Căutați profesioniști inteligenți
Foraje puțuriTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Foraje puțuri? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
9 lucruri de bază pe care ar trebui să le știți înainte de a săpa o fântână
O sursă privată de apă poate fi un avantaj. Nu trebuie să plătiți pentru consumul de apă și, în anumite condiții, fântâna dumneavoastră poate constitui o deducere fiscală.
Mulți oameni aleg, de asemenea, o fântână, considerând că apa din ea este mai sănătoasă decât apa controlată de municipalitate. Numărul mai mic de substanțe chimice din apă este bun atât pentru sănătatea dumneavoastră, cât și pentru mediu.
Înainte de a construi o fântână, trebuie să studiați problema pentru a ști la ce să vă așteptați. Aici puteți citi lucrurile de bază pe care trebuie să le învățați înainte de a săpa o fântână.
1. Puțurile nu produc întotdeauna suficientă apă
Ideea de a săpa câțiva metri și de a găsi o fântână țâșnitoare va încânta, fără îndoială, pe toată lumea. Cu toate acestea, de multe ori acest lucru nu corespunde realității.
Luați în considerare utilizarea intenționată a apei dumneavoastră de fântână. Puține puțuri pot produce suficientă apă pentru uzul personal de zi cu zi, dar s-ar putea să nu fie suficient pentru a iriga o curte sau pentru a umple o piscină.
Discutați cu vecinii și un furnizor pentru a ști câtă apă puteți obține din fântâna dumneavoastră. Chiar dacă fântâna nu vă poate satisface toate nevoile de apă, ar putea fi în continuare în valoare de săpături dacă puteți compensa o parte din alimentarea cu apă din sursa municipală.
2. Este necesar să încercați apa
Nu veți cunoaște calitatea apei dumneavoastră până când nu o încercați singur. Pentru a obține o probă pentru testare, este necesar să ajungeți mai întâi la apa de sub suprafață.
Testarea apei este în majoritatea cazurilor simplă și ieftină. Multe site-uri oferă gratuit teste și rezultate de laborator.
Obținerea unui eșantion fără o investiție inițială ridicată în sondă poate fi o provocare. Aflarea faptului că apa este de o calitate slabă după ce ați terminat de săpat fântâna ar putea să vă coste scump. În această situație, ajutorul unui vecin poate fi din nou util. Dacă fântâna lor este aproape de locul în care vreți să săpați, întrebați-i despre calitatea apei. Este posibil ca apa lor să nu se potrivească exact cu calitatea apei din fântână, dar este un loc minunat pentru a începe.
3. Ce poate pătrunde în apa dumneavoastră din sol
În funcție de modul în care solul din jurul fântânii este tratat, apa poate avea contaminanți diferiți. Apa de ploaie, îngrășămintele, pesticidele și contaminanții naturali își pot găsi drumul către sursa de apă subterană. Pentru a obține cea mai curată apă posibilă, păstrați suprafața liberă de contaminanții pe care îi puteți controla, cum ar fi pesticide și îngrășăminte.
4. Este necesar să protejați fântâna și apa din ea
După finalizarea fântânii, este necesar să o protejați în continuare de eventuala contaminare în viitor. Ploaia, animalele și resturile intră mai ușor într-o gaură deschisă. Asigurați-vă că fântâna dumneavoastră poate fi acoperită. Aveți grijă cu solul și zona din jurul fântânii. Pesticidele și îngrășămintele din jurul suprafeței noului dumneavoastră puț se pot scurge prin sol și în alimentarea cu apă.
5. Reglementări locale pentru puțuri
Înainte de a săpa, informați-vă. Există reglementări în municipiul dumneavoastră pentru fântâni? Asigurați-vă că fântâna dumneavoastră respectă reglementările locale de siguranță și alte reglementări, cum ar fi:
Cât de adânc este săpați pentru a ajunge la cea mai sănătoasă apă posibil?
Cât de largă poate fi?
Cât de departe trebuie să fie de alte structuri?
Cât de departe trebuie să fie de conducta de canalizare pentru a menține apa sigură?
Ce fel de elemente structurale are nevoie pentru a respecta reglementările de siguranță ?
Aveți nevoie de autorizație?
Anterior, familiarizați-vă cu regulile înainte de a începe săpatul. Urmați-le pentru a vă asigura că fântâna dumneavoastră este sigură pentru a evita amenzile din partea inspectorilor locali.
6. Veți avea nevoie de o pompă
Fântâna este mai mult decât săpătura în sine. Dacă nu intenționați să obțineți apă folosind o găleată și scripete, veți avea nevoie de un sistem de pompare pentru a accesa apa. Nu uitați să o includeți în planurile dumneavoastră de sondă, indiferent dacă este vorba de o pompă manuală simplă la fața locului sau de un sistem de conducte și pompe încorporat în casa dumneavoastră.
7. Săparea unei gropi nu este atât de ușoară pe cât poate părea la prima vedere
Din păcate, construirea unui puț nu este la fel de ușoară ca obținerea aprobării. Puțurile necesită un plan. Trebuie să vă asigurați că fântâna dumneavoastră este în locul potrivit pentru a găsi apa. De asemenea, necesită integritate structurală pentru a le împiedica să se prăbușească. Colaborați cu ingineri profesioniști pentru a rezolva un proiect bine săpat. Datorită expertizei lor, veți avea un puț care se potrivește nevoilor dumneavoastră și va rămâne în siguranță pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră.
Alegeți un inginer autorizat. Ei au pregătirea și experiența pentru a face o muncă de calitate. Un tehnician necalificat poate fi o greșeală costisitoare pentru dumneavoastră.
8. Puțurile pot fi costisitoare
Când luați în considerare toate elementele asociate cu săparea unei fântâni, nu este un proiect mic. Prețurile pentru instalarea puțului pot varia. Este necesar să se determine în prealabil bugetul pentru întregul proiect și planul de cheltuieli, inclusiv:
- activitatea unui inginer < br /> - taxe pentru permise și inspecții
- săparea și securizarea puțului
- țevi și pompe
- amenajare a teritoriului după finalizarea sondei
Dacă planul financiar este realizat corect, costul construirii fântânii vă poate economisi bani pe termen lung.
9. S-ar putea ca fântâna să nu fie de lungă durată
Fântânile se pot usca. Durata alimentării cu apă este controlată de natură. Cu toate acestea, îi puteți extindeți viața. Puțurile necesită întreținere. Acordați atenție structurii și sistemului pompei și efectuați reparațiile după cum este necesar.
3 Diferențe cheie între instalațiile de sondă domestice și comerciale
Instalațiile de puțuri menajere și utilizate în comerț oferă o soluție eficientă pentru menținerea unei aprovizionări constante cu apă. Cu toate acestea, există mulți factori care disting aceste două servicii. Înainte ca proprietarul proprietății să poată decide ce tip de puț se potrivește cel mai bine nevoilor sale, el trebuie să poată diferenția și evalua opțiunile sale. Din fericire, există întotdeauna experți disponibili care vor oferi toate informațiile necesare pentru a lua o decizie educată.
3 moduri prin care instalațiile de gospodărie și cele comerciale sunt diferite
1. Scopul instalării
Deși metodele de sondă permit accesul la apele subterane, există de obicei scopuri diferite pentru fiecare aplicație. Fântânile pentru locuințe asigură o cantitate constantă de apă pentru uz casnic și se asigură că proprietarii au de băut apă curată, precum și pentru gătit, spălat, mașină de spălat vase și udarea grădinii. Pe de altă parte, puțurile comerciale sunt adesea folosite pentru a satisface nevoile mai mari de apă în scopuri precum irigarea și tratarea apei.
2. Procesul de forare
O altă mare diferență între puțurile domestice și cele comerciale este procesul real de forare. Pompele pentru puțurile comerciale trebuie să fie proiectate pentru a susține un debit mai mare de apă.
3. Regulamentele
Reglementările speciale privind instalarea fântânilor domestice și comerciale diferă, de asemenea. De exemplu, există orientări generale și de stat care reglementează cât de aproape este posibil să forați o fântână lângă casă pentru a evita pericolele pentru sănătate. Standardele stabilite pentru fiecare tip de sondă vor depinde de zona specifică.
Cât de adânci sunt fântânile geotermale?
Fântânile geotermale au de obicei 45 - 120m adâncime. Unele companii de foraj au echipamente care pot fora arbori mai adânci de 180m, dar acest lucru nu este ceva obișnuit. De fapt, puțurile mai adânci de 120m sunt de obicei utilizate numai pentru proiecte comerciale mari și sunt evaluate în detaliu înainte de construirea clădirii. Cu cât arborele este mai adânc, cu atât mai mulți alți factori afectează construcția acestuia (cum ar fi condițiile subsolului, tipul de sol etc.). Instalațiile de foraj geotermale nu forează de obicei la o adâncime mai mică de 45m, ceea ce se poate realiza cu instalațiile de foraj tradiționale pentru apa potabilă.
Conform regulilor generale, să presupunem că un arbore de 60 m adâncime vă poate oferi ventilație pentru 45 m2 în casa dumneavoastră. Dacă casa dumneavoastră are 140 m2, este bine să presupuneți că vei avea nevoie de 2 fântâni separate, fiecare cu o adâncime de 90 m. Cu toate acestea, acesta este doar un exemplu. Va fi necesar să calculați corect sarcina pompei de încălzire și răcire din clădire și, de asemenea, să efectuați un test de conductivitate termică la fața locului sau să vizualizați rapoarte de la puțurile din jur.
Care este prețul a unei fântâni geotermale?
Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale energiei geotermale este prețul, deși veți economisi pe termen lung. Acest lucru se aplică majorității celor mai noi tehnologii, indiferent de zona în cauză. Puțurile mai puțin adânci vor fi puțin mai ieftine, cele mai adânci puțin mai scumpe. Costurile ridicate sunt în primul rând pentru mașina de găurit, transportul și funcționarea acesteia. Această taxă este motivul pentru care costul pe puț este atât de mare. Forajul geotermic devine din ce în ce mai popular, dar este puțin probabil să aveți prea multe companii concurente în zona dumneavoastră. Prin urmare, costurile vor fi mai mari dacă distanța de transport a burghiului până la locul proiectului dumneavoastră este mai mare.
Dacă este un proiect mai mare (mai mult de 10 sonde), costurile dumneavoastră pentru arbori individuali vor scădea. În astfel de cazuri, forajul va face probabil un singur transport la fața locului și va parca instalația la fața locului peste noapte.
Pentru o casă tipică, prețul pe puț include tot ceea ce este în afara casei dumneavoastră, adică forarea unei fântâni, instalarea unei conducte geotermale, umplerea din nou a puțului și umplerea acestuia cu apă. Costuri substanțiale care nu includ această cantitate sunt o pompă de căldură geotermală și conducte conectate.
Forarea geotermală este un proces fascinant. Ideea că un dispozitiv capabil să foreze 180 m în pământ se poate deplasa lângă dumneavoastră pe un drum obișnuit de clasa a doua este destul de interesantă. Aceasta este o operațiune costisitoare, dar cu dimensionarea corectă a câmpului puțului (adâncimea și numărul de foraje), este o parte necesară a alegerii sistemului geotermal potrivit pentru a realiza economii de energie pe termen lung.
Cum funcționează energia geotermală?
Un sistem geotermal folosește energia solară stocată în sol pentru a vă face șederea plăcută pe tot parcursul anului. Chiar și iarna, când pământul este acoperit de zăpadă, temperatura pământului este constantă între 10 și 15° C, la numai 180 cm sub suprafață tot timpul anului. Înseamnă, că aveți o sursă constantă de căldură, care vă va asigura confortul chiar și în mijlocul celei mai reci ierni.
Sistemul geotermal constă dintr-o unitate geotermală instalată în casa dumneavoastră, care este conectată la o serie de conducte îngropate în pământ. Soluția de etanol circulă prin conducte și devin conductori de căldură extrem de eficienți. Etanolul din conductă absoarbe căldura de la sol și este pompat înapoi la unitatea geotermală din casă. Unitatea extrage căldura din soluția de etanol și apoi distribuie căldura în toată casa.
Vara, întregul proces este inversat. Căldura este preluată din aerul din casă și transferată la sol, care este mai rece decât aerul în zilele calde.
De ce ar trebui să investesc într-un sistem geotermal?
< p> Economiile sistemelor geotermale sunt ridicate pe termen lung în comparație cu sursele tradiționale de energie precum gazul, petrolul sau electricitatea. Facturile anuale de încălzire vor fi reduse cu 50 până la 80%, în funcție de sistemul înlocuit. Energia geotermală nu este supusă creșterii costurilor sau fluctuațiilor imprevizibile ale prețurilor și nu este transportată pe distanțe mari. Este întotdeauna disponibilă, chiar sub picioarele dumneavoastră. /> În sondajele proprietarilor de case, sistemele geotermale sunt denumite în mod obișnuit mai convenabile decât sistemele tradiționale de gaz, petrol sau electricitate. Sistemele geotermale nu sunt afectate de modificările de umiditate la care sunt predispuse sistemele tradiționale, și, de asemenea, nu există nicio problemă cu mirosul ocazional cauzat de arderea combustibililor fosili.
- Apă caldă gratuită, posibil mai ieftină
Sistemul geotermal vă încălzește apa de 2-3 ori mai eficient decât încălzirea convențională.
- Zgomot mai redus
Deoarece sistemul geotermic oferă și aer condiționat, nu este necesară o unitate exterioară tradițională zgomotoasă.
- Întreținere redusă
Pentru a menține sistemul în stare bună, este necesar să curățați precipitatorul electrostatic o dată pe lună. Sistemele geotermale nu conțin flăcări sau coșuri de fum și nu cresc riscul de incendiu sau otrăvire cu monoxid de carbon. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la explozii mortale de gaze naturale.
- Durată de viață
Durata medie de viață a unităților geotermale este de 20 - 25 de ani.
Este energia geotermală benefică pentru mediu?
Instalarea sistemului geotermal care înlocuiește sistemul de combustibili fosili va reduce imediat emisiile cu 50%, echivalentul plantării de copaci într-o zonă de un sfert de hectar.
Care este viitorul energiei geotermale?
Durata medie de viață a unităților geotermale este de 20-25 de ani.
Energia geotermală are un viitor foarte promițător. Rentabilitatea energiei geotermale va continua să se îmbunătățească odată cu modernizarea tehnologiei geotermale și creșterea prețurilor combustibililor fosili.