Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Rezervor de apă pluvială
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.348 de profesioniști
5.199 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Rezervor de apă pluvială

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Rezervor de apă pluvială? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Rezervoare pentru apă de ploaie

De ce ar trebui să cumpărați un rezervor pentru apă de ploaie?

Există multe motive pentru care ar trebui să cumpărați un rezervor de apă de ploaie:

-Costuri în creștere pentru apa de la robinet

-Acces insuficient la apa de la robinet

-Sustenabilitatea sistemului de apă

La fel ca în cazul oricărei achiziții, este important să știți dacă merită să treceți la un rezervor pentru apă de ploaie sau să vă creșteți capacitatea de reținere a apei.

Avantajele instalării unui rezervor pentru apă de ploaie

Libertate

Unul dintre avantajele deținerii unui rezervor de apă de ploaie, chiar dacă aveți acces la apa de la robinet, este libertatea care vine cu faptul că nu este restricționat. Aceasta înseamnă că puteți folosi mai multă apă pentru diverse activități, cum ar fi udarea grădinilor, peluzelor sau dușuri mai lungi.

Economii pe termen lung

Pentru unii oameni, prețul poate fi unul dintre cele mai importante aspecte ale cumpărării unui rezervor de apă. Cu toate acestea, atunci când luați în considerare suma pe care o plătiți anual pentru apă și o multiplicați cu cinci, zece sau chiar douăzeci de ani (mai ales că prețul apei este în continuare în creștere!), argumentele pentru cumpărarea unui rezervor de apă vor fi clare.

Durata unui rezervor de apă

Un rezervor de apă de ploaie construit și întreținut corespunzător poate dura până la 20 de ani - de fapt, unele dintre primele rezervoare de apă de ploaie care au fost instalate sunt încă în funcțiune astăzi - și au oferit deja economii semnificative la facturile de apă.

De ce dimensiune a rezervorului de apă am nevoie?

Nu există un singur răspuns corect cu privire la dimensiunea rezervorului de apă pe care îl veți instala, dar în realitate ar trebui să instalați cel mai mare rezervor de apă pe care vi-l puteți permite.

Cel mai bun mod de a calcula acest lucru este: un metru pătrat de suprafață a acoperișului înmulțit cu o precipitație anuală de 1 mm este un litru de apă pe care îl puteți captura în rezervorul dvs.

Suprafața acoperișului (m²) x Precipitații anuale (mm) = capacitatea totală de colectare a apei (L)

Ce înseamnă recoltarea apei de ploaie?

Deși aproape trei sferturi din planeta noastră este acoperită de apă, nu toată este potrivită pentru utilizare. Apa din oceane și mări nu poate fi folosită ca apă potabilă și este de puțin folos în alte scopuri. Rezultatul este o lipsă constantă de apă adecvată pentru băut sau pentru uz casnic și industrial.

Zonele de pe planetă care s-au confruntat de mult timp cu lipsa apei au reușit să combată această problemă prin colectarea unor cantități mici de apă de ploaie. Acest sistem de colectare a început, încet, să se răspândească în zone în care au fost suficiente precipitațiile. Ca urmare, au fost dezvoltate sisteme moderne de recoltare a apei de ploaie.

Ideea acestui proces este simplă. Apa de ploaie se colectează la impactul cu solul, este stocată și utilizată ulterior. Poate fi purificată transformând-o în apă potabilă, care este utilizată pentru nevoile de zi cu zi și chiar utilizată în industriile mari. Pe scurt, recoltarea apei de ploaie este procesul sau tehnica de colectare, filtrare, stocare și utilizare a apei de ploaie pentru irigații și alte scopuri.

Mulți oameni din întreaga lume folosesc sisteme de recoltare a apei de ploaie pentru a reduce consumul de apă subterană. Această practică există de mii de ani și crește rapid. În zonele cu precipitații excesive, excesul de apă de ploaie poate fi utilizat pentru a reface apele subterane prin tehnici de reîncărcare artificială.

Apa de ploaie este încă utilizată ca sursă primară de apă potabilă în mai multe zone rurale.

Într-un mediu urban, colectarea se efectuează de obicei folosind o anumită infrastructură. Cea mai simplă metodă pentru recoltarea apei de ploaie sunt rezervoarele de stocare. În acest caz, colectoarele de apă sunt conectate direct la rezervoare, bidoane și alte recipiente. Apa poate fi stocată aici atât timp cât este necesar.

Acoperișurile caselor noastre sunt cele mai bune bazine de captare, cu condiția să fie suficient de mari pentru a colecta consumul zilnic de apă. În plus, cazanele mari și prelatele pot servi și ele în procesul de colectare.

Tehnici de recoltare a apei de ploaie

Colectarea scurgerilor de suprafață

Apa de ploaie este colectată în rezervoare sau recipiente naturale sau prin infiltrarea apei de suprafață în acvifere subterane înainte de a fi pierdută ca scurgeri de suprafață.

Colectarea apei de ploaie pe acoperiș

Recoltarea apei de ploaie constă în devierea sau reținerea unei părți din apa de ploaie care cade pe acoperișul casei. Apa colectată este direcționată către recipientul de colectare, unde este păstrată și încărcată încet în rezervorul de apă subterană.

Baraje

Barajele sunt bariere construite pentru a colecta apă. Apa de ploaie se poate acumula direct sau pot fi instalate sisteme de drenaj pentru a direcționa apa spre baraj. Această tehnică este utilizată mai ales în scopuri de irigații sau este modificată și apoi distribuită pentru uz casnic. Modul în care sunt proiectate barajele permite colectarea de cantități mari de apă. Spre deosebire de iazuri, cantitatea de apă care se scurge în pământ este redusă.

Rezervoare subterane

Acestea sunt construite prin săparea în pământ și crearea unui spațiu, care este apoi cimentat pentru a reduce infiltrarea apei. Partea superioară este, de asemenea, etanșată și apa se acumulează printr-o conductă direcționată în rezervor. Pompele sunt folosite pentru a extrage apa.

Rezervoarele subterane sunt excelente pentru captarea apei de ploaie deoarece sunt situate sub pământ, acolo unde lumina soarelui nu pătrunde - rata de evaporare este redusă.

Plăci de ploaie

În această tehnică, apa de ploaie este colectată direct pe măsură ce cade, folosind plăci. Acestea arată ca niște umbrele care sunt construite cu susul în jos sau ca niște pâlnii mari și sunt de obicei atașate la o țeavă pentru a direcționa apa colectată. Containerul de colectare este uneori amplasat sub pământ. Este o metodă simplă, dar eficientă.

Rezervoare de colectare a apei

În acest caz, apa de ploaie este colectată de pe drumuri și trotuare. Apa colectată prin această metodă nu este cu adevărat curată și poate fi contaminată. Cu toate acestea, poate fi încă folosit pentru irigarea culturilor.

Baraj

Barajul are mai multe orificii care pot fi închise sau deschise pentru a regla cantitatea de apă care trece. De obicei este mare și poate fi folosit pentru a colecta multă apă.

Pante

Apa de ploaie se colectează la baza pârtiilor. Acesta este un mod simplu și natural de a colecta apa de ploaie.

Tranșee

O altă metodă tradițională de colectare a apei de ploaie pentru irigare, care este folosită și astăzi. Când plouă, apa este direcționată către câmpuri, prin tranșee.

Butoaie de ploaie

Acestea sunt special concepute în acest scop și pot fi achiziționate din magazinele cu amănuntul. Butoaie de ploaie sunt folosite pentru a colecta apa de ploaie care cade pe suprafețele acoperișului.

Utilizarea sistemului de colectare a apei de ploaie

Pentru băut

Gătit

Spălarea legumelor

Scopuri agricole

Toalete (toalete pentru baie și spălare)

Grădini, plante de apartament și plante în aer liber

Peluze

Apă pentru animale de companie, animale sălbatice, alte animale

Bazine și alte corpuri de apă

Spălarea vehiculelor și echipamentelor

Protecție împotriva incendiilor

Compostare

Avantajele recoltării apei de ploaie

1. Ușor de întreținut

Există unele avantaje în utilizarea unui sistem de recoltare a apei de ploaie. În primul rând, recoltarea apei de ploaie ne permite să utilizăm mai bine resursele energetice. Acest lucru este necesar, deoarece apa potabilă nu este ușor de reînnoit și contribuim la minimizarea deșeurilor. Sistemele de recoltare a apei de ploaie se bazează pe o tehnologie simplă.

Costul total al instalării și exploatării acestora este mult mai mic decât costul sistemelor de purificare a apei sau de pompare. Întreținerea necesită puțin timp și energie. Rezultatul este captarea apei care poate fi folosită eficient, uneori chiar și fără curățare.

2. Alimentare independentă cu apă

Recoltarea apei de ploaie oferă o sursă independentă de apă, în locațiile în care apa curată este costisitoare sau dificil de accesat. Recoltarea apei de ploaie este o sursă bună de apă curată și crește cantitatea de apă potabilă disponibilă.

În țările dezvoltate, apa de ploaie este colectată pentru utilizare ca sursă suplimentară de apă și nu ca sursă principală. Recoltarea apei de ploaie poate reduce nivelul general al apelor uzate.

3. Reducerea facturilor la apă

Apa colectată în sistemul de recoltare a apei de ploaie poate fi utilizată în alte moduri, în plus față de băut. Pentru multe familii și întreprinderi mici, aceasta înseamnă o reducere mare a facturilor la energie.

În industrie, recoltarea apei de ploaie poate furniza cantitatea de apă necesară pentru a menține multe operațiuni în funcțiune, fără a fi necesară drenarea surselor de apă din apropiere.

Riscul de eroziune a solului este, de asemenea, redus.

4. Potrivit pentru irigare

De fapt, cerințele pentru construirea unei noi infrastructuri de sistem de recoltare a apei de ploaie sunt mici. Majoritatea acoperișurilor funcționează ca o zonă de bazin funcțională. De asemenea, reduce impactul asupra mediului prin reducerea utilizării utilajelor.

Apa de ploaie nu conține multe substanțe chimice găsite în apele subterane, deci este potrivită pentru irigarea și udarea grădinilor. Depozitarea rezervoarelor mari de apă recoltată este de fapt o idee excelentă pentru zonele în care incendiile forestiere sunt frecvente în lunile de vară.

5. Reduce cererea de apă subterană

Pe măsură ce populația crește, crește și cererea de apă. Drept urmare, multe zone rezidențiale și industrii extrag apele subterane pentru a-și satisface nevoile zilnice. Acest lucru a dus la epuizarea apei subterane, care a scăzut la niveluri extrem de joase în unele zone cu penurie severă de apă.

Recoltarea apei de ploaie permite menținerea nivelului apelor subterane, mai degrabă decât reducerea acestora.

6. Supliment în perioade de secetă

Multe țări, în special în medii aride, folosesc recoltarea apei de ploaie ca o sursă ieftină și fiabilă de apă curată. Dacă apare o secetă, pot fi folosite apele de ploaie colectate în lunile anterioare.

Într-un mediu uscat, treptele sunt construite pentru a capta și a preveni scurgerea apei de ploaie pe dealuri și pante și pentru a îmbunătăți irigarea. Chiar și în perioadele cu precipitații reduse, se colectează suficientă apă pentru creșterea culturilor.

Apa poate fi colectată de pe acoperișuri, baraje și iazuri, care pot fi proiectate pentru a conține cantități mari de apă de ploaie, astfel încât, chiar și în zilele în care precipitațiile sunt puține sau deloc, există suficientă apă pentru irigarea culturilor.

7. Reduce riscul de inundații și eroziune a solului

În timpul ploilor, apa se colectează în rezervoare mari de stocare, ceea ce ajută și la reducerea riscului de inundații în unele zone joase. În plus, ajută la atenuarea eroziunii solului și a contaminării apelor de suprafață cu pesticide și îngrășăminte din scurgerea apei de ploaie, ceea ce ajută la păstrarea curățeniei și purității în lacuri și iazuri.

8. Apă de ploaie pentru băut

Apa de ploaie menține mediul curat și potrivit pentru viață. Apa de ploaie este, de asemenea, lipsită de săruri sau poluanți care se găsesc în apele subterane. Dacă apa de ploaie este colectată corespunzător folosind un sistem și echipamente dimensionate ca atare, aceasta poate fi utilizată în scop potabil.

9. Multe alte utilizări

Dacă apa de ploaie este colectată, aceasta poate fi utilizată și în alte moduri, în afară de băut. De exemplu, pentru gătit, scăldat, spălat toalete, spălat haine și unelte, udat grădina, spălat mașini etc.

Dezavantaje ale recoltării apei de ploaie

1. Precipitații imprevizibile

Precipitațiile sunt greu de prezis și uneori pot fi reduse sau inexistente. În zonele cu precipitații limitate, nu este recomandabil să vă bazați numai pe apa de ploaie.

Recoltarea apei de ploaie este potrivită în acele zone în care sunt precipitații abundente. Dacă ploaia este imprevizibilă, utilizarea unui sistem de stocare a apei de ploaie poate fi crucială pentru a capta suficientă apă.

2. Costuri inițiale ridicate

În funcție de dimensiunea și nivelul tehnologic al sistemului, un sistem de recoltare a apei de ploaie poate costa între 975 RON și 9755 RON. La fel ca panourile solare, costul se amortizează în 10-15 ani, și depinde din nou de cantitatea de precipitații și de complexitatea sistemului.

3. Întreținere regulată

Sistemele de recoltare a apei de ploaie necesită întreținere regulată, deoarece pot fi predispuse la atacul rozătoarelor, țânțari, creșterea algelor, insecte și șopârle. Dacă nu sunt întreținute corespunzător, ele pot deveni problematice.

4. Unele tipuri de acoperișuri pot spăla de pe suprafața lor și substanțe chimice sau fecale animale

Unele tipuri de acoperișuri pot acumula depuneri de substanțe chimice, insecte, murdărie sau deșeuri de animale, care pot dăuna plantelor atunci când sunt utilizate pentru udarea grădinilor și câmpurilor.

5. Limite de depozitare

Facilitățile de colectare și depozitare pot avea, de asemenea, anumite restricții privind cantitatea de apă de ploaie pe care o puteți stoca. În timpul ploilor abundente, este posibil ca sistemul de colectare să nu poată reține toată apa, care ajunge să curgă în râuri și cursuri de apă.

Recoltarea apei de ploaie este un sistem care se bucură de avantaje în timp. Zonele care sunt expuse la precipitații abundente vor beneficia cel mai mult de pe urma sistemului și vor putea distribui cu ușurință apa către zonele uscate.

Informații utileCe ar trebui sa stii
Rezervorul este de obicei din plastic și are avantaje în ceea ce privește greutatea, costul și ușurința transportabilității în comparație cu alte tipuri, cum ar fi rezervoarele metalice sau rezervoarele de beton. Pentru instalare, are nevoie doar de unelte obișnuite, cum ar fi un burghiu electric, ferăstraie pentru tăierea armăturilor de țevi (de preferință freze electrice), echipamente sanitare, inclusiv țevi din PVC; șurubelnițe; ciocane pentru nituirea benzilor de oțel pentru armare la cusăturile de îmbinare; sunt necesare diferite dispozitive de blocare la instalarea conexiunilor de gaz cu supape care au fost sudate chimic la ambele capete .