Contactați 10 profesioniști
Proiecte caseTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Proiecte case? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Proiecte de casă
Victor Hugo a scris: „Acolo unde nu există un plan, unde timpul este dat doar întâmplător, haosul va prevala în curând.” Hugo a avut cu siguranță dreptate în ceea ce privește designul personalizat al casei. Faza de planificare determină adesea dacă casa ta pe măsură îți va îndeplini în cele din urmă visele. Iată șase sfaturi pentru a vă ajuta arhitectul să creeze planul casei perfect pentru familia dvs.
1. Începeți cu ușurință . Nu aveți nevoie de software de lux pentru a începe să vă decideți asupra propriei case. Tot ce ai nevoie este un creion și o bucată de hârtie. Schițează-ți ideile. Face o listă. Gândește-te ce camere vrei să ai în casă și ce funcții trebuie să îndeplinească, ce vrei să ai în ele și cum vrei să te simți în ele. Scoate-ți ideile din cap pe hârtie. Deocamdată, chiar și schițele aproximative vă pot ajuta echipa de proiectare a casei să înțeleagă ce doriți.
2. Gândiți-vă la viitor. Aveți sau intenționați să aveți copii în următorii ani? Ai părinți în vârstă? Dacă da, va trebui să vă gândiți să găzduiți membrii apropiați ai familiei în multe scenarii diferite, cum ar fi întoarcerea copiilor de la un internat, găzduirea nepoților și bunicilor, îngrijirea bunicilor. S-ar putea să trebuiască chiar să luați în considerare cazarea unei familii extinse atunci când rudele dvs. vin la dvs. în vacanță.
Credeți că veți dori să renunțați la slujbă în viitor și să vă schimbați biroul pentru treaba ta? În acest caz, încercați să proiectați cel puțin o cameră, astfel încât astfel încât să poată fi transformat în cele din urmă într-un birou sau studiu. Când vă gândiți la mobilarea casei dvs., încercați să gândiți pe larg și să vă gândiți la mai multe alternative. Includeți în funcționalitate toate opțiunile posibile pe care viitoarea dvs. persoană le va găsi utile.
3. Cei care își caută propria locuință și pregătesc planuri pentru casă dețin deja adesea terenul pe care va fi amplasată casa. Dacă sunteți unul dintre ei, nu uitați să luați în considerare topografia , dimensiunea și toate caracteristicile proprietății. De exemplu, dacă terenul dvs. este aproape de peisajul natural, puteți decide să poziționați camera de zi astfel încât membrii familiei dvs. să aibă o vedere perfectă. Dacă un pârâu curge prin proprietatea dvs., puteți așeza un dormitor orientat spre el, astfel încât să vă puteți bucura de stropi de apă curentă în timp ce dormiți. Pe lângă faptul că vă gândiți la ce ferestre ar trebui să se confrunte cu cele mai bune vederi, ar trebui să luați în considerare și dacă terenul este înclinat. Un proiect de casă pe măsură, pe o pantă abruptă, va arăta foarte diferit de un proiect de casă care va sta pe un teren plat.
4. Prioritizează funcțiile de acasă . Odată ce ideile dvs. au fost înregistrate aproximativ, începeți să acordați prioritate caracteristicilor despre care credeți că veți profita la maximum. Propriul dvs. proiect de acasă vă poate depăși cu ușurință bugetul dacă vă lăsați imaginația să se elibereze. Deoarece aveți o gamă largă de opțiuni de lux, este important să acordați prioritate celor mai importante aspecte ale proiectului dumneavoastră. De exemplu, dacă ai visat întotdeauna la o fereastră de bucătărie în care să poți cultiva ierburi, te poți concentra pe asta.
5. Când tu și arhitectul dvs. începeți să vă jucați cu aspectul, luați în considerare modul în care vă va merge viața în casă . De exemplu, pentru a reduce zgomotul din zonele de dormit, este prudent să amplasați dormitoarele mai departe de zonele comune ale casei. Dacă sunteți o familie care consideră bucătăria din inima casei, vi se va potrivi un plan deschis, cu o tranziție ușoară între living, bucătărie și zona de luat masa. Acest tip de design permite, de asemenea, o mișcare excelentă între camere.
6. Captează lumina . Lumina și lumina soarelui au un puternic efect pozitiv asupra oamenilor. În zonele în care există puțină lumină naturală în lunile de iarnă, tulburarea afectivă sezonieră (SAD) nu este neobișnuită. Această tulburare aduce sentimente de depresie împreună cu creșterea în greutate, somnolență zilnică, declin social și letargie. Dacă ați suferit de SAD în trecut sau vă mutați într-un loc cu o iarnă lungă și întunecată, este recomandabil să adăugați luminatoare în planul casei dvs. pentru a maximiza intrarea luminii naturale în casă. Chiar dacă nu ați suferit niciodată mental în zilele întunecate și reci, luminatoarele sunt inteligente, deoarece reduc necesitatea de lumină artificială și oferă cu până la 30% mai multă lumină decât ferestrele convenționale.
De asemenea, ar trebui să luați în considerare intrarea în proiectul luminează în locuință. De exemplu, dacă doriți să vă bucurați de lumina naturală a dimineții în zona de luat masa, ar fi înțelept să întoarceți bucătăria spre est. Aceasta va surprinde soarele dimineții. De asemenea, este înțelept să vă gândiți cu atenție la modul în care luminile electrice vor crea confortul casei dvs. De exemplu, un designer ar trebui să proiecteze iluminat luminos pentru blaturile de bucătărie pentru a facilita prepararea alimentelor. De asemenea, iluminatul poate crea o stare de spirit plăcută. De exemplu, estomparea lămpilor de perete din dormitor poate crea un sentiment de dragoste sau pace. Gândirea la cele de mai sus vă poate ajuta să creați casa viselor voastre. Găsește timp pentru a lucra cu designerul. Amintiți-vă că este mult mai ușor să vă familiarizați în prealabil cu ceea ce faceți și cu ceea ce nu vă place decât să remodelați casa mai târziu.
Este posibil să proiectați casa dvs., dar este mult mai bine să contactați arhitectul sau studioul de arhitectură. Arhitecții au un nivel ridicat de expertiză în proiectare, materiale și sisteme de construcții. La fel ca arhitecții, designerii de interior au studiat pentru a câștiga experiență și cunoștințe. Multe companii de construcții oferă, de asemenea, servicii de amenajare a locuințelor, iar unele oferă serviciile unui designer specializat. În companiile de proiectare, veți găsi servicii de arhitectură și construcții sub un singur acoperiș. Dacă nu trebuie să vă gândiți prea mult, există o mulțime de cataloage de la diferite companii în care proiectele sunt deja realizate. Veți găsi sute dintre ele atunci când aveți probleme cu alegerea. Un astfel de serviciu de colete este mult mai ieftin decât un design complet realizat pe măsură, dar cu siguranță există oameni care nu sunt mulțumiți de acesta și vor să rezolve totul în funcție de preferințele lor.
Arhitecții vă pot ajuta, de asemenea, cu designuri pentru remodelarea caselor vechi. Cu toate acestea, ceea ce mulți oameni, în special proprietarii de case care planifică „doar câteva îmbunătățiri”, nu realizează, este cât de dificil poate fi adaptarea unei case existente la noile așteptări. Arhitecții sunt instruiți să vadă posibilitățile din fiecare structură și sunt experți în transpunerea acestor posibilități în planuri detaliate pe care constructorul dvs. le poate realiza cu precizie și pedantitate.
Când să apelați un arhitect
Aveți o problemă cu casa dvs. și habar nu aveți cum să o rezolvați. Poate că ușa spălătoriei din holul de la etaj creează un obstacol de fiecare dată când este deschisă și nu poate fi ocolită. Sau ai nevoie de o altă baie, dar fiecare centimetru pătrat al casei tale este încurcat. În astfel de cazuri, un arhitect bun vă poate ajuta să preluați posibilitățile și să veniți cu îmbunătățiri creative care vi se potrivesc, bugetului și stilului dvs. de viață.
Vă simțiți inconfortabil, aveți nevoie de mai mult spațiu, dar nu Nu vreau să aterizezi. Un bun arhitect va asigura pentru a utiliza cât mai bine tot spațiul existent. Chiar și cele mai mici case au adesea zone subutilizate care pot fi reconfigurate și reconvertite pentru o utilizare mai sensibilă. Uneori, ceea ce pare a fi o lipsă de metri pătrați este într-adevăr doar o simplă problemă care poate fi rezolvată cu câteva modificări.
Este o problemă să proiectezi sau să remodelezi singur o clădire. Construirea sau remodelarea este un proces intensiv și costisitor care necesită să luați multe decizii cu privire la lucruri despre care s-ar putea să aveți puține cunoștințe. Un arhitect bun servește ca facilitator și consultant care vă poate ajuta să vă ghidați proiectul către cele mai bune rezultate.
Veți avea nevoie de un arhitect chiar dacă remodelați o casă unică sau istorică. schimbi stilurile sau construiești într-un loc complicat. Poate doriți să schimbați stilul colonial de arhitectură din anii 1970 în altul. Sau poate doriți să adăugați o anexă la o casă cocoțată pe marginea unei stânci. Dacă aveți o problemă atât de complicată, angajați un arhitect. Aceasta poate părea o idee prostească, deoarece angajarea unui arhitect înseamnă un alt profesionist pentru care trebuie să plătiți, dar un arhitect bun vă poate economisi bani. Vă va ajuta să sugerați o modalitate de a obține ajustarea dorită la un cost mai mic. De asemenea, poate proiecta un material de construcție similar, dar mai economic, pentru a obține același efect. Vă poate ajuta să evitați să faceți greșeli, fie în material, fie în design, pe care le puteți regreta mai târziu și veți ajunge să vă coste mai mulți bani.
Cum să găsiți arhitectul potrivit
Când decideți să angajați un arhitect, trebuie să îl găsiți pe cel potrivit. Îți dorești unul care să fie nu numai priceput în proiectarea caselor, ci și un arhitect care comunică bine și ale cărui cerințe financiare le poți ocupa. Asigurați-vă că costul arhitectului se reflectă în bugetul dvs. general de remodelare a locuințelor. Mulți oameni folosesc și iau în considerare împrumuturile personale cu rată fixă pentru a acoperi integral sau parțial costul unui proiect, inclusiv un arhitect.
Dacă doriți să găsiți arhitectul potrivit, trebuie să vă petreceți timpul. Revistele de design pentru case și site-urile lor web vă permit să vizualizați lucrările arhitecților și oferă adesea informații despre accesul general al arhitecților la proiecte și informațiile de contact ale acestora. Utilizați motorul de căutare pentru a găsi arhitecți și pentru a căuta în mod proactiv paginile lor personale, unde vă vor prezenta și vă vor oferi serviciile. Desigur, referințele sau proiectele implementate ar trebui să fie, de asemenea, pe site-ul lor web. Răsfoiți portofoliile lor și citiți mai multe despre practicile și filosofia lor de proiectare.
Cea mai bună referință este o recomandare a unui cunoscut sau prieten, dar atenție, un arhitect care se potrivește prietenului dvs. nu poate fi neapărat cel mai potrivit pentru dvs. Va trebui să organizați o întâlnire personală pentru a afla.
Cum se face
Apelul telefonic introductiv vă va permite dvs. și arhitectului să aflați dacă există o soluție adecvată la problema dvs. și dacă ar trebui să aranjați o întâlnire personală. Arhitecții nu percep de obicei taxe pentru acest timp. Este o întâlnire introductivă, care servește pentru a prezenta proiectului o declarație ulterioară a arhitectului, indiferent dacă este capabil să-l gestioneze și să-l implementeze, sau în ce orizont de timp. La prima întâlnire, vă puteți aștepta să vorbiți despre ideile pe care le aveți pentru proiect, bugetul și programul dvs. Trebuie să părăsiți întâlnirea cu un sentiment bun și certitudinea că puteți lucra cu această persoană. Acest lucru este important, deoarece veți petrece mult timp împreună în implementarea proiectului. Arhitectul va căuta la fel. O astfel de întâlnire ar trebui să fie planificată cu mai mulți arhitecți.
Ce să aduceți la interviu
Aduceți toate fotografiile sau planurile de inspirație pe care le aveți pentru proiectul dvs., precum și orice planuri sau fotografii, pe care o ai la casa ta existentă. Este puțin probabil să intrați adânc în detalii în acest moment, dar vizualul îl va ajuta pe arhitect să determine dacă dorește să își asume sarcina și dacă bugetul dvs. este realist pentru a vă transforma viziunea în realitate.
Ce să întrebi un arhitect
Vino la interviu gata și cu întrebări pentru a te ajuta să înțelegi ce te poți aștepta de la acest parteneriat. De exemplu, ați putea întreba care este filozofia sa de proiectare. Cu toate acestea, ar trebui să știți deja acest lucru după cercetările dvs. și să comparați cuvintele sale cu declarațiile făcute pe site-ul său web. Întrebați despre viziunea pe care arhitectul o va aduce proiectului dumneavoastră. Aflați dacă se concentrează pe durabilitate. Intreaba-l orice. Ceea ce este important pentru dvs. ar trebui să fie important pentru arhitectul dvs.
Întrebați-l cum funcționează - dacă el însuși sau are niște ajutoare și parteneri.
Oferiți-i ocazia să vă prezinte proiectele la care a lucrat și care sunt similare cu ale voastre . Ar trebui să aibă experiență, așa că ar trebui să vă poată spune dacă există probleme tehnice cu acest proiect. Dacă cunoașteți probleme, dacă suspectați complicații, raportați-le și aflați cum va reacționa și dacă este dispus să se ocupe de ea.
Lăsați-l să vă explice cât durează procesul de proiectare va lua și construcția în sine. Asigurați-vă că arhitectul are timp să lucreze la proiect și îl poate finaliza la timp. Amintiți-vă că arhitectul poate fi responsabil pentru timpul său, dar nu și pentru întârzierile cauzate de indecizia dvs. sau de conflictele din programul antreprenorului.
Ascultați proiectele sale preliminare și aflați dacă acest arhitect poate economisi niște bani și dacă vede câteva capcane ascunse în proiect. Vei putea să-ți vezi proiectul pe ecranul unui computer în 3D sau se bazează mai ales pe hârtie? Aflați de ce va fi responsabil și de ce veți fi responsabil. Proiectarea unei reamenajări majore este un parteneriat. Asigurați-vă că amândoi înțelegeți ce se așteaptă de la celălalt. Nu încheiați întâlnirea fără o înțelegere fermă a onorariilor arhitectului, pe ce se bazează acestea și cum și când veți fi taxat. De exemplu, veți plăti pentru toate serviciile la sfârșitul proiectului? Sau să plătești jumătate la un moment prestabilit? Sau va necesita chiar un depozit?
Taxele pot fi mult mai mari în funcție de dimensiunea și complexitatea lucrării. Cea mai bună soluție este să discutați cu mai mulți arhitecți din zona dvs. despre costul proiectării proiectului dvs. particular. Ca și în cazul altor servicii profesionale, cea mai ieftină ofertă poate să nu fie neapărat cea mai bună. Unii arhitecți percep o taxă forfetară pe oră, alții pentru munca depusă. Un studio de arhitectură mare, cu un număr mare de angajați, va fi automat mai scump decât o persoană care desfășoară activități independente care practică în biroul său dintr-o casă de familie.
Semnarea unui contract
Dacă decideți să angajați un arhitect, va trebui să semnați un contract, care va include, de obicei, domeniul de lucru pe care arhitectul îl va furniza, programul proiectului, cât va fi plătit arhitectului și când. Sondaje de oraș, modelare 3D și alte servicii pot duce la costuri mai mari. De asemenea, asigurați-vă că înțelegeți modul în care reviziunile de proiectare vor afecta taxa unui arhitect sau dacă sunt incluse o serie de revizuiri. Contractul specifică, de asemenea, cine deține planurile - de obicei arhitectul. Aceasta nu va fi o problemă decât dacă vă luați rămas bun de la arhitect înainte de a finaliza proiectul. În caz contrar, ar trebui să vă întrebați dacă aveți dreptul de a modifica planurile existente și de a termina casa dvs. sau cu un alt arhitect.
Am semnat un contract cu arhitectul. La ce să mă aștept?
Majoritatea arhitecților rezidențiali iau o cale similară atunci când proiectează sau remodelează case. Următorii pași sunt tipici:
• Faza preliminară de proiectare. Acest lucru începe de obicei cu o consultare inițială pentru a identifica nevoile clientului împreună cu o vizită la fața locului. Din aceasta, arhitectul poate compila un program scris (obiectivele proiectului) și poate crea schițe care confirmă dimensiunea generală și aspectul,
• dezvoltarea proiectului. Cu acordul clientului, arhitectul va adăuga apoi detalii la proiect și va continua să se consulte cu clientul despre materiale și alte detalii. Modelarea computerizată poate ajuta arhitectul și clientul în conducerea proiectului în timpul dezvoltării acestuia. Arhitectul poate ajuta la obținerea autorizațiilor și poate invita consultanți și ingineri structurali după cum este necesar,
• documentație. Biroul arhitectului va întocmi planuri detaliate, care pot fi prezentate ofițerului de construcții și antreprenorului.
Securizarea contractorului
Un arhitect înarmat cu planuri complete vă poate ajuta să obțineți un antreprenor întâlnindu-vă cu constructorii interesați de lucrare și răspunzând la întrebări despre proiect. El poate recomanda și constructorii cu care a lucrat, dar alegerea va depinde în cele din urmă de dvs.
În timpul proiectului, arhitectul dvs. ar trebui să fie la îndemână să răspundă la întrebări, să rezolve probleme de proiectare, să furnizeze desene suplimentare după cum este necesar și să aprobe plățile către contractant. Sarcina sa în această etapă este să se asigure că totul merge literalmente conform planului. Și tu îl poți ajuta și să încerci să economisești mai mulți bani în timpul proiectului.
Verificați desenele și materialele utilizate în timpul construcției. Fii hotărât. Dacă aveți dificultăți în luarea deciziilor, probleme care apar în timp anunțați arhitectul și rezolvați-l împreună.
La finalul proiectului, descărcați totul împreună și verificați dacă totul este așa cum a fost planificat. Și apoi bucurați-vă de noua casă împreună cu familia, exact cea la care ați visat când ați început să căutați un arhitect.