin B.
Realizam mobila la comanda din materiale de cea mai bună calitate,bucătari, dormitoare, living ,.transport și montaj gratis ,proiectele se fac împreună cu clientul ,
Sergiu Gabriel L.
Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Sorin A.
Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Cosmin T.
Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.
Lungu T.
Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul
Clădiri ecologice
1. De ce clădirile verzi costă mai mult decât cele tradiționale?
Această afirmație nu este deloc adevărată. Această concepție greșită este adesea răspândită de arhitecții și proiectanții ignoranți cărora le este frică să construiască altfel. Cu toate acestea, un profesionist știe să economisească bani clienților săi. Clientul stabilește bugetul și proiectul ar trebui să se încadreze în el. Dacă aveți o idee realistă, puteți construi o clădire verde la același preț sau la un preț mai mic decât cea tradițională.
Problema apare atunci când încercați să comparați „mere și portocale”. De exemplu, dacă comparați o clădire cu panouri solare cu una tradițională fără panouri, veți realiza la prima vedere că o clădire tradițională costă mai puțin. Aceasta se concentrează exclusiv pe costurile de început. Acest model nu ia în considerare modul în care o clădire cu panouri solare va începe imediat să producă energie și să reducă factura lunară de energie electrică. Costul de întreținere a unei clădiri solare va fi mult mai mic. Acest beneficiu lunar, numit randamentul investiției dumneavoastră, amortizează rapid toate costurile inițiale suplimentare de cumpărare a panourilor solare.
Numeroase studii au arătat că investițiile în produse și sisteme ecologice se plătesc cel puțin de zece ori. Din fericire, beneficiile și oportunitățile de a economisi bani pe baza costurilor de operare sunt uriașe. Combinația dintre economiile de energie, reducerea apei și costurile de întreținere va atrage atenția viitorilor proprietari.
Primul pas este eficiența energetică. Dacă fiecare casă ar folosi un frigider Energy Star, am putea opri zece centrale electrice vechi.
Următorul pas este reducerea energiei. Înlocuirea becurilor convenționale cu lămpi fluorescente compacte ar preveni poluarea, echivalent cu îndepărtarea unui milion de mașini de pe drum. Economiile de energie în sine reflectă și rentabilitatea investiției, care va reveni proprietarului în termen de 1-7 ani.
Dacă comparați materiale similare, costurile vor ajunge să fie aceleași. De exemplu, o pardoseală din bambus este instalată exact la fel ca o pardoseală tradițională din lemn. Costurile materiale sunt aceleași, iar utilizarea bambusului nu duce la o defrișare clară.
În cele din urmă, clădirile verzi oferă beneficii sociale greu de văzut. Rezultatele studenților sunt cu 15% mai mari în zonele luminate cu lumina naturală.
Deși există materiale verzi care costă mai mult decât înlocuitorii lor tradiționali, există multe altele ale căror costuri sunt mult sub standard. Progresele în materie de reciclare, materiale noi și design-uri mai bune au permis o nouă generație de produse ecologice, care sunt mai ieftin de produs. Desigur, materialele verzi au, de asemenea, un avantaj foarte important pe termen lung, prin faptul că nu distrug resursele planetei noastre.
Ce vrea să însemne o clădire „verde”?
Clădirile lumii consumă:
40% din energia și materialele lumii
25% din lemnul exploatat
17% din apa noastră
Clădirile sunt responsabile pentru:
62% din consumul de energie electrică
30% din emisiile de gaze cu efect de seră
37% din potențialul de epuizare a ozonului
Și, în mod ironic, majoritatea dintre noi ne petrecem 90% din timp în interior.
Modul nostru de viață ne ucide. Clădirile noastre consumă mai mult de 40% din energie și resurse, iar utilizarea lor reprezintă 70% din consumul nostru total. Daunele cauzate mediului în ultimele sute de ani sunt rezultatul direct al construcției clădirilor noastre. Arhitecții, designerii și toți profesioniștii pot influența schimbările majore din mediul nostru, mai mult decât în orice alt domeniu, deoarece clădirile noastre sunt responsabile pentru majoritatea pagubelor.
O „clădire verde” (cunoscută și sub denumirea de „durabilă” sau eco”) este o modalitate de a privi clădirile în ceea ce privește reducerea consumului de energie, economisirea apei, îmbunătățirea calității aerului interior și reducerea dependenței de resursele noastre naturale. Deși conceptele de bază ale clădirilor verzi există de zeci de ani, abia în ultimii ani am văzut o creștere bruscă a ecologizării industriei construcțiilor.
Creșterea prețurilor energiei, dependența noastră de combustibilii fosili și temerile tot mai mari de a nu deteriora planeta au făcut din clădirile verzi o preocupare principală.
În prezent, oamenii se confruntă cu o nouă provocare a responsabilității pentru mediu în domeniul proiectării și construcției clădirilor. Creșterea costurilor cu energia, lipsa materialelor de construcție și cererile crescânde ale consumatorilor, conduc această piață spre căutarea de modalități mai bune și mai eficiente de a construi clădirile noastre. În plus, noile legislații, reglementările mai stricte în domeniul construcțiilor și costurile crescânde ale asistenței medicale îi obligă pe constructori să construiască ecologic, indiferent dacă vor sau nu.
Cercetările au arătat că, deși marea majoritate a designerilor se simt responsabili pentru oferirea de soluții ecologice de construcție, doar o parte dintre aceștia o fac. Această discrepanță apare dintr-o „lipsă de informații”.
Dar mai important decât orice statistică este sentimentul de mulțumire pe care îl ai atunci când știi că ai făcut ceea ce este potrivit pentru familia și comunitatea ta. Construcția ecologică, care promovează sănătatea durabilă, economiile financiare și responsabilitatea socială, este standardul de construcție pentru viitor și o soluție inteligentă pentru astăzi.
2. Care este calitatea aerului în interior?
Astmul, odată plasat pe locul șapte, este acum o boală cronică majoră la copii. Una dintre principalele cauze ale astmului este calitatea aerului din interior. Substanțele chimice toxice găsite în cele mai comune materiale de construcție au fost asociate astmului și altor probleme respiratorii. Importanța și nevoia clădirilor verzi crește exponențial, deoarece ne afectează sănătatea.
Sursele de poluare interioară care eliberează gaze sau particule în aer sunt o cauză majoră a problemelor de calitate a aerului interior din gospodării. Ventilația insuficientă poate crește nivelul de poluanți interiori prin neasigurarea suficientă a aerului exterior pentru a dilua emisiile provenite din surse interioare și prin transmiterea poluanților atmosferici din casă. Temperatura și umiditatea ridicate pot crește, de asemenea, concentrația unor poluanți.
Există multe surse de poluare a aerului interior în fiecare gospodărie.
Acestea cuprind:
surse de combustie precum petrol, gaz, kerosen, cărbune, lemn și produse din tutun;
diverse materiale de construcții și mobilier deteriorate, izolație care conține azbest, covor umed și mobilier din anumite produse din lemn presat;
produse de curățare și întreținere a gospodăriei, îngrijire personală sau hobby-uri;
sisteme și umidificatoare de încălzire și răcire centrală;
surse externe precum radon, pesticide și poluarea aerului din exterior.
Pe lângă controlul materialelor din interiorul clădirii, cel mai bun mod de a controla calitatea aerului din interior este creșterea ventilației naturale. În absența aerului proaspăt, poluanții se acumulează și pot provoca probleme grave de sănătate.
Consecințele unei calități slabe a aerului din interior depășesc simplele probleme de confort și se extind în măsura sănătății noastre viitoare.
3. Care este mai bun: material reciclat sau natural?
Reciclat sau natural? Această întrebare apare în mod regulat. De fapt, majoritatea arhitecților și contractanților nu vor să intre într-o dispută filosofică (și poate chiar semantică) cu privire la avantajele și dezavantajele dintre aceste două tipuri de materiale.
Nu există material perfect. Toate au un anumit impact negativ asupra mediului nostru. Cheia este stabilirea priorităților proiectului.
De exemplu, pentru o bucătărie rezidențială, pot fi preferate materiale netoxice și non-degazante. Calitatea aerului interior și sănătatea populației (cred) sunt mai importante decât orice altceva. Este mai sensibil să folosiți bariere de vapori din plastic reciclabil în pereți.
Societatea noastră trece printr-o tranziție dificilă pe măsură ce trecem de la epoca industrială la cea „ecotopică”.
Va trebui să determinați materialul adecvat. Stabilind prioritățile de sănătate, consumul de energie, longevitatea și alți factori vă vor ajuta să luați decizii
4. Cum știu dacă materialul este verde sau nu?
Cel mai mare obstacol în calea acceptării materialelor verzi este să nu înțelegem cum să le privim. Vechea noastră metodă de „prețul pe primul loc” este miopă și explică modul în care am ajuns în această catastrofă ecologică.
Principalul lucru pe care trebuie să-l înțelegeți despre materialele verzi este să vă dați seama că aceasta nu este o problemă alb-negru. Nu există un material verde perfect. Toate materialele au atât atribute de mediu pozitive, cât și negative. Cheia este să înțelegeți care dintre ele vor beneficia proiectului dumneavoastră particular.
Când vizualizați orice material, puneți-vă aceste șase întrebări:
De unde a venit acest material?
Care sunt produsele secundare ale producătorului său?
Cum se livrează și se instalează materialul?
Cum este întreținut și operat materialul?
Cât de sănătoase sunt materialele?
Ce facem când am terminat de folosit aceste materiale?
Aceasta este o abordare prescurtată care se concentrează pe întregul ciclu de viață al materialului.
5. De ce să-mi pese de o clădire verde?
Deoarece majoritatea dintre noi ne petrecem mai mult de 90% din timpul nostru în interior, clădirea verde este o alegere sănătoasă, de bun simț, pentru o viață mai bună. În construcțiile tradiționale, calitatea mediului nostru interior este adesea mult mai poluată decât în aer liber din cauza materialelor de construcție, a iluminării insuficiente și a unui număr de alte variabile.
Clădirile verzi sunt amplasate, proiectate, construite și operate în așa fel încât să sporească bunăstarea locuitorilor și să minimizeze impactul negativ asupra comunității și mediului natural. Clădirile noastre consumă 40% din energia totală a lumii, 25% din producția de cherestea și 16% din apă. Comparativ cu construcția tradițională, o clădire verde deviază o parte din această presiune din mediu.
În mod logic, compania noastră nu va mai putea construi. Este pur și simplu o chestiune de timp până va rămâne fără resurse. Cu cât ne schimbăm mai repede obiceiurile și modul în care ne construim clădirile, cu atât vom fi mai pregătiți pentru a minimiza devastarea.
În viitor, toate clădirile vor fi verzi. Acest lucru este necesar. În curând, nu vom mai avea de ales.
Dar poate cea mai bună justificare pentru o clădire verde este că nu vă puteți permite să nu aplicați principii ecologice. Locuitorii și proprietarii clădirii pierd bani pentru fiecare funcție ecologică pe care o abandonează. Arhitecții sunt în măsură să economisească clienților o mulțime de bani din costurile de funcționare ale clădirii. În cele din urmă, se va cheltui mult mai mult pentru operare, întreținere și personal în clădire decât s-a cheltuit pe costurile inițiale de construcție.
Pe scurt, o clădire verde are potențial de:
Asigurarea unui mediu mai sănătos și mai confortabil
Îmbunătățirea performanței economice pe termen lung
Includerea tehnologiei eficiente din punct de vedere energetic și al apei
Reducerea cantității de deșeuri din construcții și demolări
Creșterea valorii vânzărilor
Includerea tehnologiei energiei regenerabile
Îmbunătățirea calității aerului interior
Întreținere mai ușoară și durată mai lungă de viață
Toate acestea vor ajuta clienții să economisească. Crezi că asta va atrage atenția proprietarului clădirii?!