Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Încălzire in pardoseală
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.347 de profesioniști
5.196 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Încălzire in pardoseală

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Încălzire in pardoseală? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori22.483 furnizori din zona dvs.
profile image

Edi S.

Liber profesionist
Timișoara
5,0
Încălzire in pardoseală

Oferim servicii in domeniul instalațiilor termo-sanitare si electrice, la cele mai inalte standarde. Deasemenea, activam in domeniul designului si finisajelor interioare, pentru toate exigentele si gusturile, la cele mai inalte standarde calitative. Recomandarile noastre vorbesc pentru noi.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Ionut-Sorin G.

Companie
București
5,0
Instalator sanitar

Echipa de instalatii electrice executa servicii rapide de execuție și reparație ale instalatiilor termice și sanitare , de urgenta , la domiciulul sau sediul dumneavoastra și montajul diverselor echipamente si elemente ce tin de domeniul de instalatii sanitare ,termice si electrice in cel mai profesionist mod de catre o echipa tanara de mesteri scolarizata permanent si cu cele mai bune echipamente. Putem executa lucrarii de executie,reparație și montaj in instalatii sanitare si termice pentru case rezidentiale de la zero,spatii de birouri , spatii industriale , putem modifica instalatiile deja executate pentru a le optimiza si a le creste eficienta .

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Floryn-Mihai G.

Liber profesionist
Voluntari
4,8
Zugrav, zugrăveli

Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Petre Alin S.

Liber profesionist
București
4,5
Instalație electrică

Executăm finisaje și amenajări interioare precum și aplicare microciment pentru apartamente, case, spații comerciale sau industriale, având întotdeauna o atenție sporită asupra modului de lucru și ordinea în care executăm fiecare lucrare. Pe lângă lucrările de renovare executate placare cu gresie , zugrăveli , diferite finisaje precum si rigips sau tencuială, Renovări Locuințe asigură execuția și montajul lucrărilor de instalații electrice, termice și sanitare, la cel mai înalt nivel de performanță și satisfacție pentru clienții noștri. Dacă vrei să te bucuri de o echipă de profesioniști, care îți recomandă materiale calitative și propuneri optime pentru lucrări remarcabile, Renovări Locuințe este soluția ideală pentru tine.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Lungu T.

Liber profesionist
București
4,0
Renovare apartament

Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
Vedeți mai mult
Informatii utileCe trebuie sa stii

Descoperiți tot ce trebuie să știți despre încălzirea prin pardoseală

Când vremea se răcește, luxul căldurii sub picioare nu va depăși nimic - mai ales dimineața. Încălzirea prin pardoseală (UFH) este, printre altele, eficientă din punct de vedere energetic, confortabilă, eliberează spațiu pe pereți și poate adăuga valoare casei tale. Când vine vorba de instalare, procesul nu este atât de perturbator pe cât ați putea crede.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre ce tipuri de încălzire prin pardoseală sunt disponibile sau despre cum să instalați încălzirea prin pardoseală.

Dacă întrebați un proprietar de locuințe care are încălzire prin pardoseală, este foarte probabil să spună că nu ar mai dori să rămână niciodată fără el! De ce? Unul dintre motivele bune este că nu mai sunt necesare calorifere cu încălzirea prin pardoseală instalată. Pe lângă ruperea liniilor curate ale camerei, caloriferele pot ocupa spațiu valoros pe perete. Îndepărtați-le și brusc va apărea un spațiu pentru un alt dulap de bucătărie, spațiu de depozitare, canapea sau chiar o ușă. vă reduceți facturile la energie. În plus, spre deosebire de calorifere, sobe sau șemineele tradiționale cu combustibil solid, oferă cel mai înalt nivel de confort prin distribuția uniformă și ușoară a căldurii. Nu există pete reci în casă și, deoarece cea mai mare parte a căldurii este concentrată în partea inferioară a camerei, căldura nu se schimbă inutil.

Dacă intenționați să vă reamenajați bucătăria, există și mai multe motive pentru a alege încălzirea prin pardoseală. UFH funcționează pe un termostat independent, Deci, dacă aragazul dvs. generează multă căldură, puteți opri încălzirea din bucătărie, dar lăsați-o aprinsă în restul casei. Când vine vorba de curățare, încălzirea prin pardoseală este un vis. Eliminarea caloriferelor înseamnă că există o singură suprafață în bucătărie care ar atrage grăsimea și ar colecta praful, mai puțin, iar avantajul încălzirii prin pardoseală este, de asemenea, o mișcare mai mică a aerului. Mai puțină mișcare de aer echivalează cu mai puțină mișcare de praf, ceea ce face UFH mai igienic și mai ales ideal pentru persoanele care suferă de alergii.

Descoperiți tipurile de încălzire prin pardoseală - sistem umed și uscat

Există două tipuri de încălzire prin pardoseală - sisteme electrice sau „uscate” și sisteme pe bază de apă sau sisteme „umede”.

Sistemele electrice sunt mai accesibile și mai puțin perturbatoare pentru instalare, dar costurile lor de funcționare sunt mai mari, deci sunt mai potrivite pentru spații mai mici, cum ar fi băi cu gresie sau locuri care sunt neplăcut de reci.

Sisteme de apă caldă (sau umedă)
< p> Sistemele umede constau din țevi care sunt de obicei conectate la cazanul dvs. și care utilizează apă caldă de la un sistem de încălzire centrală. În timp ce cazanul cu condensare oferă cele mai mari economii posibile de costuri de funcționare, totuși, orice cazan poate fi utilizat cu UFH, atâta timp cât are o capacitate suficientă.

Apa este pompată prin conducte de plastic care sunt așezate pe podea înainte de instalarea celei finale.suprafață. Majoritatea conductelor de apă din plastic instalate în sistemele actuale sunt solide, deci nu există riscul de scurgere sau scurgere, deoarece conducta nu are conexiuni - iar sistemul este considerat în general lipsit de întreținere.

Instalarea este inerent mai scumpă și mai perturbatoare (mai ales dacă este necesară o modificare la nivel de podea pentru a regla conducta). Cu toate acestea, acestea sunt soluția cea mai rentabilă. Încălzirea prin pardoseală de acest tip reduce și costurile de încălzire a apei, deoarece folosește apă cu o temperatură mai scăzută decât radiatoarele standard (aproximativ 40 ° C până la 65 ° C pentru a atinge o temperatură a podelei între 23 ° C și 32 ° C).

Dacă sunteți în căutarea încălzirii pe suprafețe mari, încălzirea prin pardoseală a apei calde este cea mai bună alegere.

Covoare electrice

UFH uscat este disponibil sub formă de cabluri de încălzire de bază, uneori țesute în mod liber în covoare de plasă, cabluri plate sau folii de încălzire. Covoarele sau rolele sunt așezate, interconectate și apoi conectate la termostat și la rețeaua de alimentare. Etajul final este așezat apoi deasupra.

Există trei tipuri de UFH uscat:
Sârmă liberă este potrivită pentru pardoseli de piatră sau gresie și este ideală pentru camere cu formă neregulată, cu colțuri sau obstacole. Salteaua este potrivita si pentru pardoseli din piatra sau gresie si pentru incaperi mari sau incaperi cu o forma mai regulata. Sistemul de covoare din folie este special conceput pentru pardoselile laminate.

Instalarea sistemelor electrice este în general mai ieftină și provoacă mai puține daune structurii pardoselii existente. De asemenea, permit încăperilor să atingă temperatura dorită mai repede decât sistemele umede, deoarece sunt surse directe de căldură. Dezavantajul este că funcționarea lor este mai scumpă decât funcționarea sistemelor umede, care sunt mai rentabile.

Unde se utilizează încălzirea prin pardoseală

Încălzirea prin pardoseală este în mare parte utilizat în încăperi de la parter, dar în realitate există un sistem care se potrivește fiecărui tip de construcție de pardoseală. Sistemele umede sunt cel mai ușor de instalat în cazul în care podelele pot fi înlocuite sau în cazul în care sunt instalate podele noi, deci este probabil ca aceste sisteme să se potrivească noilor extinderi, sere și spații deschise noi pentru bucătării și spații de locuit.

Încălzirea electrică prin pardoseală este probabil mai potrivită pentru încăperile existente, deoarece sistemul de rețea electrică este mai plat decât sistemul umed, deci nu este nevoie să schimbați înălțimile podelei, să se încadreze în el. Există chiar și sisteme electrice de covor care pot fi utilizate sub covoare pe pardoselile dure existente. În ceea ce privește echilibrul, este mai ușor să adăugați sisteme electrice în camerele de la etajul superior.

Pot combina încălzirea prin pardoseală cu podeaua din lemn?

Încălzirea prin pardoseală - pardoseli din lemn

Pardoselile din lemn masiv nu sunt, în general, potrivite pentru utilizarea cu încălzirea prin pardoseală, cu excepția cazului în care producătorul specifică altfel. Plăcile utilitare, care constau din cel puțin trei straturi de lemn așezate cu un bob din stratul mediu care se desfășoară în unghi drept față de straturile exterioare, sunt mai puțin predispuse la mișcare și pot fi utilizate de obicei pentru încălzirea prin pardoseală.

< p> Încălzirea prin pardoseală și podelele din lemn construite pot fi parteneri excelenți. Lemnul prelucrat robust și fiabil poate fi o alegere mult mai bună decât lemnul natural, deoarece este puțin probabil să se schimbe dacă este expus la schimbări de temperatură și umiditate.

Orice pardoseală din lemn recomandată pentru utilizarea cu UFH ar trebui au cea mai mare limită de temperatură (de obicei 27 ° C) și un spațiu de expansiune (care este ușor acoperit cu o plintă sau o margine) trebuie lăsat în jurul marginilor sale. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de pardoseală și instalatorii de încălzire înainte de a face o achiziție. Mulți furnizori recomandă o anumită marcă de electricitate UFH și este bine să le ascultați sfaturile.

Ce alte tipuri de pardoseli?

Încălzire prin pardoseală și mochetă

Tipul de pardoseală poate ajuta la transferul de căldură sau, dimpotrivă, îl poate reduce. Mocheta rugoasă reduce transferul de căldură, pe de altă parte, faianța, parchetul laminat și lemnul solid sunt bune pentru disiparea căldurii (dar verificați mai întâi dacă pardoseala din lemn are temperatura maximă recomandată).

Covor

UFH poate fi utilizat pe aproape toate tipurile de podele, chiar și pe covoare. Piatra, ceramica, ardezie și teracotă Pe măsură ce aceste materiale de pardoseală devin din ce în ce mai populare, a crescut și numărul caselor care utilizează UFH în combinație cu aceste tipuri de pardoseli.
Timpul de încălzire depinde de grosimea plăcilor. Va dura mult timp pentru ca o țiglă grosieră să atingă temperatura optimă, dar odată ce a ajuns, nu există nicio diferență în calitatea căldurii între suprafețele aspre și subțiri ale podelelor. Viniluri și laminate UFH poate fi utilizat și cu viniluri și laminate de înaltă calitate. Cu toate acestea, nu toate laminatele sau vinilele sunt compatibile cu UFH, deci este o idee bună să consultați producătorul de pardoseală sau instalatorul de încălzire înainte de a achiziționa un sistem de încălzire prin pardoseală. Mulți furnizori și-au dezvoltat propriile sisteme UFH sau au unul sau două pe care le recomandă.

Încălzirea prin pardoseală - momentul potrivit

Încălzirea camerei cu UFH durează mai mult decât pornirea radiatoare. dar când sistemul este oprit, camera rămâne caldă mult mai mult timp. Câteva ore dimineața sunt de obicei suficiente pentru a menține camera caldă cea mai mare parte a zilei, urmată de o creștere a căldurii sub formă de încălzire de seară. Dacă aveți încă radiatoare în alte camere, cel mai bine este să utilizați UFH într-o zonă separată de încălzire cu control direct al cazanului.

Cât costă instalarea și funcționarea încălzirii prin pardoseală? Încălzirea costurilor în pardoseală Instalarea sistemului umed UFH în întreaga clădire depinde de dimensiunea camerei și de înălțimea ascensorului. În orice caz - un sistem umed este semnificativ mai scump de instalat decât un sistem UFH uscat. Vestea bună, însă, este că după instalare, UFH umed poate fi cu 30 la sută mai eficient decât radiatoarele tradiționale și utilizarea acestuia este mult mai economică. De asemenea, este semnificativ mai ieftin decât UFH uscat. Sistemul electric are sens economic dacă este instalat într-o singură cameră. Prețurile pentru covorașele UFH încep de la aproximativ 90 EUR pe metru pătrat, plus plăcuțele de izolare și costurile cu electricitatea. Deși instalarea unui UFH electric este mai ieftină, funcționarea acestuia poate fi, de asemenea, cu până la 40 la sută mai scumpă în comparație cu un sistem umed. Pentru a comanda un sistem umed, comandați companii specializate care oferă servicii complete.
Cum se instalează încălzirea prin pardoseală

1. Înainte de a începe, solicitați sfaturi profesionale Nu continuați cu achiziționarea încălzirii prin pardoseală fără sfatul experților pentru a vă ajuta să calculați temperaturile necesare, înălțimea plafonului, pierderile potențiale de căldură și tipul de podea necesar. Covorul și lemnul natural nu sunt cei mai buni izolatori, în timp ce lemnul, piatra, marmura și ardezia sunt pardoseli ideale în acest sens. Începeți prin a contacta cel puțin doi furnizori cu reputație și experiență. Discutați toate opțiunile de instalare și întreținere cu potențiali furnizori. 2. Planificați o renovare sau o modernizare? Cel mai bine este să instalați încălzirea în pardoseală umedă ca parte a unei renovări sau extinderi și într-un stadiu incipient de lucru. Dacă nu, fie va trebui să distrugeți podeaua existentă și să puneți una nouă, fie să adăugați o podea plutitoare care să se adapteze la conducte. Acest lucru va crește nivelul podelei, care la rândul său va afecta înălțimea plintelor și înseamnă, de asemenea, că înălțimea ușii va trebui, de asemenea, să fie reglată. O soluție este de a utiliza țevi foarte puțin adânci, cu un diametru mai mic de 20 mm. folosit. Unele modele au o adâncime de numai 15 mm, ceea ce elimină necesitatea de a înlocui plinte, rame de ușă și scări. Dacă încălzirea prin pardoseală va fi instalată în mai multe camere, asigurați-vă că sistemul include un proiectare detaliată, care este cusută pe măsura cerințelor dvs. și ia în considerare structura activelor dvs. Încercați să vă asigurați că încălzirea prin pardoseală încălzește eficient orice cameră fără a fi nevoie de încălzire suplimentară. 3. Luați în considerare izolarea Pentru ca încălzirea prin pardoseală să fie cea mai rentabilă și cea mai eficientă din punct de vedere energetic, terenul dvs. trebuie să fie izolat în mod adecvat. Pentru a preveni pierderea de căldură și pentru a vă asigura că căldura este direcționată în sus, trebuie să existe un spațiu de izolare sub sistem. Rețineți că, dacă locuiți într-o proprietate cu geamuri unice, poate fi necesar să combinați încălzirea prin pardoseală cu calorifere pentru a obține suficientă căldură. 4. Gândiți-vă unde vor merge comenzile Pentru sistemele umede, asigurați-vă că că aveți spațiu pentru a plasa comenzile (un dulap va fi suficient). La fel ca radiatorul, fiecare cameră UFH are propria sa supapă. Cu toate acestea, toate pot fi plasate într-un singur loc împreună cu comenzile temporizatorului. De asemenea, luați în considerare utilizarea sistemelor care funcționează cu aplicații. Acest lucru vă va permite să controlați încălzirea cu smartphone-ul dvs. 5. Pot face încălzirea prin pardoseală singur? Kituri de bricolaj sunt disponibile de la mulți producători, dar instalarea unui sistem umed UFH este destul de dificilă și complicată. De aceea, se recomandă ca UFH umed să fie instalat numai de către un specialist. Experții vor verifica dacă cazanul este suficient de puternic pentru a susține sistemul și vor seta temporizatoarele și comenzile supapelor. Sistemele electrice uscate sunt mai simple. Presupunând că urmați instrucțiunile, sistemele uscate sunt ușor de instalat chiar și de către neprofesioniști. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că cablurile sau covorașele sunt conectate la rețea de către un electrician calificat. Orice instalație de încălzire electrică în casă trebuie, de asemenea, semnată de un electrician în conformitate cu reglementările privind construcțiile. 6. Alegeți un program de instalare În cele din urmă, gândiți-vă cine îl va instala pentru dvs. Aveți un instalator local pentru a vă conecta sistemul? Dacă nu, contractantul dvs. de încălzire ar trebui să aibă o rețea de instalatori la care să vă trimită. să aveți cablurile sau covorașele conectate la rețeaua electrică de către un electrician calificat. Orice instalație de încălzire electrică în casă trebuie, de asemenea, semnată de un electrician în conformitate cu reglementările privind construcțiile. 6. Alegeți un program de instalare În cele din urmă, gândiți-vă cine îl va instala pentru dvs. Aveți un instalator local pentru a vă conecta sistemul? Dacă nu, contractantul dvs. de încălzire ar trebui să aibă o rețea de instalatori la care să vă trimită. să aveți cablurile sau covorașele conectate la rețeaua electrică de către un electrician calificat. Orice instalație de încălzire electrică în casă trebuie, de asemenea, semnată de un electrician în conformitate cu reglementările privind construcțiile. 6. Alegeți un program de instalare În cele din urmă, gândiți-vă cine îl va instala pentru dvs. Aveți un instalator local pentru a vă conecta sistemul? Dacă nu, contractantul dvs. de încălzire ar trebui să aibă o rețea de instalatori la care să vă trimită. / p> În cele din urmă, gândiți-vă cine va face instalarea pentru dvs. Aveți un instalator local pentru a vă conecta sistemul? Dacă nu, contractantul dvs. de încălzire ar trebui să aibă o rețea de instalatori la care să vă trimită. / p> În cele din urmă, gândiți-vă cine va face instalarea pentru dvs. Aveți un instalator local pentru a vă conecta sistemul? Dacă nu, contractantul dvs. de încălzire ar trebui să aibă o rețea de instalatori la care să vă trimită.

Informații utileCe ar trebui sa stii
Încălzirea prin pardoseală este o modalitate excelentă de a vă menține casa caldă în timpul iernii și răcoroasă vara. Dar cu atât de multe companii care oferă servicii de instalare a încălzirii prin pardoseală, de unde știi pe care să o alegi? Wilio vă va ajuta să găsiți experți de calitate pentru nivelarea suprafeței, instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală folosind tehnologia uscată, conexiune de încălzire prin pardoseală. De asemenea, puteți obține prețuri pentru pardoseli electrice sau pardoseli cu gaz natural contactând furnizorii noștri! _X000D_