Contactați 10 profesioniști
Plantare de copaciTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Plantare de copaci? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Mihnea Ioan Alexandru U.
Handyman Efectuez diverse lucrări de: construcții reparații renovări montaj și instalare amenajări case/spatii verzi/apartamente/sedii firme Dețin diverse unelte și scule precum și duba pt transport
Marian Silviu B.
Lucrez din 2010 în amenajări de grădini începând de la adăugat pământ vegetal , sistem de irigații , însămânțare cu gazon sau montaj de rulouri de gazon , amenajare cu plante și arbuști.Putem executa defrișări, curățare de terenuri de iarbă și arbuști, putem să executăm operațiuni de săpare manual sau mecanizat , facem întreținere pentru grădini .
Marius Marian B.
Instalator Bucuresti ofera o gama completa de servicii, atunci cand vine vorba de instalatii sanitare, instalatii termice . Indiferent daca ai o urgenta sau planuiesti o lucrare ampla, iti pot sta la dispozitie in functie de natura activitatii: instalator tehnico-sanitar sau termic.
Marius-Ionut P.
Suntem o firma de curatenie din Bucuresti ce ofera servicii de curatenie pentru: case si locuinte, sediile si punctele de lucru ale firmelor, cabinete medicale, spatii de productie, spatii comerciale, institutii publice si private.
Chiril - Adrian A.
Servicii Intretinere Spatii Verzi & Curatenie. - Tuns mecanizat (trimmer/mașina de tuns iarba) - Toaletat copaci - Igienizare terenuri - Defrișat arbuști -Curatare pomi fructiferi -Curatenie Generala
Dragomir M.
Amenjam si intretinem spatii verzi, montam rulouri de gazon, sisteme de irigat ,infiintam peluze de gazon prin insamantare, plantam arbori si arbusti foiosi si coniferi, comercializam ingrasamant natural , oferim servicii de reabilitare a gradinilor,diagnoza si tratament la plante de interior,exterior; consultanta horticola; taieri si stropiri la pomi fructiferi. Cu respect, Ing. Mihai Dragomir
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Chiril Adrian A.
Prestez servicii de gradinarit: - Montare sistem de irigat -Plantare Gazon - Tuns mecanizat (trimmer/mașina de tuns iarba) - Toaletat copaci - Igienizare terenuri - Defrișat arbuști -Curatare pomi fructiferi -Curatenie Generala Pentru mai multe detalii vorbim la telefon
Ștefan Adrian A.
Prestam servicii în domeniul amenajărilor de grădini (montaj rulouri de gazon, instalații de irigat automatizate etc.) Dispunem de o gama variata de plante ornamentale
Plantarea copacilor
Care este cel mai bun mod de a planta copaci?
Este timpul să plantezi copaci din nou! Toamna, cu temperaturile sale mai reci de zi și de noapte, este un moment ideal pentru a planta copaci și arbuști mari - plantele mai mari au nevoie de întregul sezon rece pentru a prinde rădăcini adânci și a prinde rădăcini înainte să cadă primăvara. Cu toate acestea, se pare că există unele dezinformări cu privire la modul de plantare a unui copac în mod corespunzător. Nu vrem să fiți dezinformat, așa că vă oferim o prezentare generală a plantării copacilor în parc.
Când să plantați copaci și arbuști?
Plantarea se face cel mai bine din octombrie până în aprilie. Evitați plantarea în apă îngropată (apă așezată pe suprafața solului sau colectată la fundul gropii) sau sol înghețat (prea tare). Plantele containere pot fi plantate în orice moment al anului, dar sunt mai ușor de îngrijit dacă sunt plantate toamna sau iarna, deoarece trebuie udate mai puțin decât primăvara sau vara. Copacii și arbuștii goi și înrădăcinați sunt disponibili numai toamna și iarna. Ar trebui să fie plantați imediat, dar dacă situația nu o permite, pot fi călcați (plantate temporar în sol pentru a preveni uscarea rădăcinilor) până când pot fi plantate.
Cum să să plantați un copac sau un arboret mare?
Pregătirea site-ului
Plantele nu vor crește acolo unde solul conține prea puțin aer sau unde umiditatea solului este excesivă sau insuficientă. Pregătirea înainte de plantare ar trebui să se concentreze pe îmbunătățirea următoarelor condiții: Slăbiți solul la o adâncime echivalentă cu înălțimea bilei rădăcinii și pe o zonă largă pentru a elimina compactarea și a îmbunătăți drenajul. Acest lucru va ajuta la structura solului în zonele dificile sau nisipoase, prin încorporarea materiei organice.
Nu este recomandabil să aplicați îngrășământ în momentul plantării. Cu toate acestea, pe solurile sărace care pulverizează vaccinul micorizic fungic și în contact cu rădăcinile, acesta poate ajuta copacii și arbuștii să prindă rădăcini. Dacă solurile sunt udate în timpul iernii, luați în considerare dacă arborii sunt mai potriviți pentru solul umed, implementați drenajul sau plantați pe un deal blând de aproximativ 25-30 cm înălțime și 1 m în diametru.
< puternic> Ghid de plantare
Îndepărtați plantele din containere sau ambalaje textile (unele exemplare de arbori specifică faptul că ambalajul este lăsat în condițiile de garanție, dar, de regulă, ambalajele textile ar trebui îndepărtate). Cu excepția magnoliei și eucaliptului, care nu tolerează tulburările radiculare. Apoi, tăiați rădăcinile puternice și extindeți-le din rădăcinile goale pentru a vă face o idee despre mărimea lor. Nu este nevoie să tăiați sau să perturbați rădăcinile, care sunt protejate de solul sferic. Săpați o gaură de plantare care nu este mai adâncă decât rădăcinile, dar în mod ideal este de cel puțin trei ori diametrul sistemului radicular. Dacă părțile laterale ale găurii de plantare sunt compactate, măcinați ușor solul înainte de plantare. Găurile de plantare circulare sunt mai ușor de realizat pe zonele cu iarbă, dar găurile pătrate de plantare ajută rădăcinile să pătrundă în colțuri, în cazul solurilor grele. O gaură pătrată într-un cerc conectează aceste două elemente.
Înmuiați rădăcinile goale sau arbuști timp de aproximativ 30 de minute înainte de plantare. Și înainte de a le scoate din oale, dați-le apă bună în recipiente. Introduceți un copac sau un arbust într-o gaură de plantare și așezați-l astfel încât rădăcinile să fie la același nivel cu suprafața solului când plantarea este completă. În cazul plantelor în ghivece, poate fi necesar să răzuiești straturile superioare de compost pentru a expune parțial rădăcinile. Plantarea profundă previne mișcarea necesară a aerului în sistemul radicular, iar trunchiul inferior este predispus la boli - acest lucru poate duce la o așezare slabă. Depuneți dacă este necesar. Copacii mici nu necesită acest lucru, dar dacă plantați alții mai mari, ar trebui folosite probe de depunere superioară. Umpleți cu grijă gaura de plantare, așezați solul între și în jurul tuturor rădăcinilor, pentru a elimina buzunarele de aer. Există puține dovezi că adăugarea de materie organică suplimentară la fundul gropii de plantare ajută; de fapt, acest proces poate preveni înrădăcinarea plantelor, deoarece materia organică se descompune și acest lucru poate avea un efect negativ asupra copacului. Solidificați ușor solul pentru a preveni compactarea acestuia în materie dură și pătrunderea apei. Dacă este necesar, protejați-vă împotriva daunelor, a căprioarelor sau a iepurelui, cu spirale de copac, protecții din sârmă de pui sau altele asemenea.
Îngrijire ulterioară
Udare
Seceta este frecventă la copacii și arbuștii nou plantați. Chiar și în verile reci și umede, ploaia rareori completează complet rezervele de umiditate ale solului. Solul poate fi uscat în jurul rădăcinilor, chiar dacă suprafața este umedă. În special, condițiile vântului pot provoca lipsuri de apă. Dacă observați frunze plictisitoare, neînsuflețite, este un semn al stresului și secetei prin care trece copacul. În mod ideal, permiteți pierderea apei și irigați pentru a preveni deteriorarea. Ajutoarele pentru udare ajută la udarea copacilor nou plantați, cum ar fi: tuburi de irigare (este disponibil un tub de irigație cu amidon de cartof inofensiv din punct de vedere biologic) sau cutii de udare. Irigarea este posibilă, în special pe solurile cu drenaj slab și cu ajutorul sistemelor automate de irigare, ceea ce duce la rădăcini putrefactive și simptome asemănătoare secetei. Dacă aveți îndoieli, săpați partea rădăcinii cu o mistrie pentru a vedea dacă solul începe să se usuce înainte de udare. Cantitatea necesară va varia în funcție de tipul de sol, dar de obicei sunt necesari 30 - 50 de litri pe metru pătrat (4 - 6 cutii de udare) în fiecare săptămână pe timp uscat în timpul sezonului de vegetație.
Îndepărtarea buruienilor și mulcirea
Buruienile, peluzele și alte vegetații captează apa înainte de a ajunge la rădăcinile copacilor și arbuștilor nou plantați. În primii trei ani, păstrați un cerc fără vegetație de cel puțin 1,2 m în diametru în jurul plantei pentru a evita această problemă. Inelul poate fi păstrat liber de buruieni prin prășit, folosind un tampon de mulcire sau prin mijloace de contact sau sistemice pentru a controla buruienile. De asemenea, este util să așezați mulci peste acest cerc, în jurul tulpinilor de lemn care nu conțin mulci, lăsați acolo un guler de 10 cm pentru a evita riscul putrezirii scoarței.
Fertilizare
Îngrășămintele nu trebuie adăugate la momentul plantării, dar pot fi utilizate după sezonul de plantare dacă solul este foarte sărac sau necesită o creștere mai rapidă. Cu toate acestea, dacă utilizați ciuperci micorizale (de exemplu, Rootgrow), nu utilizați deloc îngrășăminte, deoarece fosforul (utilizat în mod obișnuit în îngrășăminte și superfosfat) poate suprima ciuperca.
Tăierea formativă
Cel mai bine este să faceți o tăiere corectivă a copacilor deformați în timp ce arborele este încă tânăr. Aceasta poate include scurtarea sau îndepărtarea liderilor concurenți și îndepărtarea lemnului deteriorat, mort sau bolnav. Îndepărtarea treptată a părților inferioare (de exemplu, canalele laterale care provin din trunchiul principal) poate fi necesară, de asemenea, dacă este necesar un trunchi clar. Vizitați pagina noastră despre tăierea formativă a copacilor noi.
Editarea legăturilor și îndepărtarea știfturilor
Verificați legăturile copacului în primăvară și toamnă și reglați-le pentru a preveni tragerea tijei. După două sezoane de creștere, arborele ar trebui să asigure o creștere suficientă a rădăcinilor pentru a ancora arborele, iar știfturile pot fi îndepărtate.
Întrebare: Cum plantați un răsad sau un copac?
Răspuns: De fapt, există două metode principale de plantare a copacilor. Una este plantarea unui copac cu o minge de rădăcină intactă. Copacii pot fi legați cu țesături și sfori sau îngropați într-un recipient din plastic. Acești copaci sunt pentru plantare.
Întrebare: Când este sezonul plantării copacilor?
Răspuns: „Rădăcinile goale” sunt plantate în lunile de iarnă, cel mai adesea după 15 decembrie, dar nu mai târziu de 31 martie.
Întrebare: Chiar trebuie să-mi mulci noul copac?
Răspuns: Răsadurile și copacii noi au nevoie de suficientă umiditate. Lipsa apei este o cauză majoră a stresului sever pentru copacii nou plantați. Mulci este cel mai bun prieten al copacului.
Întrebare: De unde știu că sunt gata să plantez un copac?
Răspuns: Ești gata să plantezi și să crești un copac sănătos? În acest test cu arbori, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a afla dacă sunteți gata să crească cu succes un copac sănătos.
Întrebare: Unde pot cumpăra copaci pentru plantare?
Răspuns: Copacii pot fi cumpărați în majoritatea statelor în privat, grădinițe industriale și de stat. Trebuie să verificați cu pădurarul despre tipurile specifice de arbori potrivite pentru zona dvs. de plantare.
Întrebare: Unde pot cumpăra instrumente de plantare a copacilor?
Răspuns: Înainte de a începe o plantare mare, trebuie să cumpărați echipamentul de plantare potrivit. Utilizarea adecvată a echipamentului adecvat vă va asigura plantarea și munca corespunzătoare.
Întrebare: Unde ar trebui să plantați un răsad sau un copac?
Răspuns: Folosiți bunul simț atunci când plantați un copac. Dacă se așteaptă ca arborele să crească înalt sau să se extindă, acordați-i spațiul de care are nevoie pentru a crește. Înțelegerea nevoilor de umiditate, lumină și sol ale speciilor este extrem de importantă.
Întrebare: Ce sunt copacii cu legături de rădăcini?
Răspuns: Răsadurile de balot rădăcină sunt de obicei mai vechi de doi până la trei ani și sunt excavate din terenuri comerciale sau de stat pentru pepiniere. Ele vin individual cu rădăcini acoperite cu sol în formă de bilă.
Întrebare: Ce sunt puieții de copaci „rădăcină goală”?
Răspuns: Răsadurile cu rădăcini libere sunt de obicei copaci cu vârste cuprinse între doi și trei ani, crescuți în pepiniere comerciale sau guvernamentale. Acestea sunt de obicei furnizate numai cu rădăcini acoperite numai cu un mediu sau o suspensie foarte umedă.
Întrebare: Câți copaci sunt plantați în Statele Unite?
Răspuns: Sute de pepiniere din Statele Unite cresc peste 1,5 miliarde de copaci pe an, împădurind aproape trei milioane de acri.
Întrebare: Cât de mare trebuie să fie gaura?
Mare. Folosiți o lopată pentru a săpa o gaură care este mai mică decât adâncimea mingii de rădăcină a copacului și de două ori mai lată decât bila de rădăcină. Este posibil să vă puteți mulțumi cu o gaură care este de 1,5 ori mai largă, dar cred că una mai largă este mai bună.
Întrebare: Ar trebui să pun compost în gaură?
Răspuns: De obicei nu. Umplerea găurii doar cu sol sau compost premium va încuraja, de obicei, rădăcinile copacului să rămână în gaura lor frumoasă și confortabilă unde au o sărbătoare. Dacă nu aveți tot ce doriți să mâncați la masă, veți merge la un restaurant la fel și rădăcinile arborelui vostru. Cel mult, amestecați 75% din solul original cu 25% compost și adăugați-l înapoi în groapă. De obicei, dacă solul original nu este chiar rău, îl lăsați în pace. Mama și copiii ajută la plantarea unui copac tânăr.
Întrebare: Pot lăsa un sac în jurul rădăcinii unui copac după plantare?
Răspuns: Nu este recomandat. Sacul era destul de ecologic în trecut, dar sacul de astăzi este adesea impregnat cu substanțe chimice pentru a-l împiedica să putrezească. Lăsarea sacului în jurul copacului poate crea o barieră la rădăcinile sale și poate împiedica înrădăcinarea și creșterea copacului. Cel mai bine este să îl eliminați complet.
Întrebare: Ar trebui să ancorez copacul?
Răspuns: Numai dacă există riscul de răsturnare, dacă este un loc neobișnuit de vânt sau vârful copacului este disproporționat de mare, altfel lăsați-l la fel. Creșterea copacilor răspunde mediului lor, deci acțiunea unui trunchi de copac sau a unor ramuri care se legănă în briză face de fapt rădăcinile copacului mai puternice și mai adânci.