Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Construcția la roșu

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în construcția la roșu. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

27 638 de profesioniști

50 983 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

199 720 descărcări de aplicații

Construcția la roșu

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Construcția la roșu? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Introduceți doar o solicitare.

Vezi si:Preț

27 638 de profesioniști

50 983 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

199 720 descărcări de aplicații

Exemple

Exemple de proiecte finalizate de furnizorii noștri

Fabricarea de mobilierMihai
ElectroinstalațiiDaniel L.
Reconstrucția unui apartament / casăAlexandru J.
Lucrări de construcțiiFrancis G.
Lucrări de construcțiiFrancis G.
Proiectare, arhitectură, proiecte și alte serviciiMarius
Reconstrucția unui apartament / casăAlexandru J.
Servicii pentru dvs.Cristian B.
AsamblareAndrei K.
INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Construcție brută

Ce înseamnă termenul „construcție brută”?

În activitățile meșteșugărești din domeniul construcției și reconstrucției, termenul „construcție brută” se referă la faza de construcție după finalizarea cadrului de bază și după finalizarea instalațiilor inițiale electrice și sanitare, dar înainte ca pereții și tavanele să fie închise de ziduri. Acesta este punctul în care majoritatea clădirilor sunt verificate mai întâi de către un inspector de clădiri. Absența plăcilor de perete și a pardoselii permite un tratament mai ușor dacă suprafața rugoasă nu este inspectată sau dacă proprietarul casei face o comandă pentru a schimba proiectul.

Pentru lucrări electrice, construcția brută înseamnă că toate cablurile electrice au fost direcționate prin pereți și alte elemente ale cadrului și sunt introduse în panouri de perete și tavan. Cu toate acestea, întrerupătoarele, prizele, luminile și alte echipamente nu sunt conectate - acest aspect al lucrării va fi verificat în timpul verificării finale.

Instalația sanitară înseamnă că toate conductele de alimentare cu apă și de scurgere au fost direcționate prin găuri în pereți și alte elemente ale cadrului și că toate conexiunile conductelor sunt realizate. Dar în această etapă nu au fost instalate încă chiuvete, baterii sau alte accesorii și elemente finale.

Construcția brută trebuie finalizată înainte de prima vizită a inspectorului clădirii, a liniei electrice sau a conductei de apă. Aceste comenzi se încadrează într-un flux de lucru tipic, cum ar fi: sistemele de perete, podeaua și tavanul sunt construite și lăsate deschise. Nu este instalat încă niciun gips-carton. Electricianul intră și conduce conductorul electric de la cutia de distribuție la diferite puncte finale, cum ar fi prize și întrerupătoare de lumină. În fiecare cutie, firul este lăsat la capătul gol și neconectat. Aproximativ în același timp, instalatorul vine și rulează conductele de alimentare și de scurgere prin pereți și etajele inferioare până la chiuvetele din bucătărie și baie, dușuri, căzi, spălătorii etc. Inspectorii vor efectua prima vizită și vor aproba sau suspenda lucrările. Instalatorii de gips-carton vin să instaleze și să finalizeze gips-carton. Electrician, instalatorul și alți meșteri revin și instalează echipamente terminale precum prize, lumini și întrerupătoare pentru electrician, chiuvete, dușuri și căzi pentru instalatori. Inspectorii vor face o a doua vizită. Autorizația de construire este aprobată („valabilă”) sau nu. Dacă autorizația nu este aprobat din cauza problemelor de instalare, lucrările trebuie reparate. Inspectorii se întorc până când sunt mulțumiți de muncă. Toți profesioniștii din construcții abordează inspecțiile finale cu așteptarea ca instalarea să fie finalizată, nu în curs. Același lucru ar trebui să se aplice oricărui proprietar care efectuează lucrări de remodelare. Munca realizată exact și conform specificațiilor ar trebui să fie ceea ce îi cereți fiecărui meșter. Cu toate acestea, dacă inspectorul trebuie să comande o schimbare sau dacă clientul casei solicită o schimbare, faptul că lucrarea este încă accesibilă,

Construcție brută

Forajul este faza unui proiect de construcție când sunt introduse diferite țevi mecanice, electrice și sanitare. După ce finisarea peretelui este finalizată, începe faza brută de construcție. Acesta este momentul în care liniile sunt implementate, dar conexiunile finale sunt realizate numai după ce etapele următoare ale proiectului au fost finalizate. În această fază a construcției, conductele sunt instalate pentru a se asigura că constrângerile de spațiu sau problemele de accesibilitate sunt rezolvate.

Începeți cu un plan

Construcția nu poate începe fără un plan pregătit. Acest plan este creat de un arhitect sau inginer. Va contura unde va fi localizat, iar proiectul va include, de asemenea, o estimare a locului în care ar trebui să fie toate instalațiile. Înainte de a începe orice lucru brut, contractanții și subcontractanții trebuie să înțeleagă și să cadă de acord asupra planului.

Construcție de bază

Aceasta include cadrele interioare de perete, grinzile de podea, pardoselile, grinzile de tavan, căpriorii de acoperiș etc. Odată ce structura cadrului este instalată conform planului, se poate începe procesul brut de construcție.

Construcția brută

Construcția brută ar trebui să fie coordonată astfel încât subcontractanții să nu interfereze unul cu celălalt. Planificarea și coordonarea contribuie la maximizarea eficienței și productivității în această fază a construcției.

Forajul mecanic

Conexiunea mecanică instalează practic sistemul dumneavoastră HVAC. În această fază, conducta este instalată. Este important să instalați mai întâi conducta datorită dimensiunii sale și posibilității de blocare a traseului prin conducte electrice sau de apă.

Lucrări de instalații sanitare

Conductele de apă și gaz vor fi instalate în această etapă de conectare. Toată apa caldă, apa rece și distribuția gazelor către aparate vor fi instalate acum. În ciuda testului inițial de scurgere, aceste conducte vor fi închise înainte ca etapele următoare ale proiectului dumneavoastră să fie finalizate și înainte de instalarea accesoriilor.

Conexiunea electrică

Liniile electrice sunt direcționate de-a lungul conductelor HVAC și de apă. Acestea includ cablarea, ansamblul cutiei de joncțiune și configurarea panoului electric, împământarea și cablul de alimentare aerian. Această conexiune nu este conectată la niciun dispozitiv, priză sau comutator în timpul conexiunii. Acest pas este ultima provocare, deoarece este cel mai ușor să ocoliți conducta și conducta de apă.

Controlul

De îndată ce lucrările de finisare sunt finalizate, este necesar să le verificați și apoi să treceți la următoarea fază de construcție. Această verificare va garanta că totul a fost făcut în conformitate cu reglementările. Odată aprobat, proiectul poate continua din nou. Folosirea unei platforme de gestionare a construcțiilor poate contribui la asigurarea unui proces de finalizare brut. Coordonează cu ușurință subcontractanții pentru a asigura eficiența. Echipele vor fi întotdeauna informate cu privire la progresul și de cine și unde este nevoie, minimizează întârzierile între subcontractanți și îți vor completa programul la timp. După finalizarea lucrărilor externe (sau pe parcursul desfășurării acesteia), vor intra în casă instalatori și electricieni autorizați, care vor instala conductele, cablurile și echipamentele necesare.

Lucrări de instalații sanitare

Dacă întrebați instalatorul, principalul obiect al casei este controlul apei. Aceasta ar putea fi o perspectivă ușor distorsionată, dar este adevărat că instalațiile sanitare funcționează în toată casa și reprezintă o parte extrem de importantă a unei case moderne. Dacă aveți o casă cu rame din lemn, instalatorul va face găuri mici în punctele strategice ale pereților pentru a trece prin conducte, astfel încât conductele de apă și de drenaj să fie disponibile acolo unde ar trebui să fie. Dacă găurile efectuate în cadru sunt considerate „excesive”, aceste componente vor trebui înlocuite sau întărite corespunzător pentru a le asigura fiabilitatea structurală. Dacă aveți un cadru din oțel, aceasta nu ar trebui să fie o problemă - majoritatea cadrelor din oțel au deja găuri pentru instalații sanitare și cabluri electrice. Indiferent de tipul de construcție pe care îl aveți deja, este important, de asemenea, ca conductele de apă să fie atașate corespunzător de cadru, pentru a preveni așa-numitul „ciocan de apă”. Apa și aerul care curg înainte și înapoi prin țevi pot crea o forță reală asupra lor și le pot forța să se deplaseze înainte și înapoi, ceea ce poate provoca daune mecanice în timp (de exemplu, o țeavă explozivă) - ceea ce poate duce, desigur, la scurgerea apei din pereți și alte probleme, chiar mai grave. Cablurile sunt de obicei direcționate în toată casa

Conexiunea electrică

Serviciile electrice care trebuie efectuate vor depinde de ceea ce este planificat pentru casă, dar vor include de obicei:

Iluminat

Socluri de uz general sau GPO-uri (de exemplu, puncte de alimentare)

Cuptoare și plite

Aer condiționat

Încălzitoare

Unități electrice de apă caldă

Conexiune inteligentă / cablare structurată

Sisteme de automatizare a locuințelor etc.

Ca și în cazul lucrărilor de instalații sanitare, este foarte important ca pereții sau alte structuri care sunt prea tăiate, să fie înlocuite corespunzător sau reparate corespunzător. Cablajul direcționat în afara peretelui va trebui să fie protejat corespunzător în conformitate cu standardele de recablare. De asemenea, este important ca electricianul să știe exact unde să meargă și să aibă specificații exacte despre ceea ce se instalează, astfel încât să existe mai puțin loc pentru erori sau confuzii. Amplasarea exactă a armăturilor electrice va fi adesea marcată pe podea, astfel încât să poată fi ușor localizate și decupate pe măsură ce gips-cartonul se instalează spre pereții interiori ai casei dumneavoastră.

Cât durează de obicei realizarea unei construcții brute?

În funcție de dimensiunea casei, durează de obicei până la câteva zile, până când cablajul brut și instalațiile sanitare sunt realizate.