Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Reparații instalații sanitare
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.349 de profesioniști
5.200 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Reparații instalații sanitare

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Reparații instalații sanitare? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori22.230 furnizori din zona dvs.
profile image

Catalin Marian A.

Liber profesionist
Bragadiru
5,0
Montaj mobila

Experiența in multe domenii.Vă astept cu cereri pentru lucrări diverse in domeniul instalaților sanitare (montaj cabină duș,baterii,sifoane ,înlocuirea toaletelor ,etc ) cu montaj lustre ,corpuri iluminat ,suport TV ,ansamblu mobilier si alte lucruri . Execut lucrări de calitate si imi place sa fiu cinstit si corect in tot ceea ce ofer.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Ionut-Sorin G.

Companie
București
5,0
Instalator sanitar

Echipa de instalatii electrice executa servicii rapide de execuție și reparație ale instalatiilor termice și sanitare , de urgenta , la domiciulul sau sediul dumneavoastra și montajul diverselor echipamente si elemente ce tin de domeniul de instalatii sanitare ,termice si electrice in cel mai profesionist mod de catre o echipa tanara de mesteri scolarizata permanent si cu cele mai bune echipamente. Putem executa lucrarii de executie,reparație și montaj in instalatii sanitare si termice pentru case rezidentiale de la zero,spatii de birouri , spatii industriale , putem modifica instalatiile deja executate pentru a le optimiza si a le creste eficienta .

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Corneliu B.

Companie
Constanța
5,0
Zugrav, zugrăveli

Venim în sprijinul Dumneavoastră cu următoarele servicii: grădină/ amenajare, întreținere, construcții bolte, construcții terase, montarea si întreținerea sisteme de irigat! Interioare/ renovari, glet, plasa, finisari, zugravit, parchet, gresie, instalați sanitare, glafuri, etansare cu silicon...etc. /m-ai oferim si servicii de curățenie, întreținere și mentenanță case, ingrijire case de vacanță, spații comerciale!!!

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Ionut V.

Companie
București
4,9
Instalator sanitar

Serios, punctual, imi plac lucrurile bine făcute, ascult dorințele clienților, vin cu propuneri și variante de execuție în funcție de proiect. Aștept noi provocări pe termen scurt sau lung

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Sorin A.

Liber profesionist
Voluntari
4,7
Zugrav, zugrăveli

Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Costel C.

Companie
București
4,5
Zugrav, zugrăveli

Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
Vedeți mai mult
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Instalațiile sanitare, cele mai frecvente probleme și când să apelați la un profesionist

Cu siguranță, aproape fiecare proprietar are unelte de uz casnic de bază pentru a face față unor urgențe minore ale instalațiilor sanitare. Pentru ca toaletele înfundate sau țevile defectuoase să funcționeze așa cum trebuie, adesea este suficient folosirea unor agenți de curățare adecvați. Dacă sunteți maistru, puteți face o mică reparație, precum înlocuirea unor garnituri uzate sau a grătarului de scurgere. Cu toate acestea, reparațiile majore la instalațiile sanitare necesită atenție profesională. Încercarea de a remedia unele probleme obișnuite fără abilitățile profesionale necesare ar putea duce la complicații mult mai mari pe viitor.

Instalațiile sanitare și întreținerea lor

O modalitate de a evita reparațiile costisitoare este întocmirea unui plan de întreținere periodică. Cu siguranță veți avea o mulțime de probleme cu distribuția de apă, o verificare amănunțită fiind cheia pentru a rezolva micile probleme înainte ca acestea să se transforme în unele mai mari. Scurgerile ascunse în chiuvete sau sub boilere sunt doar un inconvenient minor, dar în timp pot provoca daune structurale. Apa care se scurge în tencuială sau gips carton contribuie la dezvoltarea mucegaiului. Plăcile poroase sau podelele din lemn își pot schimba culoarea sau se pot deforma din cauza umezelii.

Lucrări de întreținere de rutină

Unele acțiuni de întreținere de rutină sunt ușor de efectuat de către gospodine. Baza oricărei inspecții adecvate este un program precis de întreținere. Folosiți chiuvetele și căzile în fiecare zi, dar este posibil să nu observați defectele minore decât dacă vă faceți timp pentru a le inspecta. Mergeți acasă și controlați conductele de apă. Inspectați toate conductele vizibile, inclusiv cele de sub chiuvete și din spatele rezervoarelor de toaletă pentru a observa dacă există semne de umezeală și scurgeri. În zilele reci și umede, condensul de pe o țeavă metalică rece este normal, deci fiți atenți la semnele de umiditate la temperatura normală și verificați din nou conductele după ce casa s-a răcit.

Verificați dacă există semne de coroziune pe armăturile din alamă sau cupru. Coroziunea apare mai repede pe metalul umed, așa că la îmbinările corodate se pot detecta scurgeri mici. Deschideți robinetele de la chiuvete, dușuri și căzi pentru a monitoriza presiunea apei. Unele diferențe în debitul de apă între diferite tipuri de baterii sunt normale, dar toate ar trebui să aibă un debit constant. Observați cât de repede se scurge apa chiar și după testare. Scurgerea lentă poate însemna înfundarea.

În timpul verificării toaletei, trageți apa pentru a vedea dacă alimentarea cu apă se oprește după umplerea rezervorului și dacă curge apă din rezervor în toaletă.

Inspecții profesionale

Inspecțiile efectuate de un instalator autorizat vă vor oferi o perspectivă mai detaliată a conductelor și canalelor de scurgere din casa dumneavoastră. Expertul va verifica boilerul, scurgerea și toate zonele sistemului de alimentare cu apă. Inspecții mai aprofundate pot include inspecția video a conductelor, testarea și inspecția sistemului de filtrare. În timpul unei inspecții amănunțite curățați aeratoarele de la robinete și capete de duș. Sedimentele se pot acumula acolo încetinând fluxul de apă. Dacă decideți să apelați la întreținerea profesională a conductelor de apă, instalatorul se va ocupa de acest lucru, precum și de alți pași necesari. Lucrările de întreținere care pot fi efectuate de către un instalator autorizat includ: curățarea scurgerii pentru maximizarea debitului, curățarea deșeurilor și a boilerului, teste de presiune ale scurgerilor, evaluarea și reglarea presiunii apei, lucrări de rutină ale instalațiilor sanitare.

Chiar și cea mai amănunțită inspecție de întreținere a canalizării nu va împiedica înfundarea sau scurgerea ocazională, în special în casele mai vechi. De asemenea, nivelurile ridicate ale apelor subterane contribuie la problemele sistemului septic care pot afecta toaletele și canalele de scurgere. Multe dintre aceste probleme comune au soluții comune.

Scurgerea apei de la baterii

Dacă ați încercat vreodată să adormiți cu un robinet care picură în camera alăturată sau dacă v-ați luptat cu robinetul unei chiuvete de bucătărie care nu putea fi închis corect, știți cât de enervantă poate fi această problemă obișnuită. Un robinet care picură crește și factura la apă. O astfel de piesă defectă poate trimite sute de litri de apă în scurgere în fiecare an. Apa care intră în casa dumneavoastră este sub presiune, astfel încât să poată curge prin conducte. Când robinetul este oprit, șaibele din cauciuc sau silicon formează o etanșare care împiedică forțarea apei prin conductă și ieșirea din robinet. În timp, șaibele pot deveni rigide, se pot rupe sau se pot slăbi, permițând pătrunderea unei cantități mici de apă și creând o picurare neplăcută. Deși puteți înlocui singur șaibele, repararea acestora fără un instrument specializat poate fi o provocare mai mare. Dacă scurgerea se întinde pe o perioadă mai mare, scaunul supapei se poate uza sau coroda necesitând o reparație mai extinsă, în acest caz cea mai bună soluție fiind chemarea unui instalator profesionist.

Nu toate șaibele opresc fluxul de apă. Robinetele din ceramică utilizează șaibe ceramice durabile care se îmbină pentru a forma o etanșare. Deși necesită întreținere mai rară decât șaibele din cauciuc, reparația este mai complicată. Dacă aveți cadă cu robinete separate sau robinet tip pârghie în loc de robinet de bazin, probabil că acestea sunt etanșate cu șaibe ceramice.

Presiune scăzută a apei

Când apa care ar trebui să curgă cu viteză curge încet sau picură de la robinet, aveți o presiune scăzută. Această problemă nu este neapărat legată de instalațiile sanitare din casă, ci de instalațiile sanitare generale. Acest lucru se întâmplă rar, dar o întrerupere a rețelei poate reduce temporar presiunea apei din conductele dumneavoastră. O cauză mai frecventă a acestei probleme este acumularea de depuneri sau sedimente pe aeratoarele de baterie. Apa care intră în conducte conține minerale dizolvate care, în cele din urmă, se depun pe suprafețele metalice. Dacă aveți un sistem de filtrare, aceste sedimente sunt prinse de filtre. Fără un astfel de sistem, aceste sedimente minerale se acumulează pe părțile interioare ale aeratoarelor și capetelor de duș înfundând sitele și încetinind fluxul. Majoritatea robinetelor de bucătărie au aeratoare ușor demontabile care se deșurubează de la robinet pentru o curățare ușoară. Dacă scoateți aeratorul și îl înmuiați în oțet peste noapte, depunerile de calciu se vor dizolva. Scoaterea capetelor de duș și a robinetelor de la baie poate fi dificilă, așa că curățați-le cu o pungă de plastic plină cu oțet pe timpul nopții.

Dacă după curățarea sedimentelor din aeratoare și dușuri presiunea apei este în continuare scăzută, acest lucru poate indica o problemă mai complexă. O scurgere sau o crăpare a conductelor care duc la casa dumneavoastră este o situație periculoasă care ar putea deteriora complet infrastructura sau fundația casei. În cazul unei reduceri bruște și semnificative a presiunii apei fără niciun motiv aparent, este necesar să contactați un instalator autorizat care poate determina motivul exact.

Dacă v-ați săturați să fugiți la toaletă după ce ați tras apa pentru a verifica dacă curge apă din rezervor în supapă, este timpul să înlocuiți componentele interne ale rezervorului. De obicei, toaletele nu funcționează corect dacă supapa cu clapetă de intrare a apei în rezervor nu mai stă fixată, mecanismul plutitor este dezechilibrat sau tubul de alimentare se desface. Trusele pentru toalete sunt standard fiind potrivite pentru majoritatea modelelor și nu necesită mult efort pentru instalare. Uneori, toaletele nu mai funcționează din motive care nu sunt evidente la prima vedere. Dacă ați înlocuit clapeta, dispozitivul de plutire și tubul de alimentare, este posibil să aveți sedimente care afectează evacuarea și umplerea corespunzătoare. De asemenea, facturile umflate la apă ar putea indica o posibilă scurgere. Pentru a detecta o astfel de scurgere în toaletă, adăugați câteva picături de colorant alimentar în rezervor și așteptați 15-20 de minute. Apoi, verificați dacă culoarea este vizibilă pe vasul toaletei. Dacă vedeți apă colorată, clapeta nu funcționează așa cum ar trebui.

Conducte cu scurgeri

Scurgerile de apă observate în urma inspecțiilor regulate pot duce la reparații destul de scumpe. Scurgerile apar adesea la articulații, așa că puteți achiziționa cu ușurință piese de schimb, cuplaje și garnituri din orice magazin specializat. Cu toate acestea, înlocuirea componentelor este adesea o soluție temporară și uneori necesită reparații mai complexe care pot implica înlocuirea unei anumite lungimi a țevii sau a accesoriilor acesteia. Deși înlocuirea unei îmbinări U scurte sub chiuvetă nu este o reparație dificilă, este incomodă. Puteți apela la un profesionist disponibil pentru a economisi timp. Folosiți o clemă de compresie, folie de cauciuc sau bandă de etanșare până când găsiți un instalator.

Aceste reparații temporare previn împrăștierea apei, dar sunt ușor de îndepărtat când este timpul pentru o soluție permanentă.

Scurgere lentă sau înfundată

Dacă fluxul de apă care curge în chiuvetă, cadă sau toaletă este redus, probabil că aveți un blocaj parțial sau complet în conductă. În multe cazuri, un dispozitiv de spălare cu presiune fiabilă poate rezolva problema. Acesta folosește presiunea aerului pentru a elimina blocajul, dar nu îl poate îndepărta complet. Produsele din comerț de curățare și desfundare a scurgerilor, murdăria și grăsimea sunt permise în conductele de scurgere numai ocazional. Cu toate acestea, acești corozivi pot deteriora unele conducte dacă sunt utilizate frecvent.

Dacă nu puteți rezolva problema, este timpul să apelați la un profesionist. Chiar dacă conductele nu sunt complet înfundate, reziduurile din conducte pot încetini semnificativ scurgerea. Verificați cu o lanternă conducta de scurgere pentru a vedea dacă problema este vizibilă. Cu clești sau pensete, puteți ajunge la un smoc de păr sau la un capac de sticlă scăpat. Instalarea sitelor poate împiedica pătrunderea murdăriei în canalizări.

Sfaturi pentru a repara instalațiile sanitare de unul singur

Opriți alimentarea cu apă principală înainte de fiecare reparație. Îmbrăcați-vă corespunzător, astfel încât apa să nu vă pătrundă prin haine, chiar dacă vă udați puțin. Chiar dacă sunteți calificați, lucrările de întreținere și reparare a instalațiilor sanitare sunt o sarcină ingrată. Proverbul măsoară de două ori și taie o dată se aplică țevilor, șaibelor și altor părți ale distribuției de apă, precum și tuturor lucrărilor necesare. Dacă este posibil, luați piesele care trebuie schimbate cu dumneavoastră la magazin pentru a vă asigura că achiziționați produsele potrivite. Trebuie să aveți la îndemână numărul unui instalator profesionist. Este posibil să nu aveți nevoie de acest număr, dar dacă spargeți supapa și un gheizer va erupe în bucătărie, vă veți bucura că l-ați salvat în telefon.

Când să apelați la un instalator profesionist

Unele probleme sunt prea periculoase sau complicate pentru le rezolva personal. Pentru siguranța dumneavoastră și a casei, angajați un instalator certificat pentru următoarele lucrări:

- instalarea de conducte noi, chiuvete sau căzi

- probleme cu boilerul

- construcție nouă care necesită autorizație de construire

- scurgere în fosa septică

- conductă de canalizare spartă sau cu scurgeri.