Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Construirea unui canal
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.349 de profesioniști
5.201 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Construirea unui canal

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Construirea unui canal? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Construirea unui canal - instalarea unui canal rezidențial

O conductă de canalizare care leagă o casă de o ramură generală sau o conductă principală de canalizare situată de obicei sub nivelul străzii, se numește laterală. Este de obicei o țeavă care este îngropată sub adâncimea înghețului într-o tranșee care este pregătită corespunzător. Panta este cel mai important aspect al lucrării, deoarece determină cât de bine se scurge apa. Procesul de bază pentru instalarea unei noi canalizări laterale poate fi împărțit în cinci pași principali. Toate detaliile instalației sunt gestionate de autoritatea municipală și trebuie aprobate prin una sau mai multe inspecții. Într-o instalație casnică, conducta de canalizare începe de obicei de la ieșirea canalului principal de scurgere al casei în fundațiile clădirii. Linia coboară apoi în pantă până la punctul în care se conectează la conducta orașului sau la conexiunea principală, printr-o conexiune numită turnoff. Altitudinile pot fi măsurate cu ajutorul unui altimetru laser, GPS sau echipament de supraveghere tradițional.

Calculați panta

Înălțimea și lungimea țevii sunt utilizate pentru a calcula panta inițială. Prin scăderea altitudinii finale din altitudinea inițială, obținem scăderea totală a altitudinii. Împărțirea cu lungimea totală a conductei dă panta.
De exemplu, dacă conducta întâlnește rețeaua centrală la o adâncime de 1,8 m și începe de la casă la o adâncime de 1,2 m, scăderea totală este de 0,6 m. Dacă conducta este de 24 m, panta este:

0,6 / 24 = 0,025 sau 2,5 la sută

Panta minimă standard pentru laturi (în majoritatea zonelor) este de 2% sau 2 metri de coborâre până la o lungime de 30m. Panta reală poate fi ușor mai abruptă, dar trebuie să îndeplinească cerințele standardelor locale. O pantă prea abruptă va face ca lichidele să curgă mai repede decât solidele, ducând la înfundare. O pantă prea mică nu creează suficientă viteză pentru un drenaj adecvat.

Săpați șanțul

Excavarea canalului lateral trebuie făcută cu atenție pentru a evita tulburări inutile. Orice sol deranjat trebuie să fie bine compactat pentru a minimiza sedimentele. În cele mai multe cazuri, cel mai bine este să faceți săpătura cât mai îngustă posibil (minimizând perturbarea solului), ceea ce necesită totuși cunoștințe precise despre unde se va termina conducta. Uneori este necesar un șanț mai lat.

Fundul săpăturii trebuie să fie neted și compact și să urmeze panta necesară. Materialul de așternut, de obicei nisip, este adesea plasat în șanț pentru a oferi sprijin continuu țevii. Nisipul este, de asemenea, mult mai ușor de înclinat decât solul, ceea ce permite ajustarea fină a pantei înainte de instalarea conductei.

Instalarea conductei

Conducta de canalizare este instalată pas cu pas, de obicei începând de la capătul inferior al conductei și mergând la o altitudine mai mare. Conducta modernă de canalizare este fabricată din PVC și este conectată cu un sigiliu sau cu un lipici solvent. Dimensiunea standard a conductei pentru cablarea rezidențială este de 10 cm. Standardele locale determină materialul și dimensiunea țevii necesare.

Capătul exterior al fiecărei părți a țevii ar trebui să fie orientat în sus pentru a minimiza modificările scurgerilor în îmbinările țevii. Conducta este conectată la rețeaua centrală în conformitate cu specificațiile locale. La sfârșitul parcelei, majoritatea standardelor necesită unul sau două separatoare care să permită accesul ușor la conducta de aspirație sau de curățare utilizând un arc pentru instalații sanitare.

Umpleți șanțul

Proiectul este finalizat prin umplerea din nou a săpăturii. Procesul de umplere începe adesea cu un strat de nisip care protejează conducta și elimină orice goluri din jurul conductei. Șanțul este apoi umplut cu sol, fiecare strat fiind compactat cu atenție pentru a preveni depunerea. Este o idee bună să instalați o bandă de avertizare pe primul strat de sol compactat, deseori necesar. Acest lucru îi va alerta pe lucrători cu privire la prezența conductei și va preveni daunele accidentale în timpul oricărei săpături în zonă.