PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Gratuit

Căutați profesioniști inteligenți

Materiale de construcții
Depunerea proiectelor este gratuită
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.384 de profesioniști
5.270 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Materiale de construcții

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Materiale de construcții? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

1. Oțel

Oțelul este un aliaj metalic de fier și carbon, realizat adesea prin adăugarea de materiale de aliere care îl fac mai puternic și mai durabil pentru o anumită aplicație. De exemplu, oțelurile inoxidabile rezistă la coroziune și oxidare datorită adăugării de crom în conținutul său. Avantajul construcției din oțel este capacitatea de a transmite forțe mari, în ciuda greutății mai mici și a dimensiunilor mici. Această capacitate este utilizată, de exemplu, de către tehnicieni și ingineri pentru a proiecta clădiri înalte, moderne și instalații industriale mari. Un alt avantaj este variabilitatea dimensiunilor în căutarea celor mai rentabile soluții care sunt potrivite pentru transferul optim al sarcinii reale a clădirii sau a echipamentelor industriale. Oțelul poate fi plasat în orice mediu și este mai puțin dificil de instalat decât betonul. Oțelul este predispus la coroziune dacă este utilizat și întreținut incorect. De exemplu, cromul sau argintul pot fi utilizate pentru tratarea sau decorarea suprafeței, dar nu au o rezistență la tracțiune suficientă și, prin urmare, nu afectează capacitatea sa portantă.

2. Beton

Betonul este un material compozit format din umplutură, liant și apă și poate fi completat cu diverși aditivi care îi afectează proprietățile de bază. Agregatul fin sau grosier (pietriș de râu, piatră zdrobită, beton reciclat etc.) este folosit ca material de umplutură, liantul este cimentul, care se întărește prin adăugarea de apă. Cimentul Portland este cel mai comun tip de ciment, care este produs sub formă de pulbere fină prin încălzirea materialelor de calcar și argilă într-un cuptor și adăugarea de gips. Betonul este deci format din agregat, ciment și apă. După amestecare, cimentul se întărește într-un material de piatră numit beton. Caracteristica sa de bază este rezistența ridicată la presiune. Cei care furnizează beton clienților testează rezistența la compresiune a amestecului de beton produs. Betonul poate fi turnat într-o matriță care poate avea orice formă și se întărește într-un material similar cu piatra. Întărirea sa durează de la șapte până la treizeci de zile și, prin urmare, inginerii și arhitecții trebuie să țină cont de acest timp la proiectarea programului de construcție al clădirii. Versatilitatea utilizării betonului, prețul și rezistența acestuia îl fac un material ideal pentru construirea bazelor clădirilor. De asemenea, poate transporta sarcini grele și rezista forțelor de mediu. Pentru a crește rezistența la întindere a betonului, inginerii intenționează adesea să-l întărească cu bare de oțel sau un set de bare legate pentru a asigura transmiterea forțelor de întindere. De aceea, alegerea materialelor este unul dintre aspectele importante în proiectarea clădirilor.

3. Lemn

Lemnul este unul dintre cele mai vechi materiale de construcție. Acest lucru se datorează disponibilității sale, resurselor regenerabile, dar și rezistenței foarte bune, indiferent dacă este rezistență la comprimare, la tracțiune, la lucrabilitatea disponibilă sau la o greutate relativ redusă. În activitățile de construcție, lemnul nu este rânduit pentru structuri auxiliare și ajustat la dimensiunile exacte sunt utilizate astfel încât să poată fi încorporat în structura clădirii. Lemnul mai mare este denumit grinzi, care sunt utilizate pentru a construi cadre de structuri mari, cum ar fi poduri și clădiri cu mai multe etaje. Un aspect important este utilizarea tipului de lemn (moale - de exemplu molid, pin; tare - de exemplu stejar, fag; tropical - de exemplu bambus), deoarece fiecare are avantaje diferite și este sarcina arhitecților să stabilească ce tip de lemn este cel mai potrivit pentru structura propusă și în condiții climatice specifice. Lemnul este un material disponibil, care este o resursă naturală economică. Este ușor ca volum, dimensiunile sale pot fi foarte bine standardizate, oferă proprietăți bune de izolare termică și, prin urmare, este utilizat în mod popular pentru construcția de case și clădiri rezidențiale. Lemnul are o rezistență mare la tracțiune, își menține rezistența la flexiune și este foarte puternic la compresiune. Cu toate acestea, datorită proprietăților sale fizice, nu este adecvat pentru construirea fundațiilor și pereților subsolurilor.

În condițiile noastre, casele cu structuri din lemn au, de obicei, o fundație din beton armat, indiferent dacă sunt pe bază de benzi sau piloți.

4. Piatra

Cel mai vechi material de construcție disponibil folosit de omenire este piatra. Cele mai vechi clădiri din lume care există și astăzi sunt de fapt din piatră. Are multe avantaje, deși atunci când planificați utilizarea acestuia, este necesar să acceptați proprietățile sale naturale, în special capacitatea de procesare. Pereții de piatră uscată au fost folosiți de mulți ani. De-a lungul timpului, lucrul cu piatra a fost completat de utilizarea diferitelor tipuri de mortare, care asigură coeziunea pietrelor și capacitatea lor de a transfera sarcina structurilor. Piatra este un material dens, greu de prelucrat, complicat de mutat și depozitat în structură și are proprietăți de izolare termică foarte slabe - dificil de absorbit căldura. Cu toate acestea, este încă posibil să se utilizeze eficient unele caracteristici specifice, cum ar fi rezistență la foc, duritate extremă și durabilitatea granitului etc.

5. Cărămida

Cărămida este utilizată pentru construcția structurilor, care pot fi foarte bine adaptate la formele dorite ale structurilor. Cărămizile folosite astăzi sunt produse ca piese de lut arse într-un cuptor - cărămizi ceramice. Din punct de vedere istoric, prin urmare, cărămizile ceramice de astăzi își au originea în utilizarea argilei pentru construcția de locuințe sau alte clădiri utilitare. Cărămizile ceramice sunt utilizate ca zidărie tradițională îmbinată cu mortar, ale cărei proprietăți sunt ajustate în funcție de necesitățile de izolație termică (fitinguri și blocuri), de reducere a greutății (cărămizi perforate), de simplificare a prelucrării (fitinguri de precizie). Structurile de zidărie pot fi combinate cu beton, lemn, sticlă sau piatră. Zidăria este rezistentă la condițiile meteorologice și este, de asemenea, rezistentă la foc. Zidăria cărămizilor este capabilă să reziste la sarcini compresive, ceea ce o face un material bun pentru pereții portanți. Zidăria armată cu beton sau în combinație cu betonul armat poate susține clădirile cu mai multe etaje și poate fi o alegere economică. Cu toate acestea, un aspect important îl reprezintă instalarea corectă a acesteia cu utilizarea corectă a mortarului și manoperă de calitate.

6. Sticlă

Astăzi, sticla este materialul nostru cel mai utilizat pentru obținerea transparenței și iluminării spațiilor. În același timp, este un element de fațadă utilizat frecvent în arhitectura modernă. Sticla este fragilă și nepotrivită pentru structurile portante, este utilizată în principal în combinație cu structuri metalice sau din plastic. Acest material este încă în centrul atenției oamenilor de știință cu scopul de a face ajustări suplimentare pentru a îmbunătăți proprietățile fizice și capacitatea „inteligentă” de a răspunde condițiilor meteorologice.

7. Plastic și textile

Deși plasticul poate părea un material ieftin, dar nesustenabil, trebuie luat în considerare atunci când se utilizează construcții suplimentare sau umpluturi de găuri în legătură, de exemplu, cu sticla. Plasticul este puternic sub presiune, fragil în tensiune și cu greutatea redusă creează o componentă ideală pentru coexistența cu oțelul, ceea ce face posibilă realizarea construcțiilor ușoare și puternice, dar se înmoaie chiar și la temperaturi ridicate și rezistă slab la incendii. Cu toate acestea, cantitatea mare de materiale plastice produse și necesitatea reciclării acestora creează spațiu pentru utilizare în construcții sau în dezvoltarea imprimării 3D.

< Utilizarea textilelor a fost luată în considerare în principal în evaluarea avantajului de bază adică greutatea foarte mică și o rezistență ridicată la tracțiune. Nu este posibil să se utilizeze acest material direct în construcții, dar este un material interesant pentru echipamente sau pentru construirea diverselor funcții suplimentare ale obiectelor. Fie că este vorba de pereți despărțitori ușori, modificări arhitecturale ale interioarelor sau structuri de susținere directă a scaunelor, sau modificări ale suprafeței structurilor.
Informații utileCe ar trebui sa stii
Există multe materiale diferite pe care le puteți utiliza pentru a construi o clădire, dar unul dintre cele mai importante sunt elementele de fixare. Elementele de fixare țin totul împreună și fără ele, casa dumneavoastră nu ar dura deloc foarte mult. De aceea este atât de important să găsiți un furnizor de calitate pentru acest serviciu cât mai curând posibil. Wilio vă va ajuta să găsiți un expert în domeniul serviciilor de fixare care are ani de experiență și evaluări ridicate la recenziile lor!