PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Gratuit

Căutați profesioniști inteligenți

Recuperare
Depunerea proiectelor este gratuită
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.384 de profesioniști
5.270 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Recuperare

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Recuperare? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Recuperare - ventilație controlată cu recuperare a căldurii

Recuperarea sau ventilația controlată reprezintă recuperarea căldurii în timpul ventilației. Aerul furnizat spațiului de locuit din unitatea de recuperare absoarbe căldura din aerul cald eliminat din spațiul de locuit, minimizând astfel pierderile de căldură. Chiar și o casă etanșă pasivă este încă bine ventilată datorită recuperării și nu există aproape deloc scurgeri de căldură. În funcție de tehnologia utilizată, recuperarea economisește 30-50% din costurile de încălzire. Pur și simplu, recuperarea vă economisește nu numai timpul, ci și energia și mediul. Ventilația de recuperare asigură utilizarea căldurii în clădire cu o eficiență de până la 95%. Vara, pe de altă parte, folosim unitatea de recuperare pentru a menține temperatura ideală în spațiul de locuit, în plus, Unitatea de recuperare a căldurii împiedică supraîncălzirea clădirii.

Recuperarea căldurii poate fi utilizată în toate tipurile de clădiri în care este necesar așa-numitele. ventilație igienică, datorită prețurilor la energie din ce în ce mai mari, cu toate acestea, unitățile de recuperare sunt instalate din ce în ce mai mult în case familiale sau chiar în apartamente individuale.

Avantajele recuperării și costurilor de exploatare

Unitatea de recuperare oferă, pe lângă economiile de încălzire, în principal un schimb constant de aer proaspăt către interior. Casele moderne sunt etanșe și ar fi nelocuibile fără schimb de aer. Ventilarea cu impact o dată pe zi este, de asemenea, insuficientă. Instalarea unei ventilații controlate cu distribuție completă a aerului variază de la 5.000 la 8.000 de euro. Costuri de operare estimate ale ventilației controlate - RECUPERAREA este de aproximativ 150 € / 1 an (33 € electricitate + set de filtre).

Funcționarea unității de recuperare este simplă - utilizatorul schimbă doar filtrele care sunt disponibile și înlocuibile rapid.

Un sistem instalat profesional va funcționa în mod fiabil, cu doar întreținerea înlocuirii filtrului. Unitatea de recuperare este un dispozitiv care permite utilizarea temperaturii aerului extras din spațiu pentru încălzirea aerului rece de alimentare. Aceste două „aeruri” sunt separate una de cealaltă, astfel încât să nu poată fi amestecate. Suprafețele de contact sunt fabricate dintr-un material care garantează un transfer maxim de căldură. camere pentru copii)
- îndepărtarea poluanților și a umezelii din (bucătărie, toaletă, baie)
- protecția sănătății prin evitarea alergiilor (filtre)
- eficiență de recuperare până la 95%
- economii de energie pentru încălzire de până la 50%

Chiar dacă "încălzirea și răcirea" controlate a camerelor au loc cu ferestrele închise, acest lucru nu înseamnă că ferestrele nu pot fi deschise . Depinde de utilizator să ventileze recuperarea / economisirea energiei / sau ferestrele. Unitatea de recuperare a căldurii nu vă limitează deloc. Dimpotrivă, asigură confort și reduce semnificativ costurile asociate încălzirii și răcirii locuinței. Aduce aer proaspăt chiar și atunci când nu sunteți acasă (încă ventilat) și fără scurgeri de căldură - întotdeauna o casă proaspătă.

Un alt avantaj al ventilației de recuperare este posibilitatea de a utiliza filtre pentru a curăța aerul de alimentare cu praf sau alergeni, care complică viața multora dintre noi. Acest lucru face clădirea potrivită pentru persoanele care suferă de alergii. Pentru ca unitatea de recuperare a căldurii să nu fie înfundată cu praf, trebuie să aibă o filtrare de bază. Este posibil să introduceți filtre de înaltă eficiență în recuperare și să filtrați aerul potrivit și pentru laboratoare. Împărțim filtrele în clase de filtrare în funcție de capacitatea lor de filtrare. Clasele de filtrare definesc dimensiunea particulelor pe care filtrul le poate captura.

Unitatea de recuperare și divizarea sa

• Unitatea de recuperare locală (recuperare descentralizată) - o unitate de ventilație separată pentru o camera. Schimb direct de aer. Instalare usoara, consum redus și temperatură constantă - acestea sunt principalele avantaje ale localității sau dacă doriți recuperare descentralizată. Recuperarea descentralizată permite schimbul regulat de aer, înlocuiește ventilația convențională și folosește energia aerului evacuat pentru a încălzi aerul din exterior.

Cu recuperarea locală, nu aveți nevoie de cabluri complexe sau soluții de construcție complicate. Apartamentele mici, studiourile și camerele individuale nu trebuie să fie private de beneficiile recuperării doar pentru că nu este posibil să se utilizeze o soluție centrală.

Prin achiziționarea unei unități de recuperare a căldurii descentralizate, aveți acces permanent la aer proaspăt, menținând în același timp eficiența energetică. Prima unitate aspiră aerul evacuat din cameră și își stochează energia termică. Între timp, a doua unitate aduce aer proaspăt preîncălzit în cameră. Unitățile schimbă sarcini și lucrează împreună pentru a curăța aerul din casa ta. Interconectarea crește eficiența ventilației controlate și viteza schimbului de aer.

• Unitate centrală de recuperare - recuperare concepută pentru mai multe încăperi separate. Schimb de aer prin conducte. Se compune dintr-o unitate de recuperare, care este de obicei amplasată într-o cameră tehnică, boiler sau altă cameră nerezidențială în funcție de posibilitățile și aspectul casei. De la unitatea de recuperare, distribuția aerului duce la camere individuale din casă.

Sistemele centrale aerisesc clădirea în ansamblu, instalarea necesită un proiect, pe baza căruia va fi proiectat aspectul corect al sistemului. Sistemele locale economisesc timp în ceea ce privește instalarea, cu toate acestea, acestea furnizează alimentare cu aer doar în încăperi cu conexiune directă la exterior. de energie pentru încălzire. Unitățile sunt echipate standard cu un bypass automat, care asigură răcirea în timpul verii / noaptea aerisirea aerului rece /.

Entalpia - recuperarea umidității

Utilizarea unei entalpii schimbător, care este furnizat opțional, de exemplu, în unitățile de ventilație, umiditatea relativă din clădire este optimizată, ceea ce reprezintă o protecție ideală împotriva aerului prea uscat în timpul iernii.

Schimbătorul de entalpie ajută la optimizarea pasivă a umidității aerului fără a fi nevoie de energie electrică, grație designului inovator al membranelor polimerice, poate transfera nu numai căldură, ci și umiditate în aerul proaspăt furnizat. Aerul conține umiditate optimă, interiorul nu se usucă, mai ales iarna, când umiditatea aerului furnizat scade în mod normal sub 20%. Datorită stratului special antibacterian Microban, confortul vieții este îmbunătățit, iar transferul de mirosuri, microbi și alți poluanți este prevenit. Funcționează eficient până la o temperatură exterioară de -12 C˚ fără a fi nevoie de preîncălzire, eliminând astfel pericolul de a îngheța schimbătorul de căldură în timpul iernii. Când se utilizează un schimbător de entalpie, nu se formează condens și nu este necesară soluția drenajului său. Schimbătorul are o durată de viață practic nelimitată, cu excepția cazului în care este deteriorat mecanic. Întreținerea constă în clătirea cu un curent de apă.

Prețul recuperării

După cum sa menționat mai sus, datorită ventilației cu recuperare, economisiți nu numai costurile de încălzire, ci și sănătatea . Sistemele moderne pentru o astfel de ventilație sunt foarte eficiente, deoarece utilizează până la 90% din energia din aerul evacuat. Prețul unui astfel de sistem de ventilație depinde de mai mulți factori - lungimea conductei de ventilație, ventilatoarele, recuperatorul (central sau local) și, de asemenea, dacă doriți să utilizați aerul atât pentru încălzire, cât și pentru răcire sau doar unul dintre cele de mai sus. Prețul aproximativ al ventilației cu recuperare variază între 4000 și 6000 de euro, în funcție de sistem și de dimensiunea clădirii. Pentru o ofertă exactă de preț, trimiteți o cerere unui motor verificat sau companiilor de recuperare Wilio, așteptați ofertele, compară și alege cea mai bună pentru tine.