Contactați 10 profesioniști
Pavaj de piatrăTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Pavaj de piatră? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Gabriel-Valentin A.
Experienta noastra ne constituie prin productia si calitatea lucrarilor de constructi efectuate. Experienta peste 18 ani in domeniu. Suntem o firma ce oferim seriozitate respect si calitate.
Ovidiu Augustin Traian P.
Firma noastra va ofera servicii de amenajari interioare multiple , placari si decorativa . Avem o echipa tanara cu experienta in tara si strainatate.
Chivu M.
Persoana fizica răbdătoare, priceputa și descurcareata care oferă calitate la cele mai bune preturi. Împreună analizam situația și luam cele mai bune decizii.
Ionut I.
Suntem o mica firma și efectuam lucrări de construcții,tencuieli,gleturi, rigips, gresie și faianță, zugrăveli și alte lucrări care sunt incluse în renovări. Cerem și oferim seroazitate . Suntem deschiși la dialog și in găsirea celor mai bune soluții .Va așteptăm să colaboram și va asigur ca veți fi plăcut surprinși.
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Sorin A.
Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Alexandru-Marian D.
Simti nevoia unei schimbari? Te-ai plictisit de vechea ta casa si iti doresti modificari ? Suntem alaturi de tine si te susținem sa schimbi aspectul casei tale!
Alexandru Alin L.
Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..
Lungu T.
Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul
Pardoseli din piatră naturală
Printre materialele pentru pardoseală, nu există mai multă eleganță și lux decât în cazul pietrei naturală. Termenul "piatră naturală" se referă la pietre naturale care sunt în contrast cu orice produse sintetice sau artificiale din piatră. Pietrele naturale obișnuite utilizate pentru realizarea pardoselilor includ ardezie, marmură, calcar, travertin, granit și gresie - fiecare cu proprietăți ușor diferite, iar acest lucru se aplică și podelelor realizate din acestea. Este important să înțelegeți caracteristicile fiecărui tip de placă din piatră pe care intenționați să o procurați, pentru a vedea dacă este potrivită pentru o anumită locație. Există câțiva factori generali de luat în considerare atunci când cumpărați plăci de piatră naturală.
Gradul de absorbție
Se referă la cât de absorbant este materialul. Cu cât este mai absorbant, cu atât piatra va fi mai predispusă la colorare. Piatra absorbantă poate fi, de asemenea, predispusă la deteriorări prin fisuri dacă este expusă la îngheț. Pietrele naturale variază foarte mult în ceea ce privește viteza și capacitatea de absorbție, gresia este cea mai absorbantă, iar granitul este cel mai impermeabil la absorbția apei.
Nivelul de absorbție este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le avem în vedere atunci când alegem pavajele din piatră naturală. Piatra naturală cu cea mai mare rată de absorbție și plăcile realizate din aceasta nu trebuie utilizate în niciun mediu umed. Cu toate acestea, ele sunt în general considerate adecvate pentru uz intern. Moderat absorbante, au o capacitate mai mică de absorbție, motiv pentru care sunt mai expuse la lichide și necesită mai multă atenție în timpul întreținerii. Sunt potrivite atât pentru interior, cât și pentru exterior, cu trafic redus și mediu.
Materialele impermeabile sunt rezistente la absorbția lichidului și, prin urmare, vor fi mai ușor de întreținut. Sunt adesea folosite în spații comerciale. Gresia este în general cel mai absorbant material al pietrei naturale. Travertinul, calcarul și ardezia au o absorbție medie, în timp ce granitul este relativ impermeabil. De asemenea, materialele lustruite absorb mai puțină apă decât materialele finisate.
Unii comercianți folosesc un sistem de clasificare pentru a evalua calitatea materialelor. Acest lucru se poate referi la dimensiunea, forma și grosimea plăcii, precum și la starea suprafeței acesteia. Majoritatea sistemelor de clasificare au trei niveluri de calitate: Nivelul 1 se aplică materialelor de înaltă calitate și uniforme. Nivelul 2 conține materiale cu defecte minore precum așchii, zgârieturi sau suprafețe neregulate. Materialele din clasa 3 au defecte mari în dimensiune, formă, suprafață sau așchii, făcându-le potrivite doar ca accente sau în anumite aplicații decorative rustice.
Coeficient de frecare
Indică cât de alunecoase sunt diferitele materiale. Cu cât este mai mare coeficientul, cu atât pavajul este mai sigur. Acest factor este important în special în mediile umede, cum ar fi băile și bucătăriile, precum și în spațiile comerciale cu trafic intens.
Unele materiale de pardoseală din piatră naturală sunt mai potrivite pentru utilizare în exterior decât altele. Mulți dintre factorii de mai sus vor determina dacă materialul trebuie utilizat într-un mediu deschis. Pavajele realizate din material absorbant vor fi expuse la decolorare prin murdărie și ploi acide, precum și crăpături atunci când îngheață. Pietrele cu un coeficient de frecare scăzut vor prezenta, de asemenea, un risc de alunecare în timpul ploilor și zăpezilor.
Pietrele naturale s-au format sub pământ de milioane de ani și conțin adesea o varietate de elemente. Uneori fierul este prezent în aceste materiale, care pot prezenta nuanțe roșii aprinse sau chihlimbar pe suprafața pietrei. Problema în mediul exterior este că aceste urme de fier se pot oxida, ceea ce înseamnă că plăcile vor arăta ruginite. Acest lucru poate determina degradarea întregului pavaj în timp.
Avantajele utilizării pardoselilor din piatră naturală
Există multe motive estetice și practice pentru care pardoselile din piatră naturală pot fi o alegere bună. Fiecare bucată de piatră este o creație unică a pământului, făcând fiecare aplicație de podea unică. Fiecare etaj pe care este folosit poate fi diferit de celelalte. Proprietățile pietrei provenite din munți pot oferi spațiilor de locuit o legătură directă cu lumea naturală. Materialele de construcție artificiale nu au o astfel de abilitate. Plăcile de piatră sunt piese naturale, nepoluante și ecologice. Cumpărarea pietrelor care au fost exploatate local poate reduce impactul transportului asupra mediului.
Dezavantaje ale utilizării pardoselilor din piatră naturală
Cu excepția granitului și a ardeziei, piatra naturală este destul de poroasă și pentru a proteja suprafețele de pavaj este necesar să o tratați în mod regulat cu un agent de impregnare. Unele materiale lustruite, cum ar fi marmura, pot fi ușor zgâriate. Alte pietre sunt foarte fragile și ușor de fisurat. Atunci când cumpărați materiale de pardoseală din piatră naturală, este important să faceți unele cercetări și să înțelegeți proprietățile materialului pe care îl cumpărați. Aflați dacă este potrivit pentru locația dumneavoastră particulară pe care trebuie să o acoperiți și cât de multă întreținere va necesita. Înainte de a face o achiziție, întrebați-vă furnizorul și examinați cu atenție piatra.
Piatra naturală este cea mai bună alegere a materialului pentru proprietarii de case care doresc să-și îmbunătățească podelele și să crească valoarea proprietății lor. Atunci când o alegeți, este necesar să luați în considerare preferințele interioare, costurile, utilizarea și funcționarea intenționate. Având în vedere cele de mai sus, iată primele cinci opțiuni pentru pardoselile din piatră naturală.
1. Marmură.
Fiind regele podelelor din piatră naturală, este cea mai bună alegere pentru proprietarii de case care doresc ceva clasic și elegant. Este un material de pardoseală scump, dar aspectul lustruit al podelelor de marmură, în special a nuanțelor crem, merită cu siguranță investiția. Proprietarii de case care instalează pardoseli de marmură trebuie să fie pregătiți să le întrețină, precum și să întrețină orice alt tip de piatră naturală. Din fericire, datorită disponibilității unui produs de curățare sigur și potrivit pentru astfel de suprafețe, este o sarcină ușoară.
2. Granit.
Acest tip de piatră este adesea utilizat pe blaturile de lucru din bucătărie și baie, dar este, de asemenea, foarte recomandat ca material de podea în spațiile de locuit unde se așteaptă trafic intens. Granitul este mai greu și mai durabil decât marmura. De asemenea, este mai puțin poros, ceea ce înseamnă că nu este atât de predispus la decolorare. În timp ce culorile cele mai atractive de marmură tind să fie cele mai deschise, granitul arată mai bine cu tonuri mai închise, în special cu fibre roșii și verzi.
3. Gresie.
Constructorii din Roma antică foloseau gresie în principal pentru aplicații decorative interioare. Când era folosit ca un compus de pardoseală, era de obicei pentru spații ceremoniale care nu erau greu împovărate de mers. Gresia este o piatră fină care necesită chiar mai multă îngrijire și întreținere decât marmura. În ceea ce privește aspectul său, este ideal pentru casele cu arhitectură colonială sud-vestică și spaniolă.
4. Piatră de gresie.
În trecut, a fost folosită în principal pentru pardoselile exterioare, cum ar fi zonele de piscină, zonele însorite și cărările din grădină. Acum, că aspectul rustic a devenit popular în ceea ce privește decorarea interioară, tot mai mulți proprietari aleg piatra de gresie pentru bucătărie, dormitor și sufragerie. Unul dintre avantajele estetice ale pietrei de gresie este că este disponibilă în forme asimetrice, ceea ce înseamnă că poate fi aranjată în stil mozaic, pentru a crea suprafețe de pardoseală atrăgătoare. Piatra de gresie arată mai bine cu un aspect natural. Este ușor de întreținut și este, în general, accesibilă.
5. Calcar.
Constructorii piramidelor egiptene au folosit calcar pentru a-și placa frumos lucrările. Cu toate acestea, nu au avut materialele de etanșare, nu au fost disponibile decât mii de ani mai târziu, ceea ce a dus la mari daune și eroziuni. Calcarul este foarte durabil, dar și foarte poros, ceea ce înseamnă că proprietarii trebuie să fie pregătiți pentru curățarea și etanșarea frecventă a acestuia. Unele variante mai ușoare de calcar arată foarte asemănător cu marmura.
Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să curățați pardoselile din granit și piatră naturală și dacă astfel de suprafețe sunt potrivite, în special pentru casa dumneavoastră sau mediul în care locuiți, indiferent dacă aveți de-a face cu interiorul sau exteriorul, contactați companiile care sunt angajate în producția de pavaj din piatră naturală și aflați despre toate opțiunile și alternativele posibile.