Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Inspecția arborilor
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.347 de profesioniști
5.196 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Inspecția arborilor

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Inspecția arborilor? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Arborii de inspecție: Întrebări frecvente

Ce este un arbore de inspecție

Arborele de inspecție este de fapt o structură auxiliară care este utilizată pentru a verifica funcționalitatea și întreținerea canalizarea orizontală. Poate fi un canal de canalizare, apă de ploaie sau chiar o conexiune de canalizare. Arborele de inspecție permite accesul la sistemul de canalizare și implementarea intervenției tehnice în timpul întreținerii sau curățării acestuia. Mărimea arborelui de inspecție depinde de proiectarea rețelei de canalizare și de condițiile administratorului rețelei de canalizare. În trecut, arborii de inspecție erau construiți din inele de beton cu un diametru de cel puțin 90 de centimetri și până la 120 de centimetri. Acest lucru a fost pentru ca lucrătorul să poată ajunge fizic la locul de intervenție și pentru ca această zonă să-i permită să efectueze intervenția fără probleme. Cu toate acestea, acești arbori sunt adesea scurgeri și, datorită diametrului capacului, sunt scurgeri și provoacă un miros în împrejurimile sale. În prezent, în noua construcție, arborii de inspecție sunt construiți în diametre mai mici și din materiale noi. Acest lucru se datorează faptului că tehnologia utilizată astăzi pentru curățare, monitorizare și intervenție nu are nevoie ca lucrătorul să se apropie de canalizare. Cu toate acestea, este necesar să puteți obține echipamentul tehnologic pentru întreținerea sau curățarea canalului direct în distribuția acestuia. Arborele de inspecție este, de asemenea, construit acolo unde există o schimbare a direcției liniare a liniei de canalizare sau în care există o fuziune a liniilor de canalizare din mai multe direcții.

Din motive practice și economice, există o tranziție treptată de la proiectarea materialelor a arborilor de inspecție din beton la arborii de inspecție din plastic ușor, care sunt adesea suplimentați cu supape de reținere din motive operaționale. Supapa de reținere asigură faptul că, în cazul unei situații de urgență, cum ar fi o creștere a apei în conducta de canalizare, apa de canalizare nu revine la sistemul de canalizare al clădirii. Arborii de inspecție pot fi continui sau conectați și ambele tipuri pot fi cu sau fără o supapă de reținere.
Arborele de inspecție este proiectat și realizat de obicei la o distanță de cel puțin 0,5 metri de limita clădirii și este echipat cu o trapă de acoperire. Locația arborelui de inspecție

trebuie amplasată astfel încât astfel încât să nu fie posibil ca autovehiculul să deranjeze nici capacul, nici cel mai apropiat spațiu al arborelui de inspecție și astfel să-l deterioreze. În același timp, este recomandabil ca arborele de inspecție să fie amplasat pe un teren unde există și o clădire drenată. Acest lucru va asigura că accesul persoanelor străine la arborele de inspecție este restricționat și, prin urmare, posibilitatea manipulării neautorizate și a intrării în sistemul de canalizare va fi limitată.

Procedura de construcție și instalare a arborelui de inspecție < / h5> arborele de canalizare este construit în cadrul proiectului de canalizare, în care sunt determinate raporturile direcționale și de înălțime pentru amplasarea acestuia, precum și diametrul nominal calculat al conductei de canalizare. Prin urmare, presupunem că proiectul prevede și tipul de arbore de inspecție planificat, deoarece ramurile individuale ale sistemului de canalizare intern sunt conectate de obicei acolo. Arborele de inspecție are aceleași condiții de depozitare ca ramurile de canalizare de legătură. Șanțul în care este amplasat canalul sau chiar arborele de inspecție trebuie să fie excavat conform proiectului. Șanțul trebuie compactat și completat cu umplutură de nisip, astfel încât arborele de inspecție să poată fi fixat stabil și ferm. Arborele de inspecție în sine constă dintr-un fund de gura de vizitare, un tub de gura de vizitare și un capac de gura de vizitare. Instalarea efectivă începe prin plasarea fundului arborelui pe un substrat compactat cu umplutură de nisip. Vom conecta conductele de intrare și ieșire, sau conductele tuturor ramurilor, care urmează să fie conectate la următoarea cale de canalizare în acest punct, la fundul arborelui. În funcție de tipul arborelui de inspecție, sigilăm rosturile sau le conectăm conform reglementărilor tehnologice. Conectați conducta arborelui la fundul arborelui, cu ajutorul căruia vom ajunge deasupra nivelului de amenajare a teritoriului definitiv viitor. Dacă se determină înălțimea terenului, scurtăm conducta arborelui și așezăm capacul căminului deasupra. Înainte de aceasta, trebuie să stropim țeava arborelui și să o compactăm treptat, astfel încât țeava să nu fie deteriorată, dar în același timp împrejurimile sale trebuie să fie suficient de compactate. Compactarea neglijentă poate duce la asezarea repetată a terenului, ceea ce poate provoca spargerea canalizării, dar, de exemplu, deteriorarea repetată a gazonului din jurul său. Cel mai frecvent utilizat arbore de inspecție este din plastic călit. Acest material reprezintă o alternativă ecologică și rentabilă la structurile de beton grele și voluminoase. Arborii de inspecție a betonului sunt mai pretențioși și, de asemenea, mai scumpi pentru construcție și întreținere ulterioară. De asemenea, etanșeitatea permanentă este mai ușor de realizat cu arborii de inspecție din plastic. Acest lucru este deosebit de important în caz de inundații sau umezire repetate, iar rezistența chimică este importantă mai ales în zonele cu posibile ape subterane agresive.
Cum sunt marcați arborii de inspecție și ce înseamnă aceste numere?

Există multe tipuri diferite de arbori de inspecție, dar, în general, putem vedea desemnarea, de exemplu , după cum urmează DN400 / 160/2000, ceea ce înseamnă că diametrul DN 400 este diametrul interior al țevii arborelui în milimetri, 160 este diametrul interior al țevilor de intrare și ieșire în milimetri și ultima figură este înălțimea arborelui țeavă, în acest caz 2000 milimetri.

Trebuie să economisesc bani când construiesc o casă. Cred că aș economisi pe arborele de inspecție a canalizării. Canalul va funcționa fără el?
Canalul poate funcționa fără arborele de inspecție, dar întrebarea este cât timp. Nu recomandăm omiterea arborelui de inspecție, deoarece economiile sunt neglijabile. În funcție de diametrul canalului de canalizare și de adâncimea instalării sale, arborele poate costa aproximativ 130 € plus costul instalării și racordului său. Pe de altă parte, arborele de inspecție ne poate salva de multe ori în viitor pentru curățarea sau răsucirea canalului din cauza acumulării de obiecte străine în canalizare.

Când am nevoie de un antreprenor pentru canalizare conexiune, include automat un arbore de inspecție? Puteți conecta un obiect la canalizarea publică numai cu acordul administratorului de canalizare public, care vi-l va da după trimiterea proiectului de conectare. Acesta conține deja locația și dimensiunile arborelui de inspecție. Atunci când selectați un antreprenor, furnizați potențialilor furnizori un proiect pe baza căruia aceștia ar trebui să poată aprecia toate lucrările și materialele utilizate pentru conectare, inclusiv arborele de inspecție. Nu recomandăm externalizarea conexiunii la un furnizor și arborele de inspecție la altul. Evitați grijile atunci când faceți față posibilelor reclamații.
Sfaturi, trucuri

1. Nu subestimați compactarea săpăturii și înălțimea suficientă a umpluturii de nisip, nu numai atunci când așezați fundul arborelui, ci și în locurile în care canalizarea se conectează la arbore. Ar putea exista o presiune crescută asupra punctului de conectare și a ruperii canalizării și a defecțiunii acestuia.

2. Desenați exact traseul și adâncimea canalizării externe în documentația proiectului, astfel încât să nu plantați un copac care ar putea perturba stabilitatea sistemului de canalizare, adică și arborele de inspecție, sau pentru a nu pune bazele unei alte clădiri pe traseul de canalizare, de ex. garaj, casă de grădină sau altele asemenea.

3. Reglați reglarea finală a înălțimii arborelui de inspecție deasupra terenului - scurtați-o numai după reglarea finală a terenului la punctul de evacuare. Acest lucru va crea posibilitatea de a varia în funcție de teren în funcție de nevoile actuale.

Acest lucru va crea posibilitatea de a varia în funcție de teren în funcție de nevoile actuale.

Acest lucru va crea posibilitatea de a varia în funcție de teren în funcție de nevoile actuale.

Informații utileCe ar trebui sa stii
Există multe motive pentru care este posibil să aveți nevoie de un arbore de inspecție profesional și soluții de drenaj pentru casa sau afacerea dvs. Cel mai frecvent motiv se datorează unei situații de urgență, cum ar fi inundațiile sau deversarea apelor uzate. Cu toate acestea, există și alte scenarii în care acest serviciu ar putea fi benefic și pentru dvs.! Dacă vă gândiți să vă refaceți sistemul de instalații sanitare, dar nu aveți idee de unde să începeți, nu vă faceți griji - Wilio vă poate ajuta. Vă vom asorta cu unul dintre furnizorii noștri de top, specializați în aceste servicii, astfel încât procesul de instalare să se desfășoare fără probleme de la început până la sfârșit! _X000D_ Prețul unei camere de inspecție depinde de obicei de m², dar pentru mai multe informații despre prețuri profesioniștii noștri. S-ar putea să doriți, de asemenea, o conductă de evacuare a apelor uzate, nouă sau înlocuită, în cazul în care a dvs. este veche sau deteriorată, fără reparații.