Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Coșar
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.353 de profesioniști
5.209 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Coșar

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Coșar? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori21.820 furnizori din zona dvs.
profile image

Sergiu Gabriel L.

Companie
Comuna Dumbrăvița
4,9
Zugrav, zugrăveli

Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Irinel Răzvan C.

Companie
București
4,8
Instalator sanitar

Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Alexandru Alin L.

Liber profesionist
Sector 3
4,7
Renovare apartament

Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Costel C.

Companie
București
4,5
Zugrav, zugrăveli

Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Petre Alin S.

Liber profesionist
București
4,5
Instalație electrică

Executăm finisaje și amenajări interioare precum și aplicare microciment pentru apartamente, case, spații comerciale sau industriale, având întotdeauna o atenție sporită asupra modului de lucru și ordinea în care executăm fiecare lucrare. Pe lângă lucrările de renovare executate placare cu gresie , zugrăveli , diferite finisaje precum si rigips sau tencuială, Renovări Locuințe asigură execuția și montajul lucrărilor de instalații electrice, termice și sanitare, la cel mai înalt nivel de performanță și satisfacție pentru clienții noștri. Dacă vrei să te bucuri de o echipă de profesioniști, care îți recomandă materiale calitative și propuneri optime pentru lucrări remarcabile, Renovări Locuințe este soluția ideală pentru tine.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Ioan G.

Companie
București
4,3
Instalator, meșter acoperiș

Companie specializata in acoperisuri. Lucrăm în domeniu de peste 15 ani. Ținem cont de părerile clientului și, cel mai important, de calitatea și detaliile serviciilor oferite. Firma noastră oferă servicii complete de evaluare, proiectare demontare și montare acoperișuri☀️ 🌧️❄️⚒️⚒️⚒️

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Cosmin T.

Companie
Brașov
4,1
Zidărie

Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Lungu T.

Liber profesionist
București
4,0
Renovare apartament

Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
Vedeți mai mult
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Cât de des trebuie curățat coșul de fum?

O întrebare care poate părea simplă la prima vedere, dar găsirea unui răspuns este mai dificilă decât pare. Conform standardelor americane, coșurile, șemineele și orificiile de aerisire ar trebui să fie inspectate cel puțin o dată pe an pentru a verifica starea acestora, mai precis nivelul de murdărie sau de depuneri. Curățarea, întreținerea și reparațiile trebuie efectuate de îndată ce s-a constatat problema. Acest standard de siguranță al Statelor Unite ale Americii este stabilit pentru a lua în considerare o abordare corectă a problemei. O astfel de abordare ar trebui adoptată și în Europa. Puteți spune că nu folosiți șemineul des, iar acest control nu este necesar. Totuși, se întâmplă chiar contrariul - diverse animale se pot așeza în el, păsările își construiesc cuiburi, iar astfel există poluare și degradare suplimentară ce poate face periculoasă utilizarea unui șemineu sau a vetrei.

American Chimney Safety Institute recomandă ca șemineele deschise din cărămidă să fie curățate atunci când înălțimea funinginii acumulate ajunge la 1/8 din înălțimea coșului de fum sau chiar mai repede dacă există o glazură în coș. În acest caz, coșul de fum poate fi deteriorat sau focul se poate răspândi în zona din apropiere. Șemineele produse industrial trebuie curățate de îndată ce există o acumulare semnificativă de funingine. Prezența lor determină aciditatea mediului, iar astfel reduce viața șemineului.

Șemineul meu are un miros pregnant, în special vara. Ce pot face în acest sens?

Mirosul este cauzat de depunerile de creozot, un produs natural secundar al arderii. Mirosul pregnant este cauzat de umiditatea ridicată și de multe ori din cauza aerului condiționat care este pornit în permanență. Curățarea temeinică a coșului de fum poate ajuta, dar de cele mai multe ori, nu elimină complet problema. Există, totuși, pe piață, mirositoare concepute special pentru coșurile de fum care suprimă mirosurile sau în lipsa acestui produs, bicarbonatul de sodiu sau așternutul de pisici poate fi folosit în șemineu deoarece acestea absorb mirosurile. Adevărata problemă este, de fapt, aerul aspirat de coș care este legat de presiunea din casă. Prin urmare, este recomandat să aveți o casă echipată cu o recuperare a aerului de calitate sau să reduceți fluxul de aer care trece prin coș, folosind o garnitură suplimentară sau un amortizor.

Când pornesc focul în șemineul de pe podea, fumul vine și din șemineul de la parter.

Această problemă este asociată cu casele etanșe moderne. Acestea sunt proiectate pentru a fi rezistente la intemperii și nu au un schimb natural de aer. Când utilizați șemineul, aerul este extras din interior până când apare o problemă cu aspiratorul. De aceea, focul folosește aerul din șemineul neutilizat de la parter și îl face să pufăie. Dacă aveți o casă etanșă la aer, cel mai simplu mod este să configurați o nouă sursă de aer către casă pentru a evita problema vidului. Aceasta elimină nu numai problema fumului, ci și a monoxidului de carbon periculos. O altă posibilitate de a rezolva această situație este instalarea unui clapet superior pe un șemineu care nu este utilizat.

Am încălzire pe gaz. Este necesară și verificarea acestui tip de coș de fum?

Indubitabil. Deși gazul este definit ca fiind așa-numitul combustibil curat, coșul de fum poate deveni inoperabil din cauza cuiburilor de păsări și al altor impurități care pot bloca canalul de fum. Cazanele moderne pot avea o problemă cu canalele de ardere convenționale, concepute ca guri de aerisire pentru generațiile mai vechi de cazane. Vă recomandăm să le verificați pentru prezența monoxidului de carbon.

FAQ:

Ce este creozotul de nivel 3? Am o proprietate veche de 80 de ani care a fost închiriată pentru o perioadă lungă de timp. Locuiesc aici de cinci ani și folosesc șemineul de patru ani. Nu știu când a fost curățat ultima dată coșul de fum (ar putea fi decenii). De aceea, am angajat un coșar care mi-a spus că nivelul de creozot din coșul de fum este foarte mare (nivelul 3). A mai spus că există depuneri pe cărămizi și în camera de fum care pot fi periculoase. Mi-a recomandat două metode: curățarea cu acid, care, în opinia acestuia, nu este complet fiabilă pentru că funcționează cel mai bine la temperaturi peste 7 °C și, în același timp, folosește o substanță chimică pentru arderea focului, ceea ce ajută la reducerea formării creozotului. Mi-a arătat depunerile din coș și totul părea clar. Cu toate acestea, nu am auzit niciodată de curățarea cu acid și nici nu am găsit informații despre această metodă.

Ceea ce ați descris sună foarte reprezentativ. În plus față de curățarea chimică pe care ați menționat-o, există și substanțe chimice profesionale sub formă de pulbere care vor ajuta la schimbarea și slăbirea structurii creozotului format. Ulterior, poate fi îndepărtat mai ușor de către un profesionist cu ajutorul unei pensule. Ambele tipuri de produse necesită o anumită cantitate de căldură pe care o puteți crea chiar și într-un șemineu mic. Dacă creozotul este gumos, singura modalitate de a face față acestuia este prin tratamentul chimic sau prin aplicarea acidului. Curățarea cu acid nu este utilizată în mod obișnuit deoarece e mai greu de aplicat și trebuie neutralizată după câteva zile. Dacă suprafața creotozului este mai dură, crăpată sau se rupe la impact, se recomandă curățarea acesteia folosind o curățare rotativă.

De unde știu că mi-a curățat coșul de fum? În trecut, coșarii angajați ieșeau întotdeauna pe acoperiș, verificau marginea coșului de fum, mortarul, rezistența coșului și apoi curățau coșul de fum din vârful casei. Coșarul a venit, s-a uitat în șemineu de jos și a spus că șemineul nu are nevoie de curățenie deoarece cărămizile se vedeau clar. L-am rugat să-l curețe oricum. A făcut-o cu ajutorul unei perii de sârmă și, pur și simplu, a scos toate depunerile de lângă gaura principală a șemineului fără a curăța coșul de fum din părțile superioare. Nu credeți că acest coșar a fost plătit pentru o muncă pe care, de fapt, nu a făcut-o într-un mod temeinic?

Dacă dumneavoastră ați cerut o curățare completă a coșului de fum și ați primit doar o curățare completă a cărămizilor, nu ați primit serviciul pentru care ați plătit. Curățarea completă a coșului de fum include întotdeauna curățarea atât a unei conducte de coș, cât și a unei camere de fum.

În viitor, solicitați inspecția și curățarea coșului de fum de nivelul 1. Dacă coșarul nu știe ce îi cereți, găsiți unul care să vă poată oferi acest serviciu.

Cât de des se întâmplă să nu fie posibil, chiar și cu o lanternă, să vezi întregul interior al coșului de fum? Există cerințe standard de construcție pentru coșuri și șeminee pe care să nu le puteți privi pur și simplu într-un șemineu și să vedeți cerul sau acoperișul coșului de fum?

Coșurile de fum sunt permise cu o abatere de 30 de grade. În majoritatea cazurilor, nu aveți ocazia să observați direct întregul coș. Atunci când evaluați starea coșului de fum, este adesea necesar să faceți o scanare video. Înălțimea coșului de fum nu este semnificativă. Există o mare diferență între inspecția vizuală de bază și scanarea video, chiar și în hornurile scurte.

Căptușelile de coș din oțel inoxidabil au nevoie de izolație?

Inserțiile pentru aparatele cu gaz și ulei nu necesită izolație, deci nu veți avea probleme cu instalarea lor și eventualele reclamații. Datorită temperaturilor mai scăzute și a transferului de căldură, nu există niciun risc de incendiu în materialele din jur. Cu toate acestea, cele utilizate în combustia solidă necesită izolare. Dacă materialele inflamabile sunt în contact cu coșul de fum, există reglementări care permit instalarea căptușelii în șeminee cu așa-numita valoare zero. Aceasta înseamnă că poate exista o distanță zero de părțile interioare ale coșului și o distanță zero de părțile exterioare ale coșului de fum. Izolația în acest caz este, de exemplu, o pătură din lână, mică expandată sau zidărie. Există mai mulți producători care vând inserții pentru șemineu pentru utilizare fără izolație, îndeplinind cerințele de proiectare. Poate fi o problemă să aflați ce tip de căptușeală aveți în coș, pentru că veți distruge coșul de fum în sine. Este mult mai logic să izolați toate inserțiile în care este ars lemnul. Izolația este utilizată chiar și de aparatele cu gaz și motorină care au ieșiri către coșul exterior.

Ce este sigur să arzi în șeminee?

Doar lemn bine uscat.

Nu sunt sigur cum să fac să funcționeaze corect regulatorul (clapeta coșului de fum). Îmi puteți spune cum să o fac?

Aceasta este o întrebare foarte frecventă. Dacă clapeta nu funcționează corect sau este închisă, poate exista o situație în care veți avea toată casa plină de fum, iar în cel mai rău caz, va izbucni un incendiu. O clapă este o placă metalică pliabilă sau o supapă care este utilizată pentru a sigila un șemineu atunci când nu este utilizat. Asigurați-vă că este întotdeauna deschis atunci când utilizați șemineul.

Care este atitudinea ta față de curățarea coșului de fum uscat?

La curățarea coșurilor de fum există riscuri cauzate de manipulărea necorespunzătoare a substanțelor chimice. Aceste produse sunt adesea promovate pentru capacitatea lor de a îndepărta, în mod eficient, creozotul din coș în timpul procesului de ardere. Utilizarea acestor agenți nu poate înlocui curățarea mecanică convențională a coșului de fum deoarece nu oferă un nivel standard de protecție pentru sistemul coșului de fum. Anunțurile pentru aceste produse induc în eroare consumatorii într-un fals sentiment de securitate. Cele mai bune rezultate se obțin prin inspecția periodică a unui coșar profesionist care curăță mecanic întregul coș și, în același timp, poate dezvălui probleme ascunse în construcția coșului de fum. Curățarea mecanică îndepărtează stratul de creozot și reduce funinginea. Un număr mare de șeminee nu oferă o cale directă de la șemineu la exterior.

Produsele chimice concepute pentru curățarea coșurilor de fum nu sunt noutăți. Unele sunt, de fapt, folosite de coșari profesioniști, dar întotdeauna împreună cu curățarea mecanică cu o perie de sârmă. În unele cazuri, creozotul prea dur sau lipicios nu poate fi îndepărtat doar prin periaj complet. Sub supravegherea unui meșteșugar calificat, pot fi folosiți agenți de curățare chimici pentru a schimba compoziția creozotului într-o stare fragilă sau pulverulentă pentru a facilita îndepărtarea mecanică a acestuia. CSIA recomandă întotdeauna curățarea mecanică a coșului de fum și o evaluare completă a funcționalității sistemului de coșuri de către profesioniști cel puțin o dată pe an.