Contactați 10 profesioniști
CheresteaTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Cherestea? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Lemn laminat și prisme
Unde pot găsi un expert în prelucrarea lemnului sau a prismelor?
Dacă sunteți în căutarea unui specialist în lemn care să vă poată sfătui cu privire la cel mai potrivit lemn pentru construcția unei clădiri, ferme, foișor sau magazie, atunci contactați Wilio. Introduceți cererea dumneavoastră aici și expertul vă va contacta și vă va oferi sfaturi cu privire la ceea ce este mai potrivit pentru faza actuală a construcției sau ce fel de lemn aveți nevoie pentru întreaga construcție. Aveți nevoie de lemn pentru o casă? Căutați lemn pentru o pergolă? Doriți un acoperiș nou și aveți nevoie de o nouă grindă cu zăbrele? Contactați Wilio și vom găsi expertul potrivit pentru dumneavoastră.
Lemnul este aici de milenii. Cu siguranță de mai mult timp decât omenirea însăși. La început, strămoșii noștri îl foloseau pentru a păstra căldura, ulterior pentru a construi locuințe simple sau pentru gătit. Astăzi, aproape totul este făcut din lemn și oamenii au învățat să-l folosească și să profite la maximum de el. Dacă prin totul mă refer și la hârtie igienică, atunci cu siguranță nu mint. Hârtia pe care scriem este făcut din lemn, lemnul este o parte a structurii casei noastre, lemnul este combustibilul care ne încălzește casa. Lemnul este cu adevărat ceva de care nu ne-am putea lipsi și fără el viața noastră ar fi puțin mai grea.
Ce este mai exact o prismă?
O prismă de lemn este o componentă de construcție care este utilizată în construcția diferitelor structuri. Este fabricată în principal din lemn de molid care trebuie uscat corespunzător. Deoarece prisma este făcută prin tăierea copacilor, se poate întâmpla ca suprafața sa să nu fie perfectă. Aceste defecte reduc rezistența prismei și creează imperfecțiuni optice, cum ar fi umflături mari, fisuri, părți care sunt infestate cu mucegai sau diferite creșteri ale crustei. Aceste defecte trebuie eliminate pentru siguranța prismei. Prismele sunt tăiate la un unghi de 45 de grade pe toate cele patru suprafețe. Umiditatea lor, care este de aproximativ de 15%, le oferă o stabilitate dimensională permanentă, precum și o protecție fiabilă împotriva dăunătorilor care distrug lemnul. Totuși, să nu aveți impresia că prisma nu se poate lipi. Lamelele unei astfel de prisme pot fi stratificate și lipite cu adeziv. Astfel se creează un produs a cărui calitate este controlată, numit cherestea laminată lipită, a cărei prescurtare este BSH.
Care sunt beneficiile prismelor BSH?
Cel mai mare avantaj este capacitatea mare de încărcare la greutate redusă. Suprafața prismelor BSH este de înaltă calitate și este foarte frumoasă și atractivă. Prismele BSH sunt foarte stabile datorită faptului că mai multe prisme din lemn sunt lipite între ele, apariția fisurilor și defectelor fiind minimă. Acest material este o resursă naturală și regenerabilă. Prisma BHS este surprinzător de stabilă chiar și în caz de incendiu, prezentând o rezistență la căldură mai mare decât oțelul. Astfel de prisme BHS pot fi utilizate, de exemplu, în construcția diferitelor foișoare, carporturi, ferme sau pergole.
Prisma BSH este foarte populară pentru cei care doresc grinzi consacrate în casa lor, deoarece este planată și prelucrată astfel încât să se potrivească perfect cu interiorul casei. Aceste prisme îndeplinesc chiar și cele mai exigente cerințe de calitate, rezistență și capacitate portantă.
Unde se folosesc prismele?
Prismele sunt folosite, de exemplu, de dulgheri. Aceste prisme sunt folosite în construcția de case noi, care în prezent sunt adesea construite din lemn. De asemenea, dulgherii folosesc prismele în construcția unui nou acoperiș, așa-numitele grinzi cu zăbrele, atunci când construiesc o nouă structură solidă pentru un nou acoperiș care să ne servească cât mai mult timp. Prismele pentru grinzile cu zăbrele pot fi achiziționate deja tratate de dăunători, ciuperci, mucegaiuri sau pete distrugătoare de lemn. Lemnul colorat este îmbibat în cuve într-o soluție specială pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, prismele sunt utilizate în construcția diferitelor foișoare, adăposturi, canise pentru câini etc.
Cum se face o astfel de prismă?
Prisma este realizată prin prelucrarea lemnului cu un ferăstrău mare. Prisma este fie laminată, fie nelaminată. Prisma laminată este folosită mai des deoarece este dreaptă și fermă. Prismele laminate sunt realizate din lamele lipite între ele cu un adeziv puternic și unite individual sub presiune.
Ce este europrisma și la ce se folosește?
O europrismă este o prismă ale cărei dimensiuni trebuie să respecte reglementările și standardele europene. Astfel de prisme sunt realizate prin lipirea a trei sau mai multe lamele cu ajutorul unui adeziv rezistent la apă. Ferestrele euro sau ușile interioare sau exterioare sunt realizate din europrisme. Lamelele de pe aceste europrisme sunt lipsite de orice fel de defecte ale lemnului pentru a asigura o viață cât mai lungă ferestrelor și ușilor lei.
Cum rezolv cu transportul?
Fie producătorul va transporta prisma cu propria mașină, fie va trebui să rezolvați singur transportul. Prisma poate fi tăiată la diferite lungimi, până la maximum 20 de metri. Cel mai adesea acestea sunt produse la o lungime de 13 metri. Această lungime se va potrivi în semiremorca unui camion. Prisma trebuie să aibă maximum 13,6 metri lungime. Dacă producătorul nu are mașină, contactați un specialist pentru transportul unor astfel de mărfuri. Nu uitați însă să acordați atenție greutății. Camionul poate transporta maximum 24 de tone. Rețineți acest lucru pentru a evita posibile amenzi pentru suprasolicitarea mașinii. Dacă nu doriți să realizați transportul cu un camion cu semiremorcă, faceți rost de o mașină mai mică și tăiați prisma mai scurt. Dar dacă aveți nevoie de o prismă lungă de 13 metri, puteți folosi tehnica numită zincare.
Ce este lemnul laminat?
Lemnul laminat este un bloc de construcție prismatic. Lemnul laminat se aseamănă cu starea naturală a lemnului. Placa este formată din plăci lipite din lemn masiv. Datorită lipirii stratificate, o astfel de placă este mai stabilă și mai durabilă decât cea a lemnului natural. Lemnul laminat este folosit, de exemplu, la fabricarea mobilierului, la construcția caselor etc. Cu toate acestea, lemnul laminat poate avea o duritate diferită. Depinde dacă este realizat din lemn real/prisme sau din deșeuri de lemn, cum ar fi rumegușul de lemn. Lemnul laminat este creat prin presare și sub presiune. Placa lipită se numește îmbinare.
Ce tipuri de lemn laminat se cunosc?
Placa OSB
Placa OSB este o placă care conține mai mult de 90% din masa lemnului, aranjată pe trei straturi, fiind cunoscută și sub numele de PAL. Este fabricată din pin și are parametri tehnici foarte buni, în principal datorită faptului că masa lemnului este amestecată cu emulsie de parafină și rășină sintetică în mașinile de turnat. Este folosită în principal în construcții și cunoaștem mai multe tipuri. Acestea se disting în funcție de grosime și densitate. Plăcile OSB sunt utilizate în prezent și în construcția de case cu consum redus de energie, fiind potrivite pentru locuințe pasive.
Plăci aglomerate
Palul este împărțit în laminat și brut. Palul brut este fabricat din materii prime de calitate și este potrivit pentru piese de mobilier, pereți despărțitori, plăci de bază sau panouri sandwich. Palurile laminate sunt utilizate la fabricarea mobilierului și chioșcurilor. Suprafața lor este netedă și ordonată. Aceste plăci pot fi adaptate la design deoarece se fabrică în diferite modele și culori. Avantajele includ prețul scăzut, durata de viață lungă și adaptarea la tendințele actuale. Deoarece aceste plăci sunt acoperite doar pe suprafețele plane, marginile lor sunt goale. Pentru acoperirea acestora se utilizează benzi laminante, care se aplică numai după tăierea dimensiunilor corecte, care este realizată de tâmplar.
Articulații
Sunt plăci monostrat puternice și stabile, lipite masiv. Aceste plăci sunt realizate din lemn natural de cea mai bună calitate. Aceste îmbinări sunt utilizate pentru a produce mobilier, scări, pervazuri sau blaturi de înaltă calitate.
Brichete din lemn – combustibil
Brichetele sunt fabricate din deșeuri generate la tăierea lemnului cu ferăstrăul. Acesta este un sistem care împiedică aruncarea deșeurilor. Brichetele sunt create în mașină sub presiune puternică, unde rumegușul este unit. Apoi sunt ambalate și vândute. Brichetele sunt folosite în casele încălzite cu lemne. Așadar, deșeurile de lemn și-au găsit utilizarea și ne încălzesc casele.