Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Gresie pentru baie

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în gresie de baie. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

40320 de profesioniști

72369 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

226 512 descărcări de aplicații

Gresie pentru baie

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Gresie pentru baie? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Introduceți doar o solicitare.

Vezi si:Preț

40320 de profesioniști

72369 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

226 512 descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Gresia pentru baie

Tot ce trebuie să știi despre alegerea gresiei pentru baie

Când vine vorba de alegerea plăcilor de gresie pentru baie, decizia despre aspectul și senzația pe care dorești să le obții este dictată exclusiv de plăcile pe care le alegi. Baia este unul dintre cele mai importante spații din casă pentru familii și oaspeți. Poate deveni o experiență plăcută cu o selecție uriașă de culori, dimensiuni, stiluri, forme, finisaje și materiale din care să alegi. Datorită experienței și cunoștințelor noastre extinse în industria gresiei și pietrei, te vom ghida prin tot ceea ce trebuie să știi despre alegerea gresiei din baie.

SFATUL NR. 1: ALEGE MATERIALUL

Atunci când alegi gresie pentru baie, este important să cunoști diferitele tipuri de materiale și pentru ce sunt potrivite.

Iată cele mai uzuale tipuri de gresie utilizate în băi:
Plăci ceramice

Plăcile ceramice sau ne-porțelanate sunt perfecte pentru bucătării, băi, subsoluri, verande, spălătorii și alte camere predispuse la umiditate. Plăcile ceramice sunt de obicei realizate din lut roșu, maro sau alb, care este ars într-un cuptor și finisat cu o glazură durabilă care creează o culoare și un model pe suprafața plăcii. Datorită suprafeței vitrate, plăcile sunt dense și fără pori, ceea ce asigură caracteristicile de rezistență la pete, foc și alunecare. Gresia ceramică este potrivită pentru băile care au trafic ușor până la mediu și pot fi relativ predispuse la uzură și așchiere. Plăcile ceramice au, în general, o rată scăzută de absorbție a apei, făcând suprafața impermeabilă la apă și pete. Sunt disponibile variate mate, satinate, lucioase și șlefuite, ceea ce îți oferă o mulțime de opțiuni pentru pereții și podelele băii tale. Sunt foarte ușor de curățat și întreținut. Cu o îngrijire bună, plăcile ceramice sunt unul dintre cele mai longevive produse de pe piață, din acest moment.

Plăci de porțelan

Plăcile de porțelan oferă avantaje mari în ceea ce privește designul. Structura puternică oferă idei nenumărate pentru aplicații în interior și exterior. Plăcile de porțelan poartă culoarea și modelul de-a lungul întregii grosimi, ceea ce le face mult mai dure și mai dense. Sunt potrivite pentru orice aplicare pe pereți sau pardoseli, în spații comerciale cu trafic intens sau în casă. Sunt excelente pentru băi, din perspectiva rezistenței la uzură, cauzată de membrii familiei sau de animale de companie. Suprafață este rezistentă la pete, zgârieturi, fiind ușor de curățat și întreținut.

Plăci de piatră

Dacă intenționezi să obții un aspect mai natural, există multe opțiuni când vine vorba de plăci de piatră naturală. Plăcile din piatră naturală au multe culori și stiluri. Cele mai des utilizate sunt marmura, calcarul, travertinul, ardezia și granitul. Este important să reții că plăcile din piatră naturală sunt poroase, ceea ce înseamnă că sunt predispuse să absoarbă apa, lubrifianții și petele. Etanșarea plăcii după așezare și întreținerea regulată vor asigura aspectul impecabil și vor preveni petele sau deteriorarea. Etanșarea ajută la crearea unei bariere între apă și piatră pentru a preîntâmpina absorbția fluidelor în suprafață, asigurând durabilitatea. Pământul însuși este unul dintre cei mai buni producători de materiale, astfel încât vei avea garanția unei suprafețe solide, care este, de asemenea, plăcută din punct de vedere estetic. Frumusețea aspectului unic al pietrei naturale variază de la placă la placă, așa că ai în vedere că nu există două identice. Este important să eviți utilizarea înălbitorul sau a altor substanțe chimice agresive pe piatra naturală, deoarece acestea tind să deterioreze suprafața.

Mozaic

Mozaicul este excelent pentru crearea unei ambianțe unice în orice baie. Cu posibilități nelimitate de culori, stiluri și dimensiuni, vei fi cu siguranță fermecat. Nimeni nu poate nega cât de grozav arată plăcile de mozaic, dar atunci când sunt umede, acestea pot să fie destul de alunecoase. Atunci când alegi plăci de mozaic pentru pardoseala băii, asigură-te că verifici standardele de alunecare și garanția. Plăcile de mozaic din sticlă sunt relativ ușor de curățat, dar reține că mai multe linii de chit, înseamnă mai mult timp pentru curățenie!

SFATUL NR. 2: EVALUAREA NIVELULUI DE TRAFIC

Opțiunile pentru placarea zonelor umede pot fi cu adevărat uimitoare! Culorile, dimensiunile și finisajele sunt nenumărate! Cu toate acestea, cheia este să alegi o gresie care are un grad ridicat de rezistență. Plăcile sunt supuse unui test de alunecare, care evaluează caracteristicile de frecare ale suprafeței pentru a determina cum se potrivesc în fiecare mediu. Testul măsoară rezistența la uzură pe termen lung, pe toată durata de viață a podelei, ținând cont de procesul de aplicare, caracteristicile de uzură, întreținerea și nivelul de traficul așteptat. Tabelul următor te va ajuta să alegi plăci pentru uz rezidențial sau comercial.

Evaluare PEI Clasa 1 (fără trafic) - recomandată pentru utilizare pe perete numai în locații rezidențiale și comerciale.
Evaluare PEI clasa 2 (trafic ușor) - recomandată pentru utilizare pe perete și podea în baie.
Evaluare PEI clasa 3 (trafic ușor spre mediu) - recomandată pentru suprafețe, pereți și podele unde se așteaptă trafic normal.
Evaluare PEI Clasa 4 (trafic mediu spre intens) - recomandată pentru toate locațiile rezidențiale, precum și pentru instituțiile comerciale și de dimensiuni mici.
Evaluare PEI clasa 5 (trafic foarte intens) - recomandată pentru toate locațiile rezidențiale, precum și pentru cele comerciale și instituționale cu trafic intens. Majoritatea plăcilor de porțelan au un rating PEI de 5, ceea ce le face să fie cele mai rezistente plăci de pe piață.

SFATUL NR. 3: ALEGE DIMENSIUNEA GRESIEI

Regula atunci când proiectezi o baie este să ții cont, mai întâi, de dimensiunea camerei. Plăcile de format mare arată uimitor atât pe pereți, cât și pe podele, și oferă unei băi mari un finisaj impecabil. Cu toate acestea, pentru băile mai mici, îți recomandăm, de exemplu, un model rotund sau plăci de mozaic. Dacă dispui de un spațiu limitat, un model de diamant supradimensionat pe podeaua băii poate crea linii diagonale dintr-o parte într-alta a camerei, făcând-o să pară mai mare decât este de fapt. Ar putea părea contradictoriu, dar alegerea plăcilor mai mari pentru o baie mică funcționează deoarece sunt mai puține îmbinări adăugate și astfel se creează iluzia unui spațiu mai mare.

Plăcile de format mare sunt excelente pentru a sublinia dimensiunea unei băi, pentru a o face să pară alungită. Atunci când alegi plăci pentru duș, trebuie să ții cont de tipul de scurgere instalat în baie. Dacă alegi plăci mari într-o baie cu spațiu limitat, vei descoperi că sunt necesare mai multe îmbinări la duș, care vor arăta dezordonat și haotic. Dacă folosești șine de scurgere la duș, vei găsi diverse plăci, mari sau mici, neregulate, pătrate sau dreptunghiulare, și chiar plăci de format mare se vor potrivi pentru a menține stilul! Canalele de scurgere sunt o alegere populară pentru discreție și necesită o cantitate minimă de gresie, ceea ce înseamnă timp redus pentru curățarea chitului. Înainte de a alege o gresie care poate să nu fie potrivită pentru baia ta, îți recomandăm să discuți cu cel care face aplicarea.

SFATUL NR. 4: REGULI DE CULOARE

Una dintre cele mai interesante etape atunci când alegi gresia este selectarea culorii care să se potrivească stilului și personalității tale. Cu toate acestea, de regulă, culoarea joacă un rol important în proiectarea unui mediu plăcut sau a unei oaze răcoroase și liniștite.

Culorile închise adaugă căldură și ascund urme de murdărie în baie, dar pot da și impresia unui spațiu închis. Prin urmare, este important să fii atent la culorile mai închise. Ia în considerare adăugarea unor plăci lucioase pe perete pentru a crea și spori iluzia spațiului. Placa lucioasă are un caracter reflectant și tinde să arate mai luminos atunci când este asociată cu scheme de culori mai întunecate.

Tonurile neutre de culoare sunt excelente pentru menținerea unui design simplu și natural, care va face din accesorii punctul central al băii. Culorile neutre mai deschise sunt excelente pentru băile mici, făcând spațiul îngust să pară mai spațios și mai deschis.

Când cauți plăci pentru baie, uneori toate pot părea la fel, dar este important să știi că diferențele de nuanță afectează aspectul general (sau pot duce chiar un rezultat dezastruos!). Consultanții noștri experimentați în domeniul designului interior îți vor oferi sfaturi tehnice profesionale și te vor ajuta să obții rezultatul perfect pentru baia ta.

SFATUL NR. 5: IA ACASĂ O MOSTRĂ ÎNAINTE DE A CUMPĂRA

Un lucru pe care îl recomandăm este să aduci acasă o mostră din gresie. Chiar dacă ai impresia că ai ales gresia 100% corect, este întotdeauna o idee bună să iei cu tine acasă placa selectată și să vezi cum va arăta culoarea, dimensiunea și suprafața plăcii în spațiul efectiv. Culoarea plăcii poate arăta complet diferit în funcție de lumina din baie, fie că este vorba de lumină naturală, ambientală sau fluorescentă. Aspectul complex al luminii este inconsecvența, deoarece poate depinde de momentul zilei și de mediu.

SFATUL NR. 6: MĂSOARĂ CORECT

Nu este nimic mai rău decât să alegi gresia pentru casă, iar când o așezi să constați că nu are dimensiunea potrivită! Când renovezi o casă, ia în considerare forma și aspectul camerei, dar și modul în care se îmbină cu restul spațiului.

Regula generală atunci când așezi o placă de gresie de 300 × 600 este să stai în ușa băii și să ai peretele din spate așezat orizontal. Se recomandă așezarea muchiei de 600 mm pe orizontală, astfel încât să fie la același nivel cu gresia. Cu toate acestea, fiecare baie are dimensiuni diferite și un aspect apare.

Plăci verticale

Dacă baia ta este mică și îngustă, cu tavane joase, îți recomandăm să așezați plăcile pe verticală pentru pune în valoare înălțimea disponibilă. În loc de plăci mici, alege plăci de 300 × 600 sau mai mari - cu cât se văd mai multe linii de chituire, cu atât spațiul poate părea mai mic și aglomerat.

Plăci orizontale

Dacă baia are o dimensiune limitată, dar tavane înalte, așezarea orizontală a plăcilor de podea va crea iluzia lățimii, ceea ce va face spațiul să arate mai deschis. Orice gresie dreptunghiulară va evidenția spațiul, deoarece ochii sunt atrași de liniile orizontale, care fac spațiul să pară mai mare și mai lung decât este cu adevărat!

Aplicarea aceluiași tip de placă pe pereții și podelele băii va crea iluzia unui spațiu mai mare și mai deschis.