Șemineurile

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în șemineuri. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Creează cerere
Aflați mai multe
16267 furnizori
Creează cerere
Aflați mai multe

De ce Wilio?

Wilio vă va ajuta să găsiți profesioniști de calitate în zona dumneavoastră.

Wilio vă va ajuta să găsiți profesioniști calificați pentru aproape orice serviciu sau meserie. Încercați Wilio gratuit.

27 638de profesioniști
50 983proiecte finalizate
4,8 / 5ratingul mediu al experților noștri
199 720 descărcări de aplicații

Cum funcționează Wilio?

INTRODUCEȚI DOAR O CERERE

Răspundeți la câteva întrebări despre ce serviciu aveți nevoie.

Ne vom adresa celor mai buni

Vom găsi cei mai potriviți experți în funcție de cerințele dumneavoastră.

Alegeți cea mai bună ofertă

Comparați ofertele și alegeți dintre cei mai bine evaluați experți.

INTRODUCEȚI CEREREA

Expertul nostru Mihai vă sfătuiește

Ce ar trebui să știu

Expertul nostru Mihai vă sfătuiește

Întrebări frecvente

De ce să comandați instalarea sau construirea unui șemineu prin Wilio?

Există puține lucruri care ar putea fi mai plăcute decât să petreceți o seară de iarnă lângă șemineul cald. Dar mai întâi va trebui să aveți construit un șemineu. Există multe detalii care vă vor face șemineul sigur, funcțional și estetic. Prin urmare, asamblarea unui șemineu este o sarcină pe care ar trebui să o încredințați cuiva care are o vastă experiență și instrumentele necesare pentru a-l manipula. Așadar, comandați instalarea unui șemineu prin Wilio și în scurt timp vă veți bucura de atmosfera sa captivantă. Indiferent dacă trebuie să instalați un șemineu nou sau să vă reparați șemineul actual, vă aflați în locul potrivit. Pur și simplu trimiteți solicitarea, alegeți instalatorul și aveți instalat sau reparat un șemineu care vi se potrivește.

Ce tip de șemineu ar trebui să aleg?

Depinde de prioritățile dumneavoastră, fie că este vorba de estetică, căldură, eficiență sau confort. Șemineele pe lemn cu aer cald oferă o eficiență termică excelentă în comparație cu alte alternative, au un aspect clasic, în timp ce șemineele pe gaz și electrice sunt o alternativă modernă și ușor de întreținut.

Este necesar să se consolideze un coș de fum în timpul construcției șemineului?

Da. Dacă construiți un șemineu pe lemne, va trebui, de asemenea, să instalați un coș de fum ca parte a serviciului. Când faceți solicitarea pe Wilio, menționați acest lucru și confirmați cu tehnicianul selectat.

Puteți instala un șemineu fără coș de fum?

Da. Șemineele pe gaz și electrice nu necesită coșuri de fum, deoarece nu produc fum.

Aveți nevoie de o companie calificată pentru instalarea șemineelor?

Construcția sau amenajarea unui șemineu nu este reglementată și se face adesea de meșteri calificați, dar este bine să alegeți un furnizor cu competență profesională înregistrat în breasla sobelor. Cel puțin, este important ca meșterul să aibă deja câteva implementări reușite ale șemineelor ​​- vă recomandăm să verificați acest lucru. Prin urmare, este o chestiune potențial periculoasă în gospodărie, care poate provoca un incendiu și, deci, daune considerabile. În timpul construcției coșului de fum, este necesară o inspecție de către un hornar. Implementarea trebuie să respecte reglementările de siguranță aplicabile.

Cât durează construirea unui șemineu?

Construcția unui șemineu clasic pe lemn este practic un proces de construcție umed și durează de obicei de la câteva zile până la o săptămână, când totul funcționează fără probleme. Este ideal să vă interesați de construcția șemineului cu aproximativ 2-3 luni înainte de data necesară, astfel încât să aveți suficient timp pentru consultare și documentație pregătitoare. Alegerea tipului potrivit, amplasarea adecvată în cameră, conectarea la o sursă de aer extern, rezolvarea evacuării gazelor de ardere în coș - toate acestea și multe altele ar trebui luate în considerare, astfel încât șemineul să vă servească mulți ani fără probleme. Acest lucru necesită, de obicei, o inspecție a clădirii sau o consultare cu proiectantul casei. Ulterior, documentația de proiect a șemineului va fi pregătită și este, de asemenea, necesară depunerea unei notificări de construcție la biroul clădirii din municipiul/orașul dumneavoastră. Este necesară și opinia pompierilor cu privire la documentația proiectului ca anexă. De asemenea, veți avea nevoie de permisiunea municipalității pentru a construi o mică sursă de poluare a aerului, unde veți trimite documentația proiectului atunci când depuneți cererea. În timpul construcției coșului de fum, trebuie făcută o revizuire după construcția acestuia - veți avea nevoie de un coș de fum, pe care furnizorul de șemineu vi-l poate oferi sau îl puteți comanda singur. Când construiți o casă nouă, este recomandabil să vă gândiți la șemineu atunci când o proiectați și să îl încorporați direct în documentația de construcție a casei. Instalarea unui șemineu electric sau pe gaz este relativ simplă și poate dura doar 4 ore.

Cât costă instalarea unui șemineu?

Prețul unui șemineu este o chestiune foarte individuală. În ceea ce privește construcția completă a unui șemineu cu aer cald cu coș de fum, costurile sunt în jur de 3000 - 15000 de euro, în funcție de complexitatea inserției șemineului și de amploarea și execuția lucrărilor de construcție aferente. În cazul construcției și a coșului de fum necesar, acest preț poate crește și mai mult. Prețul poate fi mult mai mic în funcție de pregătirea prealabilă pe care o aveți deja sau dacă este doar o simplă instalare a unui insert pentru șemineu (aprox. 500 euro). Prețul reparațiilor depinde de sfera lucrărilor efectuate, respectiv de amploarea daunelor. Reparația poate include servicii precum repararea garniturii, coșului de fum, înlocuirea insertului șemineului, repararea balamalei ușii insertului șemineului. Este totuși necesar să vă consultați cu furnizorul dacă oferta de preț ar trebui să includă atât material cât și forță de muncă.

Ce presupune o construcție de șemineu?

Construcția șemineului include, de obicei, sfaturi profesionale, selectarea inserțiilor și sobelor pentru șemineu, elaborarea documentației de proiect, documentele pentru notificarea construcției sau autorizația de construcție, implementarea lucrărilor de construcție, inclusiv inspecția coșului de fum, dacă face parte din construcție. Un expert vă va vinde nu numai un insert pentru șemineu, ci și experiență, o construcție de șemineu de calitate la cheie, care corespunde standardelor și tendințelor actuale. Este important să comunicați în mod clar cu furnizorul ce trebuie să conțină rezultatul acestuia. Conținutul lucrării va depinde de tipul de șemineu.

Cum se amenajează un șemineu

Construirea unui șemineu cu aer cald pe lemne

Șemineele cu aer cald fac parte din construcția casei dumneavoastră, astfel implementarea sau repararea lor, indiferent dacă este un șemineu sau un coș de fum, este adesea un proces complicat. Tehnicianul dumneavoastră în construcții va folosi piatră, cărămizi, piatră, țiglă, precum și alte materiale precum gips-carton sau lemn pentru construirea șemineului. Pași - instalează un sistem de coș de fum adecvat, bazat pe un debit optim de aer care asigură extracția gazelor arse, pentru a asigura confortul termic în clădirea dumneavoastră, asigură etanșeitatea acestuia pentru a preveni revenirea gazelor arse. Instalatorul va începe prin construirea șemineului (de obicei cu cărămidă, plăci ceramice sau beton) pentru a oferi o bază solidă și sigură pentru încălzirea lemnului. Apoi, vă va instala unitatea și va conecta coșurile de fum (interior și exterior, la acoperiș) pentru a îndepărta fumul din casă.

Instalarea șemineului pe gaz

Când alegeți cel mai potrivit șemineu pe gaz pentru spațiul dumneavoastră (fie lângă perete, încorporat, independent sau în interiorul construcției dumneavoastră existente de șemineu), instalatorul vă va ajuta cu conexiunea la gaz. Dacă nu aveți însă o stație de benzină, acesta vă va realiza conectarea sau aducerea unei butelii de gaz. În plus, instalatorul dumneavoastră de șemineu va asambla toate piesele, inclusiv unitatea de șemineu și canalele de fum. Face găuri pentru canalul de fum prin tavan și acoperiș și se asigură că toate golurile sunt etanșate bine pentru a preveni scurgerile și deteriorarea. În cele din urmă, va conecta gazul și va testa șemineul nou instalat.

Instalarea șemineului electric

Instalatorul dumneavoastră de șemineu electric va începe prin conectarea și testarea șemineului pentru a vedea dacă funcționează. Apoi, atașează șemineul de peretele destinat sau face o gaură în perete pentru a potrivi șemineul încorporat. Apoi, conectează sursa de alimentare (este posibil să aveți nevoie de un electrician autorizat pentru acest pas). În cele din urmă, instalează toate ornamentele (cum ar fi buștenii) care vin cu șemineul și instalează panoul din sticlă din față.

Descarcă Wilio
pentru Android sau iOS

App Store
Google Play
AppGallery
Începeți să câștigațiValoarea medie a unui proiect pe Wilio este de 10 000 RON.