Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Rețele de inginerie
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.349 de profesioniști
5.201 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Rețele de inginerie

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Rețele de inginerie? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Proiectarea rețelelor de inginerie

Alegeți dintr-o multitudine de designeri cu experiență care vor fi încântați să vă pregătească un proiect de rețea de inginerie la un preț bun!

De ce Wilio?

Wilio vă va ajuta să găsiți profesioniști de calitate în zona dumneavoastră.

Cum funcționează Wilio?

Doar introduceți o solicitare

Răspundeți la câteva întrebări despre ce serviciu aveți nevoie.

Ne vom adresa celor mai buni

Vom găsi cei mai potriviți experți în funcție de cerințele dumneavoastră.

Alegeți cea mai bună ofertă

Comparați ofertele și alegeți dintre cei mai bine evaluați experți.

Întrebări frecvente
Ce sunt rețelele de inginerie?

Considerăm că sistemele de inginerie sunt sisteme de distribuție subterane și supraterane care aduc la gospodărie serviciile necesare, cum ar fi apa, gazul sau electricitatea. Include, de asemenea, canalizarea, rețelele de internet și telecomunicații și chiar drumul. Acum considerăm aceste servicii o necesitate - cine dintre noi ar dori să locuiască într-o casă fără apă curentă? Cu toate acestea, există încă localități în care disponibilitatea rețelei de distribuție publică nu este o chestiune firească. Dacă racordarea la sistemul public de alimentare cu apă sau de canalizare nu este realistă, este necesar să se ofere o soluție alternativă.

Care dintre rețele sunt cele mai importante?

În ceea ce privește disponibilitatea rețelelor publice, putem spune că cele mai critice sunt conexiunea la electricitate și gaz. Deși în cazul lipsei alimentării cu apă publică, este posibil să se rezolve prin forarea unei fântâni cu o mică instalație de apă menajeră și putem înlocui canalizarea publică cu o fosă sau o stație de epurare a apelor uzate menajere, terenurile fără conexiune electrică cu greu pot fi considerat un teren potrivit pentru construirea unei case. Terenurile fără posibilitatea conectării la o conductă publică de gaze nu sunt neobișnuite. Chiar și de acest serviciu, desigur, ne putem lipsi, dar proprietarul unui astfel de teren va trebui să se împace cu ideea că încălzirea centralelor pe gaz va fi înlocuită cu o altă alternativă, adesea mai scumpă.

Când este instalată conexiunea la rețeaua de inginerie și cât durează?

Conexiunea la rețele de inginerie face parte din documentația proiectului, care este necesară pentru eliberarea unei autorizații de construire. Autoritatea de construcție are cuvântul decisiv în aprobarea propunerii de conectare. Prin urmare, conexiunea la rețelele de utilități trebuie rezolvată înainte de începerea construcției și este recomandabil să alocați suficient timp pentru aceasta - soluția conexiunii poate consuma mult timp, deoarece este necesar să se ia în considerare timpul de așteptare pentru fiecare persoană, furnizor de energie. Au de obicei 30 de zile la dispoziție pentru a răspunde. Întregul proces poate dura 2-3 luni, în funcție de circumstanțe. În unele cazuri, este posibil să trebuiască să obțineți echipament expres la un cost suplimentar.

Am nevoie de un profesionist pentru a rezolva conexiunea la rețelele de inginerie?

Primul și cel mai fundamental punct de conectare la rețelele de inginerie este de a solicita condițiile de conectare de la administratorii individuali de rețea, cum ar fi hidrocentralele, centralele electrice sau benzinăriile. Nu sunt necesare calificări pentru această sarcină, deci o puteți face singur. Dacă, de exemplu, construiți pe locul unei case vechi și trebuie doar să conectați clădirea la o conexiune existentă, situația poate fi destul de simplă și acest fapt poate fi specificat în proiectul de construcție al clădirii. Cu toate acestea, apar adesea cazuri mai complicate. La fel ca în majoritatea domeniilor de construcție, cea mai eficientă soluție este una cuprinzătoare, pe care un expert v-o poate oferi. Proiectul de rețea de inginerie în sine trebuie elaborat de o persoană autorizată să facă acest lucru. Ea cunoaște procedura necesară pentru a vă conecta terenul la rețeaua de inginerie rapid, economic și eficient.

Cine face proiecte de inginerie?

Există mai multe moduri de a proceda în acest domeniu. Dacă angajați o companie de construcții pentru implementarea construcției dumneavoastră, care oferă echipamentul întregului proces, de la documentarea proiectului până la aprobare, desigur, va fi inclus și proiectul de conectare la rețele de inginerie și implementarea ulterioară a acestora. Cu toate acestea, un număr de antreprenori mai mici oferă și ei serviciile lor, care tind să fie o alegere ideală dacă construiți pe cont propriu. Consultați-vă cu designerul sau arhitectul sau contactați Wilio, unde veți găsi cei mai buni experți la prețuri excelente.

De ce să apelați la Wilio când căutați un profesionist în ingineria rețelei?

Designeri pricepuți în rețele de inginerie pot fi găsiți în toate colțurile României. Cel mai simplu mod de a-l găsi pe cel potrivit este să faceți o solicitare pe Wilio și să așteptați oferte de la profesioniști din zona dumneavoastră. La proiectarea rețelelor de inginerie, viteza, eficiența și fiabilitatea sunt pe primul loc, iar cea mai bună garanție pentru o muncă bună sunt, la urma urmei, evaluările clienților mulțumiți. Wilio vă oferă acestea împreună cu posibilitatea de a compara ofertele individuale și selectarea ulterioară a unui expert care vă va satisface toate cerințele. Acest lucru vă va economisi mult timp și griji.

De ce va trebui să mă conectez la rețelele de inginerie?

Documentele care trebuie realizate de către administratorii individuali de rețea sunt de obicei individuale, deci este mai bine să aflați direct de pe site-ul furnizorului dumneavoastră Atașamentele comune la cererea de conectare sunt o hartă cadastrală, un titlu de proprietate sau consimțământul coproprietarilor și documentația proiectului. Pentru a dezvolta proiectul, proiectantul are nevoie, de asemenea, de date privind poziționarea și înălțimea locației rețelelor de inginerie, dimensiunile și tipul acestora, precum și aprobarea punctelor de conexiune de către administratorii de rețea. Expertul va fi, de asemenea, încântat să vă ajute la procesarea acestor documente și a altor documente necesare, după acord.

Cât costă un proiect de rețea de inginerie?

Prețul pentru dezvoltarea unui proiect de rețea de inginerie este individual și depinde de mulți factori, dar putem spune că este de ordinea sutelor de lei. De asemenea, ar trebui să se țină cont de faptul că aceste costuri nu vor reflecta doar prețul documentației proiectului în sine, ci și taxele administrative și taxele pentru opinia administratorilor de rețea.

Ce poate face parte dintr-un proiect de rețea de inginerie
Apă

După cum s-a menționat deja, în cazul alimentării cu apă a casei, sunt posibile două opțiuni - conectarea la alimentarea cu apă publică sau utilizarea propriului puț. O declarație de la autoritatea locală de instalații de apă, vă va spune dacă terenul poate fi conectat eficient la rețeaua existentă. Dacă da, va fi semnat un contract pentru conectarea la alimentarea cu apă publică și veți deveni proprietarul conectării. În caz contrar, se abordează varianta forarea unei fântâni ca sursă de apă potabilă și de serviciu. Adesea întâlnim utilizarea unei combinații a ambelor alternative. Dacă luați în considerare această alternativă, este important să rețineți că aceste două surse de apă nu trebuie intersectate niciodată.

Canalizare

Apele uzate trebuie evacuate în conformitate cu standardele aplicabile. Spre deosebire de alimentarea cu apă, în cazul în care utilizarea unei surse alternative poate fi la latitudinea proprietarului, în cazul eliminării deșeurilor, conectarea la canalul municipal este prevăzută de lege - atâta timp cât, desigur, există această posibilitate . Punctul de conectare este decis de administratorul de rețea, care este de obicei instalația de apă. În zonele în care nu este construită o rețea de canalizare, proprietarul terenului trebuie să asigure eliminarea sau depozitarea apelor uzate. Cea mai obișnuită soluție în acest caz este o fosă - un rezervor impermeabil pentru depozitarea apelor uzate. Golirea conținutului rezervorului în mediul înconjurător este, desigur, interzisă, așadar, atunci când analizăm această opțiune, trebuie să luăm în considerare timpul și costul întreținerii și eliminării ulterioare a conținutului rezervorului. Mai puțin folosită, dar o soluție mai ecologică, este proiectarea unei stații de epurare a apelor uzate menajere, care tratează apa folosind metode mecanice, biologice sau chimice. Apa purificată poate fi apoi drenată în același mod ca și apa de ploaie. Dezavantajul este complexitatea unei astfel de construcții și necesitatea unei autorizații de construire separate.

Gaz

Pentru a vă conecta la conducta publică de gaz, este de asemenea necesar să trimiteți o cerere de conectare, să semnați un contract și apoi să creați documentația de proiect, care trebuie aprobată de furnizorul de gaze. Dacă o conductă de gaz nu este instalată în municipiu, va fi necesar să se furnizeze o altă metodă de încălzire. Cu toate acestea, datorită interesului crescând pentru sursele de energie regenerabile, mulți constructori optează în prezent pentru metode alternative din proprie inițiativă.

Electricitate

Când planificați o conexiune electrică, este recomandat să știți cel puțin aproximativ, ce aparate electrice veți utiliza. Cantitatea de energie pe care trebuie să o atrageți depinde de asta. Pe această bază, se întocmește un plan și se trimite furnizorului de energie electrică împreună cu cererea. După aprobarea cererii și semnarea contractului, veți fi conectat la rețea.

Drum de acces

Un tip specific, dar nu mai puțin important, de rețea de inginerie. Înainte de a cumpăra terenuri, este recomandabil să vă asigurați că drumul de acces este proprietate publică - altfel pot exista complicații în ceea ce privește accesul pe teren privat. O posibilă soluție este stabilirea dreptului de trecere sau coproprietatea parcelei.

alte

Alte rețele de inginerie includ, de exemplu, internetul și liniile telefonice.

Sugestii și sfaturi
1. Vă rugăm să întrebați înainte de a cumpăra terenuri.

Conexiunea existentă sau potențială la utilități ar trebui să fie unul dintre subiectele principale la alegerea terenului. Aflați dacă parcela este destinată construcției și, de asemenea, dacă există posibilitatea conectării la rețelele publice de inginerie din zona dată, la ce distanță sunt situate și dacă capacitatea lor este suficientă. Acest lucru va evita surprizele neplăcute.

2. Conexiuni și case de catalog

Dacă cumpărați o casă, unele companii oferă și un proiect de conectare la utilități, fie ca parte a ofertei de preț, fie ca un serviciu suplimentar. Cu toate acestea, nu este o chestiune firească. Prin urmare, asigurați-vă că aceste conexiuni fac parte din proiectul dumneavoastră sau că trebuie să găsiți singur un specialist pentru această activitate.

3. Baza este o comunicare bună

O regulă general valabilă, care este justificată și în proiectarea rețelelor de inginerie. Comunicați în mod constant cu proiectantul subiecte precum livrarea documentelor necesare sau termenele care trebuie respectate.

Informații utileCe ar trebui sa stii
Oamenii din lume se confruntă cu probleme mai complexe ca niciodată. Cu toții avem nevoie de oameni care să ne poată ajuta cu acele probleme complexe și să o facă rapid! Wilio este una dintre acele companii specializate în furnizarea de experți de calitate pentru proiecte de construcții precum conducte de gaz, linii electrice subterane, plăci de apă și canalizare și linii de rețele electronice. Prețul unui proiect de rețea de distribuție depinde de obicei de sfera serviciilor. De exemplu, cu Wilio puteți obține costuri de consultanță sau de expediere pentru a afla mai multe informații despre ceea ce ar putea fi potrivit pentru nevoile și bugetul dvs. Servicii ca acestea sunt oferite de unul dintre profesioniștii noștri din categorie! Veți vedea în curând de ce atât de mulți oameni depind de Wilio când au probleme complexe care trebuie rezolvate rapid! _X000D_