Contactați 10 profesioniști
Curățarea coșului de fumTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Curățarea coșului de fum? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Sergiu Gabriel L.
Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Alexandru Alin L.
Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..
Costel C.
Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,
Petre Alin S.
Executăm finisaje și amenajări interioare precum și aplicare microciment pentru apartamente, case, spații comerciale sau industriale, având întotdeauna o atenție sporită asupra modului de lucru și ordinea în care executăm fiecare lucrare. Pe lângă lucrările de renovare executate placare cu gresie , zugrăveli , diferite finisaje precum si rigips sau tencuială, Renovări Locuințe asigură execuția și montajul lucrărilor de instalații electrice, termice și sanitare, la cel mai înalt nivel de performanță și satisfacție pentru clienții noștri. Dacă vrei să te bucuri de o echipă de profesioniști, care îți recomandă materiale calitative și propuneri optime pentru lucrări remarcabile, Renovări Locuințe este soluția ideală pentru tine.
Ioan G.
Companie specializata in acoperisuri. Lucrăm în domeniu de peste 15 ani. Ținem cont de părerile clientului și, cel mai important, de calitatea și detaliile serviciilor oferite. Firma noastră oferă servicii complete de evaluare, proiectare demontare și montare acoperișuri☀️ 🌧️❄️⚒️⚒️⚒️
Cosmin T.
Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.
Lungu T.
Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul
Curățarea coșului de fum
Întrebare: Cât de des ar trebui să curăț coșul de fum?
Coșurile de fum, șemineele și orificiile de aerisire trebuie inspectate cel puțin o dată pe an pentru a ne asigura că sunt curate, fără depozite și fără materiale și suprafețe inflamabile. Curățarea, întreținerea și reparațiile trebuie efectuate, dacă este necesar. Acesta este un standard de securitate și este cel mai bun mod de a aborda această problemă. De asemenea, trebuie să se țină seama de faptul că, deși coșul de fum nu este utilizat frecvent, animalele pot forma cuiburi în fum sau pot apărea alte tipuri de deteriorare care ar putea face utilizarea acestora nesigură.
Există anumite standarde și norme care determină când și în ce circumstanțe, în ce etapă a murdăriei de funingine, coșul de fum trebuie curățat pentru a evita neplăcerile. Funinginea din coș poate fi foarte periculoasă și, dacă este multă, se poate aprinde.
Întrebare: Șemineul meu miroase, mai ales vara. Ce pot face?
Acest lucru se datorează depunerilor de creozot din coș, un produs secundar natural al arderii lemnului. Vara, mirosul este de obicei mai rău atunci când umiditatea este ridicată și aerul condiționat este pornit. O curățare bună vă va ajuta, dar de obicei nu va rezolva complet problema. Există produse comerciale antimiros pentru coșul de fum care funcționează foarte bine, și mulți oameni au rezultate bune și cu bicarbonat de sodiu. Adevărata problemă este aerul aspirat de coș, un semn al problemelor generale legate de presiunea din casă.
Întrebare: Când aprind focul în șemineu, mi se umple subsolul de fum.
Aceasta este o problemă relativ comună în casele moderne etanșe, unde izolația casei a etanșat căile obișnuite de infiltrare a aerului. Folosirea șemineului extrage aer din gospodărie. Dacă casa este bine izolată, cel mai simplu mod de a pătrunde aerul este adesea un alt coș de fum. Când aerul este aspirat, acesta captează fumul provenit de la un șemineu din apropiere și redirecționează fumul către zona de locuit. Cea mai bună soluție este de a furniza o sursă de aer extern către casă și șemineu, astfel încât problema vidului să nu mai existe, eliminând astfel nu numai problema fumului, ci și posibilitatea eliminării monoxidului de carbon. Soluția secundară este instalarea unei clapete superioare pe șemineu.
Întrebare: Am încălzire pe gaz. Ar trebui verificat și acest coș de fum?
Categoric! Deși gazul este de obicei combustibil pur, coșul de fum se poate defecta datorită cuiburilor de păsări sau altor contaminanți care blochează canalul de fum. Cazanele moderne pot provoca, de asemenea, multe probleme cu canalele de ardere de calitate scăzută, care sunt concepute pentru a funcționa cu generația mai veche de cazane.
Întrebare: Ce este creozotul de nivel 3?
Am o casă veche de optzeci de ani care a fost închiriată de mult timp. Locuiesc aici de cinci ani și folosesc un șemineu de patru ani. Nu știu când a fost măturat ultima dată coșul meu de fum (probabil acum câteva decenii, dacă nu deloc). Tocmai am venit acasă un specialist care m-a informat că creozotul și depozitele din coșul meu erau destul de puternice (el a folosit termenul de creozot „nivel 3”). El a mai spus că există o cărămidă în trepte (în loc de una netedă) în camera de fum și că există o mulțime de depozite periculoase în ea. El a recomandat două servicii de curățare chimică (care, în opinia sa, nu sunt complet fiabile). Mi-a arătat depozitele din interior cu lumina și tot ce a spus avea sens. Nu găsesc nicio informație despre această curățare chimică și mă întreb dacă pare a fi procedura corectă în cazul meu.
Ceea ce ați descris sună destul de standard. În plus față de curățarea chimică pe care ați menționat-o, substanțele chimice profesionale pot fi aplicate pe hornuri, de obicei sub formă de pulbere, pentru a ajuta la schimbarea naturii creozotului glazurat într-o formă care poate fi îndepărtată de un profesionist folosind o perie. Dacă creozotul este gumos, singura modalitate de a lucra cu acesta este prin aplicare chimică. Cu toate acestea, nu este folosit des deoarece este mai dificil de manevrat. Dacă creozotul este fragil sau se rupe la impact (spre deosebire de cauciuc), curățarea rotativă poate fi utilă.
Întrebare: Cum știu dacă coșul de fum mi-a fost curățat?
În trecut, specialiștii pe care i-ați angajat ieșeau întotdeauna pe acoperiș, verificau tabla, starea exterioară a coșului de fum și apoi îl curățau de pe acoperiș. Astăzi, specialistul a intrat, s-a uitat în jos la șemineul meu și a spus că nu este nevoie să-l curățăm, pentru că încă mai putea vedea cărămizile. Am cerut curățarea. A apucat peria de sârmă și a șters pur și simplu toate resturile din gaura principală din șemineu fără să se ducă pe acoperiș pentru a curăța ceva de acolo. Este o practică obișnuită în acest moment?
Experiența dumneavoastră anterioară cu specialiștii de coșuri este în regulă, așa ar trebui făcută. Cu toate acestea, ultima ta experiență sună puțin ciudat. Dacă specialistul a fost de acord cu dumneavoastră asupra unei curățări complete și a curățat doar cărămida din șemineu, nu ați primit serviciul pentru care ați plătit. Curățarea completă a coșului de fum include hornul și un fum.
Pe viitor, informați-vă din timp ce înseamnă curățarea unui coș de fum.
Întrebare: Cât de des se întâmplă ca garniturile coșurile să nu poată fi văzute din interiorul șemineului doar cu o lanternă? Există cerințe standard de construcție horn și șemineu?
Garniturile pot avea abateri de până la treizeci de grade. În majoritatea cazurilor, acest lucru împiedică observarea vizuală directă a canalului de fum. O mini-cameră ar fi necesară pentru a evalua starea hornului.
Întrebare: Ce inserții din oțel inoxidabil necesită izolare?
Inserțiile pentru aparatele cu gaz și ulei nu necesită izolație pentru a îndeplini cerințele de instalare și garanție ale producătorilor. Datorită temperaturilor mai scăzute ale gazelor arse și a transferului mai redus de căldură, acestea sunt mai puțin susceptibile de a prinde materialul inflamabil din jur. Dar cei utilizați pentru încălzirea combustibilului solid au deja nevoie de izolație. Producătorii de coșuri de fum furnizează, de asemenea, direct cu blocurile de coșuri de fum, inserții și tot ce aveți nevoie pentru un coș de fum. Vata de sticlă a fost folosită odată ca izolație, dar s-a dovedit a fi prea absorbantă și, prin urmare, a fost abandonată. În prezent, izolarea fibrelor minerale este destul de utilizată.
Păstrați coșul de fum curat
Păstrarea coșurilor de fum curate este un pas cheie în prevenirea incendiilor. Dacă nu folosiți șemineul prea des sau v-ați mutat într-o casă mai veche, este posibil să nu știți dacă coșul dumneavoastră este curat sau nu.
Iată cum puteți spune dacă un coș de fum are nevoie de curățare:
Puteți mirosi lemnul ars care provine din șemineu, chiar și atunci când nu este utilizat.
Un foc care arde temeinic sau doar se topește sau dacă fumul intră în locuință.
Supapă neagră. Deoarece amortizorul este situat chiar deasupra șemineului, este cel mai ușor de văzut și de atins. Aruncați o privire sau intrați în interior și vedeți ce veți găsi acolo. Dacă vedeți gaze de ardere negre sau chiar vă rămâne ceva în mână, în interior există o cantitate mare de gaze de ardere.
Cât de des trebuie să curățați coșul de fum depinde foarte mult de cât de des îl utilizați și de tipul de lemn de foc folosit. Este o idee bună să aveți coșurile de fum curățate cel puțin o dată pe an, de obicei înainte de sosirea vremii reci. Unii preferă să facă acest lucru în primăvară, iar unele coșuri oferă, de asemenea, probleme în această perioadă a anului. De asemenea, este bine, să se facă curățarea și toamnă pentru a elimina orice murdărie solidă care ar putea cădea în coș în timpul verii.
Majoritatea oamenilor angajează specialiști. Asta vă recomandăm și noi. Este o muncă relativ responsabilă și este bine să angajați un profesionist pentru asta. Un specialist bun va face o treabă mult mai bună într-un timp mult mai scurt decât dumneavoastră. Veți economisi timp și veți fi siguri că totul este așa cum ar trebui să fie.
Cu toate acestea, puteți curăța și dumneavoastră coșul de fum. O să aveți nevoie de:
o scară pentru acoperiș, o cârpă sau un carton vechi pentru a acoperi deschiderea șemineului și alte cârpe sau carton pentru a acoperi orice covoare sau mobilier din apropiere, o bandă adezivă sau alt produs pentru atașarea unei cârpe sau prelate la deschiderea șemineului, un aspirator. Dacă intenționați să vă curățați coșul de fum în mod regulat, ar trebui să vă gândiți să investiți într-un aspirator conceput tocmai în acest scop, o tijă de coș și perii. Puteți să le cumpărați de la unele magazine de hardware și aparate de uz casnic sau de la furnizorii echipamente pentru coșuri. Unele echipe de pompieri au la dispoziție perii și tije pentru ca oamenii să le împrumute pentru a-și curăța coșurile de fum, o mătură pentru a mătura cenușa și alte resturi, protecție pentru ochi, mănuși și o mască de praf. Deși se poate folosi o mască de pânză, se recomandă cu insistență o mască specială sau cel puțin un filtru. Nu vrei să respiri praf sau funingine. Asumați-vă faptul că sunt lucruri care vă pot murdări. Luați în considerare praful și murdăria grosieră, și pregătiți-vă cu o lanternă sau altă lampă de control al muncii.