Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Marchize, copertine, pergole
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.349 de profesioniști
5.201 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Marchize, copertine, pergole

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Marchize, copertine, pergole? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Tot ce trebuie să știți despre construirea unei pergole

Mulți proprietari au descoperit farmecul grădinilor pentru beneficiile relaxării și distracției pe care le aduc. Deoarece petrec mult timp liber în grădină, ei iau în considerare deseori cum să înfrumusețeze sau să îmbunătățească exteriorul casei lor. Proprietarii de case devin adesea grădinari entuziaști care vor să îmbunătățească în mod constant acest spațiu. Le place și adaugă adesea frumusețe și atracție vizuală grădinilor lor cu flori, pomi fructiferi, mobilier de grădină sau alte obiecte gadget. Aceste îmbunătățiri nu numai că îi fac pe proprietarii lor fericiți și de bună dispoziție, dar creează personalitatea casei, adaugă un sentiment de căldură sau radiază ospitalitatea familiei. Dacă aveți în vedere un nou plus în grădina dvs., luați în considerare cumpărarea și instalarea unei pergole. Există mai multe motive pentru a cumpăra o pergolă.

Pergola este o structură de grădină multifuncțională care poate fi fie conectată la casă, fie construită separat. Este o structură deschisă și poate fi utilizată în mai multe ocazii, cum ar fi o zonă de grătar, un șemineu sau ședința pentru familie și prieteni în grădină. Dacă aveți în vedere adăugarea unei pergole în grădina dvs., trebuie să cunoașteți câteva informații de bază pentru a o construi.

Scopul pergolei

Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când construiți o pergolă este pentru ce doriți să îl utilizați. Acest lucru vă va ajuta să decideți asupra proiectării și locației pergolei. Majoritatea pergolelor nu trebuie așezate la umbră, deoarece au pereți semi-deschiși, uneori cu plase sau grile realizate din scânduri de lemn înguste împletite una peste alta. De aceea sunt grozavi, ca acoperire sau așezat la grătar și astfel oferă un pic de adăpost și, într-o oarecare măsură, oferă protecție împotriva ploii. O altă utilizare populară a pergolei este adăpostul, care protejează de soare, menținând în același timp o temperatură și un confort plăcut. Masa în aer liber se face adesea sub o pergolă și oferă o anumită intimitate și posibilitatea de a vă folosi grădina aproape tot timpul anului.

Planificarea pergolei

În majoritatea cazurilor, nu aveți nevoie de autorizație de construire pentru a adăuga o pergolă în grădina dvs. Există excepții de la această regulă dacă, de exemplu, vă aflați într-o zonă protejată. Prin urmare, merită întotdeauna să verificați cu autoritatea locală dacă casa dvs. nu face obiectul niciunei reglementări suplimentare. În caz contrar, construcția pergolei va fi acoperită de diferite autorizații, ceea ce va necesita întârzieri considerabile. În acest moment, va trebui, de asemenea, să decideți dimensiunea și locația pergolei. Unii oameni le adaugă în spatele casei ca o seră pentru a crea un spațiu protejat chiar în spatele ușilor din spate sau ale terasei. Uneori, acestea sunt situate separat în mijlocul sau în partea de jos a grădinii. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a lucra în jurul locului în care intenționați să construiți pergola și să vă deplasați confortabil și natural în jurul proprietății.

Materiale

Există multe opțiuni pentru materialele din care sunt fabricate pergolele, dar lemnul rămâne cea mai obișnuită alegere. Lemnul moale este cea mai ieftină opțiune, dar puteți opta și pentru lemnul tratat sub presiune. Dacă doriți ceva care pare puțin mai impresionant, discret și are o viață foarte lungă, o pergolă de stejar este o alegere excelentă.

Posibilitățile de proiectare a pergolei sunt nenumărate

Când decideți să cumpărați o pergola în grădina dvs., prima decizie crucială va fi dacă investiți într-o pergolă adaptată în funcție de nevoile dvs., de ideile dvs. sau veți căuta o pegola finisată, potrivită pentru spațiul pe care îl oferă grădina dvs. Un tâmplar calificat local va proiecta o pergolă de la zero și o poate face direct pe proprietatea dvs. sau puteți cumpăra un set complet de pergolă finit de la unul dintre mulți producători cunoscuți disponibili. Pergola gata făcută nu vă oferă o astfel de flexibilitate în ceea ce privește designul, dar astăzi există sute de modele pe piață, dintre care aveți garanția că puteți alege. Seturile de pergole finisate sunt de obicei limitate la dreptunghiuri și dimensiuni fixe. Cu toate acestea, dealerul va livra toate piesele la domiciliu gata pentru asamblare și instalare.

După ce ați selectat toate materialele, sunteți gata să puneți bazele viitoarei dvs. pergole. Betonul este cel mai bun mod de a ancora coloanele de susținere a pergolei la sol și de a vă asigura că atingeți 100% stabilitate și siguranță spațială. Dacă nu mai așezați pergola pe o suprafață de beton sau într-un loc cu o fundație solidă, trebuie să ancorați coloanele pergolei cu plăci metalice, pe care le veți fixa cu șuruburi solide.

Materiale

O altă decizie importantă va fi materialele. Este necesar să se ia în considerare diferitele materiale și avantajele și dezavantajele acestora.

Lemn tratat sub presiune : Pergola din lemn tratat sub presiune este adesea cea mai ieftină alegere. Cu toate acestea, acest lucru le poate afecta durabilitatea, deoarece lemnul tratat sub presiune poate deveni deformat, crăpat și degradat în timp. Acest tip de pergola arată în general cel mai bine atunci când este lăcuit sau colorat.

Lemn de cedru : cedrul (de obicei cedru roșu occidental) este o alegere populară pentru pergole. Este natural rezistent la insecte și arată frumos direct de la ferăstrău. Puteți să-l lăsați netratat pentru a-l transforma în mod natural într-o culoare gri gri argintiu sau îl puteți colora și aplica un lac protector pentru a-i menține culoarea. Pergola de cedru este mai scumpă decât pergola tratată sub presiune, dar cedrul vă oferă de obicei o durată de viață mai lungă.

Vinil : dacă sunteți în căutarea unei pergole, care necesită foarte puțină întreținere, vinilul merită cu siguranță luat în considerare. Cu toate acestea, nu puteți vopsi cu ușurință suprafața de vinil, astfel încât alegerea culorilor este limitată.

Fibra de sticlă : pergolele din fibră de sticlă sunt, în general, cea mai scumpă opțiune dintre materialele disponibile, dar au avantaje semnificative. Fibrele din fibră de sticlă sunt foarte puternice, astfel încât distanțele coloanelor fixate la sol pot fi mai mari. Pergolele construite astfel arată mai aerisite și mai elegante și oferă un aspect mai curat. Fibra de sticlă poate fi vopsită cu orice culoare doriți, iar culoarea va ține mai bine decât pe lemn. Datorită durabilității și rezistenței sale, acest tip de material este adesea folosit pentru a construi o terasă sau pentru a extinde una existentă. Datorită greutății lor reduse, pergolele din fibră de sticlă nu necesită o ancorare atât de profundă, conform cerințelor altor materiale.

Extindeți-vă spațiul de locuit

Dacă ați cumpărat deja o terasă, probabil că ați decis să vă extindeți spațiul de locuit în spatele pereților casei. Dacă v-ați îndrăgostit atât de mult de spațiul de locuit în aer liber încât petreceți mult timp acolo, cu siguranță ați descoperit că lipsește ceva într-o după-amiază de vară. În timpul după-amiezilor de vară, soarele arde de obicei suficient și a sta pe terasă în acel moment nu este complet confortabil și plăcut. Pergola vă va proteja în mod fiabil de lumina directă a soarelui și vă veți putea petrece tot timpul liber în grădină, fie la prânz, fie când va începe furtuna de vară. Pergola va extinde foarte mult spațiul de locuit pe care îl petreceți acasă și va crește timpul pe care îl puteți petrece afară în aer. Pergolă, proiectat și orientat corect pe terenul dvs., poate arunca suficientă umbră ușoară pentru a face o ședere plăcută după-amiaza. Dacă aveți nevoie de protecție suplimentară, puteți instala o umbră extensibilă sau copertină care oferă o umbră și mai mare. Unele copertine vă vor proteja de ploaia ușoară atunci când sunteți surprins de un duș brusc de vară.

Pergola - un loc în care vă va plăcea să petreceți timpul

Adevărata magie din pergola apare atunci când toate sunt instrumente ambalate și încep să ofere formă și funcție spațiului dvs. de locuit în aer liber. Pergolele oferă spațiu pentru orice instalații electronice moderne care vor duce pergola la un nivel. De la posibilitatea montării diverselor candelabre și ventilatoare de tavan la difuzoare mici sau alte îmbunătățiri de design. Posibilitățile sunt nelimitate, singurul lucru care limitează este imaginația și ignoranța opțiunilor disponibile pe piață. Pergolele vă vor extinde spațiul în aer liber, vor oferi diverse opțiuni de design și pot fi adaptate pentru a se potrivi chiar și unui buget modest. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a crea o oază în aer liber care să ofere energie sau liniște sau ambele, pergola poate fi complementul perfect pentru terasa dvs. și parcela în sine.

pergola poate fi complementul perfect pentru terasa ta și parcela în sine. pergola poate fi complementul perfect pentru terasa ta și parcela în sine.