PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Gratuit

Căutați profesioniști inteligenți

Inspector
Depunerea proiectelor este gratuită
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.384 de profesioniști
5.270 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Inspector

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Inspector? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Inspector

Topografii fac măsurători exacte pentru a determina limitele terenurilor sau imobilelor. Ei oferă date despre forma și conturul suprafeței terestre pentru proiecte de inginerie, hărți și construcții.

Atribuțiile inspectorilor sunt următoarele:

Ei măsoară distanțele și unghiurile dintre punctele de pe, deasupra și dedesubtul suprafeței pământului.

Trec de anumite locuri și folosesc puncte de referință cunoscute pentru a determina locația exactă a funcțiilor importante

Cercetează terenuri, înregistrări din inspecții și titluri de teren

Ei caută dovezi ale limitelor anterioare pentru a determina unde sunt liniile limită

Ei înregistrează rezultatele inspecțiilor și verifică acuratețea datelor

Pregătesc terenuri, hărți și rapoarte

Aceștia prezintă concluziile clienților și autorităților competente

Aceștia stabilesc limitele oficiale ale terenurilor și apelor pentru acte, contracte de închiriere și alte documente legale și depun mărturie în instanță cu privire la lucrările de anchetă

Inspectorii marchează și documentează legal localizarea limitelor proprietății. De exemplu, atunci când se cumpără sau se vinde o casă sau o clădire comercială, aceștia pot marca limitele proprietății pentru a preveni sau rezolva litigiile.

Aceștia utilizează diferite dispozitive de măsurare în funcție de tipul inspecției. Pentru măsurători de teren, topografii folosesc Global Positioning System (GPS), un sistem de antene care localizează punctele de referință cu o precizie ridicată. De asemenea, utilizează unități GPS portabile și sisteme automate, cunoscute sub numele de stații totale robotizate, pentru a colecta informații relevante despre teren. Apoi, topografii interpretează și verifică rezultatele pe un computer. De asemenea, utilizează sisteme de informații geografice (GIS) - o tehnologie care vă permite să prezentați vizual informații spațiale, cum ar fi hărți și rapoarte. Topografii pot suprapune imagini aeriene sau din satelit cu date GIS, cum ar fi copacii sau pădurile dintr-o regiune, și pot crea hărți digitale. Pe baza acestor rezultate, ei pot sfătui companiile și persoanele fizice unde să planifice case, drumuri și depozite de deșeuri.

Deși progresele în tehnologia de supraveghere permit în prezent să fie îndeplinite multe sarcini de către un singur topograf, responsabilități suplimentare pot fi îndeplinite de o echipă de topografi autorizați și topografi instruiți. Persoana responsabilă pentru întreaga echipă poate fi un topograf.

Topografii lucrează cu ingineri civili, arhitecți peisagistici, cartografi și planificatori urbani și regionali pentru a dezvolta documente de proiect complete.

Următorii sunt inspectorii: Inspectorii de frontieră sau de terenuri determină limitele dreptului de proprietate legală și ajută la determinarea locației exacte a proiectelor imobiliare și de construcții. Inginerii sau inspectorii de clădiri determină locația exactă a drumurilor sau clădirilor și adâncimile corecte ale fundațiilor caselor sau clădirilor. Aceștia arată modificările și indică potențiale limitări legate de proprietate, cum ar fi ce se poate construi pe ea și cât de mare poate fi obiectul. De asemenea, pot determina gradul și topografia drumurilor. Inspectorii criminaliști identifică și înregistrează scene de accident pentru potențiale efecte peisagistice.

Inspectorii la sol folosesc tehnologii de înaltă precizie, inclusiv observații aeriene și prin satelit, pentru a măsura suprafețe mari ale pământului. Inspectorii maritimi sau hidrografi supraveghează porturile, râurile și alte corpuri de apă pentru a determina liniile de coastă, topografia fundului, adâncimea apei și alte caracteristici. Topografii minieri hărțuiesc și marchează tunelurile dintr-o mină subterană. Se concentrează pe minele de suprafață pentru a determina volumul de material extras.

Întrebări frecvente:

* Care este diferența dintre un inspector de clădiri și un topograf? Inspectorii de construcții efectuează de obicei inspecții mai detaliate ale clădirilor, în timp ce topografii sunt mai bine calificați pentru măsurare. Cu toate acestea, există unele suprapuneri. Clădirile istorice (eduardiene și mai vechi) și cele clasate sunt, de asemenea, obiecte care necesită expertiză și experiență. Inspectorii autorizați trebuie să poată evalua închirierile / birourile și imobilele comerciale, să gestioneze proiecte, să aibă o imagine de ansamblu a serviciilor arhitecturale, anchetelor cantitative (QS) și evaluarea terenurilor agricole.

* Ce trebuie să știe un topograf despre zonă? Munca de calitate și sfaturile profesionale necesită cunoștințe precise despre istoria, capcanele și particularitățile terenului - informații despre teren, tipuri speciale de clădiri, probleme de planificare, drumuri și amenajări planificate și, desigur, riscuri de inundații sau infracțiuni etc. Evaluarea exactă a proprietății depinde și de cunoașterea zonei locale - așa cum este cerut de legi. Unele companii folosesc chiar și topografii din zonele înconjurătoare pentru inspecții.

* Cât de repede pot fi procesate documentele? Unii topografi vor completa rapoartele de inspecție în termen de 24 de ore de la inspecție, în timp ce la alții ar putea dura o săptămână sau mai mult! Dacă accesul la instalație este accesibil, întregul proces, de la rezervarea datei inspecției până la primirea raportului finalizat, ar trebui să dureze doar câteva zile.

* Sunt independenți sau lucrează pentru o companie mare? Întreprinderile mici și topografii independenți locali preferă, în general, calitatea decât cantitatea. Unele companii mari de evaluare, care efectuează în principal evaluări ipotecare pentru bănci, stabilesc obiective de volum stricte pentru angajații lor, care sunt supuși unei presiuni mai mari de timp - până la 6 inspecții pe zi! Inspectorii independenți au, de asemenea, mai multă experiență în efectuarea evaluărilor pentru cumpărătorii de locuințe și clădiri, spre deosebire de ipoteci.

* Este mai bine să contactați topograful prin telefon? Majoritatea inspectorilor preferă să discute și să explice ce se află în raport și care va fi concluzia acestuia. Un profesionist local independent, cu experiență va avea de obicei mai mult timp să vă ajute și să vă consilieze cu privire la o posibilă negociere a prețului de achiziție pentru a acoperi costul oricăror erori pe care le-a identificat.

* Pot solicita inspectorului ajutor și să îi adresez întrebări suplimentare? În calitate de client, puteți preciza cerințele dumneavoastră speciale, cum ar fi solicitarea unui topograf care să vă sfătuiască cu privire la reconstrucția unei mansarde sau unui subsol sau extinderea unei case sau solicitarea acestuia să acorde o atenție specială unei probleme specifice, cum ar fi umezeala sau fisurile.

* Pot include opinia în prețul evaluării? În majoritatea cazurilor, prețul plătit pentru proprietate va fi deja convenit în momentul rezervării. Creditorii ipotecari vor necesita o formă de raport de evaluare de bază pentru propriile scopuri (uneori doar o metodă de calcul sau o privire dintr-o sursă externă). Cu toate acestea, puteți cere inspectorului să ofere o opinie cu privire la valoarea de piață a proprietății - în principiu, dacă merită sau nu banii, având în vedere erorile constatate!

* Este posibil să conveniți asupra unui preț fix pentru evaluare? Înainte de a începe inspecția, ar trebui să fiți de acord cu topograful legat de preț. Prețul nu ar trebui să se modifice în mod normal, cu excepția cazului în care descrierea originală a fost absolut inexactă (pe baza prețului convenit, a locației și a dimensiunii proprietății). Unul dintre motivele pentru care ar putea fi legitim să se schimbe prețul stabilit este atunci când a fost necesară cererea pentru proprietăți mai vechi, deoarece orice altceva mai vechi decât stilul victorian târziu, va necesita o anchetă mai extinsă (și mai amănunțită) a clădirilor. O taxă suplimentară poate fi percepută, de asemenea, dacă solicitați includerea unei evaluări (deoarece asigurătorii vor adăuga prime pentru compensații profesionale inspectorilor pentru aceasta!)

* Am nevoie de serviciile unui inginer structural? Dacă observați fisuri vizibile sau mișcări structurale în proprietatea pe care o cumpărați, puteți apela la un inginer structural calificat care vă va confirma sau infirma impresia inițială.

Estimarea costurilor

Inspectorul vă va ajuta cu pregătirea unui buget preliminar pentru proiectul dumneavoastră de construcție și, de asemenea, cu planul proiectului.

Ingineria valorii

Un topograf calificat își cunoaște munca și poate reduce costurile fără a compromite calitatea proiectului de construcție și integritatea proiectului. De asemenea, vă poate sfătui cu privire la materiale și vă poate oferi soluții mai rentabile.

Coordonare cu echipa de construcții

Proiectul va implica un grup de părți interesate, precum constructori, antreprenori, agenți imobiliari, inspectori, subcontractanți, ingineri și bancheri. Inspectorul comunică cu toată lumea și coordonează întreaga lucrare la proiect.

Își asumă responsabilitatea pentru a se asigura că fiecare parte operează pe un program cu responsabilitate deplină. De asemenea, se va asigura că proiectul nu întârzie și nu depășește bugetul.

Gestionarea timpului

În general, dacă nu doriți să aveți de-a face cu contractanți, manageri de proiect și alți angajați, este o idee bună să angajați un topograf care să o facă pentru dumneavoastră. El elimină posibilitatea eșecului proiectului de construcție sau renovării. Veți avea o persoană care va supraveghea întregul proiect pentru dumneavoastră. Vor fi ochii în patru, de la etapa inițială până la finalizarea completă. El se va consulta cu dumneavoastră și va lua deciziile necesare, ajutându-vă astfel să atenuați stresul asociat construcției sau întregului proiect. Deci, dacă intenționați să construiți sau să remodelați o casă, mai bine angajați un topograf.

Aveți nevoie de mai mult decât credeți

Există situații în care inspectorul este necesar cu adevărat. Probabil că nu veți avea nevoie de el în timpul construcției, dar dacă faceți un credit ipotecar, banca vă poate solicita să vizați limitele reale ale terenului sau imobilului și apoi veți afla. Un topograf este, de asemenea, util dacă vă certați cu un vecin referitor la o graniță terestră. Angajarea unui topograf este obligatorie din punct de vedere juridic în instanță și poate rezolva, de exemplu, o dispută cu privire la un teren pe care sunteți liber să construiți. Dacă doriți să faceți modificări majore casei dumneavoastră (de exemplu, să adăugați o magazie), inspectorul poate stabili dacă construiți pe propriul teren.

Sunt reglementați și nu pot face ceea ce vor ei

Chiar dacă dumneavoastră sunteți cel care se adresează, îl încredințează și îl plătește pe topograf pentru a face munca pentru dumneavoastră, topograful nu este responsabil doar față de dumneavoastră. Raportul său se bazează în primul rând pe matematică, știință și istorie. Deci, nu contează dacă doriți o bucată de teren în spatele casei, dacă datele spun că nu este a dumneavoastră, inspectorul este obligat să vă anunțe. Inspectorul analizează datele istorice și le compară cu datele actuale pentru a calcula limitele exacte ale parcelei. Decizia sa se transmite autorității competente și devine un registru public permanent. Deoarece munca sa este controlată, este dat în judecată și poate fi pedepsit pentru fapte greșite. Inspectorul este obligat să protejeze siguranța și bunăstarea publicului.

Vă va costa bani, dar merită

La prima vedere, munca unui topograf poate părea simplă, deci s-ar putea să fiți ușor surprinși de oferta de prețuri. Cu toate acestea, suma reflectă cantitatea de muncă, responsabilitatea, acuratețea și precizia. Prețurile variază de la câteva sute la mii de lei, în funcție de domeniul de activitate și locul de performanță al acestuia.

Telefonul GPS nu este o competiție

Progresul tehnologic a adus, de asemenea, facilități care aparțineau anterior angajaților din sectoarele industriale. Astfel, unii oameni cred din greșeală că pot folosi GPS-ul de pe un telefon mobil pentru a determina locația terenului lor. Cu toate acestea, astfel de calcule sunt de obicei eronate. Inspectorul folosește un GPS profesional care este exact la centimetru.

Dacă aveți în vedere angajarea unui profesionist, nu ezitați. Inspectorul nu numai că vă va răspunde la toate întrebările și vă va oferi detalii despre terenul dumneavoastră, dar va garanta și munca sa asupra proprietății dumneavoastră.

Informații utileCe ar trebui sa stii
- Topografie: acest serviciu include calculul înălțimilor și coordonatelor într-o anumită zonă. Geometrul topografic va realiza și fotografii aeriene, ceea ce este foarte important pentru proiectele de construcții. Acest serviciu poate fi comandat atât de către un client individual, fie ca parte a unei echipe de profesioniști care lucrează la proiectul de construcție împreună cu alte discipline, cum ar fi arhitecți, ingineri etc. autoritățile publice să planifice strategii de dezvoltare locală și legi de urbanism. O hartă grafică ar trebui să includă elemente precum desemnările de zonare, tipurile de utilizare (rezidențiale, comerciale), amprentele clădirilor cu limitele lor de înălțime stabilite pe acestea - acestea oferă informații despre clădiri