Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Legalizare
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.350 de profesioniști
5.207 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Legalizare

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Legalizare? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Legalizarea clădirilor

Dacă aveți nevoie ca legalizarea unei construcții să se facă rapid, eficient și la un preț bun, acum puteți alege persoana potrivită dintr-o gamă variată de experți.

De ce Wilio?

Wilio vă va ajuta să găsiți profesioniști de calitate din zona dumneavoastră.

Wilio vă va ajuta să găsiți, în mod gratuit, profesioniști calificați și cu experiență pentru aproape orice serviciu sau afacere.

Cum acționează Wilio?

Trimiteți o cerere.

Răspundeți la câteva întrebări referitoare la serviciul de care aveți nevoie.

Ne vom adresa celor mai buni.

Vom găsi cei mai potriviți experți în funcție de cerințele dumneavoastră.

Alegeți cea mai bună ofertă.

Comparați ofertele și alegeți dintre cei mai bine evaluați experți.

Întrebări frecvente
Ce este o construcție neautorizată?

O construcție neautorizată este o structură sau o clădire construită fără autorizație de construcție valabilă sau o construcție care nu respectă termenii prevăzuți de autorizație. Acestea nu sunt doar case de tip locuință, ci și diverse anexe, garaje, bucătării de vară, piscine scufundate în pământ și orice alte construcții pentru care legea impune o autorizație de construcție, deci pentru începerea construcției nu este suficient doar înștiințarea autorității. Acest concept nu trebuie confundat cu construcția neautorizată care se referă la o structură construită pe teren străin fără acordul proprietarului său.

De ce să legalizăm construcția?

Există mai multe motive pentru care se construiește fără autorizație. În multe cazuri este vorba de o neglijare neintenționată a obligațiilor legale de către un constructor care nu a livrat la timp documentele sau notificările necesare. Cu toate acestea, investitorii încalcă adesea legea în cunoștință de cauză - fie că speră că autoritatea competentă nu va afla, fie că pur și simplu se bazează pe consecințele acțiunilor lor și calculează riscurile în avans. Dar chiar merită? Descoperirea unei clădiri fără autorizație de către autoritatea competentă poate duce la o amendă de zeci de mii de euro. În cel mai rău caz, autoritatea poate chiar dispune demolarea clădirii pe cheltuiala proprietarului. Deși această măsură este rară, construcțiile ilegale pot cauza probleme considerabile în cazurile procedurilor de vânzare sau moștenire, precum și în ceea ce privește conexiunile la rețelele de utilități. Din fericire, putem evita aceste inconveniente apelând la dreptul de a legaliza o construcție neautorizată. Procedura constă în furnizarea unui set complet de documente, depunerea fiind analizată ca o cerere pentru aprobarea unui proiect de construcție și totodată constă în emiterea unei autorizații de reluare a lucrărilor de construcție dacă construcția nu a fost finalizată. După eliminarea tuturor discrepanțelor biroul va legaliza construcția. Dacă proprietarul nu îndeplinește cerințele pentru autorizația de construcție nici măcar în acest moment sau dacă se dovedește că construcția este contrară interesului public, autoritatea de supraveghere a construcțiilor va solicita demolarea acesteia. De ce să amânați legalizarea când puteți recurge la amnistia pentru construcții?

Mă pot ocupa personal de legalizarea clădirii?

Dacă aveți cunoștințe suficiente despre legislația stufoasă și foarte mult timp liber, puteți demara procesul chiar dumneavoastră. Cu toate acestea, autorizarea post factum este adesea un proces exigent și de lungă durată pentru care merită să apelați la serviciile unor specialiști calificați. Aceștia vă vor sfătui și vă vor ajuta cu pregătirea tuturor pașilor și documentelor necesare și se vor asigura că întregul proces se desfășoară eficient și fără probleme.

Cum să găsiți un profesionist în domeniul legalizării clădirilor?

Cel mai bun mod de a găsi un expert în legalizarea clădirilor este să trimiteți o cerere pe serverul Wilio. Vom trimite cererea dumneavoastră către experții cu calificările necesare și veți putea alege dintre mai bune oferte, formulate de profesioniști care știu să-și facă treaba în mod excepțional. Apoi comparați ofertele, citiți părerile și recenziile clienților anteriori și alegeți expertul potrivit pentru a găsi o soluție la problema dumneavoastră.

De ce să apelăm la Wilio când legalizăm clădirile?

Legalizarea clădirilor poate fi dificilă, dar este posibil să nu fie necesar un expert pentru această sarcină. Dacă doriți să scăpați de problemele imobilelor ilegale, este normal să le încredințați pe mâinile celor mai buni din domeniu. Experții noștri au o vastă experiență în toate domeniile necesare, de la drepturile de construcție la drepturile civile. Știu exact cum să procedeze la legalizare, iar calitatea muncii lor este dovedită de evaluarea pozitivă a clienților anteriori. De asemenea, Willio vă va ajuta să economisiți timp, bani și să scăpați de multe bătăi de cap.

Cât durează finalizarea legalizării unei clădiri?

Această întrebare se aplică de la caz la caz și depinde de mulți factori. Trebuie să refacem complet documentația proiectului sau trebuie doar să depunem câteva documente lipsă? Aceste aspecte determină tipul, întinderea și vechimea proprietății și numărul de entități care trebuie să își exprime opiniile în acest caz. Poate fi vorba de birouri, administratori de rețele, autoritatea locală, dar și vecini. O organizație eficientă poate accelera semnificativ procesul de legalizare. După o consultare personală și o posibilă inspecție a construcției, expertul vă va oferi informații mai detaliate despre situația dumneavoastră specifică.

De ce voi avea nevoie pentru legalizarea clădirii și este necesar să furnizez eu însumi aceste documente?

Procesul de legalizare a construcțiilor neautorizate este similar cu cererea pentru emiterea unei autorizații de construcție „clasică”. Pe lângă o cerere pentru aprobarea unui proiect de construcție și solicitarea unei autorizații de construcție ulterioare, veți avea nevoie de un document care să confirme dreptul de proprietate asupra terenului sau consimțământul proprietarului pentru construcție, de documentația proiectului și situația instalațiilor, declarațiile furnizorilor de energie, precum și alte documente necesare pentru emiterea autorizației de construcție. Expertul vă va sfătui cu privire la lista exactă a documentelor necesare și vă va ajuta, de asemenea, să le pregătiți sau le va pregăti singur - depinde de acordul cu dumneavoastră.

Cu ce mă poate ajuta un expert în legalizarea clădirilor?
Care sunt capacitățile unui expert în legalizarea clădirilor?

Un profesionist cu o vastă experiență în domeniul legalizării clădirilor este bine pregătit în mai multe domenii legislative care includ acest subiect - indiferent dacă este vorba despre legea clădirilor, legea geodezică, legea cadastrală sau codul civil. El colaborează cu numeroși experți și instituții, de la ingineri și topografi la experți și autorități medico-legale. Un bun profesionist vă va oferi o abordare individuală și sprijin profesional în rezolvarea tuturor problemelor legale referitoare la proprietatea dumneavoastră, iar rezultatul muncii sale este de a elimina toate neconcordanțele referitoare la clădire și de a aduce proprietatea într-o condiție care permite utilizarea acesteia fără restricții legislative.

Ce servicii sunt incluse în preț?

Pe lângă durata procesului de autorizare post factum a construcțiilor edificate nelegal, prețurile variază semnificativ de la caz la caz, în funcție de circumstanțe. Expertul în legalizare va efectua mai întâi toate analizele necesare privind disponibilitatea legalizării. Ulterior, prețul va reflecta elaborarea tuturor documentelor legale și de proiect necesare și a costurilor de obținere a informațiilor necesare de la toate părțile interesate. Totodată, există și taxe administrative pentru legalizările post factum și autorizațiile de construcție ulterioară, al căror preț poate fi mai mare decât taxele pentru obținerea unei autorizații de construcție adecvate, iar taxele pot depinde și de tipul de construcție.

Ce alte servicii poate oferi un expert?

Experții în legalizarea construcțiilor oferă adesea alte servicii legate de proprietate, cum ar fi stabilirea proprietății, divizarea terenurilor și a imobilelor, consiliere juridică și financiară în acest domeniu și alte servicii care sunt adesea asociate cu legalizarea clădirilor.

Sugestii și sfaturi
1. Acordați atenție vechimii proprietății dumneavoastră

Prin lege, categoria clădirilor construite ilegal include imobilele construite după 1975. Dacă puteți demonstra că imobilul dumneavoastră este mai vechi, aveți noroc - aceste proprietăți sunt considerate automat legalizate.

2. Coerența este pe primul loc

Pentru ca un profesionist în legalizare să își îndeplinească sarcina complet și eficient și astfel să vă îndeplinească așteptările, el trebuie să cunoască temeinic contextul construcției dumneavoastră. Prin urmare, consultările personale și o bună comunicare sunt importante. În multe cazuri, procesul nu poate fi realizat fără inspectarea terenurilor și a imobilelor. Comunicați în prealabil ce documente trebuie să furnizați și ce documente trebuie să procure expertul. Comunicarea bidirecțională este cheia unui serviciu rapid și de succes.

3. Și imobilele care nu mai există pot fi legalizate

Dacă sunteți proprietarul unei proprietăți care a fost demolată și care nu a fost încă radiată din cadastru, probabil că plătiți în continuare taxe pentru aceasta. De asemenea, puteți scăpa de această problemă printr-o astfel de legalizare.