Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Gratuit

Căutați profesioniști inteligenți

Iazuri
Depunerea proiectelor este gratuită
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.384 de profesioniști
5.270 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Iazuri

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Iazuri? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori16.249 furnizori din zona dvs.
profile image

Sergiu Gabriel L.

Companie
Comuna Dumbrăvița
4,9
Zugrav, zugrăveli

Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
profile image

Floryn-Mihai G.

Liber profesionist
Voluntari
4,8
Zugrav, zugrăveli

Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
profile image

Sorin A.

Liber profesionist
Voluntari
4,7
Zugrav, zugrăveli

Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
profile image

Chiril Adrian A.

Liber profesionist
Domnești
4,2
Muncă în grădină și în aer liber

Prestez servicii de gradinarit: - Montare sistem de irigat -Plantare Gazon - Tuns mecanizat (trimmer/mașina de tuns iarba) - Toaletat copaci - Igienizare terenuri - Defrișat arbuști -Curatare pomi fructiferi -Curatenie Generala Pentru mai multe detalii vorbim la telefon

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
profile image

Lungu T.

Liber profesionist
București
4,0
Renovare apartament

Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
profile image

Danciu N.

Companie
Popești-Leordeni
4,0
Instalator sanitar

Alaturi de sotul meu formam o echipa cu o vasta experienta in domeniul costructii dar si cel al instalatiilor sanitare avem peste 6 ani de experienta in domeniu si va putem sa va indepliniti orice proiect

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Depunerea proiectelor este gratuită
Vedeți mai mult
Informatii utileCe trebuie sa stii

Iazuri de grădină

Iazurile de grădină nu sunt doar decorative - sunt cheia conservării naturii. Păsările de grădină, insectele polenizatoare și alte creaturi au nevoie de apă pentru a supraviețui. Și în orașele noastre pavate, această apă este adesea puțină.

Vreți un iaz cu aspect natural?

Iazurile de grădină pot fi, de asemenea, un loc unde vă puteți gândi si relaxeaza-te. Există ceva foarte liniștitor în ceea ce privește apa.
Unele dintre aceste idei sunt pentru iazuri noi, dar altele sunt pentru a adăuga ceva special iazului dvs. actual de grădină.

Iazuri de grădină „naturale” Încep cu cel mai simplu iaz de grădină cu tehnologie nepretențioasă. Aceste iazuri sunt literalmente doar găuri săpate în pământ, căptușite cu plastic extrem de durabil, înconjurând iazul (ținut în loc de pietre) și umplute cu apă. Puteți săpa singuri sau puteți angaja ( sau convinge) pe altcineva să o facă. Avantajul acestui tip de iaz este că poți construi anumite niveluri în el. Multe creaturi mici nu pot ieși dintr-un iaz înalt, iar plantele iazului cresc la diferite adâncimi. Așadar, a avea o „plajă” sau niveluri în trepte în iaz este un mare plus.
Sapă-ți propriul iaz de grădină

Iubita a săpat ea însăși acest iaz, l-a căptușit cu plastic durabil și l-au căptușit cu pietre. Are un diametru de aproximativ 6 metri și se află într-o grădină de jumătate de hectar.
Puteți achiziționa, de asemenea, căptușeli pentru iazuri cu niveluri gradate pentru a obține același efect. Acoperiți marginile căptușelii iazului cu pietre sau plantații. Acestea sunt denumite „căptușeli de iaz rigide preformate”

Dezavantajul acestui tip de iaz este că, în general, ocupă puțin mai mult spațiu și nu va fi potrivit pentru cele mai mici grădini.

Inserțiile preformate rigide sunt, în general, mai mici, dar trebuie să aveți grijă ca iazul mic să nu se usuce pe timp cald.

Iazuri de grădină din piatră sau cărămidă

Dacă doriți un efect de design mai mare, atunci veți avea nevoie (probabil) profesional de a construi un iaz de grădină din piatră sau cărămidă. Arată elegant și se potrivește în orice grădină.

Una dintre principalele probleme la care trebuie să vă gândiți atunci când planificați un iaz este dacă copiii ar putea cădea în el. Copilul mic se poate îneca în câțiva centimetri de apă.

Iazuri de grădină ridicate, potrivite pentru spații mici

Un mic iaz ridicat se va potrivi lângă ușa din spate. Crește plante acvatice în ea. De asemenea, are o grilă în partea de sus pentru a preveni căderea creaturilor mici.
Un iaz de grădină ridicat nu este 100% sigur, dar este probabil mai potrivit.

Un iaz de grădină ridicat ca element central al grădinii Un astfel de iaz ridicat din expoziție este un element central al unei mici grădini. Vă puteți relaxa pe marginea acestuia sau puteți lăsa acolo o cană de cafea.
Iazurile de grădină ridicate sunt deosebit de bune în grădinile mai mici, deoarece aduc designul la diferite niveluri și se încadrează în spații mici.
Iazuri de grădină clasice

Luați în considerare designul clasic al iazul tău. Liniile puternice și curate ale unui iaz clasic arată bine în timpul iernii, când reflectă tisuri vii în grădini.

Iazuri de grădină exotice

Cu tendința de astăzi către grădini „exotice” chiar în climatul blând al grădinilor, iazurile pot arăta ca niște jungle.
Pentru a crea un efect tropical, utilizați un amestec de plante cu frunze mari și alte plante rezistente, cum ar fi bambusul. Lasă-l să crească puțin pentru acel aspect sălbatic.

Mini iazuri

Mini iazurile se potrivesc în orice grădină și sunt uimitoare pentru viața sălbatică. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare mai mulți factori. Este important ca, de exemplu, sălbăticia să intre și să iasă și să se usuce și pe vreme caldă.

Are iazul tău nevoie de pompă?

Din experiența mea , nu aveți nevoie de iazul dvs. în mod necesar pompe, dar trebuie să-l păstrați bine oxigenat. Cumpărați plante oxidante pentru iaz. Melcii de apă mă ajută să-mi păstrez curatul mini-iaz. Unii grădinari susțin că melcii de apă mănâncă atât plante acvatice, cât și vegetație în descompunere.

Vreți un iaz sau un pește sălbatic?

Aceasta este o întrebare destul de complicată, dar răspunsul scurt este, că, dacă aveți pești de aur sau crap, vor mânca o mare parte din celelalte animale care se așează pe sau în iaz.

Unde să amplasați iazul

Găsiți un loc însorit pentru iazul dvs. pentru a atrage cât mai multe specii de animale.
Cel mai bine este să săpați iazul departe de copaci și arbuști, astfel încât frunzele să nu cadă în apă.
După scăldând, amfibienii sunt foarte fericiți să meargă direct la iarba înaltă, așa că lăsați-o să crească în apropiere. Puteți chiar să creați o grămadă de lemn pentru ca amfibienii să aibă un loc umed pentru hibernare.
Dacă nu aveți loc pentru un iaz, nu disperați - faceți în schimb un iaz cu mini containere.

Cum se construiește un iaz
  • Începeți săpând o groapă. Asigurați-vă că cel puțin o margine este ușor înclinată, astfel încât animalele să poată intra și ieși cu ușurință - dar nu doriți să înecați animalele. Este o idee bună să aveți secțiuni de nivel.
  • Faceți o parte mai adâncă a iazului din mijloc, cu cel puțin 60 cm adâncime, astfel încât să nu înghețe iarna. Acesta va ajuta la iernarea faunei sălbatice.
  • Căptușeala cu un strat de butil sau polietilenă în iaz sau alegeți metoda tradițională de placare cu lut.
  • Apa de ploaie este de departe cea mai bună pentru iazul dvs. . Nu are la fel de mulți nutrienți ca apa de la robinet, deci nu va fi atât de inundat cu plasă de azur. Dacă utilizați apă de la robinet, lăsați-o să stea câteva zile la început pentru a evapora ingredientele.
  • Alegeți plante oxidante, plutitoare, emergente și marginale. deoarece fiecare dintre ele servește unui scop creaturilor vii. Ca întotdeauna, localnicii sunt cei mai buni și includ: gălbenele de noroi, iris galben, garoafe, violet de apă și limnobiu. Utilizați o bază de date de plante locale pentru a afla ce se află în zona dvs.
  • Pestele auriu poate arăta frumos, dar vor mânca mormoloci. Aveți un iaz separat pentru pești.
  • Deși acest lucru este tentant, este mai bine să nu determinați singuri viața în iaz, deoarece ați putea răspândi în mod eronat boli sau introduceți specii invazive. Probabil că libelulele și fluturii vor sosi mai întâi și vor urma mai multe specii. clar și la începutul toamnei o parte curată a vegetației.
  • Buruienile pot fi dăunători. Nu utilizați substanțe chimice pentru a scăpa de ele, deoarece nu numai că veți ucide buruienile. Îndepărtați-l manual și lăsați-l pe marginea iazului, astfel încât toate creaturile să se poată întoarce în apă. Scoateți-l și lăsați o gaură de aer în gheață. Evitați spargerea gheții, deoarece reverberațiile pot perturba viața iazului.

Iazul din grădină adaugă frumusețe, eleganță și viață curții. Fie că este vorba despre un iaz, un rezervor pentru o cascadă sau doar o zonă de apă liniștită pentru meditație și gândire, un iaz de grădină este un punct focal care pune în valoare aproape toate grădinile. Dar crearea cu succes a unui iaz de grădină care arată natural, ajută la respectarea câtorva linii directoare de bază pentru a face construcția mai ușoară și a iazului mai ușor de întreținut. o gaură pentru un iaz de grădină, amintiți-vă că nivelul apei din iazul de grădină este la fel de înalt ca punctul cel mai de jos al perimetrului iazului. Cu alte cuvinte, întregul perimetru al iazului de grădină trebuie să fie cât mai aproape de aceeași înălțime. Acesta poate fi un punct care pare departe de a fi evident, dar atunci când sapi un iaz, acesta poate de multe ori scăpa de atenție. Deoarece nivelul exact nu este posibil, gândiți-vă la abateri și toleranțe. De exemplu, dacă alegeți o adâncime a iazului de 24 inci, abaterea circumferinței de la această înălțime ar trebui să fie cât mai mică posibil: doar un inci sau doi.

Decideți dacă iazul va fi superficial sau adânc

Adâncimea iazului de grădină este o decizie importantă care afectează costul și aspectul său final. Pe măsură ce iazul se adâncește, fundul devine mai puțin vizibil și pietrele nu sunt vizibile. Peștele se putea ascunde. Iazurile mai adânci necesită, de asemenea, utilizarea unei căptușeli de iaz scumpe suplimentare. În iazurile puțin adânci este mai bine să vedeți rocile decorative în partea de jos, iar peștii sunt mai pronunțați. Însă iazurile de mică adâncime tind să acumuleze alge mai repede, deoarece lumina poate ajunge la mai multă apă cu o intensitate mai mare. marmotă și aluniță, poate săpa găuri în peluză și grădină. Când ai un animal prădător în curte, tot pare să umple găurile. Dar problema depășește cu mult supărarea când apare un animal sub iazul de grădină și mușcă tamponul în iaz. Soluția este de a așeza o plasă metalică numită o cârpă de fier ca bază pentru fundul iazului și apoi aruncați câțiva centimetri de murdărie pe ea. Apoi, substratul ajunge pe stratul de murdărie. Dacă există și murdărie pe părți, ar trebui să așezați și o cârpă de fixare pe părți.

Echilibrați dimensiunea iazului cu dimensiunea căptușelii iazului
< p> Un iaz de grădină poate fi la fel de mare ca dimensiunea tamponului său. Căptușelile de iaz de calitate realizate din polimer de etilen propilen dien (EPDM) sunt foarte scumpe, în timp ce căptușelile din PVC sunt scumpe, dar nu la fel de scumpe ca EPDM. Într-un proiect care implică utilizarea de materiale gratuite sau ieftine, cum ar fi roci, plăci de beton, blocuri de ziduri de sprijin și elementul cu cel mai mic cost dintre toate, apa poate cheltui sute de dolari în spatele unui strat de căptușeală, o perspectivă descurajantă. Dacă bugetul dvs. este limitat, atunci costul căptușelii iazului va determina întotdeauna dimensiunea iazului. Pe de altă parte, ați putea descoperi că merită să investiți un pic de bani în plus într-un proiect atât de vizibil. forma iazului, puteți adăuga curbe și orificii speciale care credeți că vor oferi iazului de grădină un aspect unic. Dar aceste nuanțe subtile sunt adesea înmuiate și netezite cu fiecare fază ulterioară a procesului de construire a iazului. Adăugarea unui tampon, căptușeală, pietre la baza iazului și, în special, pietre de-a lungul țărmului iazului, contribuie la acest proces de înmuiere. Gândiți-vă la formele de bază.
Adăugați un flux de top la designul dvs.

Dacă nu locuiți într-un climat uscat și uscat, lacul dvs. se va revărsa inevitabil. Totuși, acest lucru se poate întâmpla și în zonele uscate când umpleți furtunul și lăsați piesa să scape. În loc să se varsă și să se prăbușească iazul pe fundațiile casei dvs., creați un punct de turnare previzibil, astfel încât apa să poată merge într-un loc sigur.

Evitați pereții verticali înalți ai iazului de grădină Cu cât pereții unui iaz de grădină sunt mai verticali și mai înalți, cu atât îți va fi mai greu să aplici o piatră pe iaz. Pietrele naturale libere sunt greu de stivuit pe verticală. Stânca tinde nu numai să cadă, dar sunt necesare mai multe roci sau roci mai mari pentru a acoperi această zonă. Pietrele mici sunt mai ieftine, dar dificil de asamblat. Pietrele mari acoperă mai ușor spațiile verticale, dar sunt scumpe și greu de manevrat. Încercați să mențineți țărmurile iazului de grădină la un unghi de 45 de grade sau mai puțin, dacă este posibil. măsuri pentru un filtru de apă permanent montat în peretele iazului, singura opțiune de filtrare va fi aspirarea manuală sau un dispozitiv de filtrare plutitor. Alunecarea manuală este o lucrare constantă, iar filtrele plutitoare ocupă multă apă și sunt inestetice. Filtru de apă permanent montat pe partea iazului și rămâne departe de drum. Pentru că este automat, se va activa la intervale stabilite. Deși instalarea unui filtru permanent este inițial mai dificilă și mai costisitoare, permite o întreținere mai ușoară pe termen lung a iazului.
Terasa de la baza iazului

rezultând pietre împinse la fundul și părțile laterale ale iazului. În schimb, terasați laturile și fundul iazului de grădină, la fel ca terasele de fermă sau ridicatoarele și scările. Păstrați fiecare ascensor de terasă nu mai mare de 6 inci pentru a evita plasarea pietrelor prea sus. Creați terase împingându-le direct pe murdărie, atâta timp cât murdăria este suficient de puternică pentru a-și păstra forma. Fiecare centimetru pătrat al căptușelii de pescuit trebuie acoperit. Chiar și cel mai bun și mai scump căptușeală din iaz este expus razelor solare și va fi deteriorat. Deteriorarea poate fi protejată prin acoperirea întregii căptușeli cu ceva permanent, cum ar fi pietre pe laturi, pietricele de râu sau pietriș neted pe fund. Este mai bine să vă gândiți în avans cum doriți să acoperiți insertul. Retrospectiv, aceasta înseamnă adesea supraîncărcarea căptușelii iazului. De exemplu, dacă păstrați terasele iazului suficient de jos, puteți folosi roci mai mici. Terasele înalte necesită obiecte de umplere mai mari și mai deranjante din punct de vedere vizual.

Fii inventiv când obții pietre

Iazurile de grădină necesită multe pietre pe fund și lateral pentru a acoperi inserția. Dacă cumperi prea multe pietre, costul iazului ar crește semnificativ. În schimb, căutați pietre pe care să le puteți folosi ori de câte ori sunteți afară. Când plecați într-o călătorie și găsiți o sursă legitimă de piatră, aruncați câteva în mașină. Râurile sunt o sursă bună de pietre de râu rotunjite. Plajele oferă, de asemenea, o sursă nesfârșită de pietricele, pietre rotunde și nisip. Asigurați-vă că le puteți lua legal.

Gândiți-vă înainte la curățare

Unul dintre cele mai temute aspecte ale deținerii unui iaz de grădină este curățarea acestuia. Iazurile de grădină colectează frunze, praf, murdărie și tot felul de resturi. În cele din urmă, trebuie să goliți și să curățați iazul. O modalitate de a vă face ziua de curățenie mai ușoară este de a crea un fund de iaz mai ușor și mai ușor de curățat. Fundurile puternic asprate ale iazului și acelea care au o textură puternică sunt mai greu de curățat. Plasați doar câtă piatră este nevoie pentru a acoperi căptușeala iazului.

Dacă este posibil, folosiți o căptușeală EPDM

Deși căptușelile din iaz din PVC sunt mult mai ieftine Ca și inserțiile EPDM, EPDM inserțiile merită de obicei cumpărate dacă vă permiteți. Inserțiile EPDM sunt mai groase și mult mai durabile decât inserțiile din PVC. Sunt bine rezistenți la radiațiile UV și substanțe chimice precum clorul. De asemenea, atunci când sunt încălzite de soare, inserțiile EPDM devin flexibile și se potrivesc bine în gaura iazului.

Deși inserțiile din iaz din PVC sunt mult mai ieftine decât inserțiile din EPDM, inserțiile din EPDM merită de obicei cumpărate dacă le puteți permite. Inserțiile EPDM sunt mai groase și mult mai durabile decât inserțiile din PVC. Sunt bine rezistenți la radiații UV și substanțe chimice precum clorul. De asemenea, atunci când sunt încălzite de soare, inserțiile EPDM devin flexibile și se potrivesc bine în gaura iazului.

Deși inserțiile din iaz din PVC sunt mult mai ieftine decât inserțiile din EPDM, inserțiile din EPDM merită de obicei cumpărate dacă le puteți permite. Inserțiile EPDM sunt mai groase și mult mai durabile decât inserțiile din PVC. Sunt bine rezistenți la radiațiile UV și substanțe chimice precum clorul. De asemenea, atunci când sunt încălzite de soare, inserțiile EPDM devin flexibile și se potrivesc bine în gaura iazului.

Informații utileCe ar trebui sa stii
Există multe domenii diferite de expertiză atunci când vine vorba de iazurile din curtea din spate și există o mulțime de muncă care intră în întreținerea iazurilor. Dacă sunteți în căutarea unui expert în oricare dintre aceste domenii sau aveți nevoie de ajutor cu propriul iaz din curte, Wilio are experții potriviți pentru dvs.! Oferim servicii precum iazuri de grădină, echipamente de monitorizare a apei, filtre și multe altele . Lucrăm cu mulți experți diferiți în zona iazului și fiecare oferă o serie de servicii. Răsfoiți pagina noastră pentru a vedea ce fac și cât costă serviciile lor! _X000D_ Iazurile din curte sunt un plus uimitor pentru orice proprietate, deoarece adaugă atât de multă valoare adăugând mai mult spațiu de locuit pentru dvs. și familia dvs., oferind în același timp un alt mod de a vă bucura de natură. Dacă v-ați gândit să obțineți un iaz în curtea din spate sau dacă aveți întrebări despre înființarea oazei perfecte din curtea din spate,