Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Șlefuire parchet
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.353 de profesioniști
5.209 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Șlefuire parchet

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Șlefuire parchet? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori24.900 furnizori din zona dvs.
profile image

Vasile C.

Liber profesionist
București
4,9
Design interior și configurare de interior

Oferim servicii construcții în general, renovări, arhitectura,randari,constatare lucrare,decopertări, pavele, zugrăveli, gresie,faianță, zidărie, dulgheri

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Alexandru D.

Liber profesionist
București
4,9
Zugrav, zugrăveli

Execut lucrari de constructii interioare : rigips ,glet,zugravire,usi ,geamuri,obiecte sanitare,instalatii sanitare etc.........................

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Costel C.

Companie
București
4,5
Zugrav, zugrăveli

Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Ștefania C.

Companie
Bragadiru
4,5
Renovare apartament

ZUGRAVELI - IMPROSPATARE - IGIENIZARE A LOCUINTEI Va oferim servicii de calitate la preturile cele mai mici de pe piata plus garantia lucrarilor. Efectuăm instalatii electrice,fotovoltaice,construcții case la roșu și la cheie,diverse demolări. Oferim contract,factura si chitanta pentru serviciile efectuate. PLATA SE VA FACE ESALONAT PE ETAPE . Mottoul meu : Gandeste,crede,viseaza,indrazneste si ai sa realizezi imposibilul.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Cosmin T.

Companie
Brașov
4,1
Zidărie

Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
Vedeți mai mult
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Șlefuirea parchetului

Pardoselile din parchet de lemn s-au extins datorită popularității și mulțumirii oamenilor. Nu este de mirare că acest tip de pardoseală câștigă popularitate și devine cea mai bună alternativă pentru multe case și spații comerciale.

Motivul pentru care atât de mulți oameni aleg astăzi parchet este că s-au săturat de soluția clasică, care este lemnul real. În cazul pardoselilor din lemn masiv, acesta poate fi prea sensibil la umiditate și fluctuații de temperatură și, de asemenea, predispus la reparații. Într-adevăr, pardoselile din lemn masiv sunt frumoase, elegante, clasice și pot fi asortate cu ușurință la toate tipurile de stiluri și modele interioare. Cu toate acestea, nu sunt atât de ușor de întreținut, dar cu o îngrijire adecvată, vor rezista mulți ani în stare perfectă.

Structura naturală poroasă a lemnului poate avea un răspuns foarte nefavorabil și dăunător mediului său dacă este afectat de umiditate excesivă și fluctuații regulate de temperatură. Prin urmare, pardoselile din lemn masiv nu sunt în general instalate în băi și bucătării, subsoluri și sere, și oriunde umiditatea interioară poate cauza probleme.

Pardoselile din lemn necesită, de asemenea, o rutină de curățare și întreținere foarte specifică. Oamenii doreau o schimbare, așa că a fost proiectată și fabricată o pardoseală din lemn, ceea ce este astăzi o alegere comună pentru mulți. Ceea ce diferențiază pardoselile din lemn este structura lor progresivă. Straturile de conifere sau placaj sunt lipite împreună într-o formă încrucișată. Acesta este nucleul podelei din lemn artificial, care este acoperit cu un strat de lamele din lemn de esență tare și este disponibil în diferite tipuri, culori și modele. Cu toate acestea, există încă oameni care consideră că lemnul tratat este același cu cel laminat și aceasta este o neînțelegere.

Spre deosebire de laminat, lemnul construit este fabricat numai din produse autentice din lemn. De aceea, pardoselile din lemn pot fi șlefuite la fel ca lemnul solid, arată uimitor și mereu ca noi. În funcție de grosimea stratului de lemn laminat de esență tare, pot apărea mai multe șlefuiri pe durata de viață a podelei. Deci, aceasta este o altă veste bună atunci când vine vorba de alegerea pardoselilor din lemn pentru casa sau spațiul dumneavoastră de lucru. Podelele din lemn propuse pot fi șlefuite și îmbunătățite în timp timp, indiferent dacă sunt uzate din cauza încărcăturilor mari sau din cauza altor probleme și imperfecțiuni. Să aflăm mai multe despre șlefuirea unei podele din lemn în cei mai importanți 4 pași ai acestui proces!

Șlefuirea podelei din lemn:

Pregătirea

Fiecare podea din lemn real necesită o pregătire bună înainte de șlefuire. Pregătirea în sine este importantă pentru a vă asigura că nu există piese de mobilier, obiecte grele, decorațiuni și orice altceva în cameră, care poate restricționa libera mișcare a mașinii de rectificat pe suprafața podelei sau ceva care ar putea fi deteriorat în timpul procesului. Deoarece șlefuirea poate fi o treabă incomodă, deși mașinile de șlefuit moderne colectează aproape 100% din rumeguș, este recomandat să acoperiți ferestrele și ușile cu folii de plastic pentru a vă asigura că praful și murdăria nu se așează pe echipamentul camerei. Mai mult, pardoseala trebuie curățată temeinic și pregătită pentru procesul de șlefuire.

Grit

Atunci când șlefuiți podele din lemn artificial, ar trebui să se utilizeze hârtie de șlefuit cu diferite dimensiuni pentru a obține cea mai netedă suprafață posibilă și pentru a îndepărta orice imperfecțiune. Profesioniștii încep cu un șmirghel mai gros, de 40 până la 60 și apoi continuă cu diferite dimensiuni până când ajung la cel mai fin șmirghel de 80 până la 120 pentru a asigura o suprafață netedă, uniformă, fără bulgări.

Diferite polizoare

În cazul în care efectul final depinde de diferite imperfecțiuni, ar trebui folosite polizoare diferite pentru a obține rezultate perfecte și elegante ale șlefuirii. Unele dintre tipurile obișnuite de mașini de șlefuit care vin la îndemână în timpul procesului de șlefuire includ șlefuitoare cu bandă și disc, fiind mai convenționale și mai durabile, și elimină urmele vechiului design și toate celelalte imperfecțiuni grave la începutul proiectului, cum ar fi zgârieturi, scobituri și pete. Polizoarele de margine sau de detaliu sunt potrivite pentru a ajunge în toate colțurile camerei și în alte zone greu accesibile. Astfel de polizoare contribuie la o finisare completă și uniformă a podelei și sunt proiectate pentru lucrări mai detaliate. Polizoarele orbitale sunt, de asemenea, numite polizoare de finisare, deoarece sunt concepute pentru a efectua o polizare mai fină la sfârșitul procesului pentru a asigura netezimea și uniformitatea,

Rumegușul

Șlefuirea în direcția rumegușului și nu împotriva acestuia este crucială pentru a obține cele mai bune rezultate posibile și pentru a minimiza riscul de deteriorare a pardoselilor din lemn în timpul procesului de șlefuire.

De ce nu este recomandat să șlefuiți parchetul dacă nu sunteți profesionist?

Este minunat să fiți un pasionat al bricolajului, bucuria de a putea face ceva mai complicat este foarte importantă pentru încrederea în sine a fiecărei persoane. Zugrăvirea pereților casei sau realizarea de ornamente din material vechi neutilizabil este o modalitate bună de a începe o meserie, dar unele proceduri ar fi mai bine să fie lăsate profesioniștilor. Un bun exemplu este șlefuirea și restaurarea parchetului.

Șlefuirea podelelor DIY, de ce nu?

Nu este vorba doar de șlefuirea parchetului, ci și de refacerea pardoselii în ansamblu. Răbdarea este o calitate pe care nu o are toată lumea, iar timpul este un lux pe care nu toată lumea și-l poate permite. În plus, deși mulți dintre noi nu recunosc acest lucru, ne lipsește pur și simplu dorința de a vedea unele rezultate după ce acestea sunt finalizate. Ne plictisim sau ne lăsăm descurajați, poate putem găsi o scuză pentru a nu mai continua.

Șlefuirea podelei poate fi stresantă și costisitoare, mai ales pentru cei care nu au mai încercat niciodată așa ceva. Încercați pe propriul risc, dar dacă faceți acest lucru, faceți tot posibilul. Din păcate, am văzut multe proiecte de amenajare casnică, care la un moment dat au rămas neterminate și, în cele din urmă, ne-au făcut munca mai dificilă.

Șlefuirea dreaptă, transversală sau în diagonală a unui parchet?

Pentru a șlefui corect podeaua, trebuie să înțelegeți esența lemnului. Să începem cu elementele de bază.

Ce este filamentul?

Filamentul este un aranjament longitudinal al fibrelor de lemn. Primul lucru pe care îl va învăța oricine intră în domeniul de restaurare a podelei este să urmărească fibrele de lemn în timp ce șlefuiește. Există trei niveluri de șlefuire a podelei - grosier, mediu și fin. Șlefuirea grosieră folosește substanțe abrazive grosiere și îndepărtează cele mai uzate părți ale podelei. Cea din mijloc, așa cum sugerează și numele, este calea de mijloc, unde suprafața încet începe să se formeze și să se niveleze. În cele din urmă, avem șlefuire fină cu hârtie de șlefuit cu bob mare (folosim până la 120), ceea ce permite într-adevăr o podea perfect netedă. Unii încearcă acum să netezească lemnul în diagonală în timpul șlefuirii aspre, deoarece se taie mai repede. Este bine și așa, dar distruge și fibrele și poate fi vizibil atunci când adăugați un finisaj mult mai târziu. Din acest motiv, este mai bine să șlefuiți mai întâi drept și să lăsați fibrele intacte.

Șlefuirea parchetului os de pește, așa-numitul parchet diagonal. Acestea sunt parchetele, unde șirurile de blocuri sunt rotite în direcția opusă. Cum să șlefuim fibrele unei părți fără a merge împotriva celeilalte? Există două puncte de vedere opuse cu privire la modul cel mai bun de a îndeplini această sarcină. Că trebuie să mergi drept și transversal sau înclinat. Vom încerca să explicăm ambele puncte de vedere. Drept și la 90 de grade distanță. Susținătorii acestei metode susțin că șlefuirea diagonală va face ca unele blocuri să se netezească mai mult decât altele datorită direcției diferite a fibrelor, care duce în cele din urmă la o suprafață inegală. Când mergeți drept, nu veți anula niciodată fibrele în ambele direcții, deci nu le veți îndepărta niciodată prea mult. Oblic. Cei care preferă șlefuirea oblică cred că este bine să neteziți lemnul direct și transversal în șlefuirea dură și medie. Cu toate acestea, pentru netezire fină, este necesar să faceți acest lucru cel puțin o dată pe fiecare diagonală. În felul acesta neteziți fibrele o dată și apoi mergeți în direcția opusă. Aceasta este o metodă care este probabil utilizată de majoritatea experților în pardoseli. Ideea principală nu este să urmezi orbește instrucțiunile, ci să afli ce ți se potrivește cel mai bine. Ar trebui să vi se ofere posibilitatea de a șlefui parchetul, dar îndeplinirea corectă a sarcinii depinde de abilitățile dumneavoastră. Cu toate acestea, rețineți întotdeauna cum să folosiți mașina de șlefuit. Amintiți-vă că, atâta timp cât lemnul este funcțional, acesta se netezește în mod constant și acest lucru înseamnă că oprirea acestuia chiar și pentru o clipă îl va face să cadă în podea.

Un echipament foarte util este Lagler Trio și alternativa sa - BonaFlexi Sand. Aceste mașini au plăci de acționare cu mai multe capete acționate independent, care vă pot ajuta să lustruiți podeaua și să creșteți consistența fibrelor. Cu toate acestea, ele funcționează numai pe suprafețe plane și din acest motiv nu pot înlocui șlefuitorul cu bandă.