Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Construcție nouă? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Constantin C.
Oferim servicii de construcții și reparații AZ de la fundație la finisaje: -contructie la roșu -instalatii electrice și sanitare -tencuieli -gresie/faianță -montaj uși și geamuri
Marian O.
-Zugrăveli interioare și exterioare, -Aplicari gresie și faianță, -Montari pereți și plafoane din gips- carton, -Hidroizolatii cu polistiren, -Aplicari gleturi.
Gabriel-Valentin A.
Experienta noastra ne constituie prin productia si calitatea lucrarilor de constructi efectuate. Experienta peste 18 ani in domeniu. Suntem o firma ce oferim seriozitate respect si calitate.
Coralia Georgiana I.
Firma realizeaza proiectare de arhitectura BIM si proiectare generala, avizari si autorizari ISU, amenajari interioare, asistenta tehnica, amenajari exterioare. Proiectati cu noi! Avem 14 ani de experienta si un know-how consistent acumulat ce il punem la dispozitia dumneavoastra.
Vasile C.
Oferim servicii construcții în general, renovări, arhitectura,randari,constatare lucrare,decopertări, pavele, zugrăveli, gresie,faianță, zidărie, dulgheri
Vasile P.
Firma presteaza servicii in domeniul constructiilor civile si industriale. Avem ca obiect de activitate constructia de case din lemn sau structura metalica,terase,garduri, amenajari interioare si exterioare precum termoizolatii cu vata bazaltica/polistiren,compartimentari pereti,tavane suspendate, finisaje la cheie pentru locuinte private,sedii firme,spatii comerciale si industriale,cat si spatii HORECA.
Florin B.
Realizam mobila la comanda din materiale de cea mai bună calitate,bucătari, dormitoare, living ,.transport și montaj gratis ,proiectele se fac împreună cu clientul ,
Sergiu Gabriel L.
Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Sorin A.
Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Cosmin T.
Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.
Lungu T.
Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul
Clădire nouă
Întrebări frecvente
De ce să folosim Wilio pentru construcția de clădiri noi?
Construirea unei case noi de la zero este un proces plin de provocări, care constă în mai multe etape. Majoritatea necesită muncă profesională. Pentru a te asigura că totul în casă este funcțional și în conformitate cu cele mai recente reglementări și standarde, căută experți în construcții prin Wilio. Economisește timp, bani și scapă de probleme administrative. Ca în cazul altor lucrări, în construcțiile noi, contactul cu experți va însemna finalizarea mai rapidă a noii clădiri, fără greșeli de începători și, desigur, sfaturi bune din partea constructorilor cu experiență. Nu ezita și căută experți în construcții noi prin Wilio, vei primi oferte de preț de la mai mulți constructori și îl poți alege pe cel care și se potrivește cel mai bine.
Ce lucrări necesită o clădire nouă?
O clădire nouă presupune un ansamblu de lucrări diverse. Fazele individuale sunt interconectate și este necesar să fie planificate astfel încât să fie urmărite procedurile logice și tehnologice. Vom încerca să le prezentăm pe cele mai elementare - în ordinea în care apar în practică. Atunci când dezvolți o clădire nouă, ia în considerare faptul că nu toate sarcinile vor fi asigurate de o singură entitate - expert, companie sau maistru. Excepții sunt situațiile în care este vorba despre o clădire nouă realizată „la cheie”. În acest caz, nu-ți mai pasă de nimic și după faza inițială de selectare a proiectului, materialelor, culorilor etc., doar te vei deplasa la final în clădirea terminată.
Terenul va fi pregătit la început. În această etapă se efectuează săpături, se curăță și se nivelează. Se pregătește și se izolează fundația de beton. Ulterior, este construită o structură brută - din cărămidă, blocuri sau lemn. Casei i se adaugă apoi un acoperiș. La final, se montează instalațiile de încălzire, electricitate, apă, gaz, internet etc. în interior. Se toarnă șapă pe podea, se adaugă tencuieli, ferestre și uși de intrare. Se montează faianța, gresia, podeaua în camerele individuale. Vor fi instalate obiecte sanitare, casa va fi conectată la utilități. În etapele finale, se adaugă mobilierul și se ajustează ultimele detaliile din camere.
O altă parte a activității se desfășoară în exterior, unde toată casa este izolată, sunt instalate jgheaburi și paratrăsnete. Se amenajează alei și terase, pavajele exterioare și decorative, drumul de acces și gardul.
Materiale uzuale
Cărămida
Este cel mai folosit material de construcție din istoria omenirii. Astăzi, există multe tipuri de cărămizi. Există cărămizi potrivite pentru realizarea zidăriei (construcție brută), dar și cărămizi decorative. Sunt fabricate din diferite materiale și elemente, au culori și texturi variate. Cărămizile arse se caracterizează printr-o durată de viața extinsă. Un dezavantaj minor îl reprezintă munca la construcția de pereți și paravane în clădirile noi.
Blocul
Este mai mare decât o cărămidă, deci principalul său avantaj este viteza cu care îți atingi obiectivul în timpul construcției. Blocurile moderne au proprietăți excelente de izolare termică. Când se utilizează cele mai grele tipuri, nu este necesară izolarea clădirii noi cu polistiren.
Izolația din carton
Este folosită pentru diferite lucrări de izolare. Înainte de utilizare, este necesar să fie încălzit și apoi aplicat pe suprafață. O astfel de izolație este furnizată cel mai adesea în role, are o culoare tipică neagră (asfalt) sau gri. Un dezavantaj minor este necesitatea de a lucra cu focul. Un avantaj imens este protecția 100% împotriva umezelii - de aceea este utilizat mai ales la izolarea suprafețelor mari de beton.
Betonul
Invenția vechilor romani. Astăzi, poți obține beton comandând și importând direct la locul construcției. Utilizarea este foarte largă. Se realizează fundații din beton, terase, coloane, glafuri la ferestre și praguri la uși, tavane, trotuare și alee. De asemenea, putem lustrui betonul și îl putem folosi într-un garaj, de exemplu. Datorită numeroaselor utilizări ale betonului, există multe tipuri care diferă prin proprietăți. Prin adăugarea de aditivi, putem asigura rezistența la săruri sau îi putem schimba culoarea.
Cât durează construcția unei clădiri noi?
Durata ridicării unei clădiri noi depinde de mulți factori. Construcțiile mai ușoare pot fi finalizate în câteva luni - acest lucru este valabil mai ales pentru casele din lemn. Proiectele mai mari au nevoie de mai mult timp pentru finalizare. Acest lucru se datorează, în principal, proceselor tehnologice care trebuie urmate. Vremea rea poate fi, de asemenea, unul dintre factori. Ridicarea unei construcții la roșu este relativ rapidă - se poate face în câteva luni. Finalizarea totală necesită cel puțin un an calendaristic.
Cum găsești experți de calitate în clădiri noi ?
Este ușor să găsești unui constructor calificat în zona ta. Trebuie doar să faci o solicitare. Ulterior, Wilio
informează profesioniștii care se află în zonă, care au abilitățile necesare și cunosc
tipul de muncă necesară pentru intervalul menționat. După această etapă, nu trebuie decât să alegi dintre ofertele pe care le primești. Cu
Wilio, poți fi sigur că vei primi servicii de calitate la un preț rezonabil. Despre calitatea muncii individuale
Poți evalua constructorii pe baza evaluărilor și recenziilor clienților anteriori.
Plătești numai pentru serviciul prestat și numai după finalizarea acestuia.
Ar trebui să furnizez materiale și echipamente pentru noua clădire?
În principiu, nu este necesar să pui la dispoziție nici materialele, și nici echipamentul propriu. Dacă dezvoltatorul dorește să economisească unele resurse, este bine să obțină materialele prin propriile eforturi și să nu se bazeze pe alți constructori. Dacă ai opțiuni bune pentru a obține mai ieftin materialele de construcție, asigură-te că profiți de această variantă. Nu ai nevoie de aproape niciun echipament - profesioniștii aleși vor aduce tot ce este nevoie pentru construcție. Însă este bine să cumperi treptat echipamentele pe care le vei folosi pentru lucrări auxiliare. Nu-ți fie teamă să extinzi treptat numărul de echipamente proprii - cu siguranță lei vei folosi mai târziu, atunci când întreții o clădire nouă sau faci modificări ulterioare.
Cât costă o clădire nouă?
Prețul unei clădiri noi depinde de mulți factori. Încă de la început, este necesar să se țină seama de prețul terenului, prețul pentru proiect și cel asociat obținerii autorizațiilor și a altor documente. Finanțarea corectă a construcției se poate face numai după evaluarea acestor costuri de pornire. În funcție de dimensiunea, complexitate și tehnologia utilizată, prețul unei clădiri noi poate varia de la 341 425 RON la 975 500 RON. Acesta este prețul numai pentru construcție, la care se adaugă costuri suplimentare pentru echipamente, amenajare terenului, garduri, alei, terase etc. În cele din urmă, noua clădire va începe de la 585 300 RON. Nu știm limita superioară, posibilitățile sunt infinite.
Lucrarea tipică
Lucrări de amenajare a terenului. Inspector. Arhitect. Conectarea la utilități. Lucrări de zidărie. Fațade, izolație. Porți de garaj. Instalator, montator de acoperiș. Electrician. Aer condiționat. Încălzire. Ansamblu de gips carton. Gaze. Montaj uși. Montaj ferestre. Garduri și porți. Electricitate. Așezarea pavajelor și a plăcilor. Recuperare. Construcție terasă. Dulgher. Instalator. Garduri și porți.
Progresul muncii
Construcția în sine începe cu pregătirea terenului. Dacă este necesar, terenul este nivelat, surplusul de material este redistribuit sau, dimpotrivă, aruncat. Lucrările menționate sunt realizate exclusiv de mașini. În faza următoare, se toarnă betonul de egalizare în groapa pregătită și apoi se adaugă o placă de beton și stâlpi de rezistență - iar fundația noii clădiri este terminată. Înainte de finalizarea fundației de beton, trebuie pregătite toate rețelele tehnice: conducte de canalizare, racorduri de apă, gaz și electricitate.
Când conexiunile (intrările și ieșirile din casă) sunt terminate, se realizează o construcție la roșu. În funcție de material, sunt așezate blocuri, cărămizi sau panouri din lemn. În această etapă, în casă sunt ridicați pereți despărțitori, se fac deschideri pentru ferestre și uși, un garaj și o terasă. Se creează, de asemenea, tavane din beton (în cazul caselor cu mai multe etaje), coșuri de fum, grinzi și o structură de rezistență în care, ulterior, este fixat acoperișul .
După ce construcția la roșu s-a așezat, se construiește un acoperiș pentru casă. Timpul necesar pentru montaj depinde de zonă, de tip, de complexitatea planului, de pantă și material (țiglă, tablă etc.). Mai întâi, se asamblează structura din lemn, se pregătesc șipci și apoi se instalează acoperișul.
Apoi urmează ferestrele. Acestea sunt instalate în găuri pregătite anterior. Instalarea, în sine, depinde de tipul ferestrelor, materiale și dimensiuni. Ai grijă - ferestre prea mari înseamnă scurgeri de căldură, dar pe de altă parte vei obține mai multă lumină. Alternativele moderne pentru ferestre oferă proprietăți excelente de izolare, chiar și cu dimensiuni mari.
Urmează instalarea și asamblarea diferitelor tipuri de cabluri din casă. Dacă ai optat pentru încălzirea prin pardoseală, acesta este momentul pentru instalare. De asemenea, este necesară instalarea conductelor de apă în întreaga clădire. Totul trebuie să fie bine izolat - dar acest lucru se aplică aproape tuturor fazelor de construcție.
După așezarea tuturor cablurilor necesare în podea, se toarnă șapa. Șapa poate fi ciment sau anhidridă. Prin aceasta, se creează o bază dură, pe care ulterior se așază podeaua. Prin urmare, șapa trebuie să fie de bună calitate și, mai presus de toate, perfect dreaptă. De asemenea, este important să lași șapa să se usuce corespunzător.
În acest moment, este necesar să instalezi sistemul electric în toată casa. Canalele pentru cabluri sunt montate în holuri, se montează prize, întrerupătoare, siguranțe și senzori. Există și cabluri pentru internet, de obicei cu prize. În mod ideal, se creează mai multe opțiuni în fiecare cameră pentru conectarea diferitelor aparate și cel puțin o priză de internet.
Acum este momentul potrivit pentru a tencui. Există multe tipuri și fiecare are avantajele și dezavantajele sale. După tencuială, se instalează gips-carton. În această etapă, structura este mai întâi pregătită, gips-cartonul este instalat, îmbinările sunt umplute, totul este șlefuit și netezit. În cele din urmă, pereții și tavanul pot fi văruiți.
În ultimele etape, se instalează pardoseli, gresie, faianță, obiecte sanitare și alte accesorii în camere. De asemenea, sunt instalate cazane, centrale termice, cuptoare. Mobilierul și accesoriile vor fi adăugate în camerele, iar aparatele vor fi conectate.
Acesta este un scurt rezumat al lucrărilor la care te poți aștepta în construcția unei clădiri noi. Fazele individuale sunt implementate prin etape. Un constructor fără experiență - un amator nu este capabil să implementeze totul, de unul singur, într-o clădire nouă. În plus, riscă să creeze complicații și daune viitoare care vor trebui reparate cu efort și bani. Prin urmare, caută profesioniști pe Wilio și obține oferte de preț pentru etape individuale sau chiar pentru întreaga construcție a noii clădiri.
Sugestii și sfaturi:
1. Nu arunca solul vegetal
Una dintre primele și frecvente greșeli ale constructorilor de clădiri noi este că aceștia sunt convinși să elimine „ca” exces solul vegetal de pe terenul lor. Nu face această greșeală și, dacă pământul vegetal se află pe terenul tău, îndepărtează-l în timpul lucrărilor de excavare și păstrează-l departe de șantier. După ce ai terminat lucrările de construcție, îl veți folosi din nou pentru a nivela terenul, pentru a crea o grădină sau pentru gazon. Achiziționarea și livrarea de sol vegetal nou și de calitate va costa foarte mulți bani.
2. Orientează casa în mod corespunzător
Când pregătești și selectezi un proiect, nu uita să te gândești la orientarea adecvată a noii clădiri spre exterior. Cu siguranță nu este logic să planifici un dormitor cu fața spre sud - lumina și căldura în lunile de vară îl vor încălzi la temperaturi insuportabile, iar somnul va avea de suferit. Gândește-te la fel atunci când planifici zone vitrate mari. În aceeași notă - dacă te bazezi pe lumina zilei ca sursă de căldură în lunile de primăvară și iarnă, cu siguranță nu este potrivit să orientezi astfel de zone spre nord.
3. Izolează
Fiecare fază a dezvoltării unei clădiri noi este însoțită de o izolație solidă. Izolăm placa de fundație din beton, izolăm pardoselile, izolăm mantaua clădirii noi, izolăm tavanele, mansardele, incintele de duș, intrările. Cu orice preț, trebuie să ne asigurăm că nu scapă căldura din casa noastră și, în același timp, că aerul rece și umed nu pătrunde pe nicăieri. Ventilația adecvată este, de asemenea, perechea ideală pentru izolație.
4. Lasă totul să se usuce
O greșeală extrem de comună în noile construcții este că, într-un efort de a accelera procesul și posibila mutare „la nou”, nu vom acorda clădirii suficient timp pentru a se usca. În procesul de uscare, componentele individuale „stau una pe alta”, se aerisesc și scapă de umezeală, se întăresc etc. Acest pas este, de asemenea, reglementat de proceduri tehnologice specifice. Prin urmare, nu grăbi acest pas, deoarece singurul lucru pe care îl vei obține va fi să strici munca deja realizată sau să generezi muncă suplimentară datorată umezelii, schimbărilor, fisurilor etc. Eliminarea unor astfel de defecte poate însemna adesea regresul cu un pas sau doi în construcție și vei fi nevoit să plătești din nou pentru aceeași lucrare.
5. Schimbă și adaptează
Nu trebuie să-ți fie frică să faci schimbări în timpul fiecărei faze. În caz contrar, lucrurile care apar în proiect pot arăta diferit în practică. Mergi prin casa în faza brută de construcție și testează poziția viitoare a întrerupătoarelor. Dacă nu se potrivesc, schimbă-le locul sau funcționalitatea. Joacă-te cu plasarea ferestrelor și ușilor încă în faza de pornire a construcției. Mărește sau micșorează camerele, găsește-le o funcție diferită, gândește-te la orientarea către exterior. Aproape totul poate fi schimbat în noua clădire - chiar și atunci când este deja construită. Gândește-te ca vei locui în casă mulți ani, iar momentul pentru adaptare este acum - nu te mulțumi niciodată cu puțin.
6. Folosește servicii profesionale
Nu te lăsa păcălit de diverși speculanți și meseriași. Apelează întotdeauna la profesioniști care să lucreze la o clădire nouă. Poți găsi mulți experți la Wilio. Există o serie de motive pentru a utiliza întotdeauna serviciile constructorilor cu experiență. Lucrările individuale necesită abilități, cunoștințe despre proceduri și standarde tehnologice, certificate și rapoarte de audit. Toate acestea vor fi furnizate numai de un profesionist. În plus, vei obține o lucrare perfectă, o implementare mai rapidă și idei bune de îmbunătățiri. În plus, poți fi sigur că noua ta clădire va fi pe deplin funcțională după finalizare și nu va mai fi nevoie să repari sau să remodelezi nimic.
7. Verifică totul
Verifică atent fiecare parte dintr-o clădire nouă. Nu contează că nu ești expert. Chiar și un constructor cu experiență poate trece cu vederea sau înțelege greșit ceva. Rolul tău este să explici corect așteptările și să verifici implementarea acestora. Nu trebuie să petreci întreaga zi pe șantier, este suficient dacă te prezinți la momentul potrivit și verifici lucrările și termenii conveniți. Transmite un semnal clar constructorilor că îți pasă de noua clădire și poți preveni orice problemă și neînțelegere.
8. Întreabă
Fii curios. Pentru inspecții regulate sau lucrări auxiliare la o clădire nouă, întreabă profesioniștii care lucrează. Află tot ce te interesează. Trimite un semnal clar constructorilor că îți pasă de noua clădire și, cel mai important, ca vrei să ai o imagine de ansamblu perfectă a modului în care funcționează casa. Acest lucru te va ajuta mai târziu în întreținerea și funcționarea acesteia. Nu este nimic mai rău decât atunci când proprietarul unei clădiri noi nu știe unde se află alimentarea cu apă a casei, deci nu o poate opri în caz de defecțiune. Interesează-te despre modul în care funcționează boilerul, cum se repară instalația electrică, ce înseamnă cifrele de pe afișajul termostatului etc.
9. Obține materiale din surse proprii
Una dintre cele mai bune modalități de a economisi resurse considerabile atunci când se construiește o clădire nouă este să te implici activ și să obții materialele din surse proprii. Nu trebuie să te bazezi întotdeauna pe constructori sau alți profesioniști - apelează la cunoscuți, întreabă vecinii. Cumpără singur materialele necesare și economisește. Deci, dacă ai variante bune pentru a obține materiale mai ieftine, asigură-te că profiți de această opțiune.
10. Fii consistent
Creează un jurnal de construcții. Această obligație este menționată și de Legea privind construcțiile. Pe lângă înregistrările oficiale, nu ezita să vă incluzi și detalii personale, neoficiale. Poți înregistra sosirea lucrătorilor și apoi poți calcula corect prețul lucrării. Notează prețurile materialelor, echipamentelor sau lucrărilor individuale. Notează ce trebuie să plătești sau ce ai schimbat și este necesar să transferi către proiect. Notează idei, măsurători și calcule. Astfel, munca la noua clădire va fi organizată și vei ajunge la final cu o imagine de ansamblu corespunzătoare.