Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Reparații laptopuri

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în reparații laptopuri. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

27 638 de profesioniști

50 983 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

199 720 descărcări de aplicații

Reparații laptopuri

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Reparații laptopuri? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Introduceți doar o solicitare.

Vezi si:Preț

27 638 de profesioniști

50 983 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

199 720 descărcări de aplicații

Exemple

Exemple de proiecte finalizate de furnizorii noștri

Fabricarea de mobilierMihai
ElectroinstalațiiDaniel L.
Reconstrucția unui apartament / casăAlexandru J.
Lucrări de construcțiiFrancis G.
Lucrări de construcțiiFrancis G.
Proiectare, arhitectură, proiecte și alte serviciiMarius
Reconstrucția unui apartament / casăAlexandru J.
Servicii pentru dvs.Cristian B.
AsamblareAndrei K.
INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Repararea laptopului

Când să reparați computerul și când să îl înlocuiți - alegeți opțiunea cea mai rentabilă.

Reparați sau înlocuiți? Asta e întrebarea.

Viața computerelor este limitată. Pentru a profita la maximum de investiția dvs. într-un astfel de dispozitiv, probabil că veți dori să-i prelungiți durata de viață cât puteți de mult. Reparațiile pot fi o soluție în anumite situații, dar la un moment dat este mai bine să investiți într-un computer nou în loc să cheltuiți excesiv de mult pentru întreținere.

Niciun computer uzat nu va mai funcționa în parametri normali la un moment dat - chiar dacă îl folosiți exact pentru același lucru ca în urmă cu cinci ani, când funcționa foarte bine.

În timp, veți primi actualizări pentru Windows sau o nouă versiune de macOS, iar aceste lucruri pot încărca computerul dvs. Unele aplicații se vor actualiza și ele în timp, iar site-urile pe care le vizitați ar putea necesita mai multe resurse decât înainte.

Înainte de a adăuga mai multă memorie RAM, ar trebui să aflați ce cauzează de fapt încetinirea. Aflați dacă într-adevăr aveți nevoie de un dispozitiv nou sau dacă merită să alocați mai mult timp pentru a-l repara sau actualiza.

Diagnosticați problema

Calculatorul dvs. este alcătuit din mai multe componente, fiecare cu scopul său specific. Oricare (sau mai multe) dintre ele poate provoca încetinirea calculatorului sau alte probleme. Pentru a cheltui bani într-un mod util, trebuie să diagnosticați sursa problemei.

Mai întâi, asigurați-vă că nu există nicio problemă cu software-ul. Este întotdeauna o idee bună să testați prezența virușilor sau a programelor rău-intenționate. De asemenea, puteți verifica utilizarea resurselor programului: pe computerul dvs., deschideți Windows Task Manager (apăsați Ctrl + Shift + Esc) și faceți click pe Mai multe detalii; pe un Mac, deschideți Spotlight (apăsați Comandă + Spațiu) și căutați în schimb Activity Monitor. Dacă vedeți că un singur program devorează întregul procesor sau RAM, dezinstalarea și înlocuirea cu o alternativă îl poate accelera.

Verificați și sistemul de operare - acesta poate fi deteriorat. Dacă nu ați reinstalat sistemul de operare în ultimii cinci ani, aceasta poate fi cauza problemei.

Dacă nu puteți restrânge problema la un singur program sau problema este legată de elementele de bază, cum ar fi browserul web - poate fi necesar să vă actualizați hardware-ul. În timpul următoarei încetiniri, deschideți Managerul de activități, accesați fila Performanță și vedeți utilizarea procesorului și a memoriei. Dacă oricare dintre aceste diagrame arată o utilizare extrem de ridicată și persistentă, știți care parte este probabil să necesite o actualizare.

De asemenea, este posibil ca una dintre componente să nu funcționeze complet. Testați-vă hard diskul cu un program precum HD Tune, care are o perioadă de încercare gratuită. Vă permite să știți cât de lentă sau anormală este o activitate și dacă hard diskul cedează. Puteți folosi și CrystalDiskInfo, care nu este la fel de detaliat ca HD Tune, dar vă oferă o idee de bază, clară și gratuită despre starea de sănătate a hard disk-ului dvs.

În timp ce încercați să identificați potențiale probleme, verificați și memoria RAM. O defecțiune a acesteia poate provoca o încetinire, dar poate, de asemenea, împiedica pornirea calculatorului sau poate opri accidental computerul. Deci, rulați un test RAM precum Memtest, care verifică fiecare placă pentru a vedea dacă este bună sau nu. Dacă aveți o placă stricată, ar trebui să o înlocuiți.

De îndată ce restrângeți problema la o anumită componentă sau două, veți putea să vă concentrați mai bine pe rezolvarea problemelor.

Actualizarea componentelor, din păcate, costă bani - iar unele sunt mai scumpe decât altele.

Memoria RAM poate crește cu siguranță performanțele, iar trecerea de la un hard disk mecanic la o unitate SSD este probabil cel mai bun mod de a accelera computerul. Ca bonus, puteți face aceste două îmbunătățiri singuri. Nu recomandăm înlocuirea plăcii de bază sau a procesorului. Când înlocuiți procesorul cu un model mai nou, trebuie de obicei să înlocuiți și alte componente pentru a asigura compatibilitatea.

Pentru a afla dacă o actualizare merită banii, vedeți cât va costa și comparați-o cu vârsta computerului. Dacă calculatorul dvs. are șapte ani vechime sau mai mulți și necesită reparații care reprezintă mai mult de 25% din costul unui computer nou, nu este recomandată. Dacă computerul dvs. are trei până la patru ani vechime, puteți amâna cumpărarea unui nou computer pentru următorii trei ani, pentru că este mai ieftin să îl reparați, costul reparației neputând să depășească 50% din prețul unui device nou.

Ar fi minunat dacă am putea să vă spunem exact ce trebuie să faceți atunci când reparația sau înlocuirea are un cost specific, dar este greu ca acest lucru să se aplice tuturor. Prin urmare, este indicată efectuarea unei diagnoze.

În general, dacă știți că o singură componentă este responsabilă pentru încetinirea computerului, înlocuirea acesteia poate prelungi durata de viață a dispozitivului cu câțiva ani. Însă, dacă multe componente încearcă „să țină pasul”, atunci i-a trecut timpul. În acest caz, probabil că ar trebui să cumpărați un computer nou.

Înlocuirea plăcii de bază a laptopului

Înlocuirea plăcii de bază a laptopului este o problemă obișnuită. Această operațiune poate fi necesare din diverse motive cum ar fi problemele apărute din cauza lichidului vărsat din greșeală pe placă, a unui chip grafic ars sau orice alt motiv.

Placa de bază este una dintre cele mai scumpe compomente ale unui laptop, dar multe dintre acestea merită încă reparate!

Cât de scump este?

Costul înlocuirii unei plăci de bază pentru laptop variază. Înlocuirea acesteia poate costa mai puțin de 550 de lei sau poate fi mai scumpă decât un nou laptop. Pentru a vă oferi un preț exact, ar trebui să vedem laptopul și să verificăm ce placă de bază are.

Dacă este prea scump, puteți salva datele mele?

Desigur! Vestea bună despre o placă de bază defectă este că putem salva datele aproape întotdeauna! Nu ezitați să ne contactați și vă vom oferi o ofertă aceste servicii.

Merită să înlocuiți placa de bază?

Acest lucru depinde de situația specifică. Din experiența noastră, am constatat că aproximativ jumătate dintre oameni aleg să înlocuiască placa de bază, în timp ce cealaltă jumătate consideră că înlocuirea plăcii de bază este prea costisitoare. Totul depinde de laptopul și de situația ta.

5 probleme obișnuite a laptopului și cum să le remediați

O mare parte a lumii corporative este în mișcare și are nevoie de performanțe care să le satisfacă nevoile. De-a lungul anilor, laptopurile s-au schimbat de la voluminoase și grele, la subțiri și ușoare. Însă, în ciuda tuturor îmbunătățirilor în ceea ce privește performanțele, dimensiunile, capacitatea și memoria, problemele legate de laptop încă sunt discutate în mod regulat. Iată o listă cu cele mai frecvente cinci probleme despre care auzim și cum le puteți rezolva singuri.

Problemă: ventilator puternic sau supraîncălzire urmată de oprire.

Laptopurile se mișcă foarte repede. Acest lucru poate limita alimentarea cu aer a ventilatorului. De asemenea, oferă multe oportunități de a atrage praf și particule străine în sistemul lor de răcire.

Soluție: utilizați laptopul pe o suprafață dură și plană. Nu-l așezați pe o suprafață moale care ar putea bloca trecerea aerului. Curățați ventilatorul. De asemenea, limitați numărul de programe care rulează simultan, deoarece cu cât rulați mai multe, cu atât este mai greu pentru laptop.

Problemă: laptopul rulează încet.

Acest lucru se întâmplă destul de des și poate fi legat de spațiul de pe hard disk, programe malware sau de primele semne că laptopul va ceda.

Soluție: Există multe modalități de a încerca să rezolvați problemele de viteză. Unele dintre ele au fost menționate în acest articol.

Problemă: Bateria nu durează.

Trăim cu frica constantă de a rămâne fără baterie, așa că o folosim tot timpul, ceea ce duce la suprasolicitare.

Soluție: Mai întâi, verificați toate cablurile încărcătorului pentru a vă asigura că acestea sunt fixate bine. Apoi, descărcați complet și încărcați bateria lăsând laptopul pornit până când acesta se închide automat. Una dintre cele mai bune soluții este pur și simplu golirea completă a bateriei și apoi încărcarea ei completă, proces ce este echivalentul unui somn bun. Dacă totuși se descarcă mult mai devreme decât ar trebui, poate fi necesar să înlocuiți bateria.

Problemă: fără internet.

Se știe că laptopurile se deconectează de la Internet, ceea ce poate fi o mare problemă. Înainte de a presupune o defecțiune a dispozitivului, încercați câțiva pași de bază.

Soluție: Majoritatea laptopurilor au un buton sau un comutator care activează conexiunea wireless. Verificați dacă acest buton sau comutator este în poziția ON. Apoi, reporniți routerul și utilizați din nou tactica de descărcare a energiei. Deconectați routerul, lăsați-l oprit timp de 10-20 de secunde, apoi conectați-l din nou. Dacă problema persistă, depanați conexiunea la rețea din panoul de control. În cele din urmă, reconstruiți-vă rețeaua de la zero pentru a vă asigura că toate conexiunile sunt configurate corect.

Problemă: ecran negru.

Deschideți laptopul, îl porniți, îl auziți mergând, dar ecranul este negru.

Soluție: Deconectați alimentarea, scoateți bateria și apoi țineți apăsat butonul de alimentare timp de 30 până la 60 de secunde. Reconectați cablul de alimentare și reporniți computerul. Apoi opriți-l din nou, introduceți bateria și reporniți computerul.

Dacă ați încercat oricare dintre aceste tactici și aveți în continuare aceeași problemă, este timpul să apelați la un specialist în repararea laptopurilor. Oferim mai multe niveluri de servicii, de tipul contractelor de întreținere sau servicii prestate la oră. Contactați-ne astăzi pentru a vă rezolva problemele și a vă readuce laptopul în picioare.