Contactați 10 profesioniști
Hidroizolarea teraseiTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Hidroizolarea terasei? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Floryn-Mihai G.
Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti
Sorin A.
Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat
Ștefania C.
ZUGRAVELI - IMPROSPATARE - IGIENIZARE A LOCUINTEI Va oferim servicii de calitate la preturile cele mai mici de pe piata plus garantia lucrarilor. Efectuăm instalatii electrice,fotovoltaice,construcții case la roșu și la cheie,diverse demolări. Oferim contract,factura si chitanta pentru serviciile efectuate. PLATA SE VA FACE ESALONAT PE ETAPE . Mottoul meu : Gandeste,crede,viseaza,indrazneste si ai sa realizezi imposibilul.
Cosmin T.
Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.
Lungu T.
Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul
Cum se izolează un balcon sau o terasă
La implementarea sistemelor de impermeabilizare pe balcoane sau terase, este important să puteți evalua și apoi să alegeți sistemul de impermeabilizare cel mai potrivit pentru situația actuală , indiferent dacă este vorba de construcție nouă sau repararea unei probleme existente. Prin urmare, este necesar să fim conștienți de acest lucru și să acordăm o atenție specială tuturor detaliilor și înțelegerii lor exacte, care în majoritatea cazurilor sunt puncte și locuri critice prin care apar scurgeri de apă și care cauzează probleme ulterioare.
Ce trebuie făcut înainte de hidroizolarea balconului sau terasei?
În primul rând, este necesar să se evalueze proprietățile existente ale zonei reparate, deoarece, în funcție de starea de conservare a balconului sau terasei, pe care doriți să îl reconstruiți, există diferite soluții posibile și pași diferiți care trebuie rezolvate.
Primul lucru de evaluat este starea existentă. aceasta înseamnă evaluarea stratului vizibil și care este, de asemenea, cel mai ușor de examinat. Această evaluare poate fi făcută, de exemplu, verificând dacă conexiunile sunt consistente, intacte sau lipsesc. În majoritatea cazurilor, apa începe să se scurgă prin articulații și, prin urmare, aici se află cea mai mare lipsă de efect de impermeabilizare a tratamentului de suprafață.
Ca urmare, apa începe să se deterioreze în întregime cu daune grave altor elemente importante. În paralel, este posibil să se verifice starea stratului de podea, în special în ceea ce privește fisurile sau scurgerile, care permit infiltrarea apei și crearea unor zone cu probleme.
În primul rând, este necesar să se distingă dacă este necesar să se efectueze din nou o impermeabilizare cuprinzătoare sau este suficient să se abordeze renovarea sistemul de impermeabilizare existent al balconului sau terasei. Această distincție ne permite să înțelegem la ce nivel de impermeabilizare trebuie să intervenim.
În timp ce în primul caz implementarea sistemului de impermeabilizare este mai simplă, în cazul reconstrucției este necesar să se treacă la analiza stării existente. În acest caz, se poate efectua doar un tratament minim invaziv, care constă inițial în îndepărtarea depunerilor sau a tratamentelor anterioare, cum ar fi cerurile și etanșanții, și apoi curățarea substratului cu un detergent neutru.
După uscare, izolația terasei poate fi reparată cu un etanșant extern adecvat, care ar trebui să aibă proprietăți excelente de impermeabilitate și, astfel, să garanteze integritatea stratului de finisare și, ulterior, întregul design. În cele din urmă, trebuie făcute unele ajustări, care sunt legate în principal de aplicarea produselor de impermeabilizare, în special în locurile cu cel mai mare risc de scurgere, cum ar fi îmbinările și diverse îmbinări. Acest lucru este important pentru a vă asigura că hidroizolația fiecărui izolator de balcon sau terasă se realizează după o astfel de intervenție.
Impermeabilizarea balconului
Din momentul în care este clar că apa pătrunde prin stratul izolant al balconului sau terasei, procedăm la refacerea sistemului de impermeabilizare. Îndepărtăm stratul superior ireparabil și deteriorat împreună cu stratul de lipici și stratul impermeabil care protejează șapa.
Din acest strat oferim o nouă impermeabilizare a șapei cu produse lichide impermeabile și lipirea ulterioară a izolației. nou substrat de acoperire și chitu cu proprietăți de impermeabilizare special concepute pentru utilizare la exterior. îmbinările și materialul din care sunt realizate. Totul depinde de tipul de pardoseală pe care doriți să îl aplicați pe balcon sau terasă.
Pardoselile mari cu gresie sunt utilizate din ce în ce mai mult. astfel articulațiile și chitul trebuie adaptate astfel încât să nu provoace posibile fisuri în podea și să minimizeze riscul de scurgere.
Un alt element care necesită o atenție specială sunt pragurile. În principal conexiunea dintre balcon sau terasă și ușile ferestrelor care leagă exteriorul cu interiorul casei. De regulă, interiorul casei este cu cel puțin 2,5 cm mai înalt decât nivelul balconului, deși din motive estetice sunt realizate din ce în ce mai mult la același nivel de înălțime, astfel încât funcția de drenare a apei de ploaie este ușor suprimată.
Când vine vorba de tratarea detaliilor precum colțurile de perete și podea, rosturile de dilatare sau canalele de scurgere, sunt de obicei create elemente speciale care sunt utilizate cu diferitele sisteme de impermeabilizare propuse. Aceste sisteme asigură și protejează puncte de impermeabilizare suplimentare, în care riscul de scurgere este întotdeauna mai mare datorită complexității lor speciale și complexității de amplasare și construcție.
Proprietățile produsului ideal pentru hidroizolarea unui balcon sau terasă < / h5> • aplicarea unui strat de material care protejează hidroizolarea de acțiunea stratului de distribuție a sarcinii,
• formarea stratului de distribuție a sarcinii,
_ x000D_ • aplicarea unui sistem de impermeabilizare pentru protecția șapei, care este compatibil cu aplicarea ulterioară a adezivilor pentru plăci,
• aplicarea unui strat cu un adeziv adecvat în acest scop,
• îmbinarea îmbinărilor de țiglă cu un material adecvat cu proprietăți de impermeabilizare pentru a preveni scurgerile prin îmbinări,
• posibilele finisaje oferă un finisaj suplimentar de impermeabilizare.
Terasa are o problemă, rezolvă-o!
Terasele sau acoperișurile care sunt, de asemenea, concepute pentru mers pot avea probleme cu umiditatea. Există mai multe metode pentru hidroizolarea unei terase, dar toate respectă același principiu. Pregătește-te pentru petreceri și alte evenimente pe care le planifici vara aceasta.
Pregătirea podelei de pe terasă
apoi încep problemele cu scurgerea apei. Dacă sunteți conștienți de această problemă, este timpul să impermeabilizați terasa, nu numai pentru a obține o nouă fațadă, ci și pentru a o face mai rezistentă la umiditate. Înainte de impermeabilizare, este foarte important să pregătiți suprafața podelei sau terasei astfel încât să fie curată, netedă, nivelată și cât mai liberă de praf.
Suprafața trebuie să fie curată, fără grăsimi, mucegai, dar și material liber. Excludeți toate urmele de mușchi, buruieni și impurități acumulate în articulații. Ar fi util dacă am putea pulveriza rădăcinile plantelor cu un produs împotriva ierbii pentru a evita creșterea și creșterea lor.
Atenție la punctele speciale
90% a defectelor Hidroizolarea terasei este cauzată de defecte cunoscute sub denumirea de puncte singulare. Aceasta include drenuri, îmbinări între pereți și podele, îmbinări de dilatare, pereți verticali, margini perimetrice etc. Pentru a nu scăpa de atenția noastră, este important să le mapăm și să le marcăm corespunzător. Tratamentul lor va depinde de starea în care se află, dar, în general, este ideal să întăriți bine aceste puncte cu un geotextil și un strat dublu de protecție impermeabilizantă. În cele din urmă, trebuie să luăm în considerare și panta acoperișului în sine și drenajul acestuia.
Materiale pentru o terasă impermeabilă
1. Acoperire elastică.
O puteți folosi chiar și atunci când există umiditate pe suprafața de reparat și o puteți vopsi. Este gata de utilizare aproape oricând și se vindecă la temperatura camerei în contact cu umiditatea aerului.
Ideal pentru hidroizolarea și repararea acoperișurilor, teraselor și a acoperișurilor. Acest produs este ușor de utilizat, deoarece este aplicat cu pensula sau cu role. Trebuie aplicate două straturi de produs, așteptați 12 până la 24 de ore între prima și a doua straturi până când produsul este complet uscat.
Nu uitați să-l întăriți la fiecare punct problematic pentru a evita problemele viitoare!
2. Instrumente
Perie sau rolă. Purtați mănuși și, în caz de pete, spălați-le cu detergent industrial în timp ce petele sunt încă proaspete și uscate.
3. Întreținere și curățare
Curățați cu apă sub presiune, furtun sau similar.
Izolarea acoperișurilor plate și a teraselor
Impermeabilizarea teraselor este o problemă complexă în construcția clădirilor, în principal deoarece suprafețele sunt plane, ceea ce înseamnă că apa nu se poate scurge rapid din clădire, va curge lent sau se va acumula la suprafață, creând oportunități ideale pentru infiltrații. În plus, aceste suprafețe plane necesită gropi de colectare și canale prin care apa poate curge înainte de a intra în conductele verticale de drenaj, care sunt o altă sursă majoră de scurgeri. Ca urmare, suprafețele aspre ale teraselor nu sunt bune pentru hidroizolație, deoarece promovează mișcarea lentă sau acumularea mare de apă. Suprafețele netede sunt mult mai bune și mult mai eficiente la scurgerea apei.
Cu cât panta terasei este mai mare, cu atât este mai bună. Pentru terase, se recomandă o pantă de 1 până la 100 sau chiar mai abruptă. Cel mai bun mod de a impermeabiliza o terasă plană este să folosești o folie de impermeabilizare. Este un strat subțire de material impermeabil, care este continuu și nu dă apă nici o modalitate de a pătrunde în structură. Membrana este așezată deasupra plăcii de construcție. Materialul de umplere este plasat deasupra membranei. Materialul de umplere este necesar pentru a atinge panta terasei. Această pantă duce la ieșiri. Stratul final este tratamentul de suprafață. Poate fi o țiglă, o piatră sau orice material care poate rezista condițiilor externe. Tratarea suprafeței în sine și straturile de umplere nu contribuie la hidroizolație.
Zone critice
Există mai multe zone critice ale hidroizolației în care eșecul este posibil să eșueze. Acest lucru se întâmplă la orificiile de evacuare, numite și arbori de drenaj, în care apa este colectată înainte de a curge în conductele de drenaj. Dacă apare o defecțiune, aceasta nu poate fi eliminată cu ușurință, deoarece stratul nu este accesibil. Pentru a corecta defecțiunea, lucrătorii vor trebui să demonteze suprafața podelei și materialul de umplere, pentru a repara sau înlocui întregul strat deteriorat și a pune din nou straturile superioare pe el. experiențe. Este o idee bună să lăsați o astfel de muncă pe seama maeștrilor pentru a evita această problemă în viitor.