Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Construcția coșului de fum
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.347 de profesioniști
5.196 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Construcția coșului de fum

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Construcția coșului de fum? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori24.432 furnizori din zona dvs.
profile image

Sergiu Gabriel L.

Companie
Comuna Dumbrăvița
4,9
Zugrav, zugrăveli

Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Irinel Răzvan C.

Companie
București
4,8
Instalator sanitar

Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Alexandru Alin L.

Liber profesionist
Sector 3
4,7
Renovare apartament

Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Costel C.

Companie
București
4,5
Zugrav, zugrăveli

Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Petre Alin S.

Liber profesionist
București
4,5
Instalație electrică

Executăm finisaje și amenajări interioare precum și aplicare microciment pentru apartamente, case, spații comerciale sau industriale, având întotdeauna o atenție sporită asupra modului de lucru și ordinea în care executăm fiecare lucrare. Pe lângă lucrările de renovare executate placare cu gresie , zugrăveli , diferite finisaje precum si rigips sau tencuială, Renovări Locuințe asigură execuția și montajul lucrărilor de instalații electrice, termice și sanitare, la cel mai înalt nivel de performanță și satisfacție pentru clienții noștri. Dacă vrei să te bucuri de o echipă de profesioniști, care îți recomandă materiale calitative și propuneri optime pentru lucrări remarcabile, Renovări Locuințe este soluția ideală pentru tine.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Ioan G.

Companie
București
4,3
Instalator, meșter acoperiș

Companie specializata in acoperisuri. Lucrăm în domeniu de peste 15 ani. Ținem cont de părerile clientului și, cel mai important, de calitatea și detaliile serviciilor oferite. Firma noastră oferă servicii complete de evaluare, proiectare demontare și montare acoperișuri☀️ 🌧️❄️⚒️⚒️⚒️

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Cosmin T.

Companie
Brașov
4,1
Zidărie

Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Lungu T.

Liber profesionist
București
4,0
Renovare apartament

Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
Vedeți mai mult
Informatii utileCe trebuie sa stii

Cum să construiți un coș de fum

Pentru a afla cum să construiți un coș de fum, trebuie să țineți cont de câteva lucruri înainte de a începe.

Construirea unui coș de fum nu necesită un expert, care vă poate economisi foarte mulți bani, dar știind cum funcționează un coș de fum și cât de important este să-l construiți corect vă poate împiedica să vă confruntați cu un incendiu periculos și potențial fatal.

< p> Înainte de a construi orice coș de fum, trebuie să verificați cerințele codului local de construcție și să vă asigurați că respectați regulile și reglementările locale.

Aceste reguli și reglementări sunt în cele din urmă puse în aplicare pentru siguranța dumneavoastră.

Rețineți, de asemenea, că toată lumea vrea să economisească bani. Dacă nu aveți chef să construiți coșul de fum singur, uneori, merită să angajați un profesionist care își câștigă existența construind coșuri de fum.

Cu toate acestea, dacă aveți experiență în zidărie, construirea separată a unui coș de fum este mult mai ieftină. Dacă sunteți doar un începător, vizitați Asociația de protecție împotriva incendiilor, unde veți găsi multe legi și reglementări locale necesare.

Caracteristici ale coșului de fum

Înainte de a învăța cum să construiți ar trebui să înțelegeți mai întâi cum funcționează coșul de fum. Coșurile de fum au două funcții principale. În primul rând, creează o forță care atrage oxigenul necesar pentru a crea arderea. În al doilea rând, eliberează produse de ardere în afara zonei de locuit a casei, făcând ca aerul din casa dumneavoastră să fie curat și să respirați în siguranță.

Aerul cald (sau fumul) se ridică natural prin coș. În general, coșurile superioare creează mai mult tiraj decât cele inferioare. Curenții de aer din exterior pot afecta uneori curenții de aer dacă trebuie să sufle în jurul unor obstacole, cum ar fi acoperișul sau copacii din apropiere. Aceste obstacole fac ca aerul să iasă din coș în loc de ieșire.

Construcția unei sobe pe lemne

Acești curenți de aer care afectează tirajul sunt numiți curenți turbionari. Prin urmare, înălțimea coșului de fum trebuie să fie de cel puțin 3 picioare deasupra acoperișurilor plate și de cel puțin 2 picioare deasupra crestei acoperișului sau deasupra oricărei părți ridicate a acoperișului până la 3 m.

Uneori poate fi imposibil să se obțină o distanță verticală suficientă pentru a preveni curenții turbionari. Acesta este cazul atunci când este instalat un capac de coș de fum sau o hotă de fum pentru a minimiza efectul vârtejurilor asupra tirajului. Utilizarea capacelor și a hotei pe coș ajută, de asemenea, la prevenirea pătrunderii picăturilor de ploaie sau a zăpezii în coș atunci când nu sunt folosite.

Cum se construiește un coș de fum - planificare

Un coș de fum este o deschidere pe unde trece fumul. Conductele pentru coșuri sunt de obicei dreptunghiulare sau pătrate, în timp ce coșurile de metal sunt de obicei rotunde.

  • Conductele de conectare exclud numai subproduse similare. De exemplu, puteți avea mai multe coșuri pentru aparatele cu gaz, dar nu puteți avea mai multe coșuri, dacă emiteți fum de lemn de la unul și gaz de la celălalt.

  • Panta canalului de fum nu poate fi mai mare de 30 de grade față de verticală.
  • Forma și dimensiunea coșul de fum nu se poate schimba la mai puțin de 15 cm de orice punct în care coșul de fum trece prin podele, acoperișuri sau tavane inflamabile. De exemplu, coșurile de zidărie care ventilează doar șemineul ar trebui să aibă 33 cm x 33 cm. În timp ce canalul de evacuare a aragazului și încălzirea centrală ar trebui să fie de 19 x 19 cm sau 21,5 cm x 21,5 cm. Coșurile de fum metalice trebuie să aibă un diametru de 15-17 cm pentru sobele de ventilație și sistemele de încălzire centrală sau 20 cm diametrul pentru ventilația sistemelor de încălzire centrală, șemineelor ​​și sobelor.
  • Utilizați un canal de fum care are cel puțin 12/20 cm grosime.
  • Este esențial ca hornul de zidărie să aibă cel puțin doi centimetri pe toate cele patru laturi, inclusiv rame din lemn, tavane și podele, între el și toate materialele combustibile. Umpleți spațiul cu un material necombustibil, cum ar fi tablă.
  • Grosimea peretelui în casele rezidențiale trebuie să fie de cel puțin 10 cm.
Cum se construiește un coș de fum - consumabile

Înainte de a începe construirea unui coș de fum, nu uitați să aveți toate instrumentele și materialele de bază la îndemână, astfel încât să nu trebuie să vă opriți în mijlocul proiectului și să mergeți la magazin.


De ce am nevoie pentru construcția coșurilor:

Cum se construiește un coș de fum - construcție

Când construiți un coș de fum, ar trebui să lucrați întotdeauna de la capăt, ceea ce înseamnă, de obicei, că nu veți începe proiectul din partea de sus a șemineului dacă scopul coșului este de a ventila șemineul.
Asigurați-vă că construiți coșul de fum pe o bază din beton armat. Dacă nu, va trebui să așezați o bază de beton cu grosimea de 8-12 inci înainte de a construi coșul de fum, în funcție de câte etaje are casa.

Se amestecă mortarul cu cantitățile recomandate de ciment, var și nisip de construcție. Consistența este corectă atunci când amestecul seamănă cu untul de arahide. Cu o mistrie de zidărie, acoperiți fiecare cărămidă cu o cantitate suficientă de mortar pentru a fi turnată între îmbinări. Acest lucru asigură că îmbinările sunt umplute fără spațiu de aer.
Așezați marginile una peste alta și creați pereți de coș de fum pe fiecare parte. Verificați regulat pentru a vă asigura că peretele de cărămidă este orizontal și vertical. Reglați după cum este necesar până când mortarul se usucă.

Odată ce coșul de fum este instalat, instalați o placă pe toate cele patru laturi ale orificiului de 5 cm dintre exteriorul coșului de fum.
Instalați o garnitură metalică unde coșul de fum se ridică prin pereți. Utilizați marginile unde se întâlnește coșul de fum și acoperișul și ca o căptușeală instalată sub capacul coșului de fum. Sigilați marginea cu o garnitură de silicon impermeabilă.
Instalați capacul coșului de fum pe partea superioară a capacului de evacuare a cărămizilor și asigurați-vă că că se extinde în jurul peretelui coșului de fum cu cel puțin 5 cm și nu este înclinat spre canal, ci departe de structură. Asigurați-vă că capacul are o margine care să permită scurgerea apei din coș pentru a reduce umezeala care intră.

Construirea unui coș este o provocare pe care orice proprietar de casă o poate rezolva singur. Cu toate acestea, dacă vă îngrijorează sau nu vă place să lucrați cu instrumente de zidărie, evitați greșelile și angajați mai degrabă un expert.