Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Proiect de cablare
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.349 de profesioniști
5.200 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Proiect de cablare

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Proiect de cablare? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Întrebări frecvente: Proiect de instalare electrică

Poate cineva să-mi pregătească un proiect de instalare electrică a casei sau este nevoie ca proiectantul să aibă niște certificate?

să dezvolte o instalație electrică de proiect, proiectantul trebuie să aibă un certificat emis de Inspectoratul Tehnic în conformitate cu EN ISO / IEC 17024 pentru proiectarea și construcția de echipamente tehnice dedicate ca electrician specialist pentru proiectarea și construcția de echipamente tehnice dedicate până la 1000 V.

Am un proiectant de instalații electrice care ar proiecta cablajul electric pentru noua mea casă. Totuși, designerul care face tot proiectul casei pentru mine are colegii săi. Ar trebui să insist asupra proiectantului meu pentru partea electrică? < / h5> În primul rând, este o chestiune de bani pentru care va fi procesată această parte a proiectului. Este necesar doar să ne asigurăm că coordonarea lucrărilor de proiect continuă sub responsabilitatea proiectantului principal, astfel încât să nu afecteze termenul planificat și, prin urmare, convenit pentru depunerea documentației.
Poate exista un proiectant pentru instalarea electrică și proiectarea paratrăsnetului? Da, îl recomandăm cu tărie. Autorizația pentru proiectarea cablurilor electrice și a conductorilor de trăsnet este aceeași ca și pentru instalațiile electrice, iar divizarea acestui serviciu ar putea crește costurile proiectului nostru.
De ce documente am nevoie pentru a pregăti o inspecție electrică raport?

În primul rând, este necesar să fi finalizat toate lucrările planificate și trebuie să puneți la dispoziția tehnicianului de inspecție partea relevantă a documentației proiectului - electrică, care este confirmată și aprobată de autoritatea pentru construcții.

Planificarea și proiectarea lucrărilor de instalare electrică

Avem întotdeauna nevoie de proiectarea instalațiilor electrice dacă planificăm construcția unei clădiri noi sau planificăm reconstrucția unei clădiri existente și interferăm cu electricitatea cablare. Instalația electrică este unul dintre echipamentele tehnice rezervate. Aceasta înseamnă că această activitate este strict reglementată și motivul este simplu - siguranța. Pentru proiectarea și construcția echipamentelor electrice, după îndeplinirea condițiilor specificate, inspecția tehnică eliberează un certificat în conformitate cu EN ISO / IEC 17024 unei persoane fizice, care în cazul nostru poate fi proiectantul instalației electrice.

De obicei încredințăm proiectarea unei clădiri noi sau reconstrucția acesteia proiectantului principal care procesează arhitectura și invită specialiști în alte părți profesionale ale proiectului, cum ar fi un specialist în proiectarea electrică, statică , proiectant de încălzire etc. Cu toate acestea, depinde de noi să decidem și, eventual, să împărțim părțile individuale ale proiectului de către specialistul în dezvoltare de proiect selectat. În acest caz, totuși, trebuie să desemnăm și un proiectant ca coordonator, deoarece piesele individuale trebuie să fie conectate corespunzător într-o unitate funcțională.

Pentru atribuirea pentru proiectarea instalației electrice, trebuie mai întâi să clarificăm câte etape ale documentației proiectului vom solicita și pentru ce etapă a proiectului este necesar proiectul instalației electrice și în ce măsură. Pentru o prezentare generală de bază, afirm că documentația proiectului în ansamblu poate avea următoarele etape:

1. Studiu arhitectural (soluție arhitecturală și de dispunere a clădirii și a relațiilor sale)
2. Documentație pentru decizia de zonare
3. Documentație pentru procedura de construcție
4. Documentație pentru construcție ( documentație detaliată, inclusiv bugetul)
5. Documentarea construcției reale (modificări marcate făcute în timpul implementării)
6. Proiect într-o etapă (utilizat pentru construcții mici, cum ar fi casele de familie și clădirile construite la scară mică, în care autoritatea care acordă autorizația nu obiectează și este avantajos pentru client să combine proiectul pentru autorizația de construire și proiectul pentru implementare și astfel să economisească timp pentru procesarea a două etape ale proiectului dar bineînțeles bani pentru domeniul său de aplicare). / p>

Dacă ne întoarcem la proiectarea instalației electrice, ar fi bine să spunem ce conține de obicei. De regulă, spun acest lucru deoarece compoziția, divizarea și conținutul proiectului de implementare nu sunt reglementate de lege. În practica de construcție, se urmărește structura proiectului de implementare, care este recomandat în mod neobligatoriu de UNIKA - o listă de prețuri pentru proiectarea activităților de proiectare și inginerie. Pentru o mai bună imaginație, vom oferi o defalcare mai detaliată în ceea ce privește numai articolele electrice sau articolele care au o legătură electrică. Le enumăr pe toate, • tipul de mediu,
• descrierea soluției tehnice.

Această prezentare detaliată a lucrurilor de luat în considerare atunci când proiectați o instalație electrică poate fi foarte utilă pentru a discuta cu proiectantul soluție la cerințele dvs. și, bineînțeles, și în căutarea posibilităților tehnice optime. client și proiectant. Nu putem conta pe designer pentru a ne rezolva toate ideile dacă nu știe despre ele. Prima condiție pentru un proiect de succes este definirea rezultatelor și nevoilor așteptate. Proiectantul este responsabil pentru asigurarea faptului că oricare dintre solicitările noastre poate fi încorporată numai dacă atunci când nu contravine standardului tehnic relevant.

Este necesar să porniți de la conexiune, adică de la conexiunea la rețeaua publică de electricitate. Primele informații sunt ce parametri are rețeaua la care dorim să ne conectăm. Condițiile și modul de conectare a viitoarei clădiri la rețeaua de distribuție sunt date în funcție de zonele de funcționare ale companiilor de distribuție a energiei electrice.

Concomitent cu proiectantul electric, este necesar să recalculați consumul viitor al casei sau al obiectului planificat. Acest lucru este necesar nu numai pentru construcția nouă, ci și pentru reconstrucția instalațiilor electrice. Atunci când planificați consumul viitor, este recomandabil să începeți cu aparatele care au cea mai mare performanță, dar și cea mai mare nevoie de protecție. De exemplu, începeți cu încălzirea electrică cu ieșirile necesare, pregătirea apei calde, dotarea bucătăriei cu aparate, dotarea băii sau a camerei tehnice cu aparate. O influență importantă asupra planificării instalației electrice va avea, de asemenea, o posibilă planificare prin construirea unei piscine interioare sau exterioare, care poate fi suplimentată cu contracurent sau pompă de căldură. Un alt aparat esențial poate fi, de exemplu, o saună în casă, iluminatul exterior al grădinii sau intrările și intrările în clădire. Planificarea arhitecturii grădinii cu posibil consum de energie electrică este, de asemenea, o necesitate semnificativă de planificare, la fel ca și un atelier sau un garaj. Toate aceste consumuri viitoare afectează atât determinarea dimensiunilor cablajului electric din clădire, cât și taxele pentru întrerupătoarele din fața contorului de energie electrică, care vă vor fi facturate în mod regulat de către compania de distribuție, indiferent de consum. Prin urmare, decizia cu privire la ce tarif veți dori să obțineți cu construcția dvs. depinde de comunicarea cu proiectantul. Există multe dintre aceste tarife, prețurile lor sunt ajustate în mod regulat - sunt reglementate și le putem afla pe net fără probleme. De exemplu, aș menționa tarifele gospodăriei, inclusiv marcarea acestora:

- D1, consum redus
- D2, consum mai mare
- D3, al doilea tarif fără blocare
_ x000D_ - D4, al doilea tarif cu blocare pentru încălzirea încălzirii apei de stocare
- D5, al doilea tarif cu blocare pentru încălzirea directă a încălzirii
- D6, al doilea tarif cu blocare pentru pompele de căldură < / p>

În final, vreau să spun că vă puteți influența viitoarele cheltuieli regulate planificând cu înțelepciune atunci când proiectați o instalație electrică.

Implementarea lucrărilor de instalare electrică

Lucrările de instalare electrică, care se axează pe reparații sau depanare, sunt cele mai frecvent solicitate servicii de la clienți. Aceasta este pentru a elimina defecțiunea prizei sau a comutatoarelor sau a iluminatului. O problemă frecventă este, de asemenea, căderea repetată din întrerupătorul în cutia de siguranțe. O problemă frecventă este, de asemenea, întreruperea distribuției cablurilor prin foraj sau altă intervenție a proprietarului apartamentului. Toate aceste servicii nu pot fi evaluate în prealabil, deoarece este necesar să se identifice mai întâi motivul întreruperii curentului electric și apoi să se sugereze o modalitate de eliminare a acestuia. Acest lucru trebuie rezolvat în strânsă cooperare între client și furnizorul de servicii. Dacă furnizorul de servicii identifică motivul defecțiunii în rețeaua electrică, acesta trebuie să descrie clientului cum să elimine defecțiunea, de obicei alternativ. În același timp, este necesar să se evalueze lucrările planificate și să se estimeze durata reparației. Clientul trebuie să fie de acord cu această procedură, deoarece chiar și în timpul implementării poate fi necesară schimbarea soluției, ceea ce poate modifica estimarea costurilor. Aceasta poate fi, de exemplu, repunerea cablurilor sau deteriorarea pereților sau tratarea suprafeței acestora. În aceste cazuri, furnizorul este foarte greu de ales în funcție de preț, atunci referințele sunt singura alternativă posibilă. Prin urmare, evaluarea furnizorilor este foarte importantă pentru alte persoane interesate să ofere un serviciu similar. echipamente electrice. Pentru a optimiza costurile viitoare de implementare, este necesar să planificați și să proiectați o astfel de intervenție în instalația electrică, deoarece la final va fi necesar să verificați și să documentați lucrarea cu un raport de audit.

O parte a proiectului de instalare electrică poate fi utilizată pentru a ne permite să obținem oferte de la mai mulți furnizori posibili. Acesta este cel mai bun mod de a reface obiectiv mai multe oferte comparabile. În plus față de prețul pe care îl luăm în considerare, vă recomandăm să luați în considerare data oferită a serviciului sau alte nevoi individuale ale clienților.

Sfaturi și trucuri

Nu știu dacă oferta selectată este corectă
Dacă aveți mai multe oferte de la diferiți contractori, solicitați unui proiectant să vă consulte, care ar putea indica posibilele erori în ofertele candidaților.

puternic>
În plus față de alte servicii, proiectanții vă pot oferi toate permisele necesare ca parte a activităților dvs. de inginerie. Este, de asemenea, o chestiune practică, deoarece nu trebuie să studiați diferiții termeni tehnici necesari pentru a completa cererea. Vă rugăm să rețineți că suma de plată pentru acest serviciu trebuie stabilită în prealabil.

În plus față de alte servicii, proiectanții vă pot oferi, de asemenea, toate permisele necesare pentru activități de inginerie. Este, de asemenea, o chestiune practică, deoarece nu trebuie să studiați diferiții termeni tehnici necesari pentru a completa cererea. Vă rugăm să rețineți că suma de plată pentru acest serviciu trebuie stabilită în prealabil. În plus față de alte servicii, proiectanții vă pot oferi, de asemenea, toate permisele necesare pentru activități de inginerie. Este, de asemenea, o chestiune practică, deoarece nu trebuie să studiați diferiții termeni tehnici necesari pentru a completa cererea. Vă rugăm să rețineți că suma de plată pentru acest serviciu trebuie stabilită în prealabil.
Informații utileCe ar trebui sa stii
Data viitoare când aveți nevoie de un serviciu în domeniul proiectelor de instalații electrice, nu ezitați să sunați la Wilio. Wilio vă va ajuta să găsiți experți de calitate în conexiunea electrică și instalații electrice mici și mari. Prețul documentației proiectului și al planului de instalare electrică depinde de obicei de domeniul de lucru. Vedeți mai multe informații despre serviciile noastre: conectarea la proiectul de instalații electrice, paratrăsnetul la proiectul de instalare electrică furnizat de unul dintre electricienii noștri din această categorie .