Contactați 10 profesioniști
Podele de lemnTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Podele de lemn? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Avantajele pardoselilor din lemn
Există nenumărate pardoseli astăzi pe piață, realizate din diverse materiale sintetice. Cu toate acestea, un adevărat iubitor de lemn știe că nici cea mai convingătoare imitație nu va înlocui întreaga frumusețe a acestui material tradițional.
Lemnul se caracterizează printr-o serie de proprietăți excepționale. Durabilitatea podelelor din lemn a fost dovedită de multe generații. Astăzi, tratamentele și finisajele speciale sporesc și mai mult aceste avantaje ale lemnului și permit astfel aplicarea pardoselilor din lemn în zone precum bucătării sau chiar băi.
Datorită proprietăților excelente de izolare termică ale acestui material natural, podelele din lemn sunt întotdeauna plăcute la atingere. În plus, sunt o alegere ideală pentru cei care suferă de alergii, deoarece nu adună praf și alți alergeni. De asemenea, sunt ecologice și complet reciclabile. Nu în ultimul rând, la popularitatea acestora contribuie și aspectul natural autentic - lemnul nu este supus tendințelor, este o alegere ideală care se remarcă atât în interioarele tradiționale, cât și în cele moderne.
Tipuri de podele din lemn
Avem un număr mare de podele din lemn din care să alegem. Aspectul, proprietățile și, bineînțeles, prețul acestora depind de tipul de lemn, de metoda de producție sau depozitare și de tratarea suprafeței.
Ce lemn să alegeți?
O gamă largă de lemn autohton și străin este folosită pentru producția de podele din lemn. Pardoselile din stejar și fag sunt un clasice și fără vârstă, oferă un aspect neutru, discret și permit altor elemente distinctive din interior să iasă în evidență. Podelele de frasin pot fi recunoscute după diferite nuanțe de galben și maro. Un alt copac de foioase popular este mesteacănul, al cărui lemn deschis cu noduri vizibile arată armonios și natural.
Coniferele, precum molid sau pin, se caracterizează prin lemn mai moale, dar atrag atenția prin designul lor distinctiv și sunt perfecte pentru interioare în stil rustic sau natural, în special în cabane și case de vacanță, unde nu sunt expuse la stres ridicat.
Printre lemnele exotice găsim, spre exemplu, lemne precum tec, merbau, jatoba, nuc american sau jarrah australian. Pe lângă colorarea lor netradițională, popularitatea lor se datorează rezistenței și durabilității lor extraordinare, care sunt predispuse direct în zonele în care podeaua este supusă unui stres ridicat. Cu toate acestea, prețurile mai mari și problemele de mediu vorbesc și în detrimentul lor.
În cele din urmă, putem obține un aspect și o culoare unică chiar și cu lemnele domestice, cu ajutorul colorării sau altor modificări.
Pardoseli din lemn masiv sau multistrat?
Podelele masive din lemn sunt un lux care vă va servi toată viața dacă sunt îngrijite corespunzător. Au proprietăți izolante excelente. Deoarece fiecare lamelă este realizată dintr-o singură bucată de lemn cu o grosime de 14-22 mm, podelele din lemn masiv permit repararea ușoară a deteriorărilor minore ale suprafeței prin simpla șlefuire și vopsire. Dezavantajele includ susceptibilitatea lor la schimbările de temperatură și umiditate și costuri mai mari.
Dacă prețul mare al parchetului masiv nu vi se potrivește, dar totuși vreți să aduceți o notă de lemn adevărat casei dumneavoastră, podelele cu dublu strat sunt o soluție excelentă. Stratul inferior al acestei alternative accesibile este de obicei lemn de mesteacăn, de care se lipește un strat dur al benzii de rulare din alt lemn.
Spre deosebire de alte podele din lemn, podelele cu două straturi sunt potrivite și pentru încălzirea prin pardoseală. O alternativă mai luxoasă sunt podelele cu trei straturi, unde un strat de bază de cauciuc este introdus suplimentar între două straturi de lemn. Avantajul lor față de podelele solide nu este doar prețul mai mic, ci și o mai bună stabilitate dimensională.
Podele din lemn conform modului de instalare
Cel mai tradițional tip de pardoseală este încă folosit în principal în căsuțe sau poduri. Scândurile rindeluite sunt legate între ele printr-un sistem cu caneluri, iar podeaua finisată are un caracter rustic.
Un alt tip clasic de podea din lemn masiv, care câștigă din nou popularitate, sunt parchetele frize. Ele se caracterizează printr-un format mai mic și frezare pe toate cele patru margini, datorită cărora permit crearea de modele variate, de la cozi de rândunică tradiționale la copacul popular sau depozitarea neregulată.
Pardoselile de format mai mare sunt de obicei depozitate în felul unei podele plutitoare, folosind adesea o închidere cu „click”. De asemenea, este posibil să le lipiți de substrat, dar în acest caz podeaua nu mai poate fi demontată.
Tratament de suprafață
Podelele din lemn sunt aproape întotdeauna tratate pentru a menține aspectul dorit și pentru a prelungi viața. Cele mai comune tratamente de suprafață sunt ungerea și lacuirea. Pardoselile multistrat sunt supuse unui tratament de suprafață deja în producție, în timp ce parchetele solide sau pardoseala sunt de obicei tratate numai după instalarea lor. Avantajul ungerii este simpla corectare a deteriorărilor mici, cum ar fi zgârieturile. Pentru pardoselile lăcuite, astfel de corecții sunt mai vizibile și o soluție mai bună este șlefuirea și revopsirea întregii suprafețe.
Întrebări și răspunsuri
De ce să căutați experți în pardoseli din lemn pe Wilio?
Găsirea profesioniștilor pe Wilio este ușoară. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți o întrebare, să descrieți serviciul care vă interesează și să răspundeți la câteva întrebări de bază care se aplică proiectului dumneavoastră. Veți primi oferte de la meșteri în câteva minute și puteți alege în funcție de oferta de preț sau recenzii ale furnizorilor care v-au contactat.
Ce vă vor oferi experții noștri?
Pe lângă instalarea propriu-zisă, instalarea podelelor din lemn poate include și alte servicii. Pregătirea substratului este extrem de importantă. În timpul reconstrucției, un expert vă poate ajuta cu îndepărtarea podelei originale și cu nivelarea și pătrunderea ulterioară a substratului.
Puteți conta pe instalarea rapidă și de înaltă calitate a podelelor din lemn de orice tip. Alte servicii includ montarea lamelelor și pragurilor, precum și întreținerea, șlefuirea, ungerea și vopsirea. Pe Wilio, veți găsi întotdeauna un profesionist calificat care va insufla o nouă viață podelei dumneavoastră.
Care este prețul mediu al podelelor din lemn?
Datorită gamei variate de parchet și servicii legate de aceasta temă, prețurile sunt cu adevărat diferite. În ceea ce privește produsul în sine, prețurile pe m2 variază de la 100 RON pentru podelele flotante laminate din lemn obișnuit, până la câteva sute de lei în cazul podelelor din lemn masiv exotic.
Desigur, trebuie luat în calcul și prețul de instalare, care începe de la 25-50 lei/m2 în cazul unui sistem simplu cu click și de la 50-75 lei/m2 dacă optații pentru o pardoseală complet lipită. Nu trebuie să uităm de prețul serviciilor asociate necesare precum pregătirea suportului, montarea plintelor și lipirea.