Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Echipamente loc de joacă
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.350 de profesioniști
5.205 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Echipamente loc de joacă

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Echipamente loc de joacă? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Locuri de joacă

Un ghid pentru planificarea cursului

Îmbunătățirea accesului la locurile de joacă aduce numeroase beneficii copiilor de toate vârstele. Unul dintre cele mai mari este că locul de joacă crește volumul de activitate fizică pe care o fac copiii. Vizitatorii locului de joacă sunt, de asemenea, mai predispuși să folosească parcul în care se află și, atunci când vizitează un parc în care echipamentul de joacă pentru copii a fost instalat sau renovat recent, au posibilitatea de a-și folosi timpul liber mai activ datorită sentimentului de noutate.

În zilele noastre, locurile de joacă sunt peste tot, din motive întemeiate. Multe locuri de joacă sunt situate în curțile școlilor sau în parcurile din orașe sau sate din țară. Cu toate acestea, este clar că amplasarea unui loc de joacă pe proprietatea dvs. crește implicarea comunității, indiferent de mărimea reședinței.

De-a lungul istoriei, locurile de joacă au suferit o dezvoltare semnificativă. La începutul secolului al XX-lea, locurile de joacă erau mai mult o excepție, iar oamenii care le-au creat nu le-au proiectat pentru joc gratuit pentru public. În schimb, au fost folosite de instructori erudiți ca centre de exerciții sau săli de sport în aer liber pentru copii. La organizarea jocului, acești profesori i-au ajutat pe copii și le-au arătat cum să folosească corect echipamentul de joacă.

În zilele noastre, planificarea cursului este un proces în mai multe etape, cu mulți factori care trebuie luați în considerare. Trebuie să cercetați locația locului de joacă, să luați în considerare cine îl va folosi și să vă gândiți la modalități de a-l face mai atractiv și mai accesibil pentru toți copiii. Citiți mai departe dacă sunteți interesat de un ghid complet sau accesați secțiuni specifice folosind linkurile de mai jos.

Cine îți va folosi locul de joacă

Reflecții asupra spațiului atunci când planificați un loc de joacă

Locuri de joacă noi și existente

Bugetul locului de joacă

Evaluarea locației cursului: Cum să aflați nevoile cursului dvs.

Echipament pentru locul de joacă

Cum se alege echipamentul de joacă

Tipuri de echipamente de joacă

Planuri de echipamente pentru terenuri de joacă

Cum să vă pregătiți pentru instalarea unui loc de joacă

Instalare loc de joacă comercial

Cum să vă întrețineți locul de joacă

Cinci lucruri de luat în considerare la începutul procesului de planificare a locului de joacă

La începutul procesului de planificare a locului de joacă, este necesar să se sublinieze în mod clar care sunt obiectivele dvs. în proiect și, de asemenea, dacă orașul sau școala dvs. are limitări care trebuie luate în considerare. Dacă vă gândiți cum să planificați etapele și de unde să începeți, o idee generală despre aceste cinci puncte vă va ajuta să decideți care este primul lucru care trebue făcut.

1. Cine va folosi locul de joacă?
Aflați pentru ce grupă de vârstă este proiectat locul de joacă

Știind pentru cine este locul de joacă vă va ajuta să decideți ce tip de echipament să instalați. Copiii se joacă diferit și se află la diferite niveluri de dezvoltare pentru aceeași vârstă. De exemplu, un loc de joacă pentru un copil de 5 ani nu-i place unui copil de 12 ani și este posibil să nu fie de dimensiunea potrivită pentru el. Copiii mici și foarte mici vor avea, de asemenea, dificultăți în utilizarea echipamentului de joacă pentru copiii cu vârsta de 6 sau 7 ani.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare capacitățile persoanelor care vor folosi echipamentul de joacă. Aceste principii impun ca locul de joacă să aibă echipamente accesibile și utilizabile de către persoane din toate categoriile. Mai exact, se impune ca cel puțin un dispozitiv de joc să fie practicabil la parter. Dacă există structuri ridicate, cel puțin jumătate dintre ele trebuie să fie accesibile printr-o rampă sau un dispozitiv similar. Suprafața locului de joacă trebuie să asigure suficient suport în caz de cădere și să poată găzdui un scaun cu rotile.

Împreună cu vârsta și nivelul de îndemânare al copiilor care vor folosi locul de joacă, un alt pas important în planificarea locului de joacă este analizarea numărului de copii care vor folosi facilitatea la un moment dat. Puteți găsi întregul loc de joacă plin de copii care il vor folosi în timpul unei pauze sau după școală, sau vă așteptați la un număr mai mic?

2. Cât spațiu aveți la dispoziție?

Când planificați un loc de joacă pentru un oraș sau municipalitate, luați în considerare spațiul rezervat locului de joacă. Aveți mult spațiu sau doar o mică zonă care poate fi dedicată locului de joacă? Terenul dvs. de joacă va consta din mai multe zone pentru anumite grupe de vârstă?

Când construiți locul de joacă, rețineți că zona locului de joacă depășește pe cea a echipamentelor în sine. De asemenea, veți dori să oferiți o suprafață căptușită care să depășească limitele structurilor locului de joacă. De obicei, se echipează cel puțin 1,8 m de suprafață amortizată în vecinătatea dispozitivului. În cazul toboganelor și leagănelor, de obicei se recomandă amenajarea unei zone mai mari.

Finisaj de 1,8 m

3. Construiești de la zero sau completezi un loc de joacă existent?

Înainte de a începe un proiect, merită, de asemenea, să luați în considerare dacă începeți de la zero, renovați echipamentelor existente sau adăugați caracteristici la locul de joacă, lăsând neatinse echipamentele vechi.

Dacă renovați un loc de joacă mai vechi, există elemente pe care ați vrea să le păstrați sau ați dori o renovare completă a tuturor echipamentelor? Dacă completați un loc de joacă existent, cât spațiu aveți între structuri? Este posibil să nu aveți atât de multe opțiuni pentru adăugarea de echipamente noi la locul de joacă, dacă spațiul dvs. este limitat.

4. Care este planul dvs.?
Planificați un loc de joacă pentru parc, pentru vecinătatea dvs.

Nici Roma nu a fost construită într-o singură zi și nici majoritatea domeniilor. Dacă intenționați un loc de joacă într-un parc pentru vecinătatea dvs., gândiți-vă când ar putea fi momentul ideal să îl deschideți. Începerea procesului de planificare la sfârșitul verii sau la începutul toamnei poate avea sens dacă obiectivul dvs. este să aveți pregătit un nou loc de joacă până în primăvară. Dacă intenționați un loc de joacă pentru școală, demararea procesului la începutul primăverii vă va oferi suficient timp pentru a-l pregăti până la începutul anului școlar viitor.

5. Care este bugetul dvs.?

Chiar dacă nu doriți ca banii să dicteze fiecare decizie cu privire la locul de joacă, bugetul dvs. va determina ceea ce puteți și nu puteți face. Unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare este de unde provin banii pentru proiect. Aveți o sumă stabilită de finanțare sau puteți obține finanțare suplimentară? În acest din urmă caz, este posibil să puteți stabili un buget pe baza tipului de echipament pe care îl doriți și a dimensiunii cursului, apoi să stabiliți un obiectiv de finanțare.

Dacă dispuneți de un anumit buget pentru proiect, va trebui să vă ajustați planurile pentru a se potrivi cu acel buget. Acest lucru ar putea însemna că trebuie să renunțați la unele echipamente sau să limitați dimensiunea generală și domeniul de aplicare.

Când vă alocați bugetul, analizați proiectul cu atenție. Costurile asociate procesului de planificare a terenului de joacă sunt suplimentare sumelor pentru echipamente și instalare. Poate că va trebui să luați în considerare:

- costurile autorizației

- costul pregătirii locației, cum ar fi îmbunătățirea drenajului sau a pantei

- costul echipamentelor și funcțiilor suplimentare, cum ar fi iluminatul nou sau trotuarele

- costurile tratamentului suprafaței

- costul transportului echipamentelor și accesoriilor în zona dvs.

- costul depozitării oricăror materiale, finisaje sau instrumente în afara locației

- costul montării locului de joacă, al finisării și pregătirii restului locației

Analiza locației și determinarea nevoilor dumneavoastră

De amplasarea obiectelor pe teren depind mulți factori ai proiectului dumneavoastră. De exemplu, în funcție de panta și calitatea solului terenului, poate fi necesară o cantitate semnificativă de lucrări pregătitoare înainte ca echipamentul să fie montat. Locația afectează, de asemenea, ușurința utilizării locului de joacă și accesibilitatea acestuia pentru vizitatori. Atunci când se analizează zona desemnată pentru locul de joacă, trebuie examinate următoarele elemente:

- Înclinare. Cei mai mulți părinți și profesori nu vor ca copiii lor să se joace undeva în noroi sau în umezeală. De panta sau forma suprafeței depinde dacă apa se va acumula în această zonă. Este ideal atunci când panta locului permite scurgerea ușoară a apei.

- Tipul solului. Unele tipuri de sol păstrează apa mai mult decât altele, ceea ce afectează drenajul zonei. Pe de altă parte, unele tipuri de sol, cum ar fi cel nisipos, nu rețin deloc bine apa. Deși solul nisipos poate fi ideal pentru drenaj, fluiditatea acestuia poate afecta și stabilitatea terenului.

- Vegetația din apropiere. Copacii de lângă locul de joacă oferă umbră copiilor și îngrijitorilor în zilele toride de vară. Cu toate acestea, ar trebui să luați în considerare și amplasarea rădăcinilor acestor copaci și dacă extinderea lor în această zonă ar putea să afecteze. De asemenea, ar trebui să examinați calitatea și tipul altor plante din zonă. Deși puteți avea o zonă de joacă cu un aspect îmbunătățit, trebuie să fiți atenți atunci când pulverizați aceste plante cu pesticide care pot dăuna copiilor. Un alt lucru de reținut este dacă plantele din această zonă atrag dăunători, cum ar fi rozătoarele sau viespile. Dacă aveți de gând să adăugați plante în această zonă, este mai bine să alegeți soiurile originale rezistente la secetă, care necesită de obicei puțină întreținere.

- Condițiile meteo. Acordați atenție climei din zona locului de joacă. Soarele strălucește pe el în timpul după-amiezii? Dacă da, poate fi o căldură insuportabilă în mijlocul verii. Zona este deosebit de expusă la vânt? Dacă da, este posibil ca copiii să nu se joace deloc pe locul de joacă.

- Ce se află sub suprafață. când săpați pământul atunci când instalați locul de joacă, Cu siguranță nu doriți să intrați în conducte electrice sau de gaz. de asemenea, nu doriți ca companiile de utilități să fie nevoite să sape și să perturbe locul de joacă la câțiva ani după ce a fost construit. Contactați companiile energetice din orașul dvs. și asigurați-vă că nu există țevi sau cabluri care rulează direct sub potențialul loc de joacă.

- Ce este în jur. Un loc de joacă apropiat de anumite utilități, cum ar fi toalete, mese de picnic sau o parcare, va fi mai atractiv și mai ușor de accesat decât un loc de joacă într-un colț îndepărtat al parcului. Din motive de siguranță, ajută, de asemenea, să examinăm cât de aproape va fi locul de joacă de drumurile principale sau de autostrăzi și dacă vor fi instalate garduri sau bariere pentru a asigura siguranța copiilor împotriva traficului.

Alegerea echipamentului pentru locul de joacă
Alegeți echipamentul locului de joacă în funcție de intervalul de vârstă, disponibilitate și tema locului de joacă.

Echipamentul de joacă de astăzi nu include doar leagăne și tobogane. Puteți alege echipamentul în funcție de intervalul de vârstă, disponibilitate și temă. Proiectarea locurilor de joacă include poduri, turnuri de urcare și panouri de joacă. De asemenea, puteți lua în considerare echipamente independente, cum ar fi tiribombe și turnuri de supraveghere.

Atunci când alegeți echipamentul de joacă, este important să aveți în prim plan pe cei care îl vor folosi - copiii. Dacă nu sunteți sigur ce tip de echipament ar dori să folosească copiii, cel mai bine este să îi întrebați. Îi puteți lăsa să-și proiecteze locurile de joacă de vis și puteți folosi aceste modele pentru a vă orienta procesul decizional.

O altă opțiune este de a organiza focus grupuri cu copii și părinți și de a le arăta diferitele planuri și teme ale locurilor de joacă. Întrebați copiii și aparținătorii lor ce părere au despre fiecare design, despre ce se remarcă și dacă ar dori să vadă elementele specifice conținute în mostrele de pe locul de joacă.

Tipuri de echipamente de joacă
Diferitele tipuri de echipamente de joacă includ:

- Ansamblu: echipamente care formează o structură mai mare a locului de joacă. Poate conține unul sau mai multe tobogane, turnuri, rampe, punți și poduri.

- echipamente independente: toate echipamentele care nu sunt atașate la structura primară. poate conține leagăne și tobogane de sine stătătoare, tiribombe, pereți de cățărat și accesorii.

- Echipament de fitness: include structuri care încurajează copiii (și adulții) să se joace pentru a face mișcare.

- Echipament de amplasament: nu trebuie neapărat să facă parte din locul de joacă, dar ajută la îmbunătățirea experienței locului de joacă pentru toți cei implicați. Include lucruri precum suporturi pentru biciclete, bănci și coșuri de gunoi.

- Echipament inclusiv: datorită echipamentului inclusiv, locul de joacă este accesibil copiilor de toate abilitățile. Exemple de facilități complete includ leagăne pentru prieteni și tobogane.

Elaborarea planurilor de echipare a locurilor de joacă

Alegerea echipamentului pentru locul de joacă este doar primul pas în procesul de planificare. Următorul pas este de a afla cum să organizați totul eficient în contextul nevoilor dvs. specifice, potrivit bugetului disponibil. De obicei, în această etapă este recomandabil să solicitați ajutorul unui expert în proiectarea locurilor de joacă, pentru a vă ajuta să decideți care sunt cele mai bune opțiuni pentru dvs.

Cereți ajutorul unui expert în proiectarea locurilor de joacă

Un expert în design vă poate ajuta să insuflețiți locul de joacă pornind de la schița sau ideea dvs. și transformându-l într-un adevarat loc de joacă. Când proiectați un loc de joacă, există câteva elemente pe care profesionistul în proiectare le-ar putea lua în considerare în timpul procesului de planificare:

- Tipul materialelor utilizate. Lemnul nu este de obicei folosit deloc, deoarece lemnul se fisurează și se uzează repede. De asemenea, metalul este adesea evitat. Tipul de material care este cel mai potrivit pentru locul de joacă poate depinde de locația și climatul din zona dvs.

- Stil de joacă. Unele locuri de joacă sunt luminoase și atrăgătoare, în timp ce altele se armonizează cu amenajarea teritoriului din jurul lor. Unele au teme diferite, cum ar fi mașinile de pompieri sau spațiul, altele sunt destinate să abordeze designul modern. Expertul dvs. în design vă poate ajuta să determinați cel mai bun stil de utilizat.

- Numărul de componente și aspectul acestor componente. O parte din planificarea cursului va fi alegerea echipamentului și decizia cu privire la dimensiunea anumitor zone. De exemplu, dacă locul de joacă este folosit mai mult de copii cu vârste de 2 până la 5 ani, decât de cei cu vârste de la 7 până la 10 ani, ar putea avea mai mult sens să ai mai mult teren și mai puțin spațiu pentru copiii de vârstă școlară.

Pregătirea spațiului pentru instalare
Pregătiți locul de joacă pentru instalare

După ce aveți un plan gata, următorul pas este să pregătiți locul de joacă pentru instalare. Câtă pregătire necesită locația dvs., depinde de starea în care se află înainte de începerea proiectului.

Dacă echipamentul locului de joacă este deja în zonă, este necesar să îl scoateți dacă zona urmează să fie complet remodelată. Dacă echipamentul vechi este în stare bună și îndeplinește cerințele de siguranță, acesta poate fi donat unei alte organizații. În caz contrar, poate fi necesar să fie reciclat sau vândut ca deșeu.

Dacă panta sau înclinarea este prea abruptă, ar putea fi utilă nivelarea zonei. Poate fi necesar să îmbunătățiți solul pentru a rezolva problemele de drenaj sau pentru a oferi o stabilitate mai mare. În acest stadiu, este, de asemenea, momentul potrivit să solicitați companiilor de utilități să vă informeze dacă sub suprafața dvs. există cabluri și țevi subterane și să le marcați traseul.

Când solul este gata și utilitățile sunt marcate, puteți stabili zona pentru terenul de joacă și puteți începe săpăturile.

Instalarea locului de joacă

Aveți mai multe opțiuni pentru instalarea fizică a locului de joacă. O opțiune este să predați echipamentul unei echipe de experți și să îi lăsați să instaleze singuri locul de joacă.

O altă opțiune care devine din ce în ce mai populară este construirea de către comunitate. În timpul construirii de către comunitate, o echipă de voluntari asigură ridicarea și instalarea locului de joacă sub supravegherea directă a unui profesionist care are experiență în procedurile de construcție a clădirilor.

Construirea comunitară are mai multe avantaje față de instalarea profesională. Pe de o parte, îi ajută pe oameni să se simtă mai implicați în locul de joacă, pentru că l-au construit singuri. De asemenea, ajută organizațiile comunitare sau structurile guvernamentale locale să se conecteze cu oamenii pe care îi deservesc. O astfel de construire costă, de asemenea, mai puțin decât o instalație profesională, deoarece nu plătiți pentru lucrare.

Structuri de umbrire: Dacă aveți o adăpostire, cum ar fi o umbrelă mare, care se extinde peste structura locului de joacă, vă va ajuta să mențineți locul de joacă confortabil chiar și pe căldura verii.

Întreținerea locului de joacă
Știți cum să îngrijiți și să întrețineți un loc de joacă

După o planificare atentă și eforturi pentru a menține locul de joacă optim, este important să știm cum să avem grijă, să menținem și să asigurăm existența locului de joacă pentru mulți ani de acum încolo. Menținerea echipamentului de joacă înseamnă respectarea recomandărilor de îngrijire și reparații. Echipamentul ar trebui, de asemenea, să fie inspectat în mod regulat pentru a asigura funcționarea corectă și pentru a reduce riscul de accidente sau răniri.

În plus față de întreținerea echipamentului în sine, este de asemenea util să aveți grijă în mod regulat de locul de joacă și de parcul din vecinătatea acestuia. De exemplu, ați putea lua în considerare organizarea unor zile de curățare comunitară în care vecinii și membrii comunității colectează gunoiul, vă curăță locul de joacă, îngrijiți copacii sau amenajați teritoriul. Zilele în care membrii comunității se implică îi vor ajuta pe oameni să mențină în continuare o relație și o legătură cu parcul dvs. și cu locul de joacă pe care l-ați construit.