Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Fațada lemn? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Ovidiu Augustin Traian P.
Firma noastra va ofera servicii de amenajari interioare multiple , placari si decorativa . Avem o echipa tanara cu experienta in tara si strainatate.
Vasile C.
Oferim servicii construcții în general, renovări, arhitectura,randari,constatare lucrare,decopertări, pavele, zugrăveli, gresie,faianță, zidărie, dulgheri
Sergiu Gabriel L.
Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .
Vasile P.
Firma presteaza servicii in domeniul constructiilor civile si industriale. Avem ca obiect de activitate constructia de case din lemn sau structura metalica,terase,garduri, amenajari interioare si exterioare precum termoizolatii cu vata bazaltica/polistiren,compartimentari pereti,tavane suspendate, finisaje la cheie pentru locuinte private,sedii firme,spatii comerciale si industriale,cat si spatii HORECA.
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Floryn-Mihai G.
Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Alexandru-Marian D.
Simti nevoia unei schimbari? Te-ai plictisit de vechea ta casa si iti doresti modificari ? Suntem alaturi de tine si te susținem sa schimbi aspectul casei tale!
Alexandru Alin L.
Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..
Cosmin T.
Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.
Tiberiu Constantin V.
Servicii complete construcții case la cheie la gri sau la roșu , amenajări interioare și exterioare, gresie și faianță, geamuri termopan , case lemn ,foișoare, etc
Placare fațadei cu lemn
Placarea fațadelor cu lemn este un procedeu de construcție extrem de versatil. Opțiunile de placare exterioară sunt variate și includ materiale precum șipci, șindrilă, stuf și conectori cu șanț.
Placajul din lemn este, de asemenea, disponibil într-o varietate de tipuri, de la lemn recuperat (multe specii), până la cedru, pin, rășinoase, brad Douglas și multe alte specii.
Avantaje ale placării cu lemn
Principalul avantaj a placării cu lemn a fațadei este că lemnul este obținut din surse regenerabile. Dacă placarea lemnului este certificată FSC, puteți fi sigur că lemnul provine din păduri durabile. Există mai multe modalități de „ecologizare” a posibilităților de obținere a materialului pentru placarea lemnului.
Panourile din lemn tratat la foc sunt o tehnică tradițională japoneză în care lemnul este ușor ars și apoi întărit cu uleiuri naturale. Pe lângă faptul că oferă un finisaj frumos, această tehnică protejează lemnul de intemperii, nu prezintă defecte, conservanți chimici sau pesticide.
Tratamentul termic este o altă metodă de creștere a rezistenței globale și a rezistenței chimice, fără folosirea de substanțe chimice. Acest tip de lemn durează mult timp și este rezistent la umiditate, insecte și mucegai. Poate fi folosit pentru aproape toate tipurile de plăci. De asemenea, puteți crea lambriuri decorative din lemn din plăci restaurate, cum ar fi pentru hambare. Lemnul recuperat poate oferi casei tale un aspect rezistent, tradițional, în timp ce se reciclează lemnul care altfel ar fi aruncat.
Dezavantajele placării cu lemn
Dezavantajul este că lemnul necertificat poate proveni din păduri gestionate nesustenabil - în special din pădurile tropicale, exploatate ilegal din întreaga lume.
Majoritatea materialelor din lemn trebuie protejate cu lac și alte produse pentru a rezista cât mai mult posibil și pentru a respinge insectele precum termitele, viermii și altele. Aceste produse pot fi fabricate din substanțe chimice periculoase care eliberează vapori nocivi. Prin urmare, luați în considerare lambriurile din lemn netoxice, cum ar fi lemnul carbonizat sau lemnul tratat termic.
Sarcina energetică a plăcilor din lemn
Sarcina energetică a lemnului exprimată de PER este una dintre cele mai scăzute dintre toate materialele de construcție. Lemnul tăiat și uscat la aer are o valoare energetică materializată de numai 0,5 MJ/kg. Dacă puteți obține lemnul la nivel local, energia va fi redusă, deoarece energia utilizată pentru transportul lemnului va fi minimă.
Materialul de placare
Costul placării cu lemn variază în medie de la 24 la 120 RON pe metru pătrat. Costul lucrărilor de instalare variază în funcție de orașe și regiuni, dar, de obicei, se situează în medie între 24 și 73 RON pe metru pătrat. Costurile materialelor sunt influențate de tipul de lemn folosit și de stilul placării. Tipurile obișnuite de placaje din lemn sunt cedru, pin, Douglas, lemn de esență tare, accoya, molid și pin. Majoritatea producătorilor locali sau furnizorilor de lambriuri din lemn oferă carton și șipci, lipici, bușteni, șindrilă, limbă și canelură. Fiecare tip oferă un aspect unic și costuri asociate.
Lemn de esență tare sau rășinoase - care este cel mai bun pentru placarea cu lemn?
Care este diferența dintre lemnul tare și cel moale? Diferența dintre lemnul dur și cel moale nu constă în densitatea sau duritatea lemnului, ci se referă la copac și reproducerea acestuia. Copaci diferiți produc semințe diferite și aceasta este principala diferență între lemnul moale și cel tare.
Lemnul tare este fabricat din copaci cunoscuți ca făcând flori, iar rășinoasele provin din copaci cunoscuți ca gimnosperme. Semințele de foioase au de obicei un fel de înveliș, semințele de rasinoase sunt goale și expuse mediului.
Lemnul moale are de obicei o nuanță deschisă, cum ar fi maro auriu și, deși are o suprafață mai moale, este un lemn puternic. Este ușor, practic și absoarbe învelișul, adezivii și conservanții mult mai ușor. Rășinoasele sunt un tip de lemn mult mai durabil decât lemnul tare, care reprezintă aproximativ 80% din tot lemnul.
Lemnul moale este, de asemenea, relativ rezistent la bacterii, mucegai, viermi și umiditate, făcându-l ideal pentru placaje, terase și alte proiecte în aer liber.
Tipuri de plăci de rășinoase
Cedrul roșu canadian de vest este o specie des utilizată pentru lambriurile din lemn. Este un lemn moale durabil, cu care se lucrează ușor și este popular în proiecte în care rezistența la intemperii și aspectul atractiv sunt foarte importante. Un alt tip de lemn moale, care este potrivit pentru a fi utilizat în realizarea de pardoseli din lemn, este molidul siberian. Este considerat la nivel mondial ca unul dintre cele mai bune materiale din lemn de esență moale. Rezistă trecerii timpului și este excelent pentru diverse aplicații de dulgherie în aer liber, cum ar fi plăci, fațade și pardoseli. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, dacă lemnul de conifere utilizat pentru placare nu este tratat corespunzător cu o vopsea sau finisaj de înaltă calitate, acesta va deveni gri-argintiu.
Tratamentul premium care poate fi aplicat rășinoaselor va îmbogăți culoarea în timp și necesită puțină întreținere.
Placare cu lemn de esență tare
Diferite tipuri de lemn de esență tare pot fi, de asemenea, utilizate în proiectele de placare cu lemn. Datorită structurii sale complexe, are o creștere mai lentă. Culoarea lemnului dur este mult mai închisă în comparație cu lemnul moale, dar dacă lemnul nu este tratat cu un tratament de suprafață de calitate, va începe să devină gri-argintiu.
Lemnul de castan este un lemn de esență tare, popular pentru placare în Marea Britanie - în prezent stejarul european este adesea disponibil în specificațiile de pardoseală din lemn H21.
Prețurile plăcilor din lemn moale și dur
Rășinoasele sunt de obicei mai ieftine decât lemnul tare, dar prețul pentru fiecare proiect individual va varia în funcție de detaliile și dimensiunile specifice ale proiectului dumneavoastră.
Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a începe un proiect, nu ezitați să ne contactați. Indiferent dacă doriți să obțineți o ofertă pentru viitorul dumneavoastră proiect sau să discutați despre cele mai bune tipuri de lemn disponibile, vă vom putea oferi sfaturi de specialitate pentru a oferi calitate proiectului dumneavoastră.
CUM SĂ UTILIZAȚI EFICIENT PLĂCILE DE LEMN?
Utilizarea și beneficiile plăcilor
Plăcile din lemn sunt o soluție ideală din mai multe motive. Lemnul este practic și se manevrează bine. Rezultatul poate fi un design creativ și unic. Dacă aveți în vedere utilizarea plăcilor, puteți cere ajutor unui proiectant și puteți duce proiectul de construcție la următorul nivel.
Plăcile din lemn pot fi modelate cu ușurință, astfel încât este posibil să creați structuri care utilizează mai multe arcuiri și forme netede. Acest lucru poate ajuta clădirea să se încadreze împrejurimilor sale.
Folosiți-le pentru a valorifica și completa spațiul. Datorită reglării ușoare, placarea din lemn poate fi proporționată foarte eficient. Adăugarea și adaptarea diverselor accesorii la design este mult mai ușoară și mai ieftină decât alte materiale. Aceasta înseamnă că puteți utiliza plăci de lemn în modele mai funcționale. Dacă lucrați cu un spațiu limitat, puteți utiliza panourile pentru a crea mai mult spațiu. Nu este dificil să adăugați extensii și forme placării. Puteți obține mai mult spațiu de stocare. Datorită acestui fapt, placarea este ideală și pentru extinderea clădirilor și structurilor existente. Placarea oferă oportunități de a crea funcții suplimentare ale unei case sau clădiri, într-un mod rentabil și simplu.
Asigurați-vă că ați selectat tipul corect de placaj
Pentru a profita la maximum de lambriurile din lemn și a le utiliza eficient, trebuie să vă asigurați că ați utilizat cel mai bun tip de lambriuri și tip de lemn.
Diferite tipuri de lemn se vor comporta diferit. Găsiți lemnul care funcționează cel mai bine pentru proiectul dumneavoastră de construcție. Diferitele finisaje oferă diferite opțiuni de placare - canelura și limba sunt opțiunile cele mai utilizate, deoarece sunt ușor de instalat și oferă o placare cu aspect profesional.
Protejați și întrețineți
Este important să protejați și să vopsiți placarea din lemn pentru a o proteja de putrezire, umezeală și insecte. Există o serie de tipuri diferite de impregnări care oferă beneficii și finisaje diferite. Acest lucru va afecta și aspectul placării, deci este bine să fie luat în calcul încă din faza de planificare și proiectare.
Nu neglijați împrejurimile
Pentru a profita la maximum de orice material de construcție, merită să vă gândiți la modul în care acest material se va potrivi mediului. Dacă acordați atenție detaliilor și vă asigurați că placarea este potrivită cu împrejurimile, puteți crea ceva unic. Folosirea materialelor care creează un contrast clar și îndrăzneț sau, dimpotrivă, utilizarea plantelor și copacilor și îmbinarea clădirii cu natura, poate ajuta la transformarea clădirii obișnuite în ceva special.
Vezi exemple de idei
Plăcile din lemn sunt folosite în construcții de mulți ani și există mulți arhitecți și constructori care folosesc plăci într-un mod creativ și inovator. Privind aceste exemple, veți avea o mai bună înțelegere a diferitelor tipuri și proiecte pe care le puteți obține cu lambriurile din lemn.
Cât rezistă o pardoseală din lemn?
În funcție de tipul de lemn, tratament, întreținere și o serie de alte influențe, vă puteți aștepta ca placarea lemnului de calitate să reziste 40-60 de ani. Procesul de degradare începe din momentul tăierii lemnului din copac. Cu toate acestea, acest proces este gradual și poate fi încetinit.
Ce cauzează degradarea plăcilor de lemn?
Un placaj exterior netratat poate fi predispus la putregai, ciuperci, insecte, condiții meteorologice și multe altele. Tratarea placajelor din lemn poate ajuta la respingerea umidității și la reducerea riscului de mucegai.
Pentru suprafața dreaptă se folosește un amestec de conservanți și pigmenți care, atunci când sunt aplicați pe țiglă, oferă protecție împotriva ciupercilor, insectelor și putregaiului. După tratament, placarea din lemn necesită o întreținere redusă sau deloc.
Placări interioare si exterioare din lemn
Este mai puțin probabil ca placarea interioară din lemn să fie la fel de uzată ca placarea exterioară. De asemenea, este puțin probabil ca condițiile reglementate din interiorul clădirii să crească nivelul de umiditate al lemnului la un nivel dăunător (peste 20%). Deoarece placarea exterioară a lemnului este expusă la intemperii, este deci mai predispusă la degradare. Atunci când alegeți tipul de lemn pentru placarea dumneavoastră exterioară, este recomandat să alegeți un tip mai durabil pentru a rezista mai mult.
Cele mai bune tipuri de lambriuri din lemn
Toate tipurile de placări din lemn aduc ceva unic clădirii, astfel încât alegerea tipului perfect poate fi dificilă. Lemnul cultivat în condiții climatice mai dure va fi, fără îndoială, mai rezistent la condiții nefavorabile.
Lemnul este împărțit în diferite clase (1 - 4) în funcție de condițiile la care va rezista pe parcursul vieții sale și determină, de asemenea, probabilitatea putrezirii. Tratamentul sub presiune înseamnă că lemnul nu este doar pur și simplu impregnat, ci și îmbibat, pentru a asigura o eficiență maximă.
Chiar și cele mai rezistente tipuri de lemn vor resimți mai repede efectele distructive ale împrejurimilor dacă sunt așezate incorect. Luați în considerare locul în care va fi instalată placarea lemnului și, în consecință, vulnerabilitatea acestuia. Umezeala poate apărea pe plăcile instalate pe pereții orientați spre nord și est și se așteaptă o uscare insuficientă. Pentru a preveni contactul cu insectele și solul umed, vă recomandăm să instalați placajul la aproximativ 150 - 250 mm de sol.
Ventilare
Placajul exterior își va schimba aspectul în timp din cauza condițiilor meteorologice. Panourile din lemn de multe ori devin ușor maro și apoi argintii. Efectele vremii pot fi încetinite cu ajutorul lacului transparent sau colorat, dar este tentant pentru oameni să realizeze o placare cu aspect natural.
Protejați placajul de umezeală
La instalarea plăcilor din lemn, trebuie rezervat un spațiu pentru ventilație pe substructură. Amenajați un canal de scurgere adecvat pe clădirea dumneavoastră și instalați jgheaburile deasupra pentru a proteja fațada de umezeala excesivă. Plăcile care nu sunt uscate prezintă un risc mai mare de dezintegrare din cauza putregaiului și a diferitelor forme.
Concluzie
Plăcile din lemn sunt un material de construcție fantastic, cu mult randament pentru a crea clădiri inovatoare. Prin utilizarea eficientă a plăcilor din lemn, puteți profita la maximum de clădirea dumneavoastră și puteți crea ceva interesant și funcțional.