Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Întreținere de iarnă
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.353 de profesioniști
5.209 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Întreținere de iarnă

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Întreținere de iarnă? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Pregătiți-vă casa pentru sezonul de iarnă

Asigurați-vă că sistemul dumneavoastră de încălzire este gata

În funcție de tipul de sistem de încălzire pe care îl aveți, există câteva lucruri pe care ar trebui să le efectuați pentru întreținerea locuinței înainte ca temperaturile să înceapă să scadă. Dacă aveți un sistem de înaltă eficiență, conductele de ventilație din PVC trebuie să fie lipsite de obstacole. Iar celor care au un sistem de cazan ar trebui să li se curățe sistemul în fiecare an. Cei care au gaz ar trebui să curețe conductele aproximativ la fiecare trei ani. Iată 15 moduri pentru a vă menține casa încălzită și a economisi bani.

Verificați șemineul și coșul de fum

Dacă utilizați un șemineu, curățați-l. De asemenea, ar trebui să verificați coșul de fum pentru murdărie și fisuri. Acumularea de creozot și resturi, cum ar fi frunzele și cuiburile de păsări, ar putea deveni un pericol de incendiu. Prin urmare, asigurați-vă că toate detectoarele de fum și monoxid de carbon funcționează în casa dumneavoastră. Cel mai bine este să aveți detectoare de fum în fiecare cameră a casei dumneavoastră, inclusiv pe holuri. Asigurați-vă că întreținerea locuinței include verificarea bateriilor la toate ceasurile cu alarmă o dată pe lună, care se află întotdeauna pe lista de verificare a întreținerii locuinței.

Evitați înghețarea conductelor

Când apa îngheață, se va extinde și poate cauza spargerea conductelor. Pentru a preveni înghețarea conductelor, izolați țevile lângă ferestre, uși și în zonele neîncălzite ale casei. Deconectați furtunul de grădină de la robinetul extern. În cele din urmă, setați temperatura la nu mai puțin de 55 de grade F.

Testați pompa

Pompa vă va ajuta să mențineți subsolul uscat în timpul sezonului ploios, deci asigurați-vă că funcționează corect. Turnați încet câțiva litri de apă pentru a vă asigura că pompa pornește. Durata de viață tipică a unei pompe de bazin este de 10 ani.

Pregătiți-vă pentru o furtună

În timpul furtunilor de iarnă, întreruperile de curent sunt frecvente, deci fiți pregătiți să supraviețuiți. Lista de verificare pentru întreținerea casei pe timp de iarnă trebuie să includă o sursă neperisabilă de apă îmbuteliată, lanterne, o trusă de prim ajutor, baterii și un încărcător pentru smartphone.

Protejați intrările

Toată gheața și noroiul din zăpadă pot provoca confuzie la intrare. Așezați covorașe în interiorul și în exteriorul ușii. Și asigurați-vă că holul dumneavoastră are un loc unde să uscați jachetele umede, pălăriile și mănușile.

Verificați scurgerile de aer

Pentru a economisi costurile de încălzire în timpul iernii luni, trebuie să fie inclusă în lista de verificare a întreținerii casei. De asemenea, verificați dacă există scurgeri de aer în jurul ferestrelor și ușilor, inclusiv fisuri în garnituri sau benzi. Dacă este necesar, înlocuiți și etanșantul și benzile de etanșare.

Opriți formarea barajelor de gheață

Dacă casa dumneavoastră este predispusă la baraje de gheață, acționați acum și asigurați o izolație și ventilație suficientă. De asemenea, puteți preveni digurile de gheață prin perierea zăpezii de pe acoperiș și instalarea cablurilor de căldură.

Verificați acoperișul

Oferiți acoperișului un aspect bun înainte de izbucnirea iernii. Și utilizați lista de verificare a întreținerii locuinței ca pretext pentru a verifica dacă există fisuri în jurul orificiilor de ventilare și a coșului de fum.

Îndepărtați murdăria de pe acoperișurile plate

Dacă aveți un acoperiș plat acoperit cu pietricele sau asfalt, asigurați-vă că îndepărtați frunzele care rețin umezeala înainte de iarnă. Această întreținere a locuinței se poate face cu o greblă sau o suflantă.

Verificați izolația

Izolația suficientă vă va ajuta să vă mențineți casa caldă iarna și răcoroasă vara. Dacă izolația dumneavoastră este insuficientă, sistemul dumneavoastră de încălzire va trebui să lucreze ore suplimentare în această iarnă. Adăugând izolație la mansardă, pereți și spațiu accesibil, puteți economisi bani pentru costurile de încălzire.

Ventilatoare de tavan reversibile

Dacă aveți ventilatoare de tavan, comutatorul ar trebui să să fie setat astfel încât paletele ventilatorului să se rotească în sensul acelor de ceasornic. Funcționarea lamelor în lunile mai reci în sensul acelor de ceasornic poate împinge aerul încălzit în jos. Această întreținere a casei face camerele cu tavane înalte mai confortabile.

Protejați aerul condiționat

Chiar dacă unitatea de condensare este proiectată pentru elemente externe, poate fi deteriorată de căderea picăturilor de apă, zăpadă, zăpadă înghețată și alte impurități. Nu trebuie să investiți într-o husă impermeabilă. Așezați doar o folie pe aparatul de aer condiționat, iar acesta ar trebui să fie gata să funcționeze din nou în primăvară. Nu uitați! Lista de verificare pentru întreținerea casei trebuie să includă și îndepărtarea și depozitarea tuturor aparatelor de aer condiționat pentru ferestre.

Spălați și izolați rezervorul de apă caldă

Clătiți rezervorul de apă fierbinte pentru a elimina depunerile. De asemenea, puteți înfășura un rezervor de apă caldă mai vechi cu o pătură izolatoare care economisește energie (și vă economisește bani). Aceste pături împiedică încălzitoarele de apă caldă să piardă căldura în camerele frigorifice și dulapuri.

Pregătiți un umidificator

Dacă aveți un umidificator de aer pentru toată casa, asigurați-vă că conducta de scurgere este curată. Înlocuiți panoul media care amestecă apa cu fluxul de aer fierbinte din cuptor. Acest lucru trebuie făcut de două ori în fiecare sezon. În cele din urmă, verificați dacă electrovalva funcționează corect și curățați ventilatorul umidificatorului.

Tăiați ramurile copacilor

Lista de verificare pentru întreținerea casei iarna ar trebui să includă tăierea tuturor ramurilor de copaci morți, astfel încât acestea să nu cadă și să vă deterioreze casa în timpul unei furtuni de iarnă. Și dacă trebuie să îndepărtați crengi mari sau să îndepărtați un copac întreg, cea mai bună soluție poate fi angajarea unui expert pentru a permite zăpezii topite să se scurgă corect. Îndreptați canalele descendente de la baza casei dumneavoastră pentru a preveni scurgerile și inundațiile din subsol.

Verificați aleile și balustradele

Asigurați-vă că aleile care duc la casa dumneavoastră nu includ pericolul de împiedicare și reparați betonul dacă este necesar. Asigurați-vă că balustrada este fermă și bine ancorată, pentru a preveni căderile.

Luați în considerare un generator

Dacă locuiți într-o zonă predispusă la întreruperi de curent, vă recomandăm să luați în considerare un generator în timp. Generatorul vă va ajuta să păstrați câteva lumini aprinse împreună cu căldura în timpul întreruperilor de curent pe timp de iarnă. Generatoare portabile sunt disponibile, în funcție de nevoile dumneavoastră să fie ușor accesibile. Schimbați uleiul din arborele de deszăpezire și, dacă este necesar, schimbați bujia.

Verificați iluminatul exterior

Pe lista de verificare a întreținerii gospodăriei, verificați dacă toate luminile exterioare funcționează corect, inclusiv iluminarea senzorului de mișcare. Acest lucru va ajuta la prevenirea căderilor pe trotuarele și aleile acoperite de gheață.

Protejați mobilierul de terasă

Protejați-vă mobilierul de terasă de intemperii (inclusiv rugină) acoperindu-vă piesele cu o prelată grea. Și dacă aveți loc, puteți depozita mobilierul într-o magazie, garaj sau subsol.

Protejați ghivecele de flori

Ghivecele dumneavoastră de lut și porțelan pot exploda în timpul vremii reci, așa că nu uitați că lista de verificare pentru întreținerea casei de iarnă include curățarea ghivecelor și aducerea lor. De asemenea, le puteți depozita într-un garaj sau o magazie, protejându-le doar de obiecte grele.

Stocați instrumentele sezoniere < / h4> Asigurați-vă că toate instrumentele sezoniere - cum ar fi greble, foarfece și lopeți de grădină - sunt depozitate în garaj sau depozitate departe de elemente. Și utilizați un strat ușor de ulei vegetal pentru a preveni rugina pe uneltele dumneavoastră. Vă va ajuta atunci când trebuie să curățați trotuarul și aleea.

Instalați ferestrele și ușile pentru furtună

Ușile și ferestrele pentru furtuni vor contribui la reducerea pierderilor de căldură, mai ales pentru cei cu geamuri simple. Puteți comanda ferestre și uși speciale pentru furtuni de la magazinele de menaj. Nu uitați să le măsurați cu atenție înainte de a comanda.

Verificați dacă există o presiune ridicată a apei

Supapele de siguranță sunt situate de obicei în apropierea supapei principale de închidere a apei, dar nu toate casele le au. Presiunea ridicată a apei poate deteriora conductele, conexiunile și echipamentele. De asemenea, creează un șoc de apă și o risipă de cantități mari de apă. Verificarea presiunii ridicate a apei este un element de întreținere adesea trecut cu vederea și este ușor de efectuat.

Scurgeți sedimentul de la încălzitorul de apă

Se pare că sedimentul se acumulează în partea inferioară a rezervorului. Acest lucru creează puncte fierbinți la încălzitoarele pe gaz, care pot deteriora rezervorul și provoca o defecțiune prematură. Acumularea de sedimente pe încălzitorul electric de apă poate cauza defectarea radiatorului inferior. Prin urmare, scurgerea ocazională a încălzitorului de apă va reduce facturile de energie și îi va prelungi durata de viață. Vă recomandăm să goliți încălzitoarele de apă cel puțin o dată pe an.

Curățați fereastra și desfundați găurile

Multe ferestre glisante și ferestre de înlocuire de vinil au deschideri pe exterior în partea de jos a cadrului. Aceste deschideri sunt proiectate pentru a scurge apa de ploaie care se poate acumula în canalul inferior al cadrului. Găurile pot fi înfundate cu insecte și murdărie și, dacă se întâmplă acest lucru, apa ar putea umple canalul și se poate vărsa în casa dumneavoastră.

Pentru a vedea dacă sistemul dumneavoastră funcționează, pur și simplu turnați un pahar de apă sau pulverizați exteriorul ferestrei cu un furtun de grădină. Dacă nu vedeți un curent constant de apă curată ieșind din orificiu, introduceți o sârmă în orificiu sau pulverizați-l cu aer comprimat și udați-l din nou. Dacă amortizorul mic (conceput pentru a preveni vânturile puternice) este blocat, acesta poate fi îndepărtat cu etanșant și înlocuit.