Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Fabricarea mobilei
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.349 de profesioniști
5.200 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Fabricarea mobilei

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Fabricarea mobilei? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Alegerea tâmplarului potrivit pentru producția de mobilă

Atunci când alegeți tâmplarul potrivit, trebuie să vă gândiți la câteva întrebări importante. În acest articol, vom trece prin ele pas cu pas.

Alegeți pe cineva care are o experiență specifică

Este important să alegeți o persoană care desfășoară o activitate independentă, care are suficientă experiență în îndeplinirea profesiei cerute de dumneavoastră. Cu cât este mai specifică experiența tâmplarului, cu atât este mai probabil ca acesta să poată rezolva problemele rapid și eficient. Persoanele care desfășoară activități independente pot face publicitate ca tâmplari sau dulgheri sau chiar producători de mobilă. Deși aceste profesii se suprapun și se referă în principal la lucrul cu lemnul, există diferențe.

Un tâmplar creează în mod tradițional structuri de case din lemn, cum ar fi rame de ferestre, uși și scări și lucrează la acestea în afara amplasamentului. Un tâmplar este cineva care montează aceste elemente și lucrează la reparațiile și întreținerea lor. Un tâmplar este de obicei considerat un profesionist mai priceput în lucrul cu mobilier fin și alte produse din lemn. Mulți meșteri vor fi calificați drept tâmplari, în timp ce companiile mai mari angajează adesea ambele profesii.

Tudor este tâmplar de 17 ani și are peste 220 de evaluări la Wilio cu feedback pozitiv. El explică: „Unii oameni angajează un lucrător de întreținere pentru a-și monta podele din lemn, cu intenția de a reduce costul proiectului. Cu toate acestea, cineva care nu este tâmplar s-ar putea să nu știe cât spațiu trebuie lăsat pentru expansiunea naturală care va avea loc, care poate provoca alte probleme neașteptate. De asemenea, lucrătorii de întreținere nu totdeauna înțeleg modul în care condițiile diferite afectează modul de suprapunere a straturilor.

Când căutați un tâmplar merită, de asemenea, să găsiți pe cineva care are o experiență vastă în realizarea tipului specific de lucrare pe care o aveți în minte. Deci, de exemplu, cu mine - nu fac vreo bucătărie specială. Pentru că îmi place să fac lucrări de la început până la sfârșit - din primul moment în care intru în proprietate, sunt acolo până la sfârșit. Nu-mi place să omit oportunitățile de muncă - aștept ca alte lucruri să fie livrate și echipate, sau ca alți meșteri să-și facă treaba. Cu toate acestea, există băieți care sunt pe deplin pregătiți să facă bucătării - asta fac ei - și aș spune că știu cu siguranță ce fac și le merge bine ”.

Obțineți o ofertă gratuită

Prin intermediul platformei Wilio, vă vom ajuta să întâlniți tâmplari profesioniști din zona dvs. și să obțineți oferte reale astăzi. Pe lângă citirea feedback-ului lucrătorilor independenți Wilio, vedeți fotografii cu lucrări relevante pe care le-au făcut. Dacă este posibil - și mai ales dacă lucrarea dvs. este complexă sau costisitoare - încercați să discutați cu unul sau doi dintre clienții lor anteriori. Un bun meseriaș care desfășoară o activitate independentă ar trebui să fie încântat să vă pună în legătură cu clienții săi anteriori. Acest lucru vă va ajuta să evaluați calitatea muncii lui. Punerea acestor întrebări cheie ar putea ajuta, de asemenea: Comerciantul și-a păstrat oferta inițială sau au crescut costurile? A fost ușor să-l contactați când era nevoie? A finalizat lucrarea în intervalul de timp estimat? Ceva nu a mers bine și cum s-a descurcat meșterul? În afară de lucrare, a avut grijă să vă protejeze proprietatea sau ați făcut retușuri după?

Întrebați în prealabil despre materialele utilizate

Dacă decideți ce tâmplar să angajați pentru un proiect mare (cum ar fi podeaua casei dvs.), asigurați-vă că toți furnizează mostre ale materialelor pe care le vor folosi, astfel încât să le puteți vedea și simți. De exemplu, „pardoseala din stejar solid” are multe forme, grosimi și culori - iar acest lucru ar trebui să vă ajute să excludeți pe oricine intenționează să economisească bani folosind materiale de calitate inferioară. Chiar la începutul procesului, merită să discutați cine folosește ce materiale și de unde le obține. Cristi este membru al Wilio din 2018 și are aproape 300 de feedback-uri pozitive pe site. El explică: „Când vine vorba de materiale de tâmplărie de bază - lemn, de exemplu - proprietarii de case nu ar trebui să le cumpere singuri, nici feronerie. Deoarece calitatea lucrurilor în activitatea de zi cu zi este adesea minimă. Pe de altă parte, ca tâmplar, cumpăr ceea ce eu numesc materiale „vintage” - piese decorative precum echipamente de bucătărie gata făcute și mânerele ușilor pe care le vede toată lumea. Multor oameni le place foarte mult stilul și vor să-l obțină singuri.

Cristi este tâmplar de 12 ani și are feedback fantastic de la clienții Wilio. El explică faptul că discuțiile din timp despre materiale pot economisi și proprietarului o mulțime de bani: „Când vine vorba de materiale, unii oameni doresc să și le cumpere singuri, ceea ce este bine. Cu toate acestea, aș sugera întotdeauna să discutați din timp cu tâmplarul pentru a afla care sunt opțiunile dvs. De exemplu, voi încerca întotdeauna să vă recomand cele mai ieftine locuri unde puteți merge la cumpărături pentru lucruri de calitate. Există unele magazine pe care publicul larg nu le poate folosi - doar comercianții - așa că, dacă aceste magazine au stocuri de lucruri pe care le doriți, aș putea sugera să fac cumpărături acolo, folosind reducerea mea ca lucrător independent. "

Obțineți o ofertă detaliată de la fiecare comerciant pe care îl luați în considerare

Fiecare tâmplar care vă vizitează casa ar trebui să facă o ofertă care să detalieze toate costurile potențiale implicate. Aceasta înseamnă manoperă și materiale, dar și orice alte cheltuieli, cum ar fi eliminarea deșeurilor sau costurile de închiriere a schelelor. După cum subliniază specialistul Wilio Daniel, este important să vă asigurați că sunteți mulțumit de modul în care tâmplarul vă face o ofertă. "Toată lumea face oferte într-un mod ușor diferit ", spune el. „De exemplu, pentru lucrări mici, de obicei îmi trimit ofertele ca mesaje către potențiali clienți. Așa am avut întotdeauna o înregistrare în telefon - oferta mea și răspunsul lor, cei care o acceptă. Păstrează lucrurile foarte clare. Cu toate acestea, rog întotdeauna clientul mai întâi să se asigure că este în regulă atunci când evaluez lucrarea în acest fel."

Nu plătiți niciodată în avans

Ionel este un tâmplar priceput. Este membru al Wilio din 2018, are multe răspunsuri excelente și este calificat drept tâmplar și dulgher. După cum explică el, felul în care tâmplarii estimează timpul de lucru depinde uneori de tipul de proiect: „Dacă cineva are multe lucrări mai mici pentru mine, eu taxez pentru o jumătate de zi, uneori pentru o zi întreagă. Funcționează mai bine decât încărcarea fiecărei lucrări mici separat. În ceea ce privește materialele, voi include materiale cu o valoare de până la 98 RON, cum ar fi șuruburi, silicon, adezivi și dopuri. ”

Nu ar trebui să plătiți niciodată suma totală până când lucrarea nu este finalizată și ați verificat-o: Mai ales pentru lucrări mici - unde există puține sau deloc cheltuieli materiale - ori de câte ori lucrarea este finalizată, abia atunci tâmplarul ar trebui să accepte plata pentru lucrarea efectuată. „Chiar și atunci când execut lucrări mari, nu aș lua niciodată mai mult decât costul materialelor. Pentru că simt că știu ce fac, sunt sigur că oamenii vor fi mulțumiți de munca mea și de proiectul finalizat. Sincer să fiu, cred că oamenii fac greșeli, ar putea dori să încerce să obțină cât mai mulți bani la început - pentru că știu că, dacă greșesc, proprietarul casei nu va dori să plătească suma totală."explică tâmplarul Daniel.

Întrebați un profesionist despre profesionalism

Multe sarcini de renovare a locuințelor, cum ar fi renovarea unei bucătării, se concentrează în principal pe lucrările de tâmplărie, dar includ și alte lucrări, cum ar fi tencuirea sau cablarea electrică. Dacă proiectul dvs. se încadrează în această categorie, întrebați-i pe potențialii dulgheri cum intenționează să se ocupe de el. Dacă tâmplarul are o rețea de electricieni de încredere, zidari și alți meseriași cu care lucrează de obicei, acest lucru poate facilita întregul proces.

După cum explică tâmplarul Cristi, el are o rețea de contacte de încredere pentru meseriași pe care i-a chemat să lucreze la proiecte: „Lucrăm cu aceiași oameni - meseriași specialiști - de mult timp. Cu toții ne înțelegem foarte bine, am încredere în ei, mă pot baza pe ei 100% și sunt drăguți cu clienții!” Între timp, Andrei a ales o abordare ușor diferită și îndeplinește singur sarcini mai mici. „Dacă ai mai multe abilități, poate fi cu adevărat util. Sunt în primul rând tâmplar, dar mă pricep la mai multe, deoarece am lucrat anterior la Ministerul Apărării și am urmat mai multe cursuri de formare diferite. Este foarte util dacă tâmplarul poate îndeplini și alte sarcini legate de proiectul principal. De exemplu, dacă doriți să echipați blaturi de bucătărie, veți dori, de obicei, să le plătiți atunci. Deci, dacă aveți un tâmplar care să poată manipula plăci, nu trebuie să implicați mai mulți oameni diferiți. Singura problemă este să fii sincer cu privire la ce altă muncă poți face. Când o mulțime de oameni încep, spun că pot face o mulțime de lucruri și apoi se încurcă puțin”, adaugă un tâmplar experimentat.

Întrebați despre calificări

Există mulți dulgheri buni care nu au calificări profesionale. Mulți au practicat profesia toată viața sau au învățat ca ucenici. Cu toate acestea, a avea calificarea adecvată pentru tâmplărie este un alt semn că își ia în serios profesia. Unii dulgheri sunt membri ai asociațiilor profesionale. Fiecare asociație are membri care desfășoară activități independente în conformitate cu diferite standarde, deci merită să verificați exact ce tip de membru este cineva și ce înseamnă în termeni de formare sau experiență.