Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Evaluator imobiliar
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.349 de profesioniști
5.200 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Evaluator imobiliar

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Evaluator imobiliar? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Evaluare imobiliară

Evaluare și preț

Fie că achiziționați o casă sau achitați o ipotecă, evaluarea este un pas important în acest proces. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre ce înseamnă evaluarea, cum funcționează, cât costă și ce trebuie să faceți după ce obțineți rezultatele.

Ce este evaluarea?

Înainte de a putea finaliza procesul de cumpărare, vânzare sau refinanțare a casei trebuie obțineți mai întâi o evaluare, care este o estimare a valorii casei în cauză. Rezultatele evaluării determină suma pe care creditorul ipotecar o va împrumuta asupra proprietății.

Într-o tranzacție de cumpărare, opinia cumpărătorului protejează împotriva plății mai mult decât valoarea casei. La cumpărare și refinanțare, acesta va împiedica creditorul să ofere proprietarului casei mai mulți bani decât valoarea sa.

Evaluarea imobiliară și inspecția locuinței

Este necesar să înțelegeți mai multe diferențe între evaluare și inspecție.

Evaluarea casei este necesară, în timp ce o inspecție a casei este recomandată, dar nu obligatorie. Din acest motiv, sunteți responsabil pentru găsirea unui inspector la domiciliu și programarea unei inspecții. Între timp, creditorul va programa evaluarea pentru dumneavoastră. / p>

O altă diferență dintre cele două este scopul lor. Evaluarea determină prețul casei, în timp ce inspecția evaluează starea acesteia. Ca urmare, procesele lor sunt diferite.

Pur și simplu, o inspecție se va concentra mai mult pe părțile funcționale ale casei și va folosi echipamente speciale pentru a găsi probleme care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Evaluarea se referă la o inspecție mai superficială a casei și include cercetări privind case similare, vândute recent în zonă. Aceste case sunt comparate.

Cine evaluează casa?

Evaluările sunt efectuate de un expert terț autorizat care nu are nicio legătură cu cumpărătorul, vânzătorul sau creditorul. Prin urmare, toate părțile pot fi sigure că valoarea de piață determinată este corectă, imparțială și fără nicio influență din partea care ar putea beneficia de acest lucru.

Creditorul comandă de obicei o evaluare, dar debitorul este cel care plătește de obicei pentru aceasta. Taxa de evaluare este o cheltuială inițială, care nu va fi rambursată dacă oricare dintre părți nu continuă vânzarea.

Cât costă evaluarea?

Majoritatea estimărilor costă în jur de 500-1000 RON pe apartament, iar prețurile caselor încep de la aproximativ 1500 RON. Cu toate acestea, costul evaluării depinde de mai mulți factori, inclusiv:

- dimensiunea casei
- tipul casei
- locația
- starea proprietății
- cantitatea de muncă și timp necesară

Acești factori afectează timpul, efortul și munca, care sunt legate de evaluare, care afectează în cele din urmă prețul pe care debitorul îl plătește. De exemplu, o casă mai mare sau o proprietate cu mai multe unități are mai mult spațiu de evaluat.

Dacă casa se află într-o zonă îndepărtată și nu există nimic în jurul ei, evaluatorul poate avea dificultăți în găsirea unei alte casă în acea zonă cu care se putea compara. Acest lucru poate necesita cercetări mai profunde și, prin urmare, mai mult timp.

Cât durează evaluarea unei case?

Procesul pas cu pas

În general, procesul de evaluare poate dura o săptămână sau mai mult de la data inspecției până la raportul de evaluare.
Înainte ca creditorul să poată comanda evaluarea unei noi proprietăți, trebuie să trimiteți o ofertă, să o acceptați și să semnați un contract de cumpărare. Procesul de examinare poate începe apoi.

1. Creditorul dumneavoastră va comanda o evaluare

Acest proces începe cu creditorul care comandă o evaluare. După ce a comandat raportul, un expert poate veni să inspecteze casa.

2. Vizita expertului

În funcție de tipul de împrumut pe care îl primiți, expertul va inspecta anumite părți ale casei. Acesta va inspecta casa pentru a evalua proprietățile sale pentru a vedea dacă căldura și electricitatea funcționează corect și dacă nu există probleme de securitate.

Anumite împrumuturi pot avea criterii de evaluare mai specifice decât altele. Multe dintre problemele constatate în timpul evaluării trebuie rezolvate înainte ca cumpărătorul să se mute. Unele dintre criteriile de evaluare pentru diferite împrumuturi vor fi discutate mai târziu în acest articol.

3. Expertul va crea un raport

Când expertul va finaliza inspecția, va verifica factorii care îl vor ajuta să determine valoarea justă de piață a casei. Acesta va produce un raport care ar trebui să includă o descriere detaliată a proprietății, inclusiv starea acesteia și proprietățile de bază și unice.

Constatările expertului și evaluarea finală. Veți primi o copie a raportului pentru propria dumneavoastră utilizare.

Dacă proprietatea este evaluată la prețul de achiziție sau peste, împrumutul va fi procesat în mod obișnuit. Dacă proprietatea este evaluată mai mică decât prețul de cumpărare convenit, vor trebui luate măsuri suplimentare, deoarece cumpărătorul nu poate împrumuta mai mulți bani decât valoarea casei. Veți afla mai multe despre ce puteți face mai târziu în acest articol.

4. Condițiile împrumutului dumneavoastră sunt finalizate

După evaluarea și determinarea formală a prețului de achiziție (prin continuare sau în curs de renegociere), creditorul va încheia condițiile împrumutului. Veți primi informații finale care detaliază depozitul și costurile finale, precum și condițiile ipotecii dumneavoastră și, în final, încheierea unui contract.

În unele cazuri rare, este posibil să omiteți procesul de evaluare și să aplicați o excepție. Trebuie remarcat faptul că, datorită COVID-19, există o oarecare flexibilitate suplimentară, împreună cu măsurile de securitate și evaluarea se aplică, în general, la 3 luni. Dacă nu vă vindeți casa până atunci, va trebui să faceți o altă evaluare. Unora li se poate acorda o prelungire, dar numai în anumite circumstanțe și numai dacă au dreptul la aceasta.

Evaluarea este de scurtă durată pe măsură ce condițiile pieței se schimbă. Vânzarea unei case în urmă cu 6 luni poate fi drastic diferită de cea din ultimele luni, mai ales dacă piața imobiliară este volatilă.

Ce caută experții?

Listă de verificare pentru evaluarea casei

Sarcina evaluatorului este de a atribui proprietății o valoare de piață justă a proprietății. Pentru a face acest lucru, el trebuie să caute anumite lucruri care pot afecta prețul sau decizia creditorului de a vă împrumuta bani pentru casă. Acestea includ în special:

- securitate
- integritatea structurală a casei
- starea casei
- reconstrucție sau renovare
- deficiențe vizibile
- orice condiții stabilite de creditor

Experții pot dispune toate inspecțiile pe care le consideră necesare, cum ar fi inspecțiile acoperișului, dăunătorilor sau apelor dacă există indicii ale unor posibile probleme.

Expertul nu va lua în considerare obiecte mobile în evaluarea sa. Orice lucru care nu este atașat este considerat proprietate personală pe care o puteți lua cu dumneavoastră atunci când vă mutați. Nu este considerată parte a proprietății.

Există, de asemenea, mai multe camere pe care un expert le poate exclude din măsurarea spațiului de locuit sau a numărului de camere. De exemplu, subsolurile și garajele nu sunt de obicei incluse, iar camera trebuie să aibă un dulap și o fereastră pentru a fi considerată o cameră.

Dacă intenționați un împrumut, trebuie să finalizați multe reparații înainte de închidere. Acest lucru are un impact atât asupra cumpărătorului, cât și asupra vânzătorului, deoarece procesul de împrumut nu poate evolua complet până când nu au fost finalizate mai multe articole de reparații.

Cu toate acestea, aceasta nu este o listă completă de reparații care ar putea fi necesară înainte de evaluarea la domiciliu. Cu toate acestea, aceasta este o listă cu cele mai frecvente probleme care pot apărea înainte sau în timpul inspecției.

Rezolvarea eventualelor reparații sau renovări înainte de a face o evaluare va pregăti calea pentru un proces de cumpărare ușor al casei și, eventual, o valoare mai mare.

Aspectul casei dumneavoastră

Gradul poate afecta valoarea casei, deci acest lucru este luat în considerare în evaluare. Aspectul general al casei dumneavoastră poate afecta efectiv valoarea finală.
O casă care pare bine îngrijită poate avea un efect pozitiv asupra opiniei unui expert cu privire la starea casei. Înlocuiți accesoriile, cum ar fi mânerele sertarelor și mânerele ușilor, pentru a adăuga mai multă strălucire. Puneți termostatul la o temperatură confortabilă pentru a spori confortul și pentru a introduce modul în care funcționează încălzirea sau răcirea. Asigurați-vă că expertul va vedea totul în cea mai bună lumină.

Înțelegerea valorilor

Evaluarea poate atinge sau perturba procesul de vânzare. Vă poate duce la pasul următor al procesului de cumpărare a locuințelor sau vă poate duce înapoi la masa negocierilor.

Citiți mai departe pentru a afla ce înseamnă obținerea unei evaluări cu o valoare diferită de cea așteptată și apoi ce trebuie să faceți.

Ce se întâmplă atunci când evaluarea este mai mare decât se aștepta?

Când evaluarea este mai mare decât se aștepta, este pentru beneficiar foarte benefic deoarece va câștiga multe beneficii și va avea mai mult capital.

De exemplu, dacă cumpărătorul și vânzătorul sunt de acord cu un anumit preț de achiziție și estimarea a fost stabilită mai mare, cumpărătorul va continua să cumpere proprietatea la prețul convenit inițial și va obține automat valoarea rămasă pentru casă. Și întrucât creditorul va acorda un împrumut la valoarea maximă a casei sau la o valoare mai mică, procesul poate continua până la o concluzie.

Vânzătorul nu va fi informat dacă prețul casei este mai mare decât prețul solicitat. Astfel, el nu poate încerca să ceară mai mulți bani (ceea ce ar fi contrar contractului de cumpărare) sau să se retragă din contract pentru a vinde casa mai târziu.

Vânzătorul va cunoaște rezultatul evaluării numai dacă este mai mică decât se aștepta, deoarece ar putea afecta vânzarea casei.

Ce se întâmplă dacă ratingul este mai mic?

Un rating scăzut poate împiedica împrumutul să meargă mai departe sau poate încetini procesul, deoarece creditorul nu poate împrumuta mai mulți bani decât valoarea proprietății. Acest lucru poate cauza o problemă dacă oricare dintre părțile interesate se bazează pe finanțarea ipotecară.

Dacă ratingul este mai mic, nu vă panicați încă. Puteți avea mai multe opțiuni diferite, indiferent dacă cumpărați, vindeți sau refinanțați.

Puteți face acest lucru:

Dacă cumpărați o casă, puteți încerca să negociați cu vânzătorii pentru a reduce prețul la o valoare estimată sau cam așa ceva. În calitate de cumpărător, puteți plăti diferența dintre evaluare și prețul de vânzare din propriul buzunar.

Dacă sunteți cumpărător, puteți alege să vă retrageți din acord. Proprietarul poate avea probleme cu vânzarea casei la un preț mai mare decât valoarea estimată, poate reduce prețul sau se poate întoarce la dumneavoastră și poate negocia din nou cu dumneavoastră.
Dacă sunteți vânzător, puteți obiecta la evaluare sau puteți fi de acord cu cumpărătorul pentru a cere o a doua evaluare și a spera la una mai bună.
Dacă refinanțați numerar, este posibil să puteți reduce suma împrumutului și să utilizați mai puțini bani.

De ce ar putea ratingul să fie mai mic decât se aștepta?

Se poate dovedi că imobilul nu merită cu adevărat ceea ce cere vânzătorul. Există și alte motive pentru care evaluarea poate fi scăzută:

- stare slabă sau depășită
- expert fără experiență
- renovări de locuință care nu aduceau la fel de multă valoare
- așteptări nerealiste ale vânzătorului sau ale agentului imobiliar

Oamenii fac uneori renovări de case care cred că vor crește valoarea casei lor. Cu toate acestea, există unele îmbunătățiri care adaugă valoare, iar unele nu.

Să presupunem că un expert vă compară casa cu alte case similare din zonă; dacă casa dumneavoastră este doar o casă simplă cu trei camere, cu o piscină nouă, nu este nimic de comparat. Aceasta înseamnă că piscina nu adaugă cu adevărat valoarea casei dumneavoastră. În alte cazuri, piscina ar putea de fapt face mai dificilă vânzarea sau reducerea valorii casei dumneavoastră, deoarece potențialii cumpărători o văd mai degrabă ca o povară decât ca un lux. Unii oameni nu doresc să piardă timp și bani pentru buna funcționare și întreținere a piscinei.

Pașii următori după evaluare

La finalizarea evaluării, evaluatorul imobiliar va atribui o valoare monetară pe baza constatărilor inspecției și a datelor comparabile din zona dumneavoastră și apoi va trimite constatările sale creditorului ipotecar. Acest lucru este dezavantajos pentru vânzător dacă casa este listată la un preț mai mare, deoarece o evaluare mai mică a casei îi va afecta șansele de a vinde proprietatea la prețul cerut.

Cu toate acestea, dacă casa este evaluată la sau peste prețul cerut, veți putea finaliza înțelegerea.

Opiniile experților sunt o parte importantă a oricărei tranzacții imobiliare pentru cumpărători, vânzători și creditori, indiferent dacă cumpărați o casă nouă, vindeți o proprietate sau rambursați un credit ipotecar.

Informații utileCe ar trebui sa stii
Aveți nevoie de un serviciu de evaluare imobiliară? Wilio vă va ajuta să găsiți experți de calitate pentru a vă evalua proprietatea. În această postare de blog, vom explora ce este nevoie pentru a obține o evaluare, cât costă și diferitele tipuri de servicii disponibile. Există atât de multe motive pentru care oamenii ar putea dori sau au nevoie de o evaluare pentru casă sau clădire comercială: vânzare, refinanțare, îmbunătățiri ... lista continuă! Este important, atunci când se iau în considerare toate opțiunile pentru achiziționarea de proprietăți de investiții sau pentru obținerea de finanțare, că se poate evalua cu precizie atât valoarea actuală, cât și potențialul viitor al unei proprietăți.