PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Gratuit

Căutați profesioniști inteligenți

Șlefuire beton
Depunerea proiectelor este gratuită
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.384 de profesioniști
5.270 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Șlefuire beton

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Șlefuire beton? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Șlefuirea betonului

Aspectul caracteristic al pardoselilor de designer este betonul lustruit. Majoritatea oamenilor habar nu au că orice suprafață de beton poate fi șlefuită în mai multe scopuri. Șlefuirea unei suprafețe de beton servește nu numai pentru pregătirea betonului lustruit, ci și pentru diferite variante alternative de podea. Cu toate acestea, mulți nu înțeleg ce înseamnă netezirea betonului, și care sunt potențialele beneficii. Prin urmare, vom fi bucuroși să vă ghidăm prin acest proces și să vă explicăm toate ambiguitățile!

Ce este șlefuirea betonului?

Un instrument de șlefuit compus din diamante sintetice, care sunt utilizate pentru netezirea suprafețelor, este destinat șlefuirii betonului și a suprafeței sale dure. Tehnologii de la diverse companii sunt pe piață pentru șlefuirea betonului. Tehnologia, în combinație cu un accesoriu diamantat, este utilizată pentru prelucrarea și finisarea unei suprafețe solide din beton, pentru a obține un rezultat neted și estetic. Instrumentul de șlefuit este o roată acoperită cu diamante sintetice, utilizată în mod obișnuit pentru pentru diferite tipuri de instrumente de șlefuit cu diamant. Suprafața betonului poate fi șlefuită umedă sau uscată. Cu toate acestea, pentru o siguranță mai mare și un impact cât mai mic posibil al prafului, dăunător asupra sănătății noastre, preferăm șlefuirea umedă. Putem folosi două tipuri de scule pentru șlefuire. Primul este un polizor de beton tradițional, ideal pentru pregătirea suprafeței. Al doilea instrument este o mistrie de beton, potrivită pentru finisare.

De ce este importantă șlefuirea betonului?

Podeaua din beton nou pusă are o suprafață micro-dură. Utilizarea sa este potrivită numai după netezire și etanșare. O pardoseală netedă din beton produce mai puțin praf, este mai frumos de privit și are o durată de viață mai lungă. Pregătirea unei noi podele din beton este ușoară, important este să așteptați până când podeaua se întărește, ceea ce durează aproximativ 28 de zile. Pregătirea suprafeței de beton uzate este mai solicitantă. Suprafața betonului poate fi prea neuniformă înainte de așezarea plăcilor de pardoseală sau a gresiei. Poate exista vopsea sau epoxide pe suprafața de beton nelefuită. Pentru a evita diverse complicații în instalarea oricărei pardoseli, vă recomandăm mai întâi să șlefuiți betonul și apoi să instalați pardoseala. Instalarea oricărei pardoseli va fi o sarcină ușoară, dacă avem o suprafață netedă de beton. Pregătirea suprafeței podelei înainte de a utiliza plăci din lemn de esență tare, este cel mai util mod de a asigura durabilitatea podelei. Șlefuirea betonului este un proces deosebit de important în pardoselile lustruite, unde calitatea suprafeței tratate este dovedită.

Avantajele șlefuirii betonului

Prin șlefuirea betonului, putem elimina toate imperfecțiunile și iregularitățile sale, ceea ce duce la o suprafață netedă și funcțională. Putem aduce suprafețele de beton vechi și deteriorate la starea lor originală prin șlefuire și le putem folosi încă mulți ani.

Îndepărtați vopseaua, epoxidele, murdăria

Șlefuirea îndepărtează vopseaua, epoxidele, murdăria și alte reziduuri nedorite de pe beton. Șlefuitorul înlătură stratul superior al podelei din beton și lasă un rezultat frumos și neted. Apoi, puteți instala cu ușurință orice tip adecvat de pardoseală (gresie, pardoseală, covoare etc.) pe suprafața șlefuită și netezită. Pregătirea suprafeței podelei este, prin urmare, un pas esențial pentru viața oricărui tip de pardoseală.

Perfect pentru depozite

Pentru depozite sau case, pardoseala din beton este cea mai bună alegere. De ce ar trebui să alegeți o podea din beton pentru depozitul sau casa dumneavoastră? Betonul șlefuit garantează o stare excelentă de utilizare a pardoselilor. Asigură nu numai durata lor de viață, ci și rezistența lor la condiții mai solicitante cauzate de natura transportului din depozite. Dacă sunteți interesat de realizarea pardoselilor din beton sau de proiectarea pardoselilor din beton șlefuit sau căutați pe cineva pentru lucrări legate de pregătirea pardoselilor din beton, pentru lustruire sau pregătirea suprafețelor înainte de a pune diferite tipuri de podea - Willio este aici pentru dumneavoastră! Contactați-ne acum și aflați cum vă putem ajuta cu șlefuirea suprafețelor din beton.

Unelte de șlefuit beton

Diamante

În ceea ce privește sculele pentru șlefuirea suprafețelor din beton, lucrul se face cu scule diamantate. Diamantele sintetice sunt utilizate în principal în instrumentele moderne cu diamante, deoarece oferă o gamă largă de dimensiuni, forme și rezistențe. Astfel, producătorii de scule diamantate pot adapta sculele la cerințele diferite ale utilizatorilor. Dimensiunea diamantelor dintr-o roată diamantată este determinată de mărimea fibrelor. Există o relație inversă între mărimea diamantului și denumirea corespunzătoare a fibrei. Aceasta înseamnă că un diamant mare este notat cu un număr mic (18/20, 30/40) și, invers, dimensiunea unui diamant mic este notat cu un număr mare (80/100, 170/200). Aceasta înseamnă că lamele cu diamante mai mari au mai puțină bobină și invers. Diamantele mari sunt utilizate pentru șlefuirea agresivă a suprafețelor greu de îndepărtat,

Liant

Scopul de bază al liantului este conservarea diamantelor. Liantul este de obicei realizat din metal sau rășină sintetică, dar pot fi utilizate alte materiale pentru producție, în funcție de tipul de instrument. Liantul este conceput pentru a se comporta la viteza specificată. Prin șlefuirea liantului, diamantele noi sunt expuse în același timp, chiar înainte ca toate diamantele de la suprafață să fie sparte. Duritatea liantului trebuie să corespundă materialului solului, altfel funcționalitatea sculei poate fi incorectă. Dacă podeaua moale din beton este șlefuită cu un instrument conceput pentru beton mediu-dur, instrumentul se va uza prematur și durata de viață a acestuia va fi redusă semnificativ. Motivul este raportul de rezistență la uzură. Dacă rezistența liantului din utilaj este scăzută, aceasta duce la eliberarea prematură a diamantelor noi înainte ca diamantele de la suprafață să se dezintegreze, provocând uzura inutilă a sculei. Dacă pe o podea din beton dur se folosește un instrument de beton moale, diamantele de suprafață se vor destrăma și instrumentul se va opri din tăiere înainte ca diamantele noi să fie eliberate. În acest caz, rezistența la uzură este mare, iar liantul nu eliberează diamantele suficient de rapid pentru a umple suprafața. La prima vedere, acest lucru poate părea nerezonabil sau ciudat, dar pardoselile din beton dur necesită o rezistență redusă la uzură, adică un liant mai moale. Pe de altă parte, o podea moale din beton necesită o rezistență ridicată la uzură și, prin urmare, un liant dur. Deși termenii liant dur și moale nu sunt corecți din punct de vedere tehnic, îi folosim într-o explicație simplă.

O modalitate de a înțelege lianții este să luați în considerare cât de mult beton este îndepărtat de pe o pardoseală de beton moale față de una dură. De 1000 m2 de podea moale din beton, sunt create prin șlefuire cinci pungi de praf de beton. Dimpotrivă, o pardoseală de beton dur, la fel de mare, produce un singur sac de praf. Aceasta înseamnă că, de pe o podea moale, îndepărtați de până la cinci ori mai mult material decât de pe una dură. Acesta este motivul pentru care scula trebuie să aibă o rezistență mai mare la uzură. Echipamentul de beton dur trebuie să aibă o rezistență la uzură suficient de scăzută pentru a se potrivi cu cantitatea mică de beton îndepărtat, altfel nu va elibera diamante noi suficient de repede.

Alegerea instrumentului potrivit

Aveți nevoie de un instrument pentru șlefuirea agresivă a suprafețelor greu de îndepărtat? Sau aveți nevoie de un instrument pentru a îndepărta zgârieturile? Alegerea tipului de instrument pe baza agresivității sale este determinată de mărimea fibrei. Prin urmare, mărimea fibrei ar trebui să fie punctul nostru de plecare atunci când luăm decizii.

· Dimensiunea fibrelor 18/20 - îndepărtare agresivă

· Dimensiunea fibrelor 80/100 - lustruirea betonului

Nu vă fie teamă să încercați diferite tipuri de instrumente. Pentru a face alegerea corectă, trebuie să aflați cum diferă instrumentele unele de altele și care vă vor oferi cel mai bun rezultat. Este adesea dificil să se determine duritatea betonului înainte de șlefuire, deci este recomandabil să faceți o estimare calificată și apoi să monitorizați uzura și performanța echipamentului. Verificați periodic uzura instrumentului pentru a vedea dacă alegerea dumneavoastră a fost corectă. Dacă nu sunteți sigur de alegerea dumneavoastră, încercați un alt liant.

Cu toate acestea, semnalul de avertizare pe care trebuie să îl urmăriți este o performanță slabă de tăiere, ceea ce înseamnă că liantul este prea dur. Un alt semnal de avertizare este uzura excesivă a sculei, ceea ce indică faptul că liantul este prea moale. Regula generală care se aplică atunci când alegeți un instrument și pe care o puteți urma este că pardoselile din beton noi, fabricate recent, tind să fie mai dure decât pardoselile din beton, de ex. în clădiri mai vechi. Ar trebui să ajungeți la cele trei dimensiuni mai utilizate, care corespund celor trei tipuri de beton mai frecvente.

Ce factori trebuie luați în considerare atunci când faceți alegerea?

Atunci când alegeți echipamente cu diamant, ar trebui să luați în considerare trei lucruri - performanță, cost și inventar.

Putere

Performanța este cel mai important factor de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un instrument. Ea depășește chiar și ceilalți doi factori menționați. Performanța instrumentului afectează nu numai rentabilitatea dumneavoastră și, astfel, rentabilitățile pe care le va aduce instrumentul, ci și competitivitatea. Acesta va decide ce preț veți putea stabili pentru oferta dumneavoastră de lucru, precum și dacă veți putea să vă porniți în afacerea de șlefuire a betonului sau va rămâne doar munca dumneavoastră acasă. Performanța instrumentelor dumneavoastră poate fi un factor foarte valoros pentru dumneavoastră. Cel mai bun mod de a lua decizii corecte cu privire la echipamente este să calculați performanța acestora.

1. Măsurați suprafața care trebuie șlefuită (nu estimați niciodată dimensiunea zonei).

2. Calculați timpul de șlefuire scăzând timpul de oprire, din timpul total de alimentare.

3. Împărțiți zona în metri pătrați la timpul pe care îl petreceți șlefuind-o.

Deci, dacă ați șlefuit 5000m2 în 7 ore, veți atinge o viteză de producție de 714m2 într-o oră. Înregistrați data, locația, tipul de lucru, instrumentele utilizate, polizorul și starea podelei pentru calculul vitezei de producție. Toate aceste informații vă vor aduce rezultatele concrete ale muncii dumneavoastră. Este recomandabil să păstrați un jurnal în care să inserați note despre fiecare lucrare efectuată. Deși poate părea că nu este nevoie, înregistrați fiecare informație. Înțelegerea performanței vă va ajuta să alegeți marca de instrumente potrivită, precum și să alegeți tipul corect de instrument din linia de produse a mărcii.

Multe companii oferă linii de produse excepționale, dar dacă un client alege și folosește un tip greșit de instrument, nu va vedea rezultatele așteptate. Cu toate acestea, jurnalul dumneavoastră va dezvălui acest lucru, deoarece performanța instrumentului nu va atinge viteza normală de producție după calcul. Veți avea o viteză de producție măsurată la fiecare etapă a procesului de șlefuire. Pentru propria evaluare a instrumentelor, vă recomandăm să schimbați instrumentul după câteva înregistrări lunare și să încercați un alt brand. Este posibil să nu vedeți punctele slabe ale instrumentului dumneavoastră decât dacă încercați alt produs. Fiecare dintre noi are anumite favorite, dar atunci când alegeți, este recomandabil să țineți cont de recomandările corecte și să urmați informațiile despre instrument. Deoarece piața se schimbă și evoluează constant, vă recomandăm să încercați un nou instrument cel puțin o dată pe an.

Cheltuieli

Dacă vă uitați la costul echipamentelor diamantate din punctul de vedere al cumpărătorului, acest factor ar putea deveni cel mai important sau singurul criteriu de selecție. Cu toate acestea, subliniem că costurile sunt relevante numai în raport cu performanța instrumentului. Dacă instrumentul nu are o rată de producție constant ridicată, prețul său este irelevant. De asemenea, poate exista o diferență semnificativă între prețul unui instrument și costul utilizării acestuia. Prețul de achiziție pentru unele instrumente poate fi mic, dar costul utilizării acestora vă va surprinde cu o sumă mare. Puteți determina costul real al unui instrument prin simpla calculare a costului real al instrumentului. Ar trebui să păstrați notele fiecărei lucrări în același jurnal, ca și notele de performanță ale instrumentului. Calculul costului unui instrument diamantat este simplu, împărțiți costul total al instrumentului la numărul de metri pătrați pe care ați lucrat. Dacă sunteți, de exemplu, plătit pentru instrumentele 427,2, rezultatul costurilor dumneavoastră ar fi de 0,17 sau 17,56 RON pe m2. În comparație cu costul serviciilor, costul instrumentelor cu diamant este relativ scăzut, deci, dacă încercați să economisiți, ar trebui să căutați un instrument de calitate, chiar și cu cheltuiala unor costuri mai mari. Instrumentele diamantate sunt o investiție - dacă nu sunteți dispus să investiți, nu vă puteți aștepta la performanțe excelente.

Inventar

Nici cele mai bune instrumente de pe piață nu vă vor salva dacă nu le puneți la treabă. Pentru a lucra, alegeți instrumentele cele mai frecvent utilizate, în cel puțin trei tipuri de fibre. Acesta este modul în care veniți cu cel mai potrivit tip de șlefuire a fibrelor, adecvat scopului dumneavoastră. Instrumentul potrivit vă afectează productivitatea, precum și costurile asociate acesteia, dar notele și măsurătorile de performanță ale instrumentelor dumneavoastră vă vor ajuta să îl determinați pe cel potrivit pentru locul dumneavoastră de muncă. Economisirea de bani pe un inventar minim de instrumente cu diamant va crește în cele din urmă costurile globale și va reduce productivitatea. La fel ca în cazul celor doi factori anteriori, este important să înțelegeți ce bani va aduce de fapt afacerea dumneavoastră sau să lucrați cu instrumente cu diamant în etapa finală, unde veți economisi efectiv. Înregistrați fiecare utilizare a instrumentului în inventarul dumneavoastră.

Șlefuirea umedă sau uscată a betonului?

Suprafața betonului poate fi șlefuită prin metodă umedă sau uscată. În metoda de șlefuire uscată, nu se adaugă apă la procesul de măcinare și astfel se generează o cantitate mare de praf. În astfel de cazuri, un aspirator este conectat la polizor, și aspiră praful generat. Toate polizoarele moderne sunt echipate cu astfel de accesorii de vid. Cu toate acestea, șlefuirea uscată nu este practică pentru suprafețe mari.

Când șlefuiți prin metoda umedă, podeaua este umplută cu apă. Șlefuirea umedă este mai eficientă, iar praful este generat doar la nivelul pardoselii. Cu toate acestea, șlefuirea creează nămol din apă și praf de beton, care trebuie îndepărtate cu atenție. Fiecare tratament de suprafață al betonului implică mai multe faze de șlefuire cu utilizarea treptată a diamantelor mai fine. După fiecare fază, podeaua trebuie curățată de nămolul acumulat, cu ajutorul unui uscător. La jumătatea lucrării, utilizați un compactor de beton, care întărește chimic suprafața betonului. După șlefuire, aplicați un etanșant de impregnare pe podea pentru a proteja suprafața de umezeală. În cele din urmă, lustruim podeaua.

Cât costă șlefuirea betonului?

La această întrebare este greu de răspuns, deoarece prețul este influențat de mai mulți factori. Mai întâi trebuie să luăm în considerare starea suprafeței podelei și să determinăm duritatea betonului. Betonul moale este mai greu de șlefuit și poate avea mai multe complicații. Podeaua este mai aspră și, prin urmare, se utilizează o cantitate mai mare de consumabile. Prin urmare, va fi necesar să pregătiți bine suprafața înainte de tratament. Gradul de deteriorare a pardoselii din beton este, de asemenea, un factor crucial. Câte imperfecțiuni trebuie să eliminăm de pe suprafața podelei? Câte fisuri am descoperit? Ce se întâmplă dacă există urme de deteriorare pe podea? Dimensiunea podelei va afecta șlefuirea? Cu cât podeaua este mai deschisă, cu atât poate fi mai eficientă șlefuirea. De asemenea, este important unde se află podeaua. Intrăm cu mașina pe podea, sau va fi mai dificil accesul? Avem depozite de deșeuri disponibile lângă șantier? Datorită diferiților factori, considerăm că prețul șlefuirii de calitate a unei podelei de beton în 2021 ar trebui să fie între 39,02 și 121,94 RON/ m2.