Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Ferestre lemn stratificat
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.353 de profesioniști
5.209 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Ferestre lemn stratificat

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Ferestre lemn stratificat? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Ferestre din lemn

Avantajele ferestrelor din lemn

Contrar a ceea ce ați putea crede, majoritatea proprietarilor nu își cheltuiesc toți banii suplimentari pe ferestre din lemn doar pentru un aspect mai frumos. Este adevărat că vinilul este cel mai comun înlocuitor pe care îl veți găsi în orice casă modernă astăzi. Dar asta înseamnă că vinilul este un material mai bun? Cu siguranta nu! Există mulți oameni care vor alege întotdeauna o opțiune mult mai scumpă pentru a obține rame de lemn de calitate. În ciuda anumitor dezavantaje, lemnul are multe alte avantaje, nu doar un aspect frumos, iar în general este un material mult mai bun.

Scopul acestui articol nu este de a începe un război cu alte materiale utilizate pentru ferestre, ci de a prezenta avantajele și dezavantajele lemnului într-un efort de a ajuta fiecare potențial cumpărător să ia o decizie mai informată.

1. Estetica

După cum sa menționat deja, aspectul este unul dintre motivele pentru care mulți oameni aleg în special ferestrele din lemn. Pentru unii, acesta este de fapt singurul motiv! Aspectul elegant și cald al lemnului depășește în cele din urmă orice. Materialele naturale au o frumusețe unică, motiv pentru care majoritatea ramelor ferestrelor încearcă să imite aspectul lemnului. Nu există niciun motiv să vă mulțumiți cu o imitație ieftină dacă vă puteți permite o soluție reală.

În plus, pentru anumite case vechi sau mai tradiționale, nu există cu adevărat altă alegere estetică decât ferestrele din lemn adevărat. Pur și simplu, lemnul original oferă aspectul și senzația că nimic altceva nu se poate potrivi.

Lemnul este, de asemenea, un câștigător al aparenței, deoarece poate accepta tot felul de culori pe care le alege proprietarul casei. Niciun alt material nu este la fel de atractiv și variabil ca lemnul.

2. Izolație

Probabil vă amintiți de la școală că lemnul este un rău conductor al căldurii. Acest lucru îl face, desigur, o alegere ideală pentru izolare. Ramele din lemn de calitate sunt de fapt cei mai buni izolatori disponibili astăzi. Lemnul oferă de 400 de ori mai multă izolație decât oțelul și 1.800 de ori mai mult decât ferestrele cu rame din aluminiu.

Pe termen lung, ferestrele cu rame din lemn ar putea economisi foarte mulți bani, deoarece acest „bonus” suplimentar de izolație vă va ajuta casa să se încălzească iarna și să se răcească vara. Cheltuielile dvs. vor fi reduse semnificativ pe tot parcursul anului.

În plus, ferestrele cu rame din lemn sunt excelente pentru oprirea sunetelor externe și sunt din nou mult mai eficiente decât toate celelalte materiale.

3. Lemnul durează mai mult

Pe termen lung, lemnul pare a fi un economisitor imens de bani. Cu toate acestea, există un alt motiv pentru care lemnul vă oferă o valoare mai bună pentru bani.

Cercetările au arătat în mod repetat că ferestrele din lemn de calitate durează mult mai mult și au costuri de viață mai mici. Cu o îngrijire adecvată, lemnul va rezista toată viața. Acest lucru nu se poate spune despre majoritatea celorlaltor materiale. Și, nu uitați, ferestrele din lemn nu sunt predispuse la rugină, ceea ce este un factor crucial pentru multe locuri, în special pentru cele cu umiditate ridicată.

4. Coeficientul de expansiune

Lemnul are coeficientul de expansiune mai mic decât orice alt material folosit la fabricarea ferestrelor. Datorită acestui fapt, ferestrele din lemn sunt stabile și imobile și vă permit să alegeți dintr-o gamă largă de modele.

Dezavantaje ale ramelor din lemn

Acestea sunt cele 4 avantaje principale ale acestui material extraordinar. Nu există nimic perfect în această lume și, desigur, acest lucru se aplică și ferestrelor cu cadru din lemn.

1. Nevoia de culoare

Lemnul a făcut cândva parte dintr-un organism viu. Dacă nu este tratat, în cele din urmă putrezește sau începe să arate învechit.

Rama ferestrelor netratate se umflă adesea din cauza umezelii, ceea ce face dificilă (sau imposibilă!) ridicarea sau coborârea ferestrei. Acest lucru este valabil mai ales pentru casele din apropierea apei. Aceste proprietăți necesită, în general, mult mai multă atenție și îngrijire.

2. Insecte

Insectele sunt probabil cel mai mare dușman al lemnului, în special termitele. Cu toate acestea, vopsirea cadrelor din lemn vă protejează atât de umiditate, cât și de insecte. Deci două muște dintr-o singură lovitură!

3. Costuri inițiale

Da, ferestrele din lemn au un cost inițial mult mai mare decât orice alt material. Dar, așa cum s-a explicat anterior, o fereastră bună și bine întreținută va dura mult, mult mai mult și va avea ca rezultat o factură mai mică de energie în fiecare an. Un buget foarte limitat este singura scuză pentru care nu ai ales lemnul.

Deci, ce tip de fereastră ar trebui să primesc?

Totul depinde de priorități. Dacă prețul este cea mai mare preocupare și aveți un buget cu adevărat limitat, alegeți materiale ieftine, cum ar fi ferestrele din vinil.

Cu toate acestea, dacă vă pasă de longevitate, frumusețe, valoare pe termen lung și valoare de revânzare, atunci ferestrele din lemn sunt alegerea.

FERESTRE DIN LEMN

Ferestrele din lemn sunt cele mai frumoase, durabile și eficiente din punct de vedere energetic. Interiorul din lemn îmbunătățește estetica casei tale. Ferestrele din lemn au o garanție de până la cincizeci de ani. Este transferabil de la proprietar la proprietar. Rezistența lemnului și a stratului exterior previne deteriorarea cauzată de condițiile meteorologice, etanșările termice / reci și răsucirea datorită temperaturilor ridicate și scăzute. Cu toate acestea, dacă aveți ferestre din lemn care nu sunt căptușite la exterior, va trebui să revopsiți ferestrele la fiecare câțiva ani. Ferestrele din lemn sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât vinilul, dar de obicei sunt mai scumpe.

MIT: Dacă doriți să aveți geam termopan, trebuie să aveți ferestre din PVC

ADEVĂRAT: Oamenii presupun adesea că ferestrele cu geam termopan trebuie să aibă cadre din PVC, deoarece în mod eronat cred că ramele de ferestre din lemn sunt doar pentru geamurile cu un singur geam. Acest lucru nu putea fi mai departe de adevăr. Ferestrele au geamuri duble sau triple. Deci, puteți avea în continuare ferestre frumoase din lemn, eficiente din punct de vedere energetic și care vă vor menține casa caldă și fără curenți.

MIT: Lemnul se răsucește rapid, în timp ce ferestrele din PVC rezistă testului timpului și nu se pătează

ADEVĂRAT: Materialele plastice se degradează, în timp ce ferestrele standard au o durată de viață estimată de aproximativ 60 de ani, care este de două ori durata de viață a ferestrelor din PVC. Ferestrele din plastic pot fi decolorate și fragile sub influența soarelui și, spre deosebire de ferestrele cu rame din lemn, nu pot fi reparate. De fapt, odată ce întrețineți și vopsiți ferestrele din lemn, durata lor de viață începe din nou. Există multe dovezi care sugerează că ferestrele din lemn bine întreținute și de înaltă calitate pot dura un secol sau mai mult.

MIT: O fereastră cu geam termopan este mai ușor de spart.

ADEVĂRAT: Dacă aveți o casă de epocă sau un imobil într-o zonă protejată, ferestrele urâte din PVC ar putea să o devalorizeze cu mii de lei!

MIT: Ferestrele din lemn sunt prea scumpe, nu mi le permit.

ADEVĂRAT: Deoarece ferestrele din lemn pot dura până la 60 de ani și pot fi întreținute și revopsite, spre deosebire de ferestrele din plastic, ele sunt de fapt mai ieftine pe tot parcursul vieții. Datorită propriei rezistențe, geamurile triple sunt mai scumpe la ferestrele din lemn decât la alte materiale. Amintiți-vă valoarea pe care ferestrele frumoase din lemn o pot adăuga casei dvs., mai ales dacă aveți în vedere o vânzare. Ferestrele din lemn sunt o investiție valoroasă.

MIT: Revigorarea ferestrelor din lemn este o muncă grea.

ADEVĂRAT: Ferestrele sunt vopsite în fabrică pentru a vă economisi timp. Nu vor trebui să fie vopsite timp de 8-10 ani. Și chiar și atunci este o muncă ușoară, pur și simplu curățați-le, ștergeți-le și aplicați unul sau două straturi superioare.

MIT: Dacă vrei să schimbi culoarea, trebuie să „dai jos” complet ferestrele.

ADEVĂRAT: Dacă doriți să schimbați culoarea ferestrelor din lemn pentru a completa noua schemă de design, puteți (spre deosebire de PVC). Tot ce trebuie să faceți este să le șlefuiți cu șmirghel fin și să le revopsiți - ușor!

MIT: Ferestrele din lemn nu sunt eficiente din punct de vedere energetic, deci este greu de economisit la facturi.

ADEVĂRAT: Lemnul are o conductivitate termică foarte scăzută, ceea ce înseamnă că este un bun izolator. Dar eficiența energetică a unei ferestre nu are prea mult de-a face cu materialul cadrului și este influențată în cea mai mare parte de specificațiile unității de geamuri, astfel încât ferestrele bine proiectate au o eficiență termică similară a suprafeței, indiferent de materialul din care sunt realizate cadrele.

MIT: Ferestrele din lemn sunt mai puțin sigure decât ferestrele duble din PVC.

ADEVĂRAT: Nu este adevărat. Ferestrele respectă noile standarde de siguranță conform reglementărilor de construcție. De asemenea, puteți cumpăra ferestre antiefracție îmbunătățite.