Inspecții și revizuiri
Înțelegeți-vă cu un expert calificat în inspecții și revizuiri. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!
27 638 de profesioniști
50 983 proiecte finalizate
4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri
199 720 descărcări de aplicații
Inspecții și revizuiri
Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Inspecții și revizuiri? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Introduceți doar o solicitare.
27 638 de profesioniști
50 983 proiecte finalizate
4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri
199 720 descărcări de aplicații
Exemple de proiecte finalizate de furnizorii noștri
Ce trebuie să știți
Întrebări frecvente despre inspecții și revizuiri
De ce ar trebui să angajez un inspector imobiliar?
Cumpărarea unei case este unul dintre cele mai importante angajamente financiare pe care oamenii le iau în viața lor. Toți cumpărătorii - de la cumpărători ocazionali, până la cei care au cumpărat multe case pentru vânzare și profit - pot beneficia de o inspecție a casei atunci când cumpără, deoarece o inspecție înainte de cumpărarea casei are multe beneficii.
Cumpărătorii potențiali ar putea observa cu ușurință întrerupătoarele de lumină uzate, defecțiunile ușilor și zgârieturile podelei. Aceste tipuri de probleme pot fi rezolvate cu ușurință. O bună inspecție a locuinței ar putea dezvălui probleme structurale ascunse și mai costisitoare. Un inspector de proprietate expert poate evalua starea sistemului HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat), mansardelor și izolației externe, conductelor de apă și sistemelor electrice. În mod crucial, o verificare a casei poate dezvălui probleme mai grave, cum ar fi fundația neuniformă a casei, care poate afecta integritatea podelelor și pereților. Eliminarea acestor probleme grave poate fi extrem de costisitoare. Un inspector de proprietate expert poate determina niveluri nesănătoase de radiații radioactive care ar putea afecta noii proprietari.
O inspecție cuprinzătoare a casei permite astfel cumpărătorilor să evite potențiale cheltuieli și oferă posibilitatea de a se retrage dintr-o achiziție dubioasă a unei case.
Ce trebuie să știu înainte de a angaja un inspector imobiliar?
Dacă vă gândiți să cumpărați o casă, este prudent să angajați un inspector imobiliar pentru a vă asigura că investiția dvs. este profitabilă și că proprietatea nu este afectată de probleme grave. Aceasta este o decizie importantă, deci ar trebui să alegeți un profesionist. Când căutați un inspector, faceți un sondaj în zonă, consultați-vă prietenii cu privire la orice recomandări și căutați recenzii online ale inspectorilor selectați. De asemenea, asigurați-vă că potențialul dvs. inspector este calificat profesional. Puteți face cu ușurință toate acestea prin Wilio.
Unele state nu solicită o licență sau o certificare pentru inspectorii imobiliari. Cu toate acestea, angajarea unui inspector certificat asigură expertiza profesională a acestuia. De asemenea, convingeți-vă că este asigurat, astfel încât, dacă un inspector face o greșeală costisitoare, costul eliminării acesteia poate fi acoperit de asigurarea sa. Inspectorul furnizează un raport de expertiză la sfârșitul inspecției. Puteți verifica potențialii inspectori cerând exemple din rapoartele lor anterioare pentru a vedea dacă inspecția a fost efectuată temeinic. Întrebați-l pe inspector dacă își face serviciul cu normă întreagă, deoarece este o carte de vizită bună pentru meseria sa. În cele din urmă, verificați dacă inspectorul este membru al unei asociații profesionale de inspectori imbobiliari, ceea ce este, de asemenea, o calitate a unui profesionist de încredere. Dacă faceți aceste lucruri în avans, veți avea mai multă liniște la următoarea vizionare a unei case.
De ce sunt responsabili inspectorii imobiliari?
Atunci când cumpărați o casă nouă, este logic să beneficiați de o verificare amănunțită a locuinței, efectuată de un inspector calificat, pentru a evita reparațiile costisitoare și neașteptate în viitor. De exemplu, o inspecție a casei poate dezvălui probleme structurale care ar afecta funcționarea casei, probleme cu ventilația sau aerul condiționat sau dacă casa este amenajată / funcționează inegal, zidurile imobilului sunt crăpate. Angajând un inspector calificat, puteți evita astfel de riscuri costisitoare. Inspectorul imobiliar nu ar trebui să rateze nimic din ceea ce ar trebui reparat înainte de vânzare și pe care cumpărătorul ar trebui să îl repare pe cheltuiala sa după cumpărarea casei.
În cazul în care inspectorul nu este asigurat corespunzător și trece cu vederea sau nu detectează o eroare fundamentală în starea tehnică a casei, el poate suporta costul eventualelor reparații. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că puteți recupera cu ușurință acești bani. Prin urmare, cel mai bine este să angajați un inspector imobiliar bine asigurat, autorizat care poate acoperi orice răspundere prin contractul de asigurare profesională.
Cât costă angajarea unui inspector imobiliar?
Prețul pentru serviciile unui inspector imobiliar depinde de mulți factori:
Inspectorii mai experimentați percep, în general, tarife mai mari.
Majoritatea inspectorilor percep taxe în funcție de mărimea casei. Pe măsură ce suprafața casei crește, cresc și costurile inspecțiilor casei.
Vechimea casei poate afecta costul inspecției.
De asemenea, inspectarea unei case într-o zonă rurală poate fi mai costisitoare dacă inspectorul trebuie să călătorească pentru a inspecta proprietatea selectată.
În plus, proprietarii pot solicita un tur de bază pentru o taxă forfetară. Ulterior sau în paralel, totuși, ei pot angaja inspectori mai specializați pentru a examina problemele specifice mai în profunzime. Aceste probleme includ, de exemplu, stabilitatea proprietăților imobiliare, cantitatea de bacterii din fântâni, mucegaiul și prezența substanțelor dăunătoare sau controlul apei, gazului și canalizării sau foselor septice. Cumpărătorii potențiali ar trebui să ia în considerare implicarea inspectorului în avans, astfel încât să poată pregăti un buget pentru o inspecție amănunțită a casei, care să le ofere cel mai mare confort atunci când decid cu privire la achiziție.
Care sunt avantajele și dezavantajele inspecției unei case înainte de a o vinde?
Există mai multe argumente pro și contra în ceea ce privește inspecțiile înainte de vânzare. Beneficiile includ:
O inspecție înainte de vânzare poate identifica și acorda atenție articolelor care trebuie reparate.
Inspecția neîntârziată oferă timp pentru a face reparații și actualizări pentru pregătirea casei de vânzare, astfel încât să puteți solicita un preț mai bun pentru proprietatea dvs. și să ajungeți la cât mai mulți cumpărători potențiali.
Dacă casa pentru care faceți publicitate a fost moștenită, inspecția înainte de vânzare vă va anunța modul în care a fost îngrijită înainte de a intra în proprietatea dvs.
Inspecția va indica ce reparații trebuie să abordați înainte de vânzare și poate salva atât vânzătorul, cât și cumpărătorul de negocieri potențial stresante. Dacă inspectorul de locuințe al unui cumpărător descoperă deficiențe de care nu sunteți conștienți, poate fi necesar să negociați un preț mai mic pentru a acoperi costul reparațiilor necesare.
Pe de altă parte, există anumite dezavantaje legate de efectuarea unei inspecții înainte de vânzare:
Vânzătorul are obligația legală de a informa potențialul cumpărător cu privire la orice probleme cu casa. Dacă inspecția la domiciliu vă surprinde cu descoperirea unei probleme majore și costisitoare, trebuie să informați cumpărătorul.
Inspecția preliminară crește costul vânzării unei case. Costurile inspecției înainte de vânzare pornesc de obicei de la 432 RON, dar pot varia foarte mult în funcție de circumstanțele specifice.
În cele din urmă, o inspecție prealabilă nu garantează că inspectorul cumpărătorului nu va detecta probleme care nu au apărut în timpul inspecției prealabile.
Cumpărătorul se poate retrage din contract după inspecția locuinței?
Da, cumpărătorul se poate retrage din contract după inspecția locuinței, dar numai dacă este menționat în contractul original de cumpărare. De obicei, există un timp limitat pentru retragere și rambursare, care este de obicei în jur de trei zile. Vă puteți retrage și după această dată, dar este posibil să nu vă recuperați banii cu ușurință.
Este rar ca o inspecție a imobilului să conțină doar știri pozitive. Rapoartele de inspecție a casei descriu în detaliu defecțiunile majore ale gospodăriei, care sunt costisitoare de reparat, împreună cu reparații minore și mai ușoare. Dacă un potențial cumpărător găsește, de asemenea, un defect care nu este menționat în raportul de inspecție (de exemplu, mucegai în casă sau umezeală în subsol), are dreptul să angajeze un inspector specializat pentru inspecție. Prin urmare, potențialul cumpărător se poate răzgândi după inspecția locuinței. Sau, dacă a existat o inspecție specializată secundară care a relevat o problemă costisitoare, cumpărătorul ar putea alege să se retragă din achiziție.
Dacă apar probleme, cumpărătorul nu trebuie să se retragă neapărat din achiziție după inspecția locuinței. Dacă există probleme care trebuie rezolvate, cumpărătorul poate negocia cu vânzătorul pentru menținerea avansului, în timp ce vânzătorul elimină deficiențele. Alternativ, cumpărătorii și vânzătorii pot reevalua prețul casei, care va reflecta costul reparațiilor specificat în raportul de inspecție.