Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Obloane interioare
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.349 de profesioniști
5.200 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Obloane interioare

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Obloane interioare? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Jaluzele interioare

Jaluzelele sunt unul dintre cele mai populare tipuri de acoperiri pentru ferestre, care se bazează nu numai pe surse istorice, ci și pe rezultatele sondajului nostru în curs. Da, oamenii par să prefere acest tip de umbră de fereastră mai mult decât perdelele - întrucât 58% dintre persoanele pe care le-am contactat preferă jaluzelele din toate opțiunile de umbrire a ferestrelor (750 de persoane au participat la sondaj). Acesta nu este un număr surprinzător. Jaluzelele sunt extrem de funcționale, versatile și pot arăta, de asemenea, frumos și elegant! Fie că optați pentru nuanțe din lemn, țesute sau pentru o estetică mai delicată și mai familiară a jaluzelelor din stofă, nu puteți nega că acest tip de acoperire a ferestrelor arată îngrijit, curat și estetic în fiecare cadru de fereastră! Deși jaluzelele sunt puțin mai dificil de curățat, beneficiile lor depășesc în mod clar problemele de curățare. Dacă sunteți în căutarea unui element pentru a vă umbri fereastra - jaluzelele ar putea fi cel mai simplu mod de a schimba interiorul (și exteriorul) casei dumneavoastră! Cu toate acestea, nu toate jaluzelele arată la fel. Pentru a începe cumpărăturile, trebuie să știți mai multe despre diferitele tipuri de jaluzele.

Cu siguranță vă putem ajuta cu ghidul nostru de cumpărare.
Ghid de cumpărături

Un ghid complet de cumpărături pentru jaluzele și nuanțe pentru ferestrele dumneavoastră. Am încercat să facem acest ghid cât mai cuprinzător posibil pentru a vă ajuta să aflați totul despre diferitele tipuri de jaluzele și să luați o decizie de cumpărare în cunoștință de cauză. Cu toate acestea, înainte de a deschide acest ghid, poate fi util să vă puneți câteva întrebări - și să luați câteva decizii cheie. De exemplu, care va fi scopul principal al jaluzelelor dumneavoastră? Vor fi jaluzele cu scop decorativ sau mai mult pentru a împiedica lumina soarelui? Preferați jaluzele verticale sau jaluzele orizontale? Aveți nevoie de jaluzele manuale sau jaluzelele motorizate ar fi mai potrivite pentru dumneavoastră?

A. Înțelegerea diferitelor moduri de manipulare a ferestrelor

Termenul „jaluzele” se referă cel mai adesea la jaluzele și nuanțele lor. În timp ce toate tipurile diferite de jaluzele și nuanțe îndeplinesc aceeași funcție de bază, există o diferență fundamentală care le separă. Deci, înainte de a merge mai departe, asigurați-vă că înțelegeți de ce sunt diferite.

1. Jaluzele

Jaluzelele sunt disponibile în diferite tipuri, materiale și dimensiuni. Toate jaluzelele au lamele individuale care sunt montate și coborâte. Jaluzelele pot fi, de asemenea, înclinate dintr-o parte în alta, permițându-vă să controlați cantitatea de lumină care intră în cameră. Pentru majoritatea jaluzelelor, un cablu plasat pe o parte permite ajustarea jaluzelelor în sus și în jos. Bara situată pe cealaltă parte a jaluzelelor controlează înclinarea jaluzelelor și vă permite să deschideți sau să închideți lamelele.

2. Rulourile

Rulourile vin, de asemenea, în multe tipuri, materiale și dimensiuni. Spre deosebire de jaluzele, acestea sunt realizate dintr-o singură bucată de material în loc de lamele individuale. Din acest motiv, pot fi ajustate în sus și în jos, dar nu dintr-o parte în alta.

B. Diferite tipuri de jaluzele
1. Jaluzele verticale

Jaluzelele verticale au lamele individuale care se desfășoară de-a lungul unei traiectorii, în partea de sus. În funcție de stil, jaluzelele verticale se deschid fie dintr-o parte în alta, fie printr-o deschidere în mijloc. Aceste jaluzele sunt o alegere populară pentru ușile de terasă și ferestrele din podea până în tavan. Cu toate acestea, ele pot fi utilizate în continuare și pentru ferestre mai mici.

2. Jaluzele venețiene

Jaluzelele venețiene sunt cel mai popular stil de jaluzele. Au șine orizontale care sunt controlate de șiruri sau curele de țesătură cunoscute sub numele de panglici. Când jaluzelele sunt ridicate, bara de jos este împinsă în bara de deasupra acesteia.

3. Mini jaluzele

Mini jaluzelele sunt foarte similare în funcționare cu jaluzelele. Dar au lamele mai mici decât jaluzelele tradiționale. Lamelele au de obicei aproximativ 2-3 cm grosime.

4. Jaluzele micro

Micro-jaluzelele sunt o versiune și mai fină a mini-jaluzelelor. Aceste tipuri de jaluzele au lamele cu grosimea de 1,5 cm.

5. Jaluzele panou

Jaluzelele cu panou sunt o altă alegere populară pentru ușile de terasă și ferestrele foarte mari. Jaluzelele cu panou conțin secțiuni care se deplasează de-a lungul șinelor de ghidare, ceea ce le permite să fie deschise și închise.

6. Jaluzele pliate

Jaluzelele pliate constau dintr-o bucată de material pliat astfel încât permit crearea unui model armonios care poate fi ridicat sau coborât. Aceste jaluzele au un aspect similar cu jaluzelele tradiționale și în același timp „înmoaie” aspectul ferestrei. Cu toate acestea, ele nu pot fi ajustate dintr-o parte în alta. Jaluzelele pliate sunt de obicei realizate din țesătură sau hârtie.

7. Jaluzele celulare

Jaluzelele celulare, cunoscute și sub denumirea de jaluzele cu fagure, arată similar cu jaluzelele plisate și sunt, de asemenea, fabricate din materiale similare. Cu toate acestea, spre deosebire de jaluzelele plisate, cele celulare sunt realizate din două bucăți diferite de material. Partea din față și din spate sunt deschise în mijloc, creând o porțiune izolatoare. Jaluzelele celulare sunt disponibile în diferite dimensiuni de celule pentru a se potrivi nevoilor diferitelor ferestre. Aceste jaluzele sunt o modalitate excelentă de a vă ajuta casa să rămână răcoroasă vara și caldă iarna. Aceste tipuri de jaluzele asigură, de asemenea, izolare fonică.

8. Jaluzele romane

Jaluzelele romane (cunoscute și sub denumirea de falduri) sunt acoperiri de ferestre foarte tradiționale, realizate din țesături sau materiale precum iuta sau iarba de mare. Există mai multe stiluri diferite de jaluzele romane, dar toate au un singur lucru în comun: când aceasta este ridicată, se pliază la fel ca la o jaluzea standard. Deoarece jaluzeaua romană încă se pliază în ea însăși, poate crea o grămadă relativ mare de țesături în partea de sus a ferestrei. Deci, chiar dacă jaluzelele romane oferă un aspect frumos și atemporal, ele vor elimina o parte din spațiul vizibil al ferestrei atunci când sunt ridicate. Jaluzelele romane sunt disponibile cu căptușeală sau fără căptușeală pentru a se potrivi diferitelor nevoi. Căptușelile oferă adesea alte caracteristici, cum ar fi căptușeala de estompare și termică.

9. Rulourile

O altă opțiune populară pentru jaluzele sunt rulourile. Rulourile sunt de obicei realizate din țesături sintetice sau naturale și pot fi rulate sau pliate după cum este necesar.

Rulourile sunt disponibile în mai multe stiluri diferite, care sunt montate pe fereastră în moduri diferite. Jaluzelele cele mai economice sunt echipate cu un sistem extern care vă permite să vedeți toate mecanismele și un sistem de montare diferit ale jaluzelelor (care vă poate ajuta chiar și în cazul încurcării!). Componentelor rulourilor oferă un aspect mai neted. La fel ca jaluzelele romane, rulourile sunt disponibile într-o gamă largă de țesături naturale și sintetice. Adesea au funcții suplimentare, cum ar fi căptușelile termice sau elemente de umbrire (creează efectiv o umbră) și pot lua, de asemenea, forma de jaluzele duble - care sunt în esență două jaluzele instalate pe același suport.

10. Jaluzele legate

Jaluzelele legate sunt ceva asemănător unei încrucișări între o perdea și o draperie. Jaluzelel Tie-Up sunt disponibile într-o gamă largă de materiale. Aceste jaluzele sunt realizate dintr-o bucată de țesătură care se caracterizează prin bucăți de textile care se extind.

Puteți ridica umbra ridicând și apoi lăsând jaluzeaua la loc. Acest stil de jaluzele oferă un aspect tradițional sau rustic, care se îmbină perfect cu multe stiluri de decor.

11. Parasolar

Jaluzelele solare sunt foarte asemănătoare cu cele de umbrire. Scopul lor este de a reduce cantitatea de lumină solară, razele UV și căldura care intră în cameră din exterior, menținând în același timp vederea ferestrei. Dacă scopul dumneavoastră principal este să limitați efectele luminii solare, un parasolar este cea mai bună alegere.

12. Jaluzele exterioare

Jaluzelele exterioare sunt fabricate de obicei din materiale rezistente la intemperii și sunt amplasate în afara ferestrelor (sau ușilor de sticlă) pe care le acoperă. Jaluzelele exterioare sunt adesea folosite la ușile sau ferestrele terasei pentru a reduce cantitatea de lumină solară și căldură care pătrunde în încăperi, deși jaluzelele interioare sunt adesea utilizate în acest scop.

13. Jaluzele de luminator

Jaluzelele pentru luminatoare sunt disponibile în multe stiluri diferite, inclusiv cu rolă, plisate și celulare. Aceste jaluzele sunt concepute pentru a acoperi zone greu accesibile. Serele pot avea, de asemenea, jaluzele de luminator (utilizate pentru acoperirea și izolarea acoperișurilor din sticlă). Aceste jaluzele sunt populare pentru luminatoare, în principal datorită proprietăților lor izolante. Jaluzelele pentru luminatoare sunt de obicei echipate cu o tijă în mare parte detașabilă, care este utilizată pentru ridicarea, coborârea sau reglarea jaluzelei. Jaluzelele pentru luminatoare sunt uneori ridicate sau coborâte folosind un mâner în locul unei tije. Sunt disponibile și versiuni automate.

14. Jaluzele inteligente

Ele pot părea în continuare ca filme SF, dar jaluzelele inteligente devin din ce în ce mai frecvente datorită tehnologiei caselor inteligente. Jaluzelele și obloanele inteligente sunt disponibile în multe stiluri tradiționale, precum și noi stiluri de înaltă tehnologie. Jaluzelele inteligente sunt sincronizate cu aplicația pentru smartphone și pot fi controlate toate împreună sau individual. De asemenea, pot fi programate să se deschidă și să se închidă în anumite puncte ale zilei. Jaluzelele inteligente nu sunt doar printre cele mai atrăgătoare din punct de vedere vizual de pe piață, dar vă pot ajuta și la economisirea costurilor cu energia. Dacă sunteți interesat de jaluzelele inteligente, dar nu doriți să cheltuiți bani pentru modernizarea casei dumneavoastră, sunt disponibile și comenzi inteligente. Aceste comenzi inteligente vă permit să vă echipați jaluzelele existente cu același tip de tehnologie inteligentă,

C. Jaluzele

Jaluzelele și obloanele sunt disponibile nu numai într-o gamă largă de tipuri diferite, dar există și o gamă largă de materiale din care pot fi construite. În funcție de camera în care instalați jaluzelele ferestrelor și în funcție de gustul dumneavoastră personal, materialul din care sunt realizate va fi probabil important pentru dumneavoastră.

1. Lemn

Jaluzelele din lemn sunt o alegere populară pentru majoritatea caselor. Acestea oferă frumusețea naturală și căldura lemnului și sunt disponibile în multe nuanțe, tipuri de lemn și culori diferite. Jaluzelele din lemn sunt o alegere excelentă pentru majoritatea camerelor din casă. Cu toate acestea, în camere sau zone în care umiditatea este mare, acestea nu reprezintă cea mai bună alegere. Deoarece lemnul este un material natural care se poate extinde și contracta în timp, jaluzelele din lemn sunt predispuse la deformare, despicare, crăpare sau rupere. Lemnul este, de asemenea, materialul pe care îl alegeți atunci când vine vorba de instalarea unor jaluzele de ferestre mai durabile, cum ar fi obloanele, care sunt o categorie separată (există multe stiluri - de la obloane cu înălțime completă până la obloane elegante).

2. Lemn artificial

Jaluzelele din lemn artificial oferă un aspect la fel de frumos ca lemnul real. Cu toate acestea, ele sunt fabricate din materiale sintetice, ceea ce face jaluzelele din lemn artificial mai economice decât jaluzelele din lemn. Deoarece nu sunt realizate din lemn natural, pot fi utilizate în camere cu umiditate mai mare, cum ar fi băile. Deoarece jaluzelele din lemn sunt atât de durabile și accesibile, au devenit o alegere foarte populară.

3. Plastic

Jaluzelele din plastic sunt cele mai economice dintre toate materialele. Sunt disponibile în multe culori și dimensiuni diferite. Sunt potrivite pentru toate aplicațiile, în special pentru zonele în care jaluzelele din țesătură nu ar fi potrivite (de exemplu, o fereastră de baie). Cu toate acestea, ele nu oferă aspectul luxos pe care îl vedeți în alte materiale, cum ar fi jaluzelele din lemn adevărat. De asemenea, este important să rețineți că mediul trebuie luat în considerare la alegerea produselor din plastic - așa că, dacă sunteți ecologic, alegeți-le pe cele din lemn. Amintiți-vă că jaluzelele din plastic sunt un termen larg și pot include alte tipuri de jaluzele care sunt fabricate din plastic - cum ar fi jaluzelele din vinil.

4. Metal

Jaluzelele metalice oferă un aspect similar jaluzelelor din plastic și sunt disponibile într-o gamă și mai largă de finisaje. Sunt rezistente la umiditate, ceea ce le face o alegere excelentă pentru băi și medii umede. Jaluzelele metalice sunt adesea disponibile în diferite dimensiuni. Cu cât tija este mai mică, cu atât lamelele sunt mai groase și mai rezistente. Deoarece sunt fabricate din metal, aceste jaluzele tind să fie cea mai zgomotoasă alegere de pe piață, ceea ce poate deranja unii oameni.

5. Hârtie

Jaluzelele din hârtie sunt o alegere populară și economică pentru multe stiluri diferite de decor. Jaluzelele din hârtie sunt disponibile cel mai adesea în nuanțe mate. Nuanțele de hârtie sunt de obicei monocromatice, dar uneori conțin motive decorative, ilustrații sau imagini frumoase. Nuanțele grafice sunt deosebit de populare în Asia și pot oferi o notă frumoasă și unică casei dumneavoastră.

6. Țesături naturale

Țesăturile naturale sunt un material popular folosit pentru a face jaluzele. Cu toate acestea, disponibilitatea diferitelor substanțe sintetice le-a redus ușor cota de piață. Cele mai utilizate țesături pe care le veți vedea sunt bumbacul, iuta și iarba de mare. Aceste țesături sunt de obicei disponibile ca jaluzele, rulouri sau jaluzele romane. Jaluzelele din țesături naturale sunt relativ ușor de curățat și durabile. Cu toate acestea, ele nu sunt rezistente la estompare și, în timp, razele UV ale soarelui le pot pătrunde cu adevărat.

7. Țesături sintetice

Țesăturile sintetice sunt cel mai popular material utilizat pentru realizarea anumitor tipuri de jaluzele, cum ar fi rolele de legare sau jaluzelele romane. La fel ca țesăturile naturale, sunt rezistente și ușor de curățat. Dar țesăturile sintetice sunt de obicei foarte rezistente la estompare și tind să-și păstreze frumusețea mai mult timp, în comparație cu jaluzelele din țesăturil naturale.

D. Metoda de producție

Modul în care sunt realizate jaluzelele sau obloanele va fi probabil principala element pentru dumneavoastră atunci când căutați jaluzelele perfecte. În funcție de bugetul dumneavoastră și de timpul pe care îl aveți la dispoziție, va trebui să alegeți între jaluzelele personalizate și opțiunile gata realizate.

1. Gata fabricate

Jaluzelele și obloanele finisate sunt produse în cele mai populare dimensiuni de ferestre. De obicei, furnizorul le poate personaliza pentru a se potrivi mai mult cu ferestrele dumneavoastră. Jaluzelele deja fabricate sunt mult mai ieftine și, în majoritatea cazurilor, magazinul le poate livra în aceeași zi în care le comandați. De obicei, aceste jaluzele sunt instalate în casa clientului. Deși jaluzelele finisate oferă o gamă relativ largă de opțiuni și stiluri, nu veți putea personaliza complet aspectul amenajărilor ferestrelor dumneavoastră, precum este posibil cu jaluzelele sau obloanele personalizate.

2. Personalizate

Jaluzelele personalizate sunt fabricate la cerere de către producător pentru client. Datorită jaluzelelor personalizate, clientul poate personaliza fiecare aspect al ferestrelor, inclusiv culoarea, finisajul, materialul, configurația sistemului și alte funcții. Există multe avantaje diferite în alegerea jaluzelelor personalizate ale ferestrelor. Opțiunile de producție personalizate sunt cele mai bune pentru clienții care caută alegerea perfectă pentru casa lor, fără compromisurile pe care în mod normal ar fi forțați să le facă cu opțiuni pre-fabricate. Ele sunt, de asemenea, cea mai bună alegere pentru casele cu ferestre de o formă specifică, care nu sunt ușor disponibile în dimensiuni comune. În funcție de nivelul de personalizare necesar, producerea de jaluzele poate dura o săptămână sau mai mult. Atunci când producătorul furnizează jaluzele, acestea sunt instalate de obicei de către producător sau de un profesionist instruit. După cum vă puteți imagina,

E. Proprietățile jaluzelelor

Toate jaluzelele și obloanele servesc pentru a asigura intimitatea și pentru a limita cantitatea de lumină naturală care intră în cameră. Cu toate acestea, unele jaluzele de ferestre au alte caracteristici care le sporesc versatilitatea și utilitatea.

1. Blocarea luminii

Una dintre cele mai populare funcții suplimentare ale diferitelor jaluzele este țesătura întunecată. Cu acest material, lumina externă este aproape complet blocată de jaluzele. Această caracteristică este un plus la jaluzelele utilizate în dormitoare, precum și în camere în care intimitatea este primordială.

2. Termic

O altă caracteristică populară pe care o veți găsi la multe jaluzele este materialul termic sau pungile de izolare termică. Țesătura termică este de obicei cusută în spatele țesăturii decorative. În unele cazuri, există o căptușeală termică sau material de spumă în interiorul jaluzelelor. Acest strat suplimentar ajută la izolarea ferestrei, ceea ce ajută la menținerea camerei răcoroase vara și mai caldă iarna.

3. Transparență

Este posibil să adăugați țesături transparente la jaluzele, care conferă produsului un alt nivel de funcționalitate. Jaluzelele transparente au același scop ca și celelalte jaluzele, dar sunt caracterizate de lamele, care pot fi ajustate pentru a crește sau a reduce cantitatea de lumină care intră în cameră. Jaluzelele transparente oferă un aspect subtil de jaluzele și oferă în același timp un alt nivel de funcționalitate, care este de obicei rezervat jaluzelelor.

4. Fără fir

Această caracteristică este deosebit de populară în casele cu copii mici, deoarece nu există cablu care ar putea răni copiii sau să fie rupt. Cu jaluzelele fără fir, cablul este complet eliminat, ceea ce vă permite să reglați acoperirea ferestrei cu atingerea mâinii, spre deosebire de cablu. Prin îndepărtarea cablului, jaluzelele sunt, de asemenea, mult mai ușor de acționat. Pentru că, să recunoaștem, știe cineva cu adevărat cum funcționează cablurile?

5. De sus în jos și de jos în sus

Adăugarea unei funcții de sus în jos, de jos în sus, este o modalitate excelentă de a adăuga interes vizual și de a crește versatilitatea jaluzelelor. Aceste sisteme pot fi ridicate sau coborâte de sus și de jos, oferind clientului și mai multe opțiuni de control a luminii și de intimitate. Jaluzelele de sus în jos, de jos în sus, sunt utile în special în încăperile cu multe ferestre, deoarece pot fi ajustate individual pentru a crea configurații interesante și atrăgătoare din punct de vedere vizual. Deși jaluzelele de sus în jos au un design mai complicat, ele sunt de fapt incredibil de ușor de instalat și de întreținut.

II. Mai multe detalii
1. Preț

Deoarece există atât de multe jaluzele și obloane, există și o gamă relativ largă de prețuri. Mai mulți factori determină prețul jaluzelelor de ferestre. Acești factori includ, de exemplu, stilul, materialul și alte caracteristici ale acoperirii ferestrei. Un alt factor care afectează prețul jaluzelelor de ferestre este modul în care funcționează. Jaluzelele și obloanele manuale sunt semnificativ mai ieftine decât sistemele complet automate.

Factorul final de preț este în cele din urmă construcția jaluzelelor. Jaluzelele care sunt fabricate și disponibile sunt semnificativ mai ieftine decât jaluzelele personalizate pentru nevoile dumneavoastră individuale.

2. Măsurați de două ori, tăiați o dată

Măsurarea cantității de țesătură de două ori, și tăierea ulterioară este deosebit de importantă atunci când vine vorba de jaluzele, mai ales dacă aveți de gând să vă ocupați singuri de instalare sau dacă cumpărați online jaluzele personalizate. Cu jaluzelele gata fabricate, va fi necesar să măsurați cu precizie, astfel încât să obțineți un aspect perfect finisat după instalarea acestora.

Dacă comandați online, măsurătorile sunt probabil și mai importante. Deoarece producătorul vă va fabrica jaluzelele în funcție de dimensiunile exacte pe care le furnizați, precizia va fi cheia pentru a vă asigura că se potrivește perfect acasă. Dacă sunteți îngrijorat de efectuarea propriilor măsurători, ar putea fi o idee bună să vă consultați cu un magazin de jaluzele din zona dumneavoastră. În acest fel, personalul lor instruit vă va ghida prin toate aspectele procesului și, de asemenea, se va ocupa de măsurători.

3. Stil

Cu atât de multe tipuri diferite de jaluzele pentru ferestre, nu veți avea nicio problemă în a determina exact tipurile de jaluzele care vor arăta cel mai bine în casa dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă sunteți puțin indecis atunci când căutați jaluzele noi, consultați aceste sfaturi de design interior sau inspirați-vă de pe Pinterest.