Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Curățarea puțurilor
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.347 de profesioniști
5.196 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Curățarea puțurilor

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Curățarea puțurilor? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Curățarea

Întreținerea
Prezentare generală a întreținerii

Este necesară întreținerea regulată a sondei pentru a asigura garanția continuă a apei și pentru a monitoriza prezența oricăror contaminanți. Asociația Națională a Apelor Subterane oferă informații pentru a vă ajuta să planificați o inspecție externă a sondei sau puteți afla mai multe mai jos „Cum să obțineți informații despre sonde acolo unde locuiți”. Dacă aveți întrebări suplimentare, consultați Sonde.

Potrivit Asociației Naționale a Apelor Subterane, există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a vă proteja sonda:

Puțurile trebuie inspectate și testate ANUAL pentru a detecta probleme mecanice, de puritate și prezența anumitor contaminanți, cum ar fi bacterii coliforme, nitrați / nitriți și orice alți contaminanți de importanță locală (de exemplu, arsenic și radon).

Apa de fântână ar trebui testată mai mult de o dată pe an pentru a vedea dacă există boli gastro-intestinale recurente în rândul membrilor gospodăriei sau vizitatorilor și / sau o modificare a gustului, mirosului sau aspectului apei din fântână.

Toate materialele periculoase, cum ar fi vopselele, îngrășămintele, pesticidele și uleiul de motor, trebuie depozitate departe de fântână.

Când amestecați substanțe chimice, nu introduceți furtunul în vasul de amestecare, deoarece acest lucru ar putea atrage substanțe chimice în sistemul de apă al gospodăriei.

Consultați un profesionist pentru a verifica dacă aveți o sondă separată, sisteme de deșeuri și instalații de depozitare a produselor chimice.

Verificați întotdeauna capacul sondei pentru a vă asigura că este intact. Partea superioară a sondei ar trebui să fie la câțiva metri deasupra solului.

După durata de viață a puțului (de obicei cel puțin 20 de ani), dezafectați puțul existent cu ajutorul unui instalator autorizat sau certificat și construiți un puț nou.

Cum să ai grijă de apa dintr-o fântână
Luați măsurile adecvate pentru a asigura o apă potabilă, sănătoasă.

Este esențial să păstrăm apa consumată de oameni și animale de companie, fără bacterii și substanțe chimice care pot fi dăunătoare sănătății. În timp ce aprovizionarea cu apă publică este protejată de standarde și reglementări, proprietarii de puțuri private trebuie să testeze dacă apa este contaminată.

Pasul 1

Verificați capacul sondei o dată pe an. Un capac deteriorat permite contaminanților să curgă în fântână și să contamineze apa. Uitați-vă la găuri și fisuri și uitați-vă și în interior. Apăsați pe capac pentru a vă asigura că este rezistent. Dacă capacul se mișcă, poate fi sensibil la contaminanți. Așezați urechea lângă gaura din capacul fântânii pentru a auzi apa curentă, care ar putea indica o ruptură sau o gaură în capac.

Pasul 2

O dată pe an, testați rezervoarele de combustibil din gospodărie și reparați eventualele scurgeri, astfel încât combustibilul să nu contamineze apa din fântână.

Pasul 3

Instalați un capac impermeabil cu un ecran ventilat prin deschiderea capacului. O etanșare liberă permite contaminanților, insectelor și apei de suprafață să pătrundă în fântână. Capacul ventilat permite pătrunderea aerului și în același timp elimină murdăria.

Pasul 4

Instalați supape de reținere pe robinete, cu racorduri de furtun pentru a preveni revărsarea. Această problemă apare atunci când apa și poluanții curg înapoi din instalațiile sanitare în fântână. Supapele de reținere previn poluarea apei în căzi, lavoare, mașini de spălat, hidranți și piscine.

Pasul 5

Faceți bine testarea o dată pe an. Deoarece testele separate pentru diferiți poluanți pot fi costisitoare, testați doar substanțele chimice și alți contaminanți pe care îi aveți acasă, precum și bacteriile coliforme și nitrații. Dacă există rezervoare subterane în zonă, testați apa pentru substanțe chimice organice volatile (COV) cel puțin o dată pe an. De asemenea, testați VOC-urile, dacă și când apare o scurgere de ulei sau solvent în apropierea fântânii. Dacă locuiți în apropierea unei ferme sau a altei zone în care se utilizează pesticide, testați pesticidele. Testați duritatea apei dacă observați o acumulare de minerale în jurul conductelor și echipamentelor. Testați din nou apa dacă membrii familiei întâmpină probleme gastro-intestinale despre care bănuiți că ar putea fi legate de apa potabilă sau dacă observați o modificare a gustului apei.

Pasul 6

Înclinați pământul departe de fântână, astfel încât apa de suprafață să se poată scurge corect. Acest lucru va ajuta la prevenirea apei de suprafață să vă contamineze apa din fântână.

Pasul 7

Pompați apa cu o viteză moderată pentru a preveni epuizarea apei subterane.

Pasul 8

Păstrați contaminanții la distanță de puțuri pentru a preveni contaminarea cu substanțe chimice și bacterii în cazul unei scurgeri. CDC recomandă asigurarea că fântâna este la cel puțin 50 de picioare din fose septice sau animale, la 100 de picioare de rezervoare de combustibil, gunoi de grajd și îngrășăminte și la 250 de picioare de rezervoarele de gunoi de grajd. Până la 100 de picioare de asemenea, nu utilizați insecticide sau fungicide.

Pasul 9

Cereți sfatul unui furnizor profesionist cu privire la opțiunile de tratare a apei din puțuri, cum ar fi filtrarea, sisteme de distilare, balsamuri de apă și dezinfectarea. Filtrarea și distilarea sistemelor de apă elimină contaminanții apei din fântână, dedurizatorii de apă reduc excesul de minerale care se acumulează și deteriorează instalațiile sanitare și armăturile. Dezinfectarea distruge microorganismele dăunătoare din apa de puț.

Pasul 10

Angajați un profesionist și un instalator de pompe pentru a închide și a umple în mod corespunzător puțurile vechi neutilizate, pentru a preveni contaminarea apei din puț. Dacă fântâna dumneavoastră ajunge la sfârșitul serviciului său productiv, sigilați fântâna și forați una nouă. Majoritatea puțurilor ar trebui să funcționeze timp de cel puțin 20 de ani.

CE ESTE CLORAREA PRIN ȘOC?

Clorarea prin șoc este procesul de dezinfectare a sistemelor de apă menajeră, precum fântâni, izvoare și cisterne, cu înălbitor lichid menajer (sau clor). Clorarea prin șoc este cel mai frecvent remediu recomandat pentru tratarea contaminării bacteriene în sistemele de apă menajeră.

CÂND TREBUIE SĂ UTILIZAȚI CLORAREA PRIN ȘOC?
Se recomandă clorarea prin șoc:

• după finalizarea unei noi fântâni sau utilizarea unei fântâni neutilizate

• dacă rezultatele testelor anuale de apă indică prezența bacteriilor

• dacă sistemul puțului este deschis pentru orice instalare, reparație sau întreținere

• ori de câte ori o fântână este înconjurată de apă de inundație (apă stând în jur

sau acoperind capacul fântânii)

• dacă apa din fântână este tulbure după ploaie

• dacă fântâna prezintă urme de fier sau bacterii reducătoare de sulf, cum ar fi mucus (biofilm) sau miros

CLORAREA PRIN ȘOC ESTE EFICIENTĂ ÎNTOTDEAUNA?

După clorarea prin șoc, contaminarea bacteriană poate reapărea dacă sursa de contaminare persistă, de exemplu:

• sistem septic funcțional în apropiere

• calea de intrare a apei de suprafață în fântână, cum ar fi:

· Amplasarea incorectă a puțului

· Lipsa unui capac de sondă sau a unui capac de poziționare incorect sau slăbit

· Chituire insuficientă sau alte erori în timpul construcției puțului

Înveliș spart considerabil

Clorarea prin șoc NU este o metodă recomandată pentru problemele cu bacterii recurente. Sursa (sursele) unei astfel de contaminări ar trebui identificată și eliminată de către lucrătorul / contractantul de foraj autorizat. O altă opțiune este instalarea unui sistem de dezinfecție continuă.

CLORAREA PRIN ȘOC ȘI ELIBERAREA ARSENEI TEMPORARE

Deși clorarea prin șoc va igieniza fântânile, poate crește temporar nivelul de arsenic din apă în zonele în care sedimentele acvifere conțin niveluri ridicate de arsenic (WDNR, 2008). Arsenicul apare în mod natural în unele sedimente ale subsolului și acviferului din zona de coastă a sudului câmpiei (SCP) din Georgia și a fost găsit în apa potabilă din unele fântâni private din regiune. Când nivelul apei subterane este redus din cauza pompării apei subterane, sedimentele din apele subterane sunt expuse la oxigen. Oxigenul ajută la dizolvarea unei părți din arsenicul conținut în sedimente. Deoarece clorul este un agent oxidant puternic, acesta ar putea, de asemenea, să dizolve arsenicul din sedimente și să-l elibereze în apele subterane.

PROCESUL CLORĂRII

1. CURĂȚARE: Îndepărtați orice reziduuri libere sau străine din jurul fântânii. Opriți întrerupătorul de circuit al pompei și scoateți capacul puțului. Apoi frecați suprafața interioară accesibilă cu o soluție puternică cu clor (1/2 galon înălbitor de clor la 5 galoane de apă curată). Dacă fântâna nu are un sigiliu sanitar în stare bună, acesta trebuie înlocuit cu unul nou pentru a preveni recontaminarea.

2. CALCUL ȘI TURNARE: Se toarnă 3 litri de înălbitor cu clor la 100 de litri de apă și încă 3 jumătăți de litru în fântână.

3. AMESTECARE: Conectați un furtun de grădină curat la robinetul exterior cel mai apropiat de fântână și introduceți capătul furtunului în fântână. Porniți robinetul, apoi porniți din nou pompa și lăsați apa să curgă până când simțiți clorul ieșind din furtun. Folosiți un furtun pentru a spăla suprafața interioară a capacului fântânii timp de aproximativ 15 minute, apoi închideți robinetul exterior.

4. CIRCULAȚIE: Lăsați soluția să circule prin sistem. Deschideți fiecare robinet, mai întâi afară, apoi în interiorul casei (cald și rece), unul câte unul, și lăsați apa să curgă. Când observați un miros puternic de clor, închideți fiecare robinet. Clătiți toaletele unul câte unul. Dacă nu mirosiți un miros puternic de clor, turnați încă 3 litri de înălbitor în fântână și încercați din nou.

5. SPĂLARE ȘI FINISARE: Opriți întrerupătorul de circuit al pompei și înlocuiți capacul. Lăsați apa clorată în sistem timp de 12 până la 24 de ore. Porniți întrerupătorul de pompă. Scăpați de clorul rezidual pornind robinetele externe, unul câte unul, și lăsați-le să ruleze până nu mai mirosiți clor. În cele din urmă, porniți robinetele interne unul câte unul până când apa este limpede și mirosul de clor dispare. Clătiți fiecare toaletă.

Informații utileCe ar trebui sa stii
Cât de des ar trebui să vă curățați bine? Răspunsul la această întrebare este de obicei determinat de adâncimea sursei de apă. Dacă are o adâncime mai mică de 25 de picioare, este posibil să nu fie necesar un serviciu de curățenie profesional. Cu toate acestea, dacă sursa dvs. de apă este mai adâncă de 25 de picioare, atunci veți dori să contactați o companie precum Wilio Well Drilling and Pump Service pentru ajutor cu pomparea apei cu o pompă cu debit mare și alte servicii. Accesați site-ul lor web pentru mai multe informații despre servicii: pompă cu debit mare, curățător de înaltă presiune, dezinfectare oferită de unul dintre specialiștii noștri din categoria dată. Experții noștri pot pompa apa cu o pompă cu debit mare și alte servicii pentru casa sau afacerea dvs. În funcție de adâncimea sursei de apă: dacă are o adâncime mai mică de 25 de picioare, atunci este posibil să nu fie necesar un serviciu de curățenie expert; totuși, dacă apa dvs. este mai adâncă decât acea distanță de la suprafață, atunci contactați-ne pentru asistență profesională în pomparea apelor subterane și a altor servicii!